icon

Rozhodovanie o potrate po nečakanom tehotenstve

2. dec 2023

Ahojte dievcata,mam doma 11 rocneho a 7 mesacneho..bohuzial,neplanovane a nechcenne som otehotnela a zistila som to skoro v 8tt..o 10 dni mam naplanovanu inerupciu v nemocnici 😔😭 manzel ma 57 rokov a o dalsom babatku nechce ani pocut,nevie si predstavit ako by sme to zvladli po vsetkych strankach..a ma pravdu 😔..lenze mna to strasne boli,neviem ako sa budem citit po tom,ci sa nad to povznesiem..co by ste robili vy na mojom mieste? Ach,taketo riesit pred vianocami 😩

zltalienka
2. dec 2023

@mamina7070 dobrá otázka.
@slavomira236 z toho, že na Slovensku je možné ísť na potrat do 12. týždňa tehotenstva, ale v prípade nepriaznivého zdravotného stavu "plodu" až do 24. týždňa tehotenstva vieš usúdiť, kedy je "to" už živé?

sasa1310
2. dec 2023

@zuzanockamt včera alebo predvčerom si neriešila na svojej ploche ako si šikanovaná...

behulka
2. dec 2023

Ak nájdeš silu, stálo by za to vyhľadať odbornú pomoc, na Sk funguje poradňa Alexis - poskytuje pomoc pri neplánovanom tehotenstve aj po potrate: https://alexisporadna.sk/
Veľa síl prajem ❤

zuzanockamt
2. dec 2023

@sasa1310 Áno, riešila, ale nikde som nenapísala, že to riešim s políciou (ako tu bolo spomenuté) a opäť sa tu do mňa navážajú tie isté osoby - urážajú, obťažujú komentármi mimo tému - kyberšikana ako vyšitá. Vždy to robia tie isté užívateľky. Ani jednu som ja ako prvá neoznačila. Píšu komentáre mimo diskusie s cieľom uraziť, zosmiešniť, ponížiť.

zltalienka
2. dec 2023

@zmrzlinka2021 tak čísla, percentá neviem, ale áno, žena je tou väčšou obeťou v prípade umelého potratu. Ona s tým musí žiť celý život, že čo urobila, hoci aj z donútenia. A celé sa to nazýva "právo ženy". To "právo ženy" je priveľmi zneužívané mužmi.

sono2
2. dec 2023

A to 7 mesačne bolo plánované?

sasa1310
2. dec 2023

@zuzanockamt prečítala som to celé a nič také nevidím, že by ťa tu niekto urážal alebo obťažoval. Normálna diskusia. Ak ti to už dlhodobo tak vadí, že niekto zareaguje na tvoj komentár, nechápem prečo potom prispievaš do diskusií a čo nejdeš radšej niečo iné robiť

zuzanockamt
2. dec 2023

@sasa1310 Nemyslím len túto diskusiu. Aj inde. A aj tu je ponižovanie, urážanie. Je to diskusné fórum, som tu registrovaná roky rokúce (od r.2008), ale kvôli určitým osobám nemám prispievať, lebo ma šikanujú? Tak to dopadne vždy, že "obeť" sa musí stiahnuť. Len kvôli mojim iným názorom ma musia ponižovať a urážať, šikanovať? Ja ich prvá neoznačujem. Robia to stále tie isté užívateľky.

martinusik91
2. dec 2023

Keď máte 7mesacne tak to ďalšie by sa pri ňom v pohode "zviezlo". Výbavičku budete mať, doma budeš tak či tak zo starsim. Vek mal muž riešiť už pri tom 7mesacnom. Už je to jedno či jeden kojenec alebo dvaja... Držím palce 🙏.

sasa1310
2. dec 2023

@zuzanockamt ale teba tu nik nešikanuje. Normálne s tebou diskutujú. To, že ťa niekto označí a dá za to svoj názor, nie je šikanovanie.

veronikaszabova
2. dec 2023

@sasa1310 "kompetentni" su asi admini. 🙂 Tu riesi sikanu. Nakolko admini komenty nezmazali, za "kybersikanu" to neberu.
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/je-spravne-platit-polovicu-za-obed-po-krste/

zuzanockamt
2. dec 2023

@sasa1310 Ide o prvky kyberšikany. Ich komentáre nesúvisia s témou diskusie.

sasa1310
2. dec 2023

@zuzanockamt panebože žena spamätaj sa

sasa1310
2. dec 2023

@veronikaszabova však jasne, že to nie je kyberšikana. Ak ju tu zažívala už pred mesiacom, nechápem, že sem ešte chodí. No nič. Idem von. lebo za chvíľu tu bude, že už ju aj ja šikanujem.🙏

nikaeli
2. dec 2023

Raz som čítala taký príbeh, či zamyslenie - v skratke:
žena prišla k doktorovi, že je tehotná a chce ísť na interupciu, lebo má doma ročné dieťa a nebude to zvládať - dr. jej povedal, aby zajtra prišla s tým starším dieťatkom a zabijú ho. Žena ostala zhrozená. Snahou lekára bolo ukázať jej, že aj to drobátko v brušku žije a je vlastne jedno, ktoré dieťa pošle na smrť.

Čaká ťa ťažké rozhodnutie. Ja som mala MMT. To bábätko žilo, ale vo vajcovode. Všetky vieme, že to treba čo najskôr ukončiť. Strašne som plakala. Nemohla som sa zbaviť pocitu, že ho zabijem, aj keď viem, že tam nie je šanca na vývoj a zároveň je tam ohrozenie ženy 😞 už je to desať rokov a stále mu v ten deň zapálim sviečku.

autor
2. dec 2023

@slavomira236 dakujem za komentar( jeden z mala,ktory je normalny) prvy syn nie je jeho,druhe som zo zaciatku chcela ja,on nie..potom on chcel,ja nie..a nakoniec sme ho chceli spolu..ale len jedno.vsetko sme tak prisposobili a prerobili byt,auto mame male sportove,kde je strasne malo miesta..no proste neviem ako by sme to zariadili pre dalsie..ja manzela lubim,vlastne sme sa spolu dohodli,ze najlepsie riesenie bude interupcia,len ja od vcera som taka smutna,bez nalady,strasne ma mrzi,ze on ani na chvilku nepremyslal nad tym,nechat si ho…lebo ja som nad tym zacala premyslat a to som asi nemala 😔 viem,na ekografii to bola taka machula len,ale ked uz vies,ze bije srdiecko…proste to boli

martinusik91
2. dec 2023

@mimi408 preto ju posielajú na potrat a nie na adopciu, lebo keď je potrat, tak to berú že to dieťa ešte nie je. Keď by porodili, tak by asi máloktorá zniesla predstavu, že ich vlastné dieťa žije niekde ďaleko od nich. Radšej teda interupcia... Tiež to nechápem. Keď už by som bola tehotná, jediný dôvod kedy by som išla na interrupciu je zdravie...

ptvw
2. dec 2023

Ako vážne nevadilo mu plodit druhé dieťa v cca 55 ale o 2 roky neskôr v 57 už áno?! tak nech si predstaví ze mate dvojičky...ty máš koľko? Ja by som si ho nechala.

drahomirrra
2. dec 2023

@zltalienka Neviem, ja fakt neviem, strasne by som sa citila. Ze ja som dostala moznost a moj surodenec nie.. ani si to predstavit neviem.

lucia147852
2. dec 2023

Takze športové auto je viac ako život dieťaťa…už som čítala asi vsetko… skoda tu niečo písať

netti87
2. dec 2023

To je veľmi ťažké a citlivé rozhodnutie. Poradiť tiež ťažko viem.

Rozmysli to ešte, a nekonaj rýchlo.
Možno zajtra budete to inak vidieť.
Dúfam nájdete strednú cestu, želám všetko najlepšie.

zmrzlinka2021
2. dec 2023

Autorka, zdá sa, že tvoj manžel je pre teba zlá voľba. A je smutné, že ty vôbec nechápeš, že je to práve on, kto ťa má podporiť a kto má maximum urobiť pre teba a svoje deti.

zltalienka
2. dec 2023

Takže ste sa spolu dohodli na potrate, ale Ty mu ideš vyčítať, že on ani neuvažoval nad tým, že by ste si bábätko nechali a Ty áno?
Som zvedavá ako vy dvaja dopadnete, ak pôjdeš na potrat a potom budeš viniť za to chlapa? Ustojí to váš vzťah?

janicast
2. dec 2023

Neboj sa nebudeš mať traumu..deti budú rásť, ked pojde drobec na strednú Tvoj chlap naozaj.bude starý../tvoja vec! nedavaj na rady,lebo tu mudrlantky maju deti a presne vedia,kedy ich urobili..prsia sa tu,fakt su niektore take hnusné až no.

sense
2. dec 2023

Rozhodni sa podľa seba ale počúvaj aj srdce aj hlavu nielen jedno z toho.l, pretože následky jedného alebo druhého počinu budeš znášať len a len ty.... Nie tvoj manžel, nie ženy z MK. Nie je na vine len muž ako tu ženy píšu, pri splodeni ste boli obaja.... Budeš vedieť zabezpečiť všetky 3 deti ak sa mužovi niečo stane? Bude muž vedieť zabezpečiť 3 deti ak sa tebe niečo stane?

babulkomale
2. dec 2023

@zuzanockamt to, ze pre teba bolo tehotenstvo velkou zatazou neznamena, ze je to tak u kazdej.
Nechapem naco si mala deti, ked si ich nechcela, netajis sa tym, ze to lutujes a chodit do prace a mat vlastne peniaze je pre teba vyssia hodnota ako spokojna rodina. Deti nemozu za to, ze si niektore zeny s manzelom nerozumeju.

autor
2. dec 2023

@lucia147852 a peniaze na nove auto nam date vy? Zlata pani?

zuzanockamt
2. dec 2023

@babulkomale Prosím ťa, aby si ma neoznačovala v každej diskusii, neurážala, neponižovala, nešikanovala. Sústavne o mne píšeš nepravdivé veci a vymýšľaš si. Ďakujem.

mima1608
2. dec 2023

@lucia147852 zjavne komfort vedie nad životom dieťaťa. Tu už nie je o čom. Pani len hľadá výhovorky ako sa to nedá a ako si to ospravedlniť sama pred sebou aby sa pri pohľade do zrkadla každý deň nepovracala 🙄

autor
2. dec 2023

@zltalienka ano,bojim sa aj toho,ze raz mu to budem vycitat,to nechcem..lebo on ma do toho netlacil,bola to nasa volba,to len ja som zacala inak rozmyslat a premyslat…mame 9 dni este,tak sa urcite este spolu porozpravame