Skúsenosti s potratovou tabletkou: Čo očakávať?
Ahoj baby som zložitej situácii mam dve dceri a 4 mesačného synčeka ešte som nestihla na danu a po pravde som natom nebola naj bo sme sa museli sťahovať do väčšieho bytu a dnes som zistila ze som tehotná robila som si test a neviem co ďalej mali sme ochranu ale asi nefungovala 🤦♀️😭chcela som sa opýtať ci mate niaku skúsenosť s tou tabletkou ru alebo ako sa vlastne vola a ci vám ju doktor predpise. Ďakujem za všetky odpovede 🙏
Škoda, ze tvojou hlúposťou zomrie človek. Daj sa sterilizovať, ak nevieš sexovať
Inak mudrlantky. Písala, že sa chránili, ale zlyhala ochrana. Stáva sa.
Poznám prípady, kde sa roztrhol kondóm, kde nezabrala antikoncepcia a dokonca aj prípad, kde ani potratová tabletka nezabrala (kvôli váhe a ďalším zdravotným indikáciám nemala efekt) a nakoniec musela ísť žena na zákrok, a pritom sa chránila.
Nehovoriac o tom, že ju tu budete deptať, ako si to môže dovoliť zobrať. Ale keď o rok napíše, že má 4 deti, ktoré nezvláda vychovávať/živiť, tak budete podj*bovať, prečo si ich toľko robila, prečo nešla na potrat, nechránila sa. Navyše ak má ešte aj zdravotné problémy. Však pridajme jej ešte, nech sa vytvoria aj psychické. Myslíte, že je to pre ženu ľahké ? Ona s tým bude žiť a uvedomuje si svoje rozhodnutia. A len pre dobro žien z internetu, aby boli spokojné, neohrozím svoju rodinu a seba.
A porovnávať, že niekto môže mať a nechce, kým iný nemôže a chce. Jesus. Kedy sa budeme konečne starať všetci o svoje penisy, vagíny, maternice a životy?
Ona sa pýta na skúsenosti s tabletkou/potratom a nie na vaše kázanie. Och, ako som sa nasrala. Normálne sa vytratila ľudskosť a súdržnosť medzi ľuďmi a hlavne ženami.
Autorka, ja nemám osobnú skúsenosť, ale len že držím palce ❤️
@vkatush mudrlantka. Počula si sterilizácii? Vazektómii? Poisti sa kondómom a nezabíjaj deti.
@alickapusinka to, že tebe zomrelo dieťa, je tvoj smútok a nefér hra, ktorú ti život nadelil. Viem a rozumiem, že sa s tou bolesťou nikdy nedá vyrovnať. Je však úplne zbytočne vybíjať svoj smútok, žiaľ a traumu na autorke. Prajem všetko dobré!
Nechápem.....o jedno sa budeš starať.vychovavat.das mu všetko...a druhé také isté.tvoje vlastne hodiš do biologického odpadu.....
A môžete mi tu nadávať koľko chcete.mam pravdu.V dnešnej dobe sa dá vychovať aj viac detí.len sa treba trochu uskromniť a obetovať.
@janinah zasa zacinas? Nechcela si mudrovat na ceskom konovi?
@la_dolce_vita mám také isté právo písať čo chcem ako všetky ostatné ženy.tak láskavo sklapni
@mamamasama áno, počula. A úprimne dúfam, že po tejto skúsenosti sa manžel autorky hneď objedná a pôjde, nech toto už nemusia znova riešiť ani sa báť (a samozrejme počkať na výsledky, či naozaj už je po zákroku sterilný, nie že hneď o týždeň skúsia, keď to tiež ešte nemá efekt).
Avšak nič to nemení na tom, že nešlo o nezodpovedný sex a dúfanie, že hviezdy budú naklonené a neotehotnie. Oni si dávali pozor, autorka to písala. No aj tak sa stalo, ochrana zlyhala.
(A to vravím ako žena, čo preplakala viac než dosť kvôli tomu, že chcem dieťa. Takže chápem aj druhú stranu, ktorá ju tu odsudzuje s argumentom, čo by iné za to dali. Ale my nie sme v jej koži, nevieme, aký majú život, problémy. Ak by toto tehotenstvo málo ohroziť autorkin život, keďže písala, že má zdravotné problémy, tiež jej povieš, nech si to nechá? Keby mala veľkú pravdepodobosť smrti kvôli tehotenstvu/pôrodu, tiež jej povieš, nech ide do toho ? Však o 4 siroty sa niekto postará?).
@la_dolce_vita ty mas pamatovaka no sk MK je vacsia sranda. Mlade cesky nerozumeju, nechteji rozumet. A su vlastne vsetky na jedno brdo, ako ty a kamala haris... Podla leninskeho ucit sa, ucit sa, ucit sa... Tak ty potraty, potraty, potraty. 😡
@janinah len ti pripominam, co su tu vypisovala minule... a bud taka dobra a pis slusne a neurazaj.
@janinah ... ale tie všeobecné argumenty spoločnosti a reči o tom, že 3 si vychovala, keď už navaríš polievku, ten tanier navyše vždy nájdeš už dávno neplatia. So skromnosti a chudoby netreba robiť cnosť. Takže morálny lynč a hranie na city úplne zbytočný. V konečnom dôsledku, ako sa autorka rozhodne je len a len jej vec
Halo baby, autorka sa nepýta na vaše názory na potraty ale na skúsenosti potratovou tabletkou u nás na slovensku. Hádajte sa v názorovej téme (hovorim k vam obom- aj tie čo ste za potraty aj proti nim), tu to vhodné ani pri najmenšom nie je. Ona sa vas na toto nepýta. Zbytočne jej prihoršujete.
Autorka sa pyta na potratove tabletky a hned take reakcie.. Vsak ide o JEJ svedomie, nepotrebuje tieto komentare..
@janinah zarazilo ma čo si napísala - v dnešnej dobe sa dá vychovávať aj viac deti - ty si spadla z mesiaca???? My máme 2 - a to si žijeme akoby som povedala stredná vrstva - proste nie od výplaty k výplate .... je všetko drahé a treba sa obracať, aby si prežil ...
@magiiii nemám s tým skúsenosti, počkaj si na odpoveď, ktorá bude k tvojej otázke 😉
@paulina291 ja som jej napisala k veci, ze treba ist do CZ. Ale irituju ma tie komentare uplne mimo..
@veronikaszabova ale však antikoncepcia existuje nesudim ale sú aj ine možnosti ako ísť na potrat či sa mylim.
@jamimo ja si envybijam na nikom nič existuje rôzna antikoncepcia to ej po prve a sú aj ine možnosti ako ísť na potrat a porodiť.
@la_dolce_vita svedomie? Človek, čo zabije dieťa nemá svedomie.
akú antikoncepciu ste použili?
@alickapusinka áno máš pravdu, sme v 21. storočí kedy si žena môže vybrať, či chce mať dieťa alebo nie !
@janinah zaujímavé jak mas ty plnú hubu empatie iba tam kde to ty považuješ za vhodne 🙂 kresťanstvo v praxi skoro každý tvoj komentár
@zuzka1117
Nedávno tu bola téma jednej mamičky, ktorá mala MA a dali jej tabletku na vyčistenie... popisovala to bolesťami ako pôrod a dieťatko vo wc...to nič, že ho nevies možno rozoznať , ale vieš, že tam je. Má z tohto spôsobu odchodu dieťatka posttraumaticku stresovú poruchu. Každej žene, ktorá má svedomie to musí rozhádzať psychiku...dieťa ako odpad..splachnute v záchode.....
Okrem toho som videla scénu o užití potratovej tabletky z filmu Unplanned a zažiť by som to veru nechcela. Aj keď chápem, že to bolo natočené tak, aby to bolo emotivnejsie...ale podstatu skutku to nemení
@cinky16 nie, neporovnavam. Keby si citala s porozumenim a nie zaslepena svojim fanatizmom, tak by si si vsimla, ze ako priklad som dala aj zdravotny stav. Niekto ma zdrave zuby, niekto nie… takisto niekto pride o nohu (uraz, choroba…) - das si odrezat nohu aj ty, aby sa ten druhy necitil zle, ze on nema to co ty?? Vypichnes si obe oci, lebo su ludia, ktori sa narodili bez zraku?? Nie? Tak ani ona si nemusi nechat dieta len preto, ze ine mat nemozu.
Na SK Ti potratovu tabletku nedaju, musis ist do CR, tam to vykonavaju.
A komentare niektorych mamiciek ani necitaj, je to Tvoje telo, Tvoje rozhodnutie. A ked uz 3 deticky mas, tak predsa sa mozes rozhodnut uz nemat ziadne- ci po zdravotnej alebo financnej stranke. Nabuduce si daj bud vlozit teliesko alebo chod na sterilizaciu.
A preboha, niektore by ste sa mohli nad sebou zamysliet, co pisete, porovnat, prirovnavat a deptat.
Vela stastia prajem, uz ako sa rozhodnes, je to Tvoje telo a Tvoje a manzelove rozhodnutie ♥️

Ja nechapem co tu do nej takto pic-..pardon pindate! Ma 3 deti, dalsie nechce. Sme v 21. Storoci a mame moznosti ako otehotniet, neotehotniet aj ukoncit tehotenstvo. Tak sa zariadte podla seba a moznosti a puritanov neries. Zatial je to zhluk buniek