Rozhodovanie o potrate po nečakanom tehotenstve
Ahojte dievcata,mam doma 11 rocneho a 7 mesacneho..bohuzial,neplanovane a nechcenne som otehotnela a zistila som to skoro v 8tt..o 10 dni mam naplanovanu inerupciu v nemocnici 😔😭 manzel ma 57 rokov a o dalsom babatku nechce ani pocut,nevie si predstavit ako by sme to zvladli po vsetkych strankach..a ma pravdu 😔..lenze mna to strasne boli,neviem ako sa budem citit po tom,ci sa nad to povznesiem..co by ste robili vy na mojom mieste? Ach,taketo riesit pred vianocami 😩
tvoj chlap v 57 rokoch už mal mať dávno hypo aj vyplatenú. No to je fakt radosť žiť, že pred 60-kou nemá žiadny úver ani hypotéku, ani pôžičku a dokonca ani vlastné bývanie. Fakt skvelý "štart" do života. resp. do dôchodku
@simsalabim co ak to ,co ak ono…tu v dedine zije jedna rodina,muz robi v bare roky rokuce,zena ma epilepsiu,maju spolu 3 deti…co ak sa jemu nieco stane? Kto ich uzivi? Kedze ona nemoze nikde pracovat,lebo kvoli zdravotnemu stavu ju nikde nezoberu…co ak? 🤷🏻♀️
@sasa1310 😂😂😂 niekto kto nevie citat 🤦🏻♀️
Nie neprisla sa vygrcat chvostik1 ti iba nastavila zrkadlo aby si sa zamyslelaxtrosku nad tym ako to naozaj je. Ale to ty nechces vidiet tak co uz... Prajem pekny uspesny den aj zivot. Ako si ho zariadime tak ho mame. Mnohe baby su ano doma s detmi kym ich chlap zivi ale bud si to mozu dovolit lebo na to maju a v pripade ak pojdu od seba neostanu s hohou ritou (prijem napr z prenajmu vlastnej 1 ci viac nehnutelnosti), alebo potom presne ako ty cakaju na vreckove od chlapa kym doma lestia byt a to mi pride dost 😭😭
Autorka - o vlastnom byvani som ja nepovedala ani slovo. V zahranici mnoho ludi nema vlastne byvanie, v mnohych je silna podpora najomneho byvania. Hovorim o ziveni 5 clennej rodiny. Zvaz si financie aj narok na starostlivost… Ja ta do potratu nenutim. Len by bolo fajn, keby si si situaciu ozaj premyslela.” Co ak” je dobre si zvazit. Vdaka takemu nepravdepodobnemu “co ak” mam v rodine 3.dieta.
No a neda mi posledna vec. Ak si vrazila svoje peniaze do domu, co nie je tvoj - toto je velmi kratkozrake.
Akoze su tam aj tvoje peniaze, ved si pisala, ze si prisla do hotoveho.
Preco by si investovala do domu cudziemu cloveku, ktory si ta nevzal ( ano je to obrovsky rozdiel, dedenie, vdovske, sirotske atad atd)?
Vazne nerozumies, ze manzelstvo nema zarucit lasku az za hrob, ale socialne zabezpecit deti a pozostalych?
Dufam ze si aspon uvedena na jeho zivotnej poistke ako opravnena osoba.
Lebo ak sa vynoria nejake deti z predoslych vztahov, mozes skoncit na ulici.
Neviem, ci som to napisala dost zrozumitelne.
Autorka
Rozdiel manžel a priateľ je veľký - ako priateľka nemáš nárok na dedičstvo, vdovský, nemá voči tebe vyživovaciu povinnosť, môže ti kedykoľvek zrušiť trvalý pobyt, nemáš nárok na informácie o jeho zdravotnom stave.
To, že si investovala peniaze do cudzieho majetku, je tvoja hlúposť. Musíš to preukázať - faktúry, bločky. A dostaneš vyplatené iba to. Žiadny majetkový podiel.
až teraz čítam, že dom má. Ok. Nemáte žiadne úvery ani hypotéky nemá. Potom nechápem, že nemáte na druhé väčšie auto. Veď to je pár tisíc eur
Ale ty si v zahraničí, nie na Slovensku! Kedy to konečne pochopis? Si s aktuálnym rok, takže s ním chodíš koľko? 2-3? A medzi frajerom a manželom je sakra rozdiel!!! Ak by skončil v nemocnici, tak ako iba frajerke (aj keď s ním máš dieťa) povedia veľké makové lebo nie si rodinný príslušník! Ak by ho zajtra zrazilo auto a neprežil by, tak dávku by dostalo len vaše spoločné dieťa ale ty by si nedostala nič! Ani ten dom v ktorom teraz žiješ by ti neostal lebo by sa delil medzi jeho biologických a zákonných (manželku) príbuzných! Ty si ako frajerka cudzia! Právne a ani zákonne ťa s ním nič nespája (okrem dieťaťa). Ale keby si bola vzdelaná, tak sa na rozdiel medzi manželom a frajerom ani nepýtaš lebo by si to vedela.
On vlastni velky dom,kde su 3 apartmany..2 sme spojili a tu teraz zijeme,to som myslela,ze pri rekonstrukcii som sem dala aj ja peniaze..aj do nabytku..nie som sprosta,my sa lubime a o rozchode neuvazujem vobec..a urcite by ma nevyhodil! A ani nemoze,kedze mame syna a tu je zakon,ze do 18 rokov nam musi zabezpecit byvanie…potom by ma mohol vyhodit! Z bytu by musel on prec,ked uz tak
@chvostik1 v aprili budeme spolu 5 rokov! Sme partneri,buduci rok uz manzelia
Sorry ale to kde si našla toho 57 ročného? 😟 a 11 ročný je tiež od neho? Pravdepodobne nie
Prostá si, už len preto, že si investovala do niečo čo nemáš právne ošetrené. Darmo sa môžete ľúbiť až za hrob, do nekonečna a ešte ďalej a ktovie ako ešte! Pre právo a zákon si pre neho cudzia žena! Koľko je tu takých čo si mysleli, že ich láska je nekonečná a potom prišlo "prekvapenie". Okrem jeho a tvojho dieťaťa nemáš ako nemanzka právo na NIČ čo je v jeho výlučnom vlastníctve! Dokonca ani ako manželka nemusíš mať v prípade rozvodu záruku ak si majetok nechá napísaný výlučne len na seba a svoje deti.
Nekrič hop kým nepreskočiš. Za rok sa toho môže udiať ešte veľmi veľa vecí. Aby si náhodou neskončila prekvapená a uplakaná lebo sa to nevyvinulo tak ako si s tým počítala, že sa to určite vyvinie.
Autorka
Čiže teba ako cudziu ženu by musel v prípade rozchodu nechať vo svojej nehnuteľnosti až kým dieťa nedosiahne 18-ku? Len kvôli tomu, že má s tebou dieťa? A on by sa musel vysťahovať? Choré. Ale z tvojej strany dobre premyslené.
Dievcata,opustam tuto diskusiu,dakujem za kazdu radu,budem premyslat tieto dni este,aj ked som uz ako-tak rozhodnuta…prajem pekny den vsetkym 😌
A že si si druhe decko nerobila s rozumom ako poistku aby si bola zabezpečená aspoň do jeho 18tky. Smutne, že takéto "zákony" ovládaš ale nevieš aký je právny rozdiel medzi frajerom a manželom. Fuj.
Drzim ti palce, nech sa spravne rozhodnes 🍀
Autorka: ešte viac si sa zamotala do vlastných klamstiev. Píšeš že: S priateľom ste spolu 5 rokov, ale v spoločnej domácnosti iba 1 rok. Dieťa má 7 mesiacov a aj to Ti chvíľu trvalo, kým si chlapa na tehotenstvo "presvedčila". Takže vlastne ste spolu ani nežili, ale Ty si chcela mať s ním spolu dieťa, wau. Pokračujme v Tvojich klamstvách: S najstarším si bola 5 rokov sama, takže vlastne si dostatočne zabezpečená od prvého ex. Keďže 4,5 hodinový úväzok v bare nie je žiadne finančné terno. Píšeš, že terajší chlap nemá peniaze a potom že vlastní veľký apartmánový dom. Tak ako to je vlastne? Čoho sa vlastne bojíš, keď píšeš že "u vás" sa musí otec dieťaťa postarať o dieťa do 18 rokov? Veď Ty môžeš rodiť ako višňa, keď tam máte také zákony....prvý ex sa o vás "musí postarať" aj tento chlap sa o vás musí postarať. Prečo Ty vlastne chceš ísť na potrat, keď Ty toto ešte nenarodené dieťatko tak veľmi ľúbiš a strašne Ťa bolí, že musíš ísť na potrat?
@simsalabim "V zahranici mnoho ludi nema vlastne byvanie, v mnohych je silna podpora najomneho byvania."
V akom zahranici si zile, kde ti najomne byvanie niekto podporil?
@number19 napriklad Rakusko (a nie je jedine)? Myslela som to tak, ze na rozdiel od SR je tam rozsirene najomne byvanie a vlada ho podporuje. A aj miestne samospravy, napriklad Vieden https://hnonline.sk/finweb/ekonomika/96088217-u...
Veľmi ťažké rozhodnutie. Neviem, či bol dobrý nápad napísať na koňa.. najskôr sa tu navzájom zožerú, aj teba a potom, ak by si písala o 3 roky o ťažkej situácii (čokoľvek sa môže/nemusí stať), tak by ťa tu zadupali pod čiernu zem, že načo si si robila toľko detí so skoro dôchodcom, atď atď.. . Nech žije MK.
Otazka bola: čo by sme robili my?
Z môjho subjektívneho hľadiska by som sa veľa veľa rozprávala s manželom a naozaj zvažovala. Píšeš, že sa už na to necítiš.. byť v tvojej situácii a ak by som sa na to naozaj necítila, išla by som na potrat a potom poriešila psychiku.
Tebe držím palce, nech sa rozhodneš akokoľvek, bude to správne.
On ho nechce a už je na tebe či ho chces .všetko sa dá zvládnuť
@zltalienka pocuj,neveriaci tomas…naco sa este ozyvas,ked nicomu neveris? 🤷🏻♀️🤦🏻♀️ co je na tom divne,4 roky sme sa stretavali a videli kazdy den,kedze byvame v tej istej dedine..spolu sme byvat nemohli,lebo moj ex si nezelal,aby som brala aj nasho syna..babatko sme chceli spolocne,moj muz nieje typ ,ze robi nieco proti svojej voli 😌 maleho nadovsetko lubi a je skvely otec! Pracuje a ostatok casu sa venuje nam! Co dalej pises? Aha…to kde si citala,ze som zabezpecena od svojho ex?? Niekto potrebuje asi silnejsie okuliare! Mne ex nic nedal,plati a stara sa o svojho syna,nie o mna! Robi to preto,lebo ho lubi a nie preto,ze mu to sud nakazal! Dalej,kde som pisala,ze moj muz nema peniaze?? Mame sa dobre,ano..teraz..lenze zabezpecit dalsie babatko do buducna..neviem ci by sme to zvladli! Pardon,som sa pomylila,otec je povinny zabezpecit financne(alimenty ) do doby,pokial nebude sam zarabat! A samozrejme,ze lubim vsetky svoje deti,aj toto nenarodene,co je na tom divne?? Mam srdce,predstav si! Lenze prislo necakane v nevhodnej situacii,ked sa na to necitime uz! Staciii?? Ci este nieco nechapes v tej tvojej hlavicke? Len tak mimochodom..nejak som nepostrehla tvoju radu k mojej teme 🤷🏻♀️ len to,ze pchas nos tam kde netreba a o chvilku si budes pytat vypis mojho uctu,lebo pravdepodobne neveris ani tomu,ze mam nasetrene peniaze 😅
@nufafa presne tak,bola chyba sem aj nieco pisat! Uz to viac krat nespravim 😌 ano mas pravdu,budem musiet pracovat na psychike potom…😔 a dakujem
@chvostik1 fuj su tvoje slabomyselne komentare! Pockaj,takze teraz som prefikana zlatokopka co si vsetko poistila,ci naivna a sprosta,kedze som investovala do domu ,ktory nie je na moje meno?? 😀🤷🏻♀️🤦🏻♀️ tak sa rozhodni! Uz nevies ako by si ma urazila a ponizila,ale sa ti to vobec ale vobec nedari 😀 ja sa tu vlastne smejem na tebe,s tebou musi byt veselo…samozrejme viem aky je rozdiel medzi priatelom a manzelom(papiere a uradne veci) lenze pre mna to nemeni na situacii ,lubim ho ci je moj manzel,alebo len priatel…nie som asi ako ty,co vstupuje do manzelstva uz s vypocitanym planom zdedit polovicu majetku! 😌
@simsalabim 🙂 Realita zo slovenksych novin. Tak OK. Som myslela ze hovoris z vlastnej skusenosti, zo zivota v zahranici.
@zltalienka Môžeš mi, povedať, čomu neživemu pulzuje srdce, keď tvrdíš, že to nie je živý tvor.Dalšia vec, je tá, že autorka ohľadne toho v ktorom je týždni, tak určite nemá v maternici nežive embryo, ale živý plod.
@anna777115 kde som napísala, že na bábätko v brušku nie je živý človek? Skús mi to odcitovať. Ďakujem
Len som reagovala na inú, čo napísala, že bola na potrat, lebo veď "to" do určitého týždňa (podľa nej) nie je živé.
Samozrejme že je živé...od splynutia vajíčka a spermie... vtedy začína nový život. Nie od 12. či 24. týždňa tehotenstva.

Kašli už na ne...dá sa ukončiť tato diskusia,lebo je viac hnusná ako osožná