Sklamanie z pohlavia
Ahojte. Som nešťastná z môjho pocitu. S mužom sme sa 6 rokov snažili o bábätko. Naša cesta bola dlhá a náročná. Mam za sebou 1 potrat v druhom mesiaci. Teraz, keď som konecne tehotná a dozvedeli sme sa to najdôležitejšie, ze čakáme chlapčeka a je zdravý, mi prišlo hrozne ľúto, že to nie je dievčatko. 😥 vzdy som mala taky sen, mat dcérku, malú kamošku. Celý čas mi dávalo telo a hlavne myseľ signály, že to bude dievča. Mozno som si to až príliš želala a teraz to je taky sok, ze je to chlapec. Musím to normalne spracovávať a je mi z toho veľmi zle. Zle mi je z toho, ze ma to vôbec trápi. Ze to vôbec riešim. Pritom na sone som sa usmievala, je krásny ako obrázok a som šťastná prestastna, ze je zdravý. Prosím vás, ja si myslím uz o sebe, že som uplne hlúpa a hrozne sa hanbím sama pred sebou, ze prechádzam takýmito pocitmi. Ženy. Ja neviem co mam robit. Ako zmeniť zmýšľanie? Raz sa teším, potom mi pride ľúto. Vidím v kočíku niekde dievčatko a príde mi to ľúto. Citim sa zo seba hrozne :( viem, ze ma tu určite zvozite a nalozite mi asi ešte viac. Ale prosím o radu. Bojim sa starostlivosti o syna, ze bude nervak ako moje krsniatko 2j ročné, bojim sa ze ma tieto pocity neprejdu. Jednoducho som zo seba veľmi sklamaná.
Toto je prva lekcia toho, ze vztah s dietatkom nikdy nie je automaticky, ale buduje sa od zaciatku a vyvija sa podla toho, ako na nom pracujeme. Rodic je kapitan lodky, dieta pasazier. Az teraz si sa maminka dostala na realny zaciatok vasho vztahu, ked si skutocne uvidela svoje dietatko, take, ake je. Teraz ty konfrontujes jeho so svojimi predstavami, potom, ked vyrastie, bude zasa ono konfrontovat teba, s jeho predstavami... to je taka celozivotna praca, ktorej vysledok je v najlepsom pripade hlboke porozumenie jeden druheho.
Podla mna z teba hovoria hormony..to prejde uvidis;) mam dvoch chlapcekov a nevymenila ich za 10000 dievcat;) su to moji ceckosi a nedaju na mna dopustit aj keby som bola jezibaba😂😂 uvidime co bude v puberte ale dievcata v puberte je masaker aspon co mam moznost vidiet🙄😁😂nechaoem preco ma kazdy zaskatulkovane ze chlapci su zli abo co....dievcata su upistane urevane a riesia vsetko vid. Vsak sme zeny😂pozname to...mne sa na chlapcoch paci to ze oni neriesia inttrigy ;) a ked bjdes cakat nahodou 2.chlapca a nedajboh 3 tieho😂tie otazky okolia nechceli ste dievcatko? Nevadi ze chlapec trefie bjde dievca😂
Ja som chcela dievčatko,veľmi,mam dvoch chalanov 😂
Úplne ťa chápem. Prvých dvoch synov som nejako akosi, že bude potom dievka, ale keď už bol tretí syn, štvrtý, že oooo a dcéra?? A keď som bola piaty krát tehotná a zase chlapec taká som bola nešťastná, že som až potratila v 15tt. Po roku som znova otehotnela a znova syn. Už mu bude rok a robí nám veľkú radosť. Bratia sa mu veľmi tešia a venujú sa. Áno príde mi občas smutno, že nemám to moje vytúžené. Ale každý deň ďakujem Bohu zato, že sú zdraví ☺️. A ktovie asi by som nemala trpezlivosť na dievča 😜 keď vidím čo dievčatá vyvážajú v škôlke a keď mi išli deti do školy čo dievčatá vyvádzali.. Pri odbere krvi ach... vtedy som si stále povedala aká som vďačná za mojich synov.
Nebudeš ho mať menej rada ako si to teraz v hlave myslíš,neboj 😊
@janka_266 presne,pre dievčatá je toľko oblečenia a pre chlapčeka oveľa menej
Ahoj. Ja som takéto pocity vôbec nemala, pretože som nemala vytúžené pohlavie. Ale myslím si... Záleží natom, ako si to maličké vychovas. My máme prvého synčeka, kt. má 4roky. Kedykoľvek počas dňa mi povie že má ľúbi, postískame sa a sme super parťáci. Odmala bol taký mojkáčik 😍Áno, aj pokričím, ale... Neboj, keď malinkeho zbadas, bude to láska na celý život.
A inak, ak od dievčatka čakáš to čo skoro všetky ženy, tak my máme doma pravý opak. Synček bol slabý odvar. To čo ona dokáže, čudujem sa že nemám ešte šediny 😁
Ja mam za sebou 3 potraty a k tomu nevysvetliteľný problém otehotnieť po prvom potrate v 19tt, museli sme to riešiť až IVF kde dva pokusy síce vyšli ale znovu som potratila 10tt, 12tt....a k tomu vysoký vek... Bolo mi uplne jedno aké pohlavie, hlavne aspoň jedno bábo... Aaaaaa pozri môj profil a pochopíš 4tehu 3.pokus (vždy komplet celá procedúra pichania injekciii)... ❤️💙❤️
Nikdy v zivote by som nedala svojho syna. A ten pocit, ze budem mat kamosa, partaka ktory bude za kazdu srandu. Ja napriklad som stale chcela mat synceka. Ja som zas zavidela mamam, ktore mali syna. 😅 Dievcatka su skor zavesena na otca, a cjlapci na maminky. 🥰🥰🥰🥰🙏🏼
@penelope2066 potom nevies kde nakupovat, mam aj chlapca aj dievca a ver mi, ze chlapcenske oblecko je pecka, ako krasne ho vies obliect je neskutocne, len treba hladat, ja zasa aj dcerku nerada obliekam iba do ruzovej, trblietky a gyce neznasam, nevravim, ze ruzove ci kvetinky nenosi, ale kazdy vravi, ze jej najviac sekne cierna 🙂
Netrápte sa pohlavím babätka, hlavne je že budete mať dieťa a že budete matkou to je hlavné a že bude zdravé 🙂. Urcite Boh chcel aby ste mala chlapca aj ja mam vytuzene dieťa a bolo mi jedno ci to bude dievča alebo chlapec bola som štastna ze budem mamou 😊, všetko dobre vam prajem a ked ho uvidíte po prvý krát zalubite sa doňho 🥰
@bielavila
Ja nepíšem,že ho neviem krásne obliecť ale,že pre chlapčekov je menší výber a treba viac hľadať.Ale kľudne uvítam Tvoje tipy.
Keby čakáš dievča,bude zas nešťastný chlap že nemá pokračovateľa rodu a preniesol by to na teba. Nezufaj a tes sa,že je zdravý. To nie je žiadna samozrejmosť.
Tiez som si vysnivala dievcatko a bude to "uz za par dni" chlapcek.. mne fungovalo, ze som si spomenula ako dlho sme sa snazili (zdaleka nie ako vy) a to, ze vyzera byt zdravy 🍀 a aj to, kolko zenam sa nedari vobec😔 navyse, z tvrdeni kamaratok, chlapcovia su ovela vacsi "maminkaci"
Pozri ja som sa presne takto cítila keď som čakala prvého synčeka. Akože zmierila som sa s tým, ale tiež som chcela veľmi dievčatko. Potom sami narodili dve dcérky. Takže nezúfaj. 😊😄
Ja som nejak stále cítila, že čakám chlapca, aj keď som vnútorne stále dúfala, že aaale možno na sone povie dievcatkoooo 😂 a nestalo sa tak, bola som kúsok sklamaná, ale potom si hovorím prečo??? Ved muži to majú jednoduchšie ako my ženy! Nakoniec som bola šťastná, že mame chlapca ❤️ Treba hľadať pozitíva a hlavne nech ste zdraví, cela rodina ❤️
Ono ťa to prejde také to sklamanie, uvedom si že priorita je to, že je to dieťatko zdravé, že rastie, to je to na čom záleží, ostatné je úplne nepodstatné 🙂
@chuandavid moja rec, nie je dobre ze niektore mamy tak lipnu na tom, aby mali dievca…. ten chlapec to citi, moj syn starsi sa ma raz uz opytal, ze ci nie som smutna, ze nemam dievcatko, skoro mi srdce puklo! V zivote nebudem lutovat to, ze mam dve krasne zdrave deti! A co ked su to chlapci? To je teraz koniec sveta??silno som syna objala a ze ho co ho to vobec napadlo???no opytal sa a ja mu vravim ani teba ano tvojho brata by som nevymenila za ziadnu babu! A toto polemizovanie ze boze mam chlapca (zas) …. Ok kazda mame sny, ale uz to niektore tu prehanaju s tymi dievcatkami, nie su o nic viac ako chlapci o nic! Dieta je vzdy dieta! My sme s muzom v zivote neuvazovali nad tym, ze “boze preco nemame dceru”..,, taketo myslienky nas nenapadali. Mame dve zdrave deti…. Co viac mozeme chciet? … uz nic viac nie je… ziadne dievca ci chlapec…a tieto sklamania z chlapcov … je mi to luto , ze to niektore takto vnimate…
Presne takéto pocity som mala ja v septembri keď nám povedali že čakáme chlapčeka...cítila som že proste k nám sa hodí len dievčatko, meno len dievčenské atď. Zo sona som ronila slzy že čo ja budem robiť s chlapčekom. Išla som do obchodu, zbadala tie krásne babské oblečenia zas rev. Trvalo to asi dva dni, potom keď som to spracovala som sa začala tešiť. Teraz má štyri mesiace, a poviem ti, že malo to byť presne takto. Neviem čo by som bez neho teraz robila. Je to úžasné slniečko, stále sa smeje, a žiadne také že chlapci sú taký a onaký. Nie, bude taký aký ste vy. Dá ti toľko lásky že tomu nebudeš veriť. Veľmi sa aj ja teraz hanbím že som mala také myšlienky. A inak, malý je celý po mne. 🙂
A ver mi, že chlapčekovia dávajú oveľa viac lásky mamičke ako dievčatka, lebo tie sú zase ockove. A tak to bude už navždy 🙂 teš sa na neho...p.s. aj pre chlapčeka sú krásne vecičky a teraz si už ani neviem predstaviť kupovať ,, ružovú,, ❤️ držím palce
Ja som tiež túžila po dievčatku. Keď som sa dozvedela, že to bude chlapec celý deň som preplakala. Potom som sa pozbierala, uvedomila si, že hlavne, že je zdravé. A teraz ma 10 rokov a stále je mojkoš. Dievca by take na mamu naviazane nebolo. A aj druhý je chlapec. A nevadí mi to. Su krásni, zdraví a moje poklady.
@sella38 ja mám po dvojičkách chalanov teraz babatko chlapčeka úžasného krásneho a napriek tomu kto nazrie do kocika tak si neodpustí komentár že : “další chlapec aaach no” alebo že “chlapec ? AˇTak veď nevadí “ a podobne veci. Neviem čím to je že niektorí ľudia si myslíš ze nemať dievčatko je dôvod na smútok a lutovanie.
Keď mám blbé myšlienky a pocity vždy si spomeniem, že sú ľudia ktorí sú na tom horšie ako ja.
Veľmi to pomáha.
To prejde.... Hormóny robia svoje.
Inak môj muž bol sklamaný, že druhé nebolo dievča. Teraz sam sebe vyčíta, že vôbec bol sklamaný a nevymenil by ho za XY dievčat.
Poviem ti to života príbeh ok?
Kamarátka plakala smútila keď sa dozvedela že čaká chlapčeka. Chcela dievčatko. Chlapček sa narodil veľmi veľmi predčasne dlho bojoval a nakoniec to všetko dobre dopadlo, ale ju nahanal pocit viny veľmi dlho - malampocit že to všetko sa stalo
Lebo ho prvotne nechcela. Tes sa že čakáš babatko.
@penelope2066 ano je pravda, ze ked ides do obchodu tak je viac dievcenskych, ale chlapcenke su tiez velmi krasne, ja velmi rada nakupujem pre maleho a obleceny ej krasne, davam aj sit hande made a teraz je na trhu milin super znaciek, cize za mna viem pekne obliect a hlavne rychlo, za jeden den urobim nakup na sezonu😀
Milá mamička, za tvojimi tehotenstvami je určite veľa snahy a aj.sĺz... je úplné prirodzené, že keď si sa dočkala to toľkých rokoch svojho vytúženého uzlíčka, chceš aby to bolo dokonalé 🤗 a v tvojich snoch, na ktoré si sa pochopiteľne upäla bolo to dieťatko dievčatkom. Budeš tá najúžasnejšia mamina,lebo už teraz si pre to svoje bábätko obetovala mnoho.... A neboj sa, keď si svojho vytúženého synčeka prvýkrát privinieš, je to puto a súzvuk na celý život, v tom momente zistíš, že sny sú síce krásne, ale realita je tisíc krát krajšia.... ♥️. Sama som mala predsudky voči chlapcom, úplne ti rozumiem, hlavne kvôli živým žiakom,ktorých som mala v triede. Ale na druhej strane, dieťa si budeš usmerňovať ty sama aj vo výchove. A aj keď máš na to kvôli tvojmu krstniatku skreslenú predstavu, zrejme má len obdobie vzdoru alebo niečo nemajú dotiahnuté vo výchove ... Bála som sa tiež, že môj synček bude hyperaktívny, ale nakoniec som sa na neho tak upäla, že v mnohých smeroch je to silnejšie ako na dcéry, aj keď všetky deti milujem rovnako. Puto matka a syn je jedno z najsilnejších... tá radosť z neho príde, keď budete spoločne rásť a to nejde zo dňa na deň 🤗♥️. Prajem ti veľa síl mamina, si silná 😘.
@domip zasa az tak to pravda neni, mam aj chapca aj dievcatko a mozem povedat, ze obaja mi davajau strasne vela lasky, su mojkacikovia, kazdych 10 min ut mi povedia ze ma lubia a daju mi pusinku, moja mala je naskutocny tulko, velmi vela mi prejavuje lasku, ale je pravda, ze je ovela narocnejsia ako syncek 🙂 on je aj bol kludny, poslusny, jemny, dcera je divoska, tebelka, papulnata- cela ja 😀

Chápem Ťa,moja, ja som prežívala podobné pocity. Mala som vysnivanu Ninu, namiesto nej mám dvoch Ninošov s pipikmi. 🤭 Teraz sa už len na tom smejem, ale aj ja som bola sklamana, keď sa potvrdil chlapec na sone. Po sone sme šli do Tesca a tam ružové, trblietavé vecicky, mne až slzy vyšli.
Teraz by som ich už nedala za nič a som za nich vďačná. ❤️
Prajem Ti zdravého a krásneho synčeka! ❤️