Sklamanie a obavy z výsledku 3D ultrazvuku
Ja viem, ze som velmi povrchna, hanbim sa za seba a mam aj vycitky svedomia, no potrebujem to dostat zo seba..
Boli sme na 3D ultrazvuku - babatko sa nam na kazdom vysetreni schovava, cize rozumiem tomu, ze nie je jednoduche spravit nejaky normalny zaber, no zo strany doktora tam nebola ani ziadna snaha o nejake lepsie snimky.. Vysledok je taky, ze mam snimku, na ktorom nase dievcatko vyzera ako nejaky zduty starcek a ja som extremne sklamana.. Zrejme je to aj tym, ze je instagram plny dokonalych snimok babatiek a ja som smutna a sklmana, ze ja take nemam a mam obavy ci dievcatko nakoniec nebude skarede.. Mali ste to niektora podobne?
Niektore zeny zabudaju, ze 3D ultrazvuk sa nerobi preto, aby matka mala „pekne fotky v prenatalnom veku“, ale preto, aby sa odhalili pripadne vyvojove chyby plodu. Mne toto hlava neberie…co mas 15 rokov? Pri druhom dietati mi lekar fotky zabudol vytlacit. A bolo mi to uuuplne fuk. Sla som domov vysmiata a stastna, ze sa babatku podla ultrazvuku dari a vyzera, ze je zdrave. Viac mi naozaj netrebalo vediet/vidiet. Niektorym matkam fakt sibe z Instagramu🤦🏼♀️
Život nie je Instagram. Keď si toto uvedomis, bude sa Ti žiť ľahšie. A ja nemám kvôli placente vpredu žiadne fotky z 4D sona, jednoducho zlá viditeľnosť. A syn je krasny - lebo je môj.
Tento tvoj primitívny post sa musí veľmi veľmi veľmi ťažko čítať ženám, ktoré sa na vyšetrení dozvedeli, že ich bábätko nie je zdravé, ženám, ktoré o svoje bábätko prišli, ženám, ktorým sa nedarí otehotnieť, či ženám, ktoré museli ísť pre vážne ochorenia dieťatka na UPT.
Fakt už rozumiem hláške ,,nemám problém, vyrobím si problém."
Áno, si povrchná, skús si prečítať iné príspevky tehotných žien a snažiliek, ktoré riešia celkom dôležitejšie a závažnejšie temy, hádam ti to pomôže cítiť sa lepšie.
@danniiee8 super napisane
Byt na tvojom mieste,radsej to vymazem 🤣
Ja som sa schuti zasmiala,že "vyzerá ako zduty starček"😃. Môj syn vyzeral na fotke,akoby bol neskutočne na niekoho naštvaný,ešte aj ruky mal akoby sa chystal boxovať,alebo čo.
Dcéra zasa vždy vopchala hlavu do placenty,takže nebolo možné ju ani odfotiť,alebo len pol tváre.
@bejbs123 ďakujem. Ja sama som z toho vyšetrenia odchádzala s veľmi zlou správou a v tej chvíli by mi ani nenapadlo riešiť nejaké poondiate fotky. O dieťa som za krátko prišla a je mi ľúto, že som nemohla mať v tej chvíli podobné problémy ako @autorka. Mne ostali iba 2 fotky, síce krásne ale radšej nemať žiadne fotky a mať živé a zdravé dieťa. Žiaľ, každá máme iné starosti.
@bejbs123 ďakujem. Ja sama som z toho vyšetrenia odchádzala s veľmi zlou správou a v tej chvíli by mi ani nenapadlo riešiť nejaké poondiate fotky. O dieťa som za krátko prišla a je mi ľúto, že som nemohla mať v tej chvíli podobné problémy ako @autorka. Mne ostali iba 2 fotky, síce krásne ale radšej nemať žiadne fotky a mať živé a zdravé dieťa. Žiaľ, každá máme iné starosti.
@danniiee8 viete co, ja Vam naozaj rozumiem.. ale to je uplne iny pripad predsa. Keby nase dietatko malo nejake problemy, naozaj by boli snimky to posledne, co by som riesila.. Ved porovnavate neporovnatelne.. Ja som naozaj velmi vdacna, ze toto je moj najvacsi problem!
@danniiee8 to ma velmi mrzi 🖤,prezila som stratu,i ked v prvom trimestri,no velmi to bolelo,nasa cesta k babu trvala niekolko rokov a podaril sa az xy pokus cez IVF a niekto potom pise taketo veci a este pise o tom aki su haha s muzom povrchni
Ja mám kraaasne fotky z ultrazvuku ale to si asi nechcela počuť čo? 😉
Nechcem Ťa uraziť, ale áno, si povrchná a modli sa, aby bol toto Tvoj jediný "problém". Ak je Tvoje dieťa zdravé, čo Ti z celého srdca prajem, buď šťastná a "neprovokuj život". Ten má totiž zmysel pre tvrdé lekcie po tom, čo strácame pokoru... Inak, ešte som nikdy nevidela škaredé bábätko. Ver, pre Teba bude Tvoja princezná, tá najkrajšia na svete...
Ach jaj..ja sa ťa strašne snažím pochopiť, ale je to ťažké. My ľudia máme tendenciu porovnávať sa, kto má väčšie problémy, a potom sa cítime lepšie, keď sa druhí majú horšie ako my. Ale úprimne, čo by si robila, keby sa ti narodí dieťatko s vadou? Rázštep pery, pripadne oka, útvary na tváričke..lebo toto sa stalo mne. A ja som vtedy cítila otrasne svoje dieťatko niekomu ukazovať. Nie nejakú fotku z 3D ultrazvuku, ale moje dieťa. Už sme po operácii, nejaké nás ešte čakajú ale inak mám zdravé dieťatko, za čo som veľmi vďačná. Ale naozaj si treba uvedomiť, možno aj na tomto tvojom príklade, že život nejde podľa našich ocakavaní. Akú budem mať peknú fotku, aké to bude krásne materstvo, aké to bude všetko super. Neprajem ti, aby ťa v živote postihli tvrdé lekcie, lebo na takéto sklamanie, ktoré máš teraz by si ani nepomyslela.
Prajem aby bolo všetko v poriadku, zdravé dieťatko, ktoré bude pre teba to najkrajšie na svete 🙂
@danniiee8 viete co, ja Vam naozaj rozumiem.. ale to je uplne iny pripad predsa. Keby nase dietatko malo nejake problemy, naozaj by boli snimky to posledne, co by som riesila.. Ved porovnavate neporovnatelne.. Ja som naozaj velmi vdacna, ze toto je moj najvacsi problem!
@autorka ja neporovnavam neporovnateľne. Áno, každá z nás sa tešila na prvú fotku, chápem. Ale iba ti radím, aby si si zbytočne nevytvárala neexistujúce problémy a netrapila sa pre zbytočné starosti, proste buď spokojná a užívaj si, kým nemáš naozajstné problémy.
Tento tvoj primitívny post sa musí veľmi veľmi veľmi ťažko čítať ženám, ktoré sa na vyšetrení dozvedeli, že ich bábätko nie je zdravé, ženám, ktoré o svoje bábätko prišli, ženám, ktorým sa nedarí otehotnieť, či ženám, ktoré museli ísť pre vážne ochorenia dieťatka na UPT.
Fakt už rozumiem hláške ,,nemám problém, vyrobím si problém."
Áno, si povrchná, skús si prečítať iné príspevky tehotných žien a snažiliek, ktoré riešia celkom dôležitejšie a závažnejšie temy, hádam ti to pomôže cítiť sa lepšie.
@danniiee8 ja napríklad tomuto porovnávaniu nerozumiem. To, že niekto rieši vážnejšie veci, znamená, že ja nemôžem vnímať a cítiť tie, ktoré žijem ja? Mám život prežiť bez emócií, lebo vždy je niekto, kto zažíva niečo ťažšie alebo radostnejšie ako ja?
Takýto postoj potom vedie k tomu, že keď nám nečakane zomrela dcéra v 38.tt, tak som v nemocnici počúvala "aj horšie sa stáva, budete mať ďalšie". Že vlastne každú ľudskú bolesť, sklamanie, zrelativizujeme, lebo "nemáš právo sa tak cítiť, lebo stále je niečo horšie, čo sa ti môže stať". Autorka si uvedomuje od začiatku, má z toho aj výčitky (úplne zbytočne).
Ja napríklad nie som taká dokonalá, ako ostatné ženy y tu. Niekedy cítim sklamanie z blbosti, a po chvíli to prejde.
@danniiee8 ja napríklad tomuto porovnávaniu nerozumiem. To, že niekto rieši vážnejšie veci, znamená, že ja nemôžem vnímať a cítiť tie, ktoré žijem ja? Mám život prežiť bez emócií, lebo vždy je niekto, kto zažíva niečo ťažšie alebo radostnejšie ako ja?
Takýto postoj potom vedie k tomu, že keď nám nečakane zomrela dcéra v 38.tt, tak som v nemocnici počúvala "aj horšie sa stáva, budete mať ďalšie". Že vlastne každú ľudskú bolesť, sklamanie, zrelativizujeme, lebo "nemáš právo sa tak cítiť, lebo stále je niečo horšie, čo sa ti môže stať". Autorka si uvedomuje od začiatku, má z toho aj výčitky (úplne zbytočne).
Ja napríklad nie som taká dokonalá, ako ostatné ženy y tu. Niekedy cítim sklamanie z blbosti, a po chvíli to prejde.
@any_soj ano, každá sme ina, trápia nás iné veci, iné boliestky...
Ale zase niektoré príspevky sú tu naozaj typu nemám problém, tak si ho vyrobím... a porovnávať to, ze nemám nejakú "dokonalu" fotku zo sona na IG s tým, ze mi umrie bábätko presne do tejto kategórie spadá.
Ale zase niektoré príspevky sú tu naozaj typu nemám problém, tak si ho vyrobím... a porovnávať to, ze nemám nejakú "dokonalu" fotku zo sona na IG s tým, ze mi umrie bábätko presne do tejto kategórie spadá.
@lienka.7 lenže to porovnavaš ty... Lebo si hovoríš mať tak tvoje problémy. Ona to neporovnava a myslím, že by si to v žiadnom prípade porovnávať nedovolila.
Hold toto je príroda a nevieme ovplyvniť, či sa nám babatko ukáže alebo nie..v prvom tehotenstve som mala krásne snímky lebo dcerka bola otočená hlavou hore a myslela som, že to tak je stále..a teraz v druhom tehotenstve nemám ani jednu foto..resp lekár nám aspoň peknu foto nožičky urobil 😀nech mame na pamiatku, takze ja vôbec netusim ako bude vyzerať..😀ale verim, že bude krasna rovnako ako starsia 😀veď aj my s manzelom sme fajn vyzerajúci 😀dedia sa výrazne crty, napr velky/krivy nos..pokial nemáte niečo take v rodine, čo každý komentuje, tak sa nemáš čoho obávať ..a aj keby..je to tvoje babo a pre teba bude najkrajšie na svete..skús si niečo o genetike naštudovať a podľa toho budeš možno vedieť odhadnúť ako by mohlo vyzerať😀nám to napr sadlo..ja mám hnedé až čierne oci a manzel hnedozelene..ma tu tmavšiu farbu, ja som bola ako dieta blond a manzel ma tmavohnede a dcerka ma svetlohnede vlasy…manzel je kučeravy a ja rovné jemne vlasy a dcerka ma jemne vlasky ale vlnia sa jej na koncoch..je úžasný mix nás oboch 😉
Ako môžeš povedať na bábätko, že by bolo škaredé?? Veď podstatne je to, že je zdravé a tvoje- vaše. No hej, nie je čo zavesiť na net, keď sa schováva a je doba, keď všetko treba zverejňovať. Kam tato spoločnosť smeruje???? 🤔
@lienka.7 lenže to porovnavaš ty... Lebo si hovoríš mať tak tvoje problémy. Ona to neporovnava a myslím, že by si to v žiadnom prípade porovnávať nedovolila.
@any_soj to jej mame teraz tlieskat,ze je hrdinka,lebo vyjadrila svoje pocity? Podla mna treba ludom vediet aj povedat aj pravdu,netreba si vsetko ospravedlnovat a tvoja strata ma velmi mrzi,je to hrozna tragedia
@lienka.7 ešte mi napadlo - som v 2 msg skupinách u nás vo farnosti. Jedna modlitbová, druhá na praktickú pomoc vo väčších veciach, ale aj v úplných maličkostiach (keď niečo napríklad chcem kúpiť z druhej ruky, skôr ako na bazári sa spýtam tam). Dnes som tam písala že zháňam slúchadlá. Zároveň v tej modlitbovej takmer každý týždeň niekto pridá prosbu za mladého otca či mamu, s malými deťmi, kde buď otec, matka, alebo dieťa je z ničoho nič veľmi vážne choré (v štýle že zostava mesiac života odhadom, a podobne). Alebo všetci sme žili tým, keď pred 2 mesiacmi predbiehajuci šofér zrámoval auto, v ktorom bola spolužiačka zo škôlky našich detí - dievčatko mŕtve, 3 ročné ochrnute, mama v kóme a otec s neistým stavom a viacerými okamžitými operáciami.
Občas mi udrie do očí tento kontrast... Že čo za blbosti to ja riešim, zháňam, vybavujem, v porovnaní s tými rodinami. Ale my nemôžeme prestať žiť akože zo solidarity, a neriešiť naše potreby, túžby, a malé trápenia, čakajúc, kedy konečne aj na nás doľahne nejaké veľké. Ale vedia ma to k obrovskej vďačnosti za každý deň, kedy sme spolu. A keď sa raz ťažké niečo stane nám (lebo veď všetci skôr či neskôr zomriem), chcem to vnímať nie že prečo práve my, ale s vďačnosťou, že "až teraz". Lebo ani dnešný deň nie je na tomto svete samozrejmosťou.
Naša psychologička keď riešila s manželom dačo - a začala mu presne hovoriť niečo ťažké, s čím sa niekto borí - a on že super, tak teraz mi je ťažko aj za nich, ale nepomohlo mi to vôbec. - tak ona že aha, tak vy ste ten druhý typ ľudí. Lebo sú ľudia, ktorým pomôže v ich ťažkostiach, ak sa poukáže na väčšie trápenie niekoho iného, a sú ľudia, ktorých to neoslobodi od ich trápenia, naopak ich to súcitom ubije ešte viac (oni tak trpia, a ja sa trápim pre blbosť, ale trápim sa ňou reálne, ale ešte minje aj zle, že sa takou blbostou trápim, a ešte aj tým, že tým druhým nedokážem pomôcť). Čo neznamená, že prvý typ nemá súcit. Má, ale vie ho inak spracovať.
A oba typy sú v poriadku.
@any_soj to jej mame teraz tlieskat,ze je hrdinka,lebo vyjadrila svoje pocity? Podla mna treba ludom vediet aj povedat aj pravdu,netreba si vsetko ospravedlnovat a tvoja strata ma velmi mrzi,je to hrozna tragedia
@bejbs123 ďakujem. Do istej miery je aj ok nastaviť zrkadlo, hoci aj sama autorka si to uvedomovala. Mne napríklad pomôže preplesk, ak je niečo ozaj malichernosť, že kokso to čo riešiš. Ale treba to s úctou a láskou, a nie s pohŕdaním že to čo si za človeka sa uvedom. (Nehovorím, že ty si tak písala, neviem, aké boli tvoje komentáre 🙂 )
Ako môžeš povedať na bábätko, že by bolo škaredé?? Veď podstatne je to, že je zdravé a tvoje- vaše. No hej, nie je čo zavesiť na net, keď sa schováva a je doba, keď všetko treba zverejňovať. Kam tato spoločnosť smeruje???? 🤔
@margotka17 halo pani.. Prosim Vas, citate co sa tu pise? Ved som niekolkokrat napisala, ze nikam nic nejdem vesat, ani som nikdy nevesala, nemam jedinu fotku na socialnych sietach.. Aj som uviedla, ze som si uvedomila aku hlupu, povrchnu vec to riesim/som riesila. Tiez som uviedla, ze nejdem vymazat diskusiu len z takeho dovodu, ze som presvedcena, ze nie som jedina zena, ktora mala chvilkovo takyto stav a takymto zenam moze pomoct, ked si precitaju, ze to tak mali aj ine.. Lebo ved uznajte, ze ste mali aj vy uz v zivote aspon raz “nespravny pocit” (a teraz je jedno ohladne coho), len ste tomu nedali hlas..
Tak v prvom rade si musis uvedomit ze uvz je vysokospecializovany diagnosticky nastroj na vysetrenie moznych chyb. To nie je tvoj vnutromaternicovy fotoaparat a doktor nie je tvoj svadobny fotograf. Musi sa plne sustredit aby prezrel dieta, roky tazko studoval narocny odbor, denne musi oznamovat rodicom zle spravy, ale teba trapi jedna fotka... tes sa, ak nic neodhalil a dieta mas zdrave. Nic ine nie je dolezite.
Aleee prosím ťa, to je normálne. Bábätko sa schová pred svetlom a podobne, otočí sa smerom ku chrbtici, takže zle vidno tváričku, alebo len časť z nej. Uvidíš, že keď sa narodí, bude pre vás najkrajšia na svete. 😇☺️
tak vypni insta a zivot budes mat o tooooolko lahsi, ze az.
No tak sa babatko schovava, a co? No tak nemas ukazkovu fotku. No a?
Je inak vsetko v poriadku? asi ano, ked riesis, prepac, ale totalnu pic*ovinu.
Plesni si pred zrkadlom z jednej, druhej strany, povedz si sama sebe "Zuza (dopln vhodne), nerob paniku!"
A hod sa do kludu.
Po porode si este mega, uzas fotiek narobis, ze sa z toho aj pototo...
Ja som na 3D ani nebola,lebo som kvoli fotkam nechcela nechat presvecovat babo a rusit ho vysokymi pisklavymi tonami pol hodinu. Ani zdrave to nie je, tak dlho ho robit. To ti nevadi,ze si jej sposobovala diskomfort pri vyvoji? Mrzi ta len,ze nemas dokonalu fotku? Ooo ake nestastie ta len postretlo🙏🙄
Mala by si opustiť internet lebo ocividne ti tie skreslené veci čo tam sú nerobia dobre na mozog. A k tomu škaredemu.. no neviem... Obranujes sa ako to mohlo niekoho napadnúť ale prvú koho to napadlo si bola ty. Krava
Jeminečku nesrandujte..ja mam fotky z každého usg také, že malá si zakrývala celú tvár rukami.Doktor sa snažil ako mohol ale nepomohli sme si. Poslal ma vonku do potravín kúpiť si nejakú sladkosť a poprechádzať sa,že po sladkom sa zvyknú hýbať bábätka. Napchala som sa sladkým, hodinu som sa prechádzala a nič z toho. Ruky pred tvárou bez zmeny. Dcéru má 6 rokov a je krásna. Neprežívajte to tak
Ja som na 3D ani nebola,lebo som kvoli fotkam nechcela nechat presvecovat babo a rusit ho vysokymi pisklavymi tonami pol hodinu. Ani zdrave to nie je, tak dlho ho robit. To ti nevadi,ze si jej sposobovala diskomfort pri vyvoji? Mrzi ta len,ze nemas dokonalu fotku? Ooo ake nestastie ta len postretlo🙏🙄
@iwesska tvoje dieťa počuje ultrazvuk?
A keď bude dieťa mat autizmus alebo bude žrať nervy v skole a robiť problémy, pozrieš sa na tu krásnu fotku, že? To ze to bude určite poruchove dieťa, lebo dnes už žiaľ neexistuje normálne dieťa, každé jedno ma nejakú vadu, to nevadí, hlavne treba mať krásnu fotku, aspoň niečo bude krásne 😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Tak potom prečo zakladas temu? Co by si rada počula, čítala?