icon

Sklamanie z pohlavia dieťaťa, mám výčitky

angelsue712
3. aug 2020

Ahojte,
viem že ma teraz viaceré odsúdite a máte na to právo... Mám doma 9 mesačného chlapca. Keď sme sa rozhodli po šestonedeli a nejakej dobe s manželom znova spolu spávať, nečakala som, že hneď v ten deň znova otehotniem. Moja prvá reakcia bola, že idem na potrat, lebo dve také malé deti nezvládnem. Manžel má utesoval tým, že tentokrát to vyjde a budem mat svoje vysnívané dievčatko. Každú noc sa mi snívalo o dievčati, všetky,, babské metódy " na určenie pohlavia naznačovali, že to bude dievča a ja som sa nechtiac na to tak strašne namotala... Nechcela som si to priznať, stále som si hovorila, že keď to aj bude chlapec, všetko bude OK...ved aj svojho prvorodeneho ľúbim... A dnes na sone som sa dozvedela, že moja princezná ma gule a vtáka. A tak som vyšla von a hovorila som si, že nevadí, veď aspoň budú kamoši... A teraz tu už 4 hodiny plačem a neviem prestať, hnevám sa na seba, že som si nemala nechať to dieťa, keď som to tak cítila už na začiatku, že vlastne už nechcem byť tehotná, nechcem mať znova taky ťažký pôrod, keď si ani nemôžem priviesť na svet svoje dievčatko, nechcem nič... Len aby to bol omyl ale tie gule som videla na vlastné oči a viem, že to dieťa za to nemôže, vlastne mám výčitky ako to prežívam, ved som si hovorila, že to zvládnem a teraz fakt neviem ako sa stým zmieriť. Ako sa mám ukludnit?

pribinak
3. aug 2020

@eluveitie31 ty máš doktorát z genetiky či čo? Lebo to čo píšeš sú totálne bludy

spadnutaslivka
3. aug 2020

@eluveitie31 ja si myslím, že sú to bludy a nie gény.... mám 3 synov a každý je úplne iná povaha :D a dievčatá niekedy mávajú povahy vyslovených chlapčiskov, o akých sme čítali v starých knižkách :D alebo ako pipi dlhá pančucha :D ale kto nezažil, nepochopí. nie každé dievča sa hráva s bábikami a čajovými súpravami na princezničky

pribinak
3. aug 2020

@eluveitie31 ani mi viac nepíš. Ty si to dieťa nezaslúžis!

eluveitie31
3. aug 2020

@pribinak Pretože vidím, že o rodičov sa starajú prevažne dcéry - ja mám chalanov súrodencov a starám sa len ja, takisto v práci vidím, že starajú sa dcéry, nie synovia. Všímam si to veľa rokov aj u známych, susedov. Proste je to tak.

pribinak
3. aug 2020
doory
3. aug 2020

@spadnutaslivka veru veru. moja Teta tiež chcela dievcatko.. prveho mala syna. narodilo sa jej,ale stále bola kao chlapec, ani sukne nechcela nosit... dnes už vieme prečo. Je skrátka lesbička.. vo vzťahu je viac chlapec..

dskjhfdlkdjhl
3. aug 2020

@eluveitie31 Mam dve dcery, rovnaky geneticky zaklad, rovnaka vychova a je to 100 a 1. Takze tieto bachorky mozes sice v sebe zivit, ale iba si tym skodis.

misinka0611
3. aug 2020

Prečítaj si príbehy žien ktoré nemôžu mat ani jedno! Príbehy žien ktoré sa dlhé roky snažia. Ty otehotnies na prvú supu máš doma malé babatko ešte a taketo myšlienky?! Len preto že je to chlapec? Sa zobuď, prepáč že ti to pisem tak tvrdo ale keď babatko porodis uvidis ho prinesies si ho domov strašne sa budeš za seba hanbit! OK beriem, ženy túžia po dcere ale toto? Ja mám tiež syna a nemenila by som. Ak by som mala niekedy druhého tak podstatne je že je zdrave. Tu sa kukni na chore deti a zobuď sa prosím Ta.

eluveitie31
3. aug 2020

@pribinak Mne sa to na 100% potvrdilo.

eluveitie31
3. aug 2020

@dskjhfdlkdjhl Lebo jedna je do jednej rodinnej vetvy a druhá do druhej, resp. aj o dve, tri generácie dozadu. Ale gény sa dedia.

montemotherone
3. aug 2020

@angelsue712 sama vieš, že je to celé blbosť sa takto trápiť. Vyplač sa, daj si niečo dobré a mysli na všetky tie pozitíva že budeš mať doma chlapov. Žiadne veľké peniaze za handry, na výbavy, už aj teraz ušetríš na oblečení, hračkách, ktoré si budú posúvať... Potom neskôr žiadne trápenia s menzesom, či strach keď kdesi pôjdu po zotmení, aby ich niekto neznásilnil...
Ja som mala prvé dievča, akosi automaticky som zase očakávala že druhé bude dievča a... chalan. Tiež som bola trochu vyvedená z miery, ale teraz je to naše obrovské zlatinko. Dcéru milujem, ale... taký kľud ako pri ňom som pri nej nemala 🤷‍♀️ Ženy sú jednoducho komplikované, či majú 5, alebo 25 🙈

doory
3. aug 2020

@eluveitie31 bývaš niekde na dedine? alebo menšej obci? ono je to tak asi ako vidia vzor v rodičoch.. moja kamoška ma 4 chlapcov.. nasjtarší maju 20 a 18 a sú skvelí.. je pravda,že viac s mamkou kecá a súdrží ten 18ročný.. sme sa aj bavili,že on je ukecaný ako baba.. 🙂 ale zlatí chalani.. pekný a rozumný..ale oni su veriaca rodina a taka dost "uprataná"... keď si budeš nahovárať,že sa o teba nepostaraju... začneš tomu veriť a vychováš tak aj ich.. keď ich budš ľúbiť a brať takých aký sú..neverím, že y sa ti otočili chrbtom!!!

kaitlin3
3. aug 2020

@angelsue712 ja nechápem ako môže niekto mať nechraneny sex a potom sa čudovať že otehotnie...to ľudia nevedia ako sa robia deti?
Je mi ľúto tvojho nenarodeného dieťaťa, dúfam že sa nikdy nedozvie, že si ľutovala že si nešla na potrat keď si zistila že to nie je dievča a že ty sa spamätaš, začneš sa správať dospelo a prijmeš zodpovednosť za svoje činy...sú ženy čo nešli na potrat a porodili ťažko postihnuté deti, lebo ich milovali od počatia, tak fakt mi rozum neberie ako by mohol niekto ísť na potrat kvoli pohlaviu dieťaťa

alienkami
3. aug 2020

Ja som to mala podobne len v opačnom garde. Aj prvý aj druhý raz som si myslela, že bude chlapec a bolo dievča. Pri mladšej som si dokonca celé tehotenstvo nevedela zvyknúť, ze som tehotná. Ďalšie dieťa som síce chcela, ale aspoň o pol roka neskôr. Človek si povie - pol roka hore-dolu - ale mňa to rozhodilo. Asi hormóny. Aj po pôrode som bola trošku mimo - nedochádzalo mi, že už je tu. Pôrod bol bleskový. 2-3 zatlačenia a malá bola von. Trvalo to síce trošku dlhšie, ale ľúbim ju rovnako ako staršiu a nemenila by som. Aj na výbavičke sme ušetrili, aj izbu môžu mať spoločnú, budú super kamošky. Rozdiel je len 2 roky, budú dobrá partia.
Daj tomu šancu. Trošku skús meditovať, možno ti to pomôže. Bude dobre (a možno do tretice vyjde aj to dievčatko 😉 )

pribinak
3. aug 2020

@eluveitie31 ty fakt potrebuješ odbornú pomoc! Vyhľadaj ju čím skôr. Kým je medzi tebou a tým chlapcom ešte nejaké puto.

Takéto deti zutekajú od rodičov a ti nikdy nepriznajú svoju chybu a zlu vyvhovu, budú len trepať o génoch.

eluveitie31
3. aug 2020

@dskjhfdlkdjhl Tak keď mi celá rodina aj tí, čo ju poznajú tvrdia presne po kom malý je, tak asi to tak je. On za to nemôže, čo zdedil.

angelsue712
autor
3. aug 2020

@pribinak ja viem, máš pravdu... Ked sme sa snažili o bábätko tiež som stresovala, keď sa nám nedarilo a vtedy som neriešila pohlavie... Som si toho vedomá, že sú tu ženy, ktoré by za to dali všetko na svete. Možno to sú hormóny, možno zle načasovanie, tým ze som bábätko tak rýchlo nechcela...

dskjhfdlkdjhl
3. aug 2020

@eluveitie31 vobec nie, navyse to stale nepodporuje to, ze dcery by boli do otcovej a synovia do matkinej strany, takze neplet hrusky s jablkami.

eluveitie31
3. aug 2020

@pribinak Ja mám výchovu dobrú, robím čo treba ale do hlavy mi nik nevidí.

dskjhfdlkdjhl
3. aug 2020

@eluveitie31 ale to este neznamena, ze keby bol dievca, ze by mal inu povahu, proste mas trochu bordel v hlave, ale da sa s tym pracovat.

eluveitie31
3. aug 2020

@dskjhfdlkdjhl Tak u vás...Ale u nás to tak je. A je to tak aj v mojej pôvodnej rodine. Náhoda, ale je to tak.

eluveitie31
3. aug 2020

@dskjhfdlkdjhl My sme o tom presvedčení, že by mala úplne inú povahu.

dskjhfdlkdjhl
3. aug 2020

@eluveitie31 Stale si nepochopila podstatu-ano, nahoda a tak nahodou, ako ma chlapec povahu tvojho brata, mohlo ju mat aj dievca a teda nijako by si si nepomohla a dokonca ani zaujmy by nemusela mat take, ake si Ty predstavujes.

dskjhfdlkdjhl
3. aug 2020

@eluveitie31 Tak niektori ludia su presvedceni o kadecom a pravda to byt nemusi, co uz, kazdy clovek ma svoje limity.

eluveitie31
3. aug 2020

@dskjhfdlkdjhl Náhoda, ale mne sa vždy všetko vyplnilo a ako som myslela že to bude, tak to aj je. Mám vo všetkom takú intuíciu.

misinka0611
3. aug 2020

@eluveitie31 Ty si tiež expertka. Dceru si chcela zo Seneckých dovodov nech sa o teba stará 🤦‍♀️

misinka0611
3. aug 2020

@eluveitie31 sebeckych

dskjhfdlkdjhl
3. aug 2020

@eluveitie31 No, ked myslis, ze ta intuicia je spravna, tak si mysli a zbytocne sa trap, dokonca aj to dieta tym trpi, lebo to si len ty myslis, ze ono nevie, ze malo byt nieco ine, nieco, co si Ty chcela.

misinka0611
3. aug 2020

@eluveitie31 Kazdopadne ver tomu, že sa ten chlapec nepostará a založí si rodinu s inou ženou o ktorú sa bude starat. Toto čo pises musí citit.

eluveitie31
3. aug 2020

@misinka0611 Tak celé generácie to tak mali, rodičia vychovávali a starali sa o deti a zase v starobe by sa čakala opačná pomoc. To by tak hádam v normálnych rodinách malo fungovať. Či je nová móda dnes? Piplať deti, ktoré sa na rodičov v starobe vykašlú? Akurát, že to prináleží skôr dcéram, nakoľko chlap aj keby toho bol schopný, prakticky má väčší problém postarať sa.