Psychicky otrasný 9. mesiac tehotenstva😞
Čavinko 🙂 skúšam gúgliť všetky možné i nemožné kombinácie, ale nejako nenachádzam odpoveď šitú mne na mieru. Prosím, povedzte mi, ako ste prežívali 9. mesiac? Už začínam 37. týždeň a v podstate skoro do konca 8. mesiaca by ma ani nenapadlo, že sa budem cítiť takto hrozne 😥 Ide najmä o moje pocity, manžel mi pomáha a veľmi sa tešíme na naše prvé ľaľko, milujem ich oboch, a samozrejme, naše babatulienko je požehnanie. Ale zrazu sa cítim ako slonica, iba za pár týzdňov som pribrala cca 5 kíl, teraz už mám celkový prírastok okolo 18 kíl, nohy mám jak žralok, stále mám chute, tvár mám celú spuchnutú, zlú a strhanú pleť, som brutálne lenivá, už dva mesiace som na péenke, lebo mám nonstop bolesti a nemôžem poriadne ani chodiť, takže aj taký prd z toho, čo zjem, spálim. Najradšej by som len preležala celé dni, no väčšinou sa prinútim aspoň navariť, spratať v kuchyni a poprať, potom potrebujem polku dňa preležať, akoby som celý deň robila na poli. Vôbec sa necítim žensky a keď sa tak na seba dívam, až mi je do plaču, že ako zrazu vyzerám. Má prísť sestra na návštevu, trochu pomôcť (žijeme v zahraničí), ale až sa hanbím, keď ma uvidí. Len sa modlím, že sa po pôrode dám do normálu, lebo takto niekde chodiť a cítiť sa nepríjemne vo svojej koži..... no.. to už som zažila a nechcela by som sa k takým pocitom menejcennosti (a porovnávania) už v živote vrátiť. Tiež pocit totálneho obmedzenia, že som absolútne finančne odkázaná na manžela a nemôžem zarobiť a kúpiť si, čo ja chcem. Tak ma prosím za to, ako som sa momentálne začala cítiť, neukrižujte. Prežíva, alebo prežívala, niektorá z vás ten "čarovný" 9. mesiac azda podobne?? Naozaj verím, že som to doteraz zvládala super a bola šťastná, zrazu sa cítim ako maximálne anti-príťažlivý kúsok zdepkarčenej veľrybky. Ďakujem za názory 🙂
@ivanizna no co Ti poviem,ja sa tu zmaram tym co nejest a jest a aj tak som do 20tt nabrala 6kg. Podla mna som adept na gulanie sa v 9 mes. Do toho chodim do fitka, tam vyzeram ako kotna samica v 7mes, tie cicusky tam zazeraju ( Sak aj na be dojde 😉) a podla mna priberiem este boh vie kolko kil.Ber to tak, ze je to koniec tehu a uz za chvilu budes zase normal bytost. Ze to uvidi niekto z rodiny, no tak uvidi... Skor aj mas nejake vacsie opuchy tak checknut tlak u doktora. Bo mne uz v 14tt zistili vysoke riziko preeklampsie a stopli to liekmi . Teraz ma furt sleduju, ze ci neopucham atd. Budem taka dobre vypasena pokusna mys. Drz sa
@kiki68 😀 ja ani tehu neisom a chodime s kamoskami do fitka. sme 4 a vsetky sme gluky. celkom slusne vynikame medzi tymi kockami, ci svalnacmi 😀 no aspon je nas viac a takto sa chudne uplne super. neviem ako to pojde dalej a mozno sa to neikedy zastavi, ale teda zatial mam +3kg asi za mesiac ( mozno necely mesiac ), coje celkom fajn. taku vahu, ako mam teraz, som uz par rokov nemala 🙂
@kiki68 😁 Kotná samica! Sranda. Tiež som mala 5,5 kilečka do 20tt, ale ja som mala tú váhu všetko super až do konca ôsmeho mesiaca, zrazu som začala puchnúť, síce sa rada aj napapám a prejsť môžem len tak pár metrov max, takže energetický výdaj slabota, ale i tak sa to všetko z ideálu zvrtlo na oblinku. Dokonca som si musela dať dole obrúčku, manžel ma utešuje, že si to mám užívať, že keby bol on tehotný, tak priberie na 200 kíĺ 😁 (chlapácke reči 😉) Ale žijem v zahraničí, oni tu toho veľa nekontrolujú 🙄 čo je škoda, tu už vyzerám ako nejaká paranoidná budúca mamička 🙁 Hlavne, aby sa ľaľko narodilo zdravé, lebo už sa mi to kráti a potom to bude odtučňovačka masakra 😃🤞
Asi je to normálne, lebo ja som sa cítila podobne. Pribrala som v tehu 30kg, nohy som mala opuchnute, ledva som sa hybala, pravidelne ma minimálne raz do týždňa seklo v chrbte, nevládala som pešo chodit nič proste. Do toho stále nejaké kŕče v žalúdku... Už som sa vážne tešila na pôrod... neboj bude to dobre. Po pôrode som sa cítila lepšie. Nič ma netlacilo, voda sa z tela dostala preč, takže nohy odpuchli a čo je najhlavnejsie držala som konečne môjho maleho v náručí a už mi bolo všetko jedno

@ivanizna Dakujem dakujem... AJ Ty 🙂