Sklamanie z pohlavia dieťaťa
Ahojte, chcela by som najst baby, ktore zazili podobne sklamanie ako ja a Ako sa s tym vyrovnali? Cakam druhe babätko a velmi sme tuzili po dievcatku- chlapceka uz mame takze sme tuzili obidvaja po dcere- pan doktor a testy krvi nam potvrdili chlapceka- od vtedy sa citim uplne prazdno- radost sa vytratila a velmi si zato nadavam, ale je to moje posledne tehotenstvo a ta predstava ze nikdy nebudem mat svoju vysnivanu dceru ako som si zelala Ma nici a nedokazem to prekonat. Zavidim vsetkym maminkam v okoli, ktore maju dceru teda aspon jednu. Pri prvom tehotenstve som bola tiez sklamana ale si clovek povie druhe bude dievcatko:(. Ako ste sa s takouto situaciou popasovali vy, ktore ste zazili podobne pocity?
@luciador ano uplne suhlasim ze zdravie je najdolezitejsie a drzim sestre palce Aby uz bolo len dobre
@heln ale ty mas jedno dievcatko- to je ina situacia ale dakujem Ved uz len to prekonat a bude dobre
@7lenka11 drzim velmi palce Aby sa to niekedy podarilo
@jullianna24 lebo ja mam paradny vztah s maminou od mala az po teraz- a vzdy som si zelala aj ja mat taky vztah s dcerou- a namiesto babinca budem mat teraz troch chlapov plus jasama zena- tolko testosteronu 🙂proste to trochu boli ze to nie je dievcatko- vy mate asi dievcatko tak mozno preto sa neviete tak vzit do mojho sklamania
@nevenka Dakujem velmi pekne- cize uz len spracovat moje pocity
@7eliska7 dakujem
....zatiaľ čo ja revem, lebo nemôžem otehotnieť a už niekoľko rokov....
Tak keď.chlapcek trošku dorastie nechaj sa oplodniť umelo ....za poplatky navyše ti vytriedia len dievčenské embryá.....zatiaľ sa tes z nového života a z toho že máš kopec vecí domaaaa na chlapčeka 😌 a ak už tretie nebude tak si pár rokov počkaj a prídu vnúčatá možno budú len dievky 🥳😆
Pri prvom mi hovorili do 8meho mesiaca,ze bude dievca. Cela rodina nastavena na Alzbetku, no ja som neverila pokial sa nenarodi. Mesiac pred porodom bolo na ultrazvuku vidno, ze to dievca nebude... tiez som to musela rozdychat... ked mi ho doniesli po cisarskom, tak som plakala od stastia, ze je to zdravy syn... druhe po 7mich rokoch som chcela syna, partaka pre toho prveho... ja som sa nastavila, ze bude chalan a nakoniec dievka ako sa patri... vsetko je v TVOJEJ hlave. O TVOJOM nastaveni, tvojich snoch. Synator mz 8a pol a doteraz je to moj mojkac, rad sa tuli, nechava hladkat, hovori mi ze mu chybam ked je odomna prec. Dcera ma zatial cca 2roky a uz teraz vidim rozdiely. Je viac samostatna, menej mojkava, viac sa rozculi, viac krici... je viac svojska...
Neries ci je to chlapec, ci dievca... mozno ta tento druhy zahrnie takou laskou, ze sa budes sama pred sebou hanbit, ze si ho vlastne ako chlapca nechcela.. cas ukaze
Úplne ta chápem, presne takto som sa cítila aj ja. Mam 3 chlapcov a potom prišli 2 dcérky. Keď som čakala druhého bolo to veľké sklamanie. Najhoršie bolo ze aj v rodine sa každý tváril kyslo. Tretieho chlapca brali uz ako "normalku" 😆 poviem ti ze pri každom som plakala keď dr oznámil ze chlapec. Teraz keď mam aj dcéry, chlapci majú 11,10 a 7 vidím ze aki sú úžasní. Fakt aj keď boli malí nebol s nimi nikdy problém . Jednoznačne to s nimi bolo jednoduchšie ako s dievčatami. Nevesaj prosím hlavu uvidíš ze to bude dobre. Chlapci sú super. Maju dobrý humor je s nimi sranda sú veľkí šibali 😉🙂
Budte hlavne zdraví. Dieta je dar. A mozno to Pan Boh vyrieši este a bude raz aj dievčatko . Na moju prvu dcérku som čakala 7 rokov, presli sme si potratom, insemimaciou aj ivf . Po celom tom trápení nám Boh zaslal krasne zdravé dievčatko. Želali sme si súrodenca, bohužiaľ sa nedarí, stale sice verím i ked vek neoklames (43). A ako sa s tým zmierujem? Modlím sa a dufam ze raz budem mat krásne vnúčatá. Ak to nevyslo mne , modlim sa za to aby raz dcerka mala krásnu velku rodinku.
ja som to mala rovnako. ked nam doktor povedal ze chlapcek preplakala som celu cestu a aj ked som milovala svoje babo v brusku, pri kazdej myslienke ze nebudem mat uz nikdy dievcatko som sa rozplakala.... viem ze to nemozes povedat niekomu kto sa marne snazi o babo alebo ma choré dieťa.... ale aj tak mi to bolo, aj je stale luto. Moj druhy syn ma uz 18mes a milujem ho nadovšetko a som stastna. Ani za nic by som ho nevymenila. Ani som netrpel depresiou. ale v srdci stale zialim za dievctko. ďalšie dieta neplánujeme a asi by som sa aj bala mojej reakcie ak by to bol chlapcek. Takze chapem ta....
@kacenka1006 dakujem krasne- presne toto co si ty prezivala, prezivam momentalne ja len s tym rozdielom ze asi Este trochu horsie- lebo ja som neplakaka len cestou v aute- ale od tych vysledkov dennodenne ( Dobre je tomu len tyzden🙂) Este snad mam nato narok- chcela by som sa zmenit a zacat sa tesit ale nejde to- ta tuzba po dievcatku Ma vzdy Este dobehne- Snad cas . Co tebe pomohlo?
@marilora dakujem za vasu odpoved- nikdy neviete ci sa vam Este nepodari- mam 4 kolegyne ktore otehotneli medzi 41-45, takze sanca tam Este je
U nás to bolo tak že tak máme dve baby čo už .potom prišlo že by bolo 3 .že ten vysnívaný chlapec u oby dvoch a hádaj čo ??? Mám doma 3 baby 😂😂😂 dievča zlaté hlavu hore hlavne že to bude zdravé .ľúb ho .viem je to taký pocit že zas chlapec ale už je to tak a nezmeniš to začni riešiť zívať tehotenstvo nerieš pohlavie
Uvedom si, že dve deti, zdravé deti je obrovský dar. Co by iné za to dali. My sme sa o druhé dieťa snažili 4 roky, je to môj zázrak. Veľkú chybu robia budúce mamy že si predstavujú konkrétne pohlavie. Treba sa tešiť na bábätko, pohlavie je vedľajšie.
Ja chapem poniektore komenty, ze si ma vazit to co ma, ale poniektore tu vypisujete ako keby mala mat vycitky a depky z toho ze ona ma dieta a vy nemozete, ano je to smutne, ale ona za to nemoze
Mam 2 chlapcov + muza.
Pohlavie som nikdy neriesila, mozno tym, ze sama mam 2 bratov a ziadnu sestru som ani netuzila po dcerke. Takze v tomto az tak nerozumiem.Ale, chcem podotknut, ze ty sama si vedome vyrabas smutok, pretoze pohlavie vlastneho dietatka beries ako 'sklamanie' uvedom si, ze svojim sposobom to babo vnima, ze si z neho sklamana, len pre to, ze je chlalec a nie dievca. Akoby ono za to mohlo! Kazde rano ked sa zobudis, podakuj sa, ze si dostala obrovsky dar a bud stastna. Lebo, je to naozaj dar a je hrozne, ked sa niekto nevie tesit z daru, preto, ze nedostal modru bluzku ale ruzovu ( velmi pritiahnute za vlasy, ale chapes...)
@mariska1989 🙂 no vidis a co by som ja dala za tri baby🙂
ja som plakala cele tehotenstvo....aj svokrovi som sa do telefonu rozplakala, ked mi gratuloval....kedykoľvek sa ma niekto spytal co budem mat, rozplakala som sa. Cast ztoho pripisujem hormonom z tehotenstva, znasobenie emocii.... myslim ze moja rodina sa miestami bala ze ho ni rada mat nebudem.... a trochu sa bali ze budem mat poporodnu depresiu.... ale nic z toho sa nedialo. Nemozno ho neľúbit. ja som ho aj v brusku lubila len som zialila sa niecim co nemam... a popravde stale zialim. SamoZrejme uz menej a neplacem n pockanie... ale stale zavidim mamickam co maju baby a hovorim si, ako sa im to podarilo....niekedy , aj ked je to strasne si poviem v hlave V com su oni lepsie ako ja.... a pritom je to hrozne, hanbim sa za to. boze tolko ludi sa snazi a nema ziadne a tam je ta psychika inde.... a ja mam dve zdrave deti. Milujem svoju rodinu, milujem svoj život, ale toto je vec ktora mi bude asi vzdy chybat. Aj moj manzel by chcel dievcatko, ale on to tak nepreziva. Ale aj tak niekedy zartujeme ze tretie, ale len preto ze obaja dufame v dievca. ale nechceme ho, vzdy sme chceli dve a myslim ze aby sme im dali vsetko co chceme financne je to tak akurat. uz teraz si sem tam konecne poviem ze je to tak ako ma byt a som stotoznena ze dievca nebude.... ale myslim ze vzdy nejaka moja cast bude citit lutost
aj ja mám dvoch chlapcov , a aj ja som tak cítila, ale som šťastná, že sú zdravý, neboj sa keď sa narodí budeš ho ľúbiť, niekedy ešte rozmýšlam, že by bolo dobré dievčatko , mám už 43 rokov a zdravotné problémy , ale mám krstnú dcéru / viem, že je to len krstná dcéra/, ktorá má rok a je zlatá, ale synov by som nedala za nič😉
Najlepšie je aj tak dozvedieť sa pohlavie až po pôrode. Tam nie je priestor na stupídne úvahy chcem/nechcem, sklamaná/spokojná. Naozaj je najdôležitejšie, aby bolo dieťa aj mama ok.
Ked si Ti babo narodi, prejde Ta to...a budes si nadavat, ze si bola hlupa, ked si sa tym trapila. Moja osobna skusenost. A ja verim v to, ze babo toto Tvoje sklamanie citi, tak pozor na to, moze ho to ovplyvnit v jeho buducom zivote.
Keby tu chlap pisal, ze je sklamany, lebo bude mat "len" dceru a on ako "spravny chlap" ma mat predsa syna, pokracovatela mena, velmi po tom tuzi, na tom sa zaklada po starocia - by ste ho tu zniesli pod ciernu zem, ziadne take "chapem ta", "rozumiem ti", by tu asi nebolo. A presne to iste robite vy - niektore zeny - len opacne. Uz tu x-ty krat vidim takyto prispevok a normalne je mi z toho tazko to citat - som sklamana zo syna, lebo som tuzila po dievcatku, najlepsia mala kamoska, maslicky, copiky, cukrickova ruzova... To su take ZVASTY! Pritom to najcastejsie byva naopak a dcery su skutocnymi milacikmi otcov a synovia mavaju velmi hlboky, specificky vztah s matkami... Nepaci sa mi to preferovanie pohlavi a o nic menej to nie je prijatelne u zeny ako u muza. Ako by si sa citila, mila autorka, keby to teda bolo naozaj to tvoje vysnivane dievca a muz by nedokazal zakryt svoje sklamanie, lebo chcel synceka? Mala by si pre to pochopenie? Asi tazko. Vzala si si do hlavy akusi rozpravku o babatku-dievcatku. Zabudni na to, uvedom si, ake malichernosti riesis a ake je to velmi nespravodlive voci tomu malickemu nevinnemu bezbrannemu stvoreniu v tvojom tele. Vraj na nejakej ci uz zmyslovej alebo mimozmyslovej urovni vnimaju babatka v tele matky jej emocie a rozumeju im. Verim tomu, ze to tak je, tak uz prestan trapit seba aj to male v brusku...
@sardinka32 ty mas dievcatka, ci si chcela chlapceka?
No ver že by si túžila porodiť manželovi syna to je také isté ako keď ty máš chlapca a ďalšieho čakáš . Túžba je veľká tiež to bolo u mňa všelijaké až tak že som sa bála či ju dokážem prijať .snažila som sa držať zadných vrátil že čo ak sa dr (bolo ich 3) že sa môžu mýliť že čo ak je to chlapec .no ja po dvoch potratoch som sa modlila až donosim a až to je zdravé ....to že má baba 3 dievčatá neznamená že netužime po chlapcovi proste ber to ako to máš ty ako ti je tak isto to máme my (( a možno sa neskôr rozhodnete pre ďalšie a podarí sa dievča
@mariska1989 a ked sa ti narodila tretia babula, dala si to ? Zrazu vsetky pocity boli prec?
Vážte si, že máte zdravé deti. Autorka nezakladaj tu hlúposti. Keby si mala choré detičky , chodila po drahých liečbach , čo by si robila Hm ? No. Trosku pokory by nezaškodilo.
ach jaj....toto je hrozne....ty hladas pomoc lebo vies ze to tnie je spravne ale emocie nevies zastavit...tie sa neriadia mozgom a ludiia ti tu pomaly nadavaju ze ako rozmyslas. vazne niekedy by ste si mohli odcudzujuci koment radsej odpustiť.....ked nechapete cloveka, nemusite ho hned odcudzovat. Vsetci sme si vedomí ze su o hodne horsie veci.

@primadona Juuj vam sa zije, pri dievcatkach by som som nebola smutna ze nemam chlapceka 🙂