Sklamanie z pohlavia bábätka
Ahojte. Viem že sa tu nájdu zienky ktoré ma nechopia. Ale. Som bývalá snažilka o miminko. 4 roky bez šance otehotniet. Bolo mi jedno či chlapec či dievča len aby som v zdraví donosila a aby sa mi narodilo zdravé miminko. V 17 tt mi lekárka povedala ze na 80% dievčatko. Nejak sme tomu hnet uverili a začala som sa tešiť na dcérku už som mala aj Meno . No dnes na poradni mi vraví že to je chlapček. Akoby ma obarila horúcou vodou . V hlave sa mi burili všelijaké myšlienky bolo mi aj do plaču ale potom prišli výčitky . Neviem celý deň som taká nervózna podráždená. Je tu niekto a niečím podobným? Prejde ten pocit z sklamania? . Som nahnevaná na samu seba .ach
pri prvom neries.ja som bola nastavena po prvom dievcati ze jasne chceme parik a nevydalo. velmi dlho som bola sklamana, dcerku mam rovnako rada ale stale ma mata ze ten chlapec to mal byt
Mojej susede sa stalo to iste. Vraveli jej ze dievcatko, mala aj meno, v 8 (!!!) mesiaci ze chlapcek. Vraj to bol hrozny sok. Jasne, uz to nebolo nejake babatko ale malo meno a ona sa s nim musela svojim sposobom aj „rozlucit“. Svoje chlapciatko samozrejme zboznuje a o 4 roky na to sa im narodilo aj dievcatko. Ale uz az do porodu nechcela vediet pohlavie.
Bude lepsie, neboj. Nebud na seba prisna. Mas pravo byt sklamana, sklamanie je len nesplnene ocakavanie. A ty si ocakavala dievca 🤷♀️ Raz toto cele bude len zla spomienka. A vedla teba bude cupkat ta najvacsia laska tvojho zivota 😉
Ja mám dvojičky baby 16 rokov. Keď som ich čakala a chodila na sono, stále mi tvrdili že bude chlapec a dievča, lebo oba plody boli veľmi odlišné. Až neskôr vysvitlo že baby.Muž bol dosť dlho z toho mimo. Teraz by som ich nevymenila za nič....okrem toho muž si dedične doniesol nejaké zdrav. problémy, ktoré by syn určite podedil. Tak že, je všetko ako má byť.
Ja som si prešla niečím podobným a tiež na mňa všetci naokolo pozerali jak na blázna. Keď som čakala prvé bolo mi to úplne jedno že čo to bude. Ale v kútiku srdca som dúfala že dievčatko. Na sone mi lekár povedal že chlapec ale bola som úplne v pohode. Keď som otehotnela zase o 6 rokov túžila som strašné po dievčatku. Dokonca som si dala vypočítať Jonášovi kedy máme ísť na to 🙊aby to bolo dievča. Všetko sme dodržali a keď som otehotnela bola som taká rada a verila som že to bude vysnívaná princezná. Robila som si všetky tie babské povery podľa sódy bikarbóny mi vyšlo dievča v robote mi všetci hovorili že určite to bude baba že mi to ide do bokov..... Na ultrazvuku sa stále nechcelo ukázať stále rúčka medzi nohami a všetci mi tvrdili že to baby sa schovávajú. Tak som sa do toho vzila že som svojmu bruchu hovorila Eliška. Ale len do tej doby kým som išla na 3 D ultrazvuk. Keď mi lekár povedala že chlapec ostala som ako obarena. Ďalej som už ani nevnímala nič. Slzy mi stekali a verím že ten lekár si musel o mne myslieť že som sibnuta. Doma som tiež plakala nemohla som sa s tým zmieriť že ja nebudem robiť vrkoče že budem mať dvoch chalanov. Tie hormóny si robili so mnou čo chceli. Ešte aj keď sa narodil som sa opýtala čo to je stále som tomu dávala šancu veď niekedy sa aj lekári mýlia🤣🤣. Ale nemýlili sa. Narodil sa mi chlapček a ako som ho zbadala hneď ma všetko prešlo. Nedala by som ho za nič na svete. A keď príde za mnou a poviem mi ty si moja princezná milujem ťa tak viem že táto láska matka a syn je najuprimnejsia na svete. Moji chalani sú pre mňa celý svet a všetko je tak ako má byť. Takže presne viem čo prezivas ale viem aj to že to je dočasne. Prajem všetko dobré a hlavne veľa zdravíčka. Neboj za krátku chvíľu sa na tom zasmejes a ani nebudeš veriť že také niečo niekedy bolo.
Ja som sa na pohlavie bábätka nepýtala, chceli sme s manželom prekvapko. Ale tak nejako v kútiku srdca som myslela, že to bude dievča. Všetci naokolo mi vraveli, že budem mať dievčatko podľa tvaru bruška. Jediný človek - detská lekárka, ktorá bola aj mojou lekárkou mi povedala - "nie, ty budeš mať syna" Ja som sa zasmiala a povedala jej, že uvidíme v septembri. Rodila som SC, deň pred zákrokom som išla na sono, ale nebol tam lekár, ale dula, ktorá utrúsila poznámku, že asi zas chlapec, lebo má krátke nohy... a ja som si v mysli, že aj dievča môže mať krátke nohy 😊
Chlapčenské meno som nemala ani vybraté, napísala som len tak "pre náhodu" .... (po mojom ocinovi) a zobudila som sa s modrým náramkom 😊 A je to najúžasnejší syn, láska na celý život ❤ Mám len jeho a už možno viac detí nebudem mať, ale nevymenila by som ho ani za 3 dievčatá 🥰
No ja mam uz 5-taka doma.... Ale tiez mi na zaciatku povedali ze by to malo byt dievcatko..vybrali sme meno. Mala sa volat Lucinka ❤️ .... Na amniocenteze sa ma doktor pyta ci viem pohlavie...tak som mu ze vraj by to malo byt dievcatko! ....a len sa usmial ze to bude urcite chlap 😁 . Tiez som bola kusok v soku, voliem ta pochopit. Ja som neplakala....len teda chvilku predychavala.... A mne teda definitivne pomohlo ked sme mu vybrali meno. Dostal meno, a prihovarala som sa mu cez brusko....klopkali sme si navzajom...kupila prve chlapcenske veci. A ked som ho uvidela prvy krat na 3D ultrazvuku...bolo vymalovane😁😉👍🏻 chlapci su super , a ako pisu baby, teraz aj hormony robia svoje... To sa utrasie...skus mu kupit nejake echt chlapcenske veci. Uvidis ze to trosku pomoze.... ❤️👍🏻
Hlavne si uvedom ,že všetky tvoje pocity si to bábätko uvedomuje spolu s tebou.ak si sklamaná, predstav si co si mysli to male ..nie my..nám to je teda aspoň mne srdečne jedno co sa ti narodí...a ak sa narodí zdravé chlapča a keď sa začne v puberte obliekať ako dievčatko lebo mamka sa tešila na dievčatko...samozrejme žartujem....nastav sa na tu radosť nie co to bude
anoooo. ja. Ze to bude chlapec. Take iste pocity po ceste z uzv domov.
Aj som plakala aj sa tesila.
Dnes je jasne ze by som nemenila za nic na svete. Ked sa ti narodi, bude to aaaaabsolutne jedno .Uvidis 🙂 ❤
Mne bolo vzdy v podstate jedno ake pohlavie Cize sklamanie Nebolo nikdy.. mam obe pohlavia doma a su obe rozkosne. Ked sa maly narodi zalubis sa donho viac a viac kazdy den az sa ti bude zdat ze viac sa ani neda . A uplne to sklamanie z teba zmizne, Chlapci su rovnako rozkošni ako dievcata rovnako Mozno aj viac mojkaci. Moj 2r my da Denne aspon 10 pusiniek. Zobudi sa a hra sa ze je maciatko a miauka a tuli sa ( Vacsinou je ale T. rex alebo lietadlo ) a Mozno raz budes mat druhe dievcatko.. uzivaj si tehotenstvo.
Neboj chlapci su super😉 ja mam chlapca a nikdy som ya neupinala na konkrétne pohlavie. Muz kym sme nevedeli sa prihovaral Emke 🙈 lebo vsak jemu by vsak aj tak nebol nepriaty syn. Lebo nemal nikdy to co chcel a bum chlapec. Šťastní sme obaja.
Az ked vylezie bude iste co to je.. 🙉
Spomeň si koľko ste sa snažili o dieťa, potom si spomeň, aká si bola šťastná, keď ti oznámili, že je zdravé a vyvíja sa v poriadku....a snáď teraz už nebudeš riešiť pohlavie. Hlavne nech sa narodí zdravé.
Mojej kamarátky švagriná bola na tom rovnako ako ty. Strašne sa namotala, že to bude dievčatko. Nebolo. Odkedy jej povedali, že to bude chlapec, bola nahnevaná, neštastna, mužovi dookola vyčítala, že on bude mať partaka (o ďalšom dieťati neuvažovali). Narodil sa, od prvého dňa ho neprijala, nekojila, starali sa muž a babka. Až keď mal cca 3 roky, kedy už bol ako tak samostatný, tak sa s ním začala mierne zbližovat, no nič horibilne, od matky až úbohé. Dnes má chlapec 13r, nesocializovany (nechodila s nim nikam, doslova nikam okrem lesa poblízku, žiadne ihriska, v škôlke a škole extrémny problém začleniť sa, dodnes musí byť o 19.00 v posteli, cele roky len pozeral rozprávky, žiadne rozvíjanie. Vyrastá z neho zlý človek, má 13 ale ozaj už teraz prejavuje krutosť, nemá priateľov. Rodičia sa dávno rozišli, ešte keď mal cca 5r. Ta moja kamoška ho odmala nemohla pustiť k svojim deťom (jeho sesternice), hovoril im, že ich zabije, mladšej sesternici strkal do nosa koralky, daval do ruky nôz a pod. Zvieratká tyra a smeje sa z toho... Je to hrozne. A teda, tým to nechcem porovnávať, URČITE to u teba nehrozí, ale chcem tým len povedať, že sa teš, že budeš mať milovane vytúžené bábätko, chlapci sú ešte väčší miláčikovia mamiciek, tulia si svoje mamky... A deti cítia všetko, čo mamky.
Jaam 3 deti a ani pri jedn so nevedela čo bude až do poroodu
Ja som nikdy nechcela vedieť pohlavie. Aj, keď som bola strašne zvedavá, ale chcela som mať prekvapenie. Má to svoje čaro. Strašne som túžila mať dievčatko. Čo sa mi aj splnilo. Prvá sa narodila dcérka. Ja mám samé sestry a chcela som, aby aj ona mala sestričku a aj po nej túžila a už má štyroch bratov. Strašne som ešte túžila mať dievčatko Agatku. Nebola som sklamaná, že mám chlapcov, ale bolo mi smutno, že už nebudem mať Agatku.Ďalej už neplánujeme, aj, keď by túžba bola. Mne by nevadilo ani sedem detí, ale to už by sme museli kupovať väčšie auto .....
Mám dve dievčatká, úžasné, skvelé babulky, a robia mi radosť,... ale viem, že keby som mala chlapcov, bolo by to rovnaké. Lebo ako Au-pair som robila v zahraničí a bola som vo viacerých rodinách, kde som mala aj chlapčekov, ktorí boli takí roztomilí, že som ich ľúbila a zbožňovala...rovnako ako teraz tie moje bambuľky. A ešte niečo som zistila, keď som robila opatrovateľku, že môžeme ľubiť aj deti, ktoré sme neporodili, ja som mala pri tých mojich prvých detičkách koľkokrát pocit, že keby niečo, hneď by som si ich adoptovala, ako som ich ľubila. Potom som bola v druhe rodine, kde mali dievčatko, ktoré by som si tiež neváhala adoptovať, tak som ju ľúbila a zbožňovala 🙂 Potom som bola v UK, ale tam som bola iba chvíľu v rodine, ale aj tie deti som mala rada, len som bola úplne zúfala z toho, že fajčili pri deťoch v dome, ani okno neotvorili a jedli samé polotovary, to bolo niečo tam, ale inak boli fajn.
@dzulli1980 kedysi bolo ovela dolezitejsie, aby zena porodila syna. Mnoho ludi bolo sklamanych pri porode. Zena vysilena po porode s vycitkami od rodiny, ze zase dievca, to musela brat este tazsie. Isto sa aj mnohe modlili za dedica a na dievcatko nevedeli ani pozriet. V Cine pri politike jedneho dietata este v 20tom storoci dost dievcat zabili.
Mne aj teraz viaceri stari ludia dali najavo, ze joooj moj muz sa isto musi tesit, ze ma SYNA. A to sa nam hned chlapec podaril. Pocity, ze muz alebo zena chceli ine su casto. Hlavne, aby to clovek stravil a bral dieta ake je.
Mne napr. kvoli vybavicke pride blbe to urcenie pohlavia vopred a rozdelovanie podla farieb. Ak ma clovek dve deti, chlapca a dievca-aby to cele menil. Chyba mi viac neutralnych veci v obchodoch pre deti do roka.
Mám 2 chlapcov, 3 ročný mi včera česal vlasy a vravel,mamka ,ti spravím copík,budeš ako kráľovná. Rozplývam sa od tej jeho nežnej lásky. A to som sa tiež chcela dievčatá
Pišem z nicku mojho tatina, ale nedá mi nereagovať, tak snaď sa nebude hnevať ☺️ Ked som po prvykrat otehotnela bola som si istá, že čakám chlapčeka a ani ma nenapadlo dievčatko, mala som už i vybrané meno. Neviem prečo som o tom bola tak presvedčená, ale psychika robí veľa. Potom mi na sonu povedala doktorka, že je to dievčatko. Nieže by som ho nechcela alebo tak, ale v tej chvili som bola z toho taká v šoku, pretože som už bola pripravená na chlapčeka. Ten deň som bola ešte celá mimo, striedali sa vo mne pocity šťastia smutku, nevedela som ani poriadne ako sa cítiť ☺️ Ale ďalšie dni som sa hneď preorientovala na dievčatko a už ma to netrápilo a strašne som sa na ňu tešila. Nevyčítaj si to, bol to len prvotný šok pretože mozog bol pripravený na niečo iné. Budeš ho veľmi ľubiť, ver mi, inak sa to totiž ani nedá. Ja mam už doma dve radosti, dievčatko i chlapčeka, ale tak strašne ich ľubim, že mi je uplne jedno aj keby to boli dve dievčatka alebo dvaja chlapci. Bude to totiz tvoje dieťatko a ta reakcia bola proste prirodzená na zmenu. Ja takto proste reagujem aj na iné veci keď to proste nie je tak ako som pripravená 😂
Podelím sa o svoj príbeh aj ja...od malička som túžila po dcérke,pri prvom tehotenstve,keď mi lekár oznámil,že to bude chlapec,bol to šok,nevedela som si to vôbec predstaviť aké to bude mať syna,no hovorila som si,že dobre...nevadí,druhé bude určite dievčatko. Prišlo druhé tehotenstvo a až do 32 tt mi doktor tvrdil,že to bude dievča,no zrazu to bol chlapec...a prišlo obrovské sklamanie,presne viem čo prezivas....druhý chlapec nemal ani 8 mesiacov a otehotnela som nečakane,tak som si hovorila,že to bude určite dievcay,že Boh už vysliší moju prosbu...no zjavne nevyskúšal,keďže to bol ďalší chlapec,ale keďže som to už dopredu vedela,to sklamanie nebolo také veľké ako pri druhom. No moja túžba po dievčatku bola taká veľká,že som muža prehovorila ešte na ďalšie....a veru muž sa posnažil...máme dvojičky... dievčatka....teraz mali rok....ľúbim ich všetkých rovnako a som vďačná za každého jedného človiečika,ktorému môžem byť matkou...takže aj ty budeš,sklamanie pominie😊
Ja som to mala este aj na papieri, morfologicky u dakej inej dr a 99% zenske genitalie. Radost velka, ze druhe bude dievca ako som vzdy chcela. Moja mama zacala strikovat ruzove veci a potom zrazu bum, neviem v kolkatom uz to bolo, ale na kontrole sa ma moj gyndo pyta, ci chcem vediet pohlavie. A ja ze uz viem, ze to bude dievca dievca a on ze no, tak to neviem, ze on tam vidi bimbasa🤣🙉. Teraz sa na tom uz smejem, ale vtedy riadny sok. Nevadi, taky je zivot, neda sa naplanovat. Podstatne je, ze mame zdravych 2 chalanov a nemenila by som☺️
Ja som tiez tajne chcela viac tretie dievčatko, ale ked mi povedali ze chlapec, tak sa manzel tesil 😆 a ja som bola trocha sklamana, ale povedala som si vopred ze na tom nezalezi....beriem to tak že Boh vie co je pre nas najlepšie...ale snazila som sa s tym vnutorne nebojovat, s tym sklamanim, priznať si ho sama pre seba a snazit sa tesit na chlapca. Nechcela som sa v tom utapat a pod., Lebo su vyskumi ze deti to citia ked je rodic z nich sklamany, z ich pohlavia...ale jasne ked to trva chvilu tak je to ok, ale kebyze sa v tom tom cele tehu utapas a aj potom,tak to by nebolo v pohode. Sama som mala zial v detsve kvoli tomu komplexy...A som stastna ze mam chlapca tretieho, je uzasny, tulko ♥️😊 Nemenila by som ani za nič. A dievcatka chcu viac pozornosti, aspon naša najstarsia je taka,on je syper nenáročny, ako chlapy 😂 Neboj, to sklamanie rychlo prejde, par dni a budes sa tesit na chlapceka aj Ty😉
Je to čerstvá informácia a ty si už mala nejaké očakávania v mysli si už bábätku dala pohlavie a zžila si sa s tou predstavou ako keby bola skutočná. Predstav si teraz že to iste dievčatko sa rozhodlo mať pipíka a že chce byt chlapček. Ty si totiž v mysli vymenila dievča za chlapca a ten ako keby mu zobral miesto alebo nebodaj život. Predstav si výmenu pohlavia a nie výmenu detičiek v sebe. Tak to vlastne aj je. A o pár dni už nebudeš chcieť dopustiť na chlapčeka.
Je to úplne normálna reakcia, nerieš 🙂 u nás aj u muža v rodine sa rodili iba dievčatka, tak všetci boli šokovaní, vrátane mňa (aj keď ja som mala tak trochu tušáka, že to nebude dievča..), že to bude chlapec. Bol to taký prvotný šok.. Už som vedela pohlavie, bola som cca v polke tehotenstva, išli sme z obedu späť do kancelárie.. Ked zrazu kolega musel prudko zabrzdiť, skoro do nás nacuvala jedna žena a ja som mala pásy.. Bol to strašný šok, utekala som na pohotovosť, kde nenašli nič zlé, ale si ma ponechali tri dni na pozorovaní v nemocnici. A ja sa pamätám, že som tam ležala na posteli, sama, revala, strašne som sa bála, v ruke som držala fotku posledného ultrazvuku, a vtedy ma malý prvýkrát kopol.. Tak poctivo, že aha, tu som. A celú noc kopkal. A vtedy som si uvedomila, že pohlavie ma vôbec nezaujíma,len nech žije, nech je zdravý. V decembri mal dva roky, je to veeeeelky parťák, taky typický chalan, autíčka, traktory, lopty dokookola (na to sa priprav 😀), nebeha ale lieta, je to huncut - chvalabohu, a tak rad sa tuli, pusinkuje a chodí ma objímať dookola, že dovi dopo. Keď sa narodí, už to vôbec nebude cudne, že je to chlapec. Proste dieťa. Tvoje, vaše vytúžené dieťatko. Blahoželám a prajem najmä veľa zdravia 🍀😊
Ja som mala to iste . Vyvestila som si ze cakam druhe dievcatko. Este aj nevolnosti a chute rovnake pocas tehotenstva ako pri prvej dcerke. Meno vybrate, vybavicka po dcerke preprata nachystana ruzovucka. Plus som za 300eur pokupila handricky v reserved,hmko atd. Na prvom sone nebolo vidno nic,na druhom mi prislo zle nestihol pozret,a tretie sono som nestihla kedze som porodila predcasne.. vybavicka do porodnice pobalena ruzovucka. Zrazu cisarsky, vyberu dietatko ukazu mi ho a ze CHLAPCEK 🤣🤣🤣🤣 ja ze cooo do p*** nee.. total ze prve meno co ma napadlo som tresla. Depka hned ze ako to oznamit ten" trapas" rodine muzovi vsetkym. Kedze vsetkym som 8mes tvrdila ze zicher dievcatko 🙈🙈🤣 vobec som nebola nastavena na chlapca.ani prve tehu ani nikdy. Vzdy mi prisli hnusni,soplavi na ihrisku, zlí, takí ubehani , zloduchovia. A potom ked som si ten sladky uzlicek bola vziat na izbu laska ako hrom. A mozem ti povedat ze uz ma 2roky ale je strasne zlatucky, maminkin maznacik.viac citlivejsi nez dcera mam pocit. Smejko uzasny..no fakt ze teraz by som ho nedala za nic na svete ❤
Ja mam doma dvoch chlapcov, dalsie dieta nie je mozne..uz som s tym zmierena, ked sa narodili, uz to nebolo o tom, ci je to chlapcek alebo dievcatko… neboj,to prejde… ja som bola tiez sklamaná,ze chlapec a potom dalsi..ale ako sa narodili, boli MOJI:.. najkrajsi najlepsi, naj naj naj a neriešila som uz vobec nic.. kazda mame za sebou nieco ine, kazda reagujeme inak, kazda sa niečoho ineho obávame…takze hlavu hore, bude lepsie a nakoniec uplne najlepsie, uvidis 😉
ahoj. Ja som zas dúfala, že budem mať syna. A mám dcéru. Zvykla som si. 🙂 Milujem ju najviac na svete. S chlapcami je ľahší život. Nemusíš sa báť, že príde domov tehotná, že jej niekto ublíži. Aj naša bola vysnívané dieťa po troch rokoch a sme radi, že neboli komplikácie, že je zdravá. Teš sa z dieťatka.

Stale tam sanca je, 100% to bude, ked sa narodi, vystihla si to dobre, namotala si sa, tak si teraz sklamana. Je to len pohlavie, bud bude jedno alebo druhe 😀