icon

Sklamanie z pohlavia bábätka

9. feb 2022

Ahojte. Viem že sa tu nájdu zienky ktoré ma nechopia. Ale. Som bývalá snažilka o miminko. 4 roky bez šance otehotniet. Bolo mi jedno či chlapec či dievča len aby som v zdraví donosila a aby sa mi narodilo zdravé miminko. V 17 tt mi lekárka povedala ze na 80% dievčatko. Nejak sme tomu hnet uverili a začala som sa tešiť na dcérku už som mala aj Meno . No dnes na poradni mi vraví že to je chlapček. Akoby ma obarila horúcou vodou . V hlave sa mi burili všelijaké myšlienky bolo mi aj do plaču ale potom prišli výčitky . Neviem celý deň som taká nervózna podráždená. Je tu niekto a niečím podobným? Prejde ten pocit z sklamania? . Som nahnevaná na samu seba .ach

kaja871
11. feb 2022

Presne toto iste sa stalo aj mne no mne o 10 percent ešte viac povedal doktor že to bude dievčatko ale muž ako by cítil že to bude opak inak aj my sme sa snažili o malé 12 rokov až no ôsmom mesiaci mi povedal lekár že je to chlapec trošku sklamaná aj manžel ale potom to prešlo tak si nič nevyčítaj určite nie si sama a hlavne je aby sa narodilo zdravé

taniles
11. feb 2022

prejde...ked sa narodí a dajú vám ho...

janicka55
11. feb 2022

My sme mali to iste... aj snaženie 3 roky aj najskôr dievčatko a potom chlapček... boli sme mimo z toho ale teraz s odstupom času sa už nevieme dockat nášho chlapčeka stále si predstavujem ako bude za svojim ocinkom behať, ako bude chcieť byt ako on a to má hreje pri ❤️A chlapci sú predsa maminkiny milacikovia 💙

zuemka
11. feb 2022

Je to úplne bežná reakcia ktorá ťa prejde... My máme 3 dievčatá 😍 u nás sklamanie neprišlo u mňa ale u môjho manžela a samozrejme už keď som videla jeho reakciu už som bola smutná aj ja 😥 už pri druhej bol manžel trochu sklamaný ,veľmi túžil po synovi ako futbalista chcel mať aj syna futbalistu 🤷 5 rokov som ho prehovárala na tretie ,že teda pokus o syna ,naštudované všetko čo a ako a kedy robiť aby sa nám "možno" podaril ten syn,všetko sme tak a robili a čo máme ? Tretie dievča 😁 opäť mne to nevadilo ja som sa tešila na sone. No vedela som z predchádzajúceho tehotenstva že môj muž bude sklamaný ...musel to predýchať ,1 deň s ním nebola reč 🤣,bolo mi z toho večer dosť smutno,no na druhý deň,sa z toho vyspal aj on veľmi miluje naše tretie dievčatko,ale vidím na ňom že čaká na vnukov 🤣🤣🤣🤣

mikulka25
11. feb 2022

Aj mne pridu Vase pocity prirodzene. Tiez sme boli s muzom presvedceni o pohlavi dietatka. Vytvorili sme si predstavy a ked mi lekar povedal ine pohlavie,precitla som. Nebolo to tym,ze by som sa netesila na babatko,ktore nosim. Prislo mi luto za tymi predstavami.ako keby sme prisli o nase vytuzene. Rychlo to pominulo.prestavila som zmyslanie a nakoniec super. Mam malu paradnicu.maleho certa.vela sa smejeme,ze je ako chlapec 🤣

pattinka
11. feb 2022

@zuemka u nás presne tak isto ❤️❤️❤️

adulka25
11. feb 2022

Ja ťa úplne chápem. Mám 2 synov, ktorých milujem nadovšetko, ale 2x som bola sklamaná z pohlavia. 1x som od začiatku vedela, že je to chlapček, proste intuícia, ale aj tak som dúfala, že to bude dievčatko. 2x to isté, od začiatku som vedela, že to bude chlapček, ale nechcela som tomu uveriť, proste som strašne dúfala, že to bude moja vymodlená, vyprosená, vytúžená dcérka, ale zázrak sa nestal. 2x som bola veľmi sklamaná, aj som si poplakala. Ale hneď ako sa malý narodil som aj zabudla, že som chcela dcéru. Okamžite som sa do neho zamilovala po uši. No túžba po dcére mi ostala a dúfam, že do tretice všetko dobré 😂 ak sa niekedy podarí

amilak
11. feb 2022

Ja som to mala podobne, túžila som po dievčatku a bola som sklamaná že chlapec - chvíľu - ale môžem ti povedať že je úžasný, milujem ho a vracia mi toľko lásky a vďaka nemu som sa toho toľko naučila o mužoch. 😄 Chlapci sú super ❤️ Ale..hlavne sa netrestaj, čo cítiš nevieš ovplyvniť, bábätko to nevie, jemu to neublíži. Je dobré že to zdielas. Určite sme si tým prešli viaceré. 💕

chrisencore
11. feb 2022

Vôbec nič si nevycitaj, veeeela žien prežilo prvotne sklamanie ale nepovedia, lebo sa za to hanbia. Po staršej dcére sme sa vyše roka snažili o bábätko. Od prvej chvíle som si nahovarala že je to chlapček, bude to mamin maznacik. Keď mi na sone povedali že dievca, bola som taká sklamaná…a ešte dlho som bola. A teraz ? Neviem si predstaviť že by teraz vedľa mna sedel chlapec a nie moja Zarka. Daj priechod svojim emóciám, kľudne si aj poplac, veď si tehotná, hormóny pracujú na plne obrátky, tak všetko vnímaš inak. Ale ver tomu, že ta mala dušička vedela prečo sa ma narodiť ako chlapec.Tak jej dôveruj a tes sa, už o chvíľku budete spolu a budeš ho milovať najviac na svete. Všetko dobre zelam ❤️

zuzana9393
11. feb 2022

Podla mna to je len hormonmi. Ja toto vobec neriesim. Reven pri komediach, dnes som si tak predstavila ako budeme drobca brat domov z porodnoce a zase 😄 jedneho uz mame takze viem ako sa hlavne po porode hormony zblaznia a ty zazijes tu najvacsiu lasku v zivote, o alej teraz nemas ano sajnu. Takze toto ber len akoze sobe mi z hormonov 😉

frota3
11. feb 2022

ono to podla mna zrani v prvom memente tak nejak kazdu. my sme mali to iste no naopak, tesili sme sa na chlapceka a nakoniec to bolo dievcatko. z prvoti sme tiez boli nie ze sklamany ale smutny, lebo clovek mal uz ako taku predstavu, no velmi rychlo to zas odoznelo

panizima
11. feb 2022

Pri druhom synovi som chcela tiež dievčatko, prišiel chlapček... Keď sa po čase rozhodnete pre druhé dieta, možno sa to podarí...

misa11111
11. feb 2022

Mne tiež lekár povedal dievčatko a manžel chcel dievčatko. A ja mu hovorím uvidíš bude to chlapec tak som to cítila a doktor potrdil dievča o mesiac neskôr mi doktor povedal viete čo čakáte? Som sa pousmiala veď mi povedal pred mesiacom... Ticho ticho nastalo a je to chlapec ja som bola v šoku týždeň lebo tiež sme žili mesiac s tým že čakáme dievča.
Ale je úžasný presne ako v mojom sne čo sa mi sníval je to dobre bábätko nevymenila by som ho za nič ❤️
Teraz bude mať 4 mesiace.
A hlavne je zdravý 🤍

maminka1986
11. feb 2022

Ahoj nemaj výčitky úplne ta chápem
Bola som tak namotala sa na babu ze bude mala som taký pocit až keď mi v 25tt Grochala povedal chlapec skoro som odpadla av3 dní som bola mimo...
Tiež 4roky snzenia a až po ivf
Synček ma už pomaly 6rokov je živý zlatý mamičkar
Druhé mi bolo jedno hlavne aby bolo zdravé...q Boh nám doprial vytúžené dievčatko 🙏🙏🙏❤
Sami chlapci boli inak a sú v rodine takže tak...
Teš hlavne aby bolo zdrave

autor
11. feb 2022

Prečítala som si každý jeden komentár s každým príbehom. Ani som netušila že je toľko žien ktoré boli alebo sú na tom podobne ako ja . Ale áno sú a verím že aj v mojom blízkom okolí. Len to nepovedia. A k tomu môjmu sklamaniu . Hnet v ten večer som si ľahla a začal ma kopkat. Všetko zomna opadlo. Teším sa na môjho chlapčeka . Dakujem vam za povzbudenie veľmi krásne sa mi to čítalo ❤❤

mija_ja
11. feb 2022

Ja som si vždy bola ista že budem mať 2 dievčata a budu super kamošky (ako to mam ja so sestrou) a mam 1 chlapca :D . Napodiv pri sone ked povedali že chlapec bolo mi uplne jedno pohlavie, hlavne ked povedali že je zdravy. Ale neviem či by to bolo rovnake keby mi potvrdili najrprv dievča a potom zmenili. Podla mna sa nemate z čoho obvinovať, už ste si v hlave spravili predstavu na dievčatko ktore bolo potvrdene a teraz to mate meniť, naviac k tomu priratajte tehotenske hormony :D Určtie to bude dobré a ked budete spomínat na túto príhodu už s babätkom v náruči, len sa na tom zasmejete :D

lauraaaaaa
11. feb 2022

Ja poviem len toľko...u nás všetci dúfali že to bude dievca.Pytala som sa v duchu prečo ,o čo by bol horší chlapec .Na otázku mi nik neodpovedal a dnes viem že ,nič krajšie sa žene nemôže stať než to že porodí chlapca .chlapci su iný ,iný v Tom že akoby chápali dušu matky.neviem ako to majú ostatné ...no môj je pozorný.rad ma keď sa ľulkame tulkame...dcera taká nebola.a je všímavý pri mojej zmene nálady ,hneď sa pritúli alebo opýta čo sa stalo maminka ...a aj keby to iné ženy mali ináč všetko je to ok .je to presne matke ,šité, aby bolo k dobru.ten hore vie ako čo.Podotykam ešte narodil sa hypotroficky z nízkou váhou .a že nie je dievča?Nuž ,nevymenila by som ho za nič ,ale vie byť aj planoško

autor
11. feb 2022

@mija_ja ide hlavne o to že ja som si to v hlave nastavila a hnet uverila predstave že to bude dievcatko. Pre to ma to tak vzalo

veronika_e
11. feb 2022

To je normalne a ver tomu, ze to zachvilu prejde a nadstavite sa zas tak, ze sa budete tesit na chlapceka. Najdolezitejsie je aj tak to, aby bolo dietatko predsa zdrave, nie?

putyna
11. feb 2022

Mam 2 synov a pri oboch som chcela babu moj chlap ked ma videl po oznameni ze cakam chlapca nechapal co sa deje revala som cely den a tak isto aj pri 2. Potom pri druhom zas boli obavi ci ho budem lubit tak ako prveho a po porode bolo vsetko ako ma byt lubim oboch velmi. Neboj ono to prejde.je to normalne.

autor
11. feb 2022

@veronika_e áno to je najdôležitejšie nech je zdravucky

mamkalentedkova
11. feb 2022

Na tvojich pocitoch nie je nič nenormálne ani odsúdeniahodné ...ja som v tehitenstvevmala kadejaké pocity a myšlienky ...hlavne som už dieťa vôbec neplánovala ,keďže mám dve svoje ,partner takisto dvojičky z predošlého manželstva ..ale stalo sa ,zostala som tehotná na bábätko som sa začala aj tešiť ...keďže moja dcéra z predošlého vzťahu žije s otcom,veľmi som si priala mať dievčatko ...našťastie sa mi prianie splnilo ..keby mi vtedy povedali,že čakám chlapca ,asi by som bola tiež veľmi sklamaná..ale to by bol len prvotný pocit ..keď sa narodí..budeš ho milovať najviac na svete úplne bez ohľadu na jeho/ jej pohlavie ...ak to aj teraz bude chalan ,to ešte neznamená ,že k nemu časom pribudne aj sestrička ..za nič sa neobvinuj .Všetky pocity sú úplne normálne a uvidíš ,že časom sa to vyrieši samé.Drzime palce 😘

mamkalentedkova
11. feb 2022

A to ani nevravím,aký bol sklamaný partner ,keď zistil,že bude mať tretiu dcéru a tak veľmi si prial syna .. teraz je Nelinka s nami už 7 mesiacov a ani raz nespomenul ,že mohla byť radšej chalan ..je to jeho tretia princezná 😉

biela_sova
11. feb 2022

Aj my sme tak mali, ze asi baba a nakonoec chlapcek. Nam tonbolo jedno, s laskou sme prijali obe verzie. Mala tak aj kamoska, ta ale uz mala narodene dievcatko a tuzila po dalsom dievcatku. Zrutila sa z toho. A dnes, jej maly ma rok, si ho nevie vynachvalit. Za obe poviem, ze budes mat jedinecne postavenie v jeho zivote. Budes jeho PRVA VELKA LASKA.
Moj trojrocny ide vedla mna a hobori mi maminkaa, ja som sa zalubil...do Teba. No zadrz slzy z takeho dojáku. Bude dobre nastav sa takto, bude Ta milovat 🥰

rebeca40
11. feb 2022

Myslim,ze uplne normalna prva reakcia no novu informaciu.
No ver mi najhlavnejsie je aby si dotehulkovala bez problemov a aby bolo babatko hlavne zdrave.

bluehorsee
11. feb 2022

Ja si myslím, že po tom čo ste si s drahým prežili je to úplne pochopiteľné, že máš zmiešané pocity. Radosť že sa vám to konečne podarilo vystriedala radosť z dievčatka. Už si sa upla na tú predstavu, určite si sa s ňou aj rozprávala, predstavovala si ako bude vyzerať a zrazu šok, že chlapček. Nebooooj, to prejde. Urob nálet napr. do H&M a urob si radosť niečím peknučkým pre chlapčeka. Doma si to daj niekde kde to budeš mať na očiach a uvidíš ako sa naňho začneš tešiť❤️veď ty budeš mať predsa bááábätko, jupííí. Podarilo saaaa. Hlavne na toto mysli🤗

sara505
11. feb 2022

Ahoj buď rada ze si sa to dozvedela ešte takto, mala som to podobné... Celý čas mi doktori tvrdili ze čakám dievčatko, tešila som sa, všetko som kúpila ružové a typické pre dievčatko, vybavičky aj nábytok... Meno som mala taktiež... Prišiel čas pôrodu, veľmi som sa tešila, no keď už dieťatko vyšlo na tento svet, oznámili mi ze je to chlapček 😂v tej chvíli rozmýšľať meno a všetky myšlienky co som mala v hlave, bola som hotová... Ale už to všetko pominulo a teraz sa teším s krásneho synčeka 🙂

iva1234
11. feb 2022

Ja mam doma dcerku 3rocnu, ked som zistila ze som tehotna tak som sa akosi hned upla na to, ze to bude zase dievca, aj mi to vyhovovalo, veci, izba, proste vsetko pre dievca uz mame, a zrazu na sone, ze chlapec, najskor sok, ani by som to nenazvala doslova sklamanim, ale takym prekvapenim co ma vykolajilo. A teraz...maly uz je na svete mesiac a ten pocit pri chlapcovi je uzasny, neskutocne sa tesim a vazim si, ze som dostala moznost vychovat skveleho chlapca, muza.

zuzkaa111
11. feb 2022

Ja ta plne chápem. Mne sa stalo to iste. Pri prvom babatku mi lekar povedal najskor dievcatko, tak ja cela happy, uz som aj rodine oznamila, vecicky ruzove zopar nakupila a na dalsom sone, ze chlapec, tak som mala najskor šok az mi bolo do placu a potom som to spracovala. Ak by si od zaciatku vedela, ze chlapec, tak to tak nezaboli ako pri zmene, je to uplne normalne, nevycitaj si to. A druhe som ani nedufala, ze bude dievcatko, tak som sa utesovala, ze mam kopec veci chlapcenskych a vyuzijeme a potom radost prevelka, ze dievcatko. To som zasa plakala od stastia. 😊

myela
11. feb 2022

Chlapcek je rovnako super ako dievcatko. Mam dievcatko aj chlapca, je to naozaj jedno. A vzdy je dobre ratat s tym ze sa mozno zmylili a mat aspon pripravene mena pre dievca aj chlapca. Chapem ze uz si sa nastavila na dievca, ale nastav sa zas na chlapca ;) uvidis ze bude zlatucky a budes ho lubit, je to naozaj jedno deticky su zlate a dar vsetky.