icon

Sme nepripravení na tehotenstvo

7. apr 2025

Ahojte, chcem to skôr iba dostať zo seba a možno na nejakú radu tu natrafiť.
Som tehotná (2 trimester) s partnerom sme na to ale vôbec vôbec neboli pripravený.. po finančnej stránke vôbec a po vzťahovej tú to zasiahlo rapídne tiež.. podporu od rodiny skoro žiadnu..
Finančnú nie, s dieťaťom určite niečo málinko pomôžu aj s vecami ale to je skoro nič. Partnera to tak zasiahlo celé že nezvláda situáciu psychicky, proste je to hrozne ťažké..
Dalo by sa o tom písať oveľa oveľa viac ale to je asi zbytočne. Proste to nedávame a ja neviem čo robiť ..

Strana
z2
michaelam2
7. apr 2025

Kolko mate rokov? Pracujete? Mate svoje byvanie?

balerina2025
7. apr 2025

preto sa ludia chrania, aby nedoslo ku prekvapeniam :(

janai1
7. apr 2025

Adopcia

kiki68
7. apr 2025

Tak moja rada: zabezpec si pomoc od rodiny vopred, vysvetli situaciu s tym, ze nevies a nemas istotu v partnerovi. Akoze sorry, ale sex zvladal a nasledky nie? Dospely muz musi zvladat aj taketo situacie, snad to neni 15 rocny chlapec… Musis kopat za seba a dieta a pripravit sa na to, ze on zdupka hned ako dieta zaplace. Maju jeho rodicia nejaky lepsi vztah k Tebe a budu tiez vediet pomoct?

abbey1
7. apr 2025

Koľko máte rokov, ako dlho ste spolu?
Budete rodičmi, treba sa začať správať dospelo.
Väčšinu veci pre dieťatko vieš zohnať zadarmo, či za smiešny peniaz. Sleduj miestne skupiny, pozri bazár tu na koni, oslov charity.
Malé dieťa skutočne nie je finančne výrazná záťaž, ak uvažujete racionálne. Tehotenstvo trvá 9 mesiacov, treba sa trochu pripraviť. Potom riešiť za pochodu prácu na čiastočný úväzok, v najhoršom jasle.

ivik4
7. apr 2025

Boze... keby si v prvom trimesteri, napisem Ti prerusenie tehotenstva kedze sa o dieta nedokazete ani len postarat. Neviem poradit, mozno by som skusila este poprosit rodinu ci mozem byvat u nich ale samozrejme by som im za byvanie platila. Inak neviem

balerina2025
7. apr 2025

@kiki68 ja lutujem taketo deticky, nepripravenych rodicov. tak snad pomoze im rodina, ci kamarati.

tina1549
7. apr 2025

prečo ste tehotenstvo neukončili, keď si myslíte že to nezvládnete. Teraz už nemáte na výber a nejako si poradiť proste budete musieť

ingridpisarova
7. apr 2025

@abbey1 súhlasím a pokiaľ viem tak sa dostáva po pôrode vyše 800€ čo je slušný peniaz ak nepotrebuješ kočík za 800€ a potom materská plus prídavky Tiež myslím že prvé 2-3 roky sa da SAMOZREJME toto patri autorke

kiki68
7. apr 2025

@balerina2025 tak nie vzdy to tak zle dopadne. Zase kopec zien sa dostane do zlej situacie aj po par rokoch. V podstate ona ma moznost da hned pripravit na to, ze to bude zle. Nie, ze sa jej chlap v 2 rokoch zdvihne s tym, ze jemu sa ten zavazok nepaci. Pokial ma ona rozum, tak musi zacat veci riesit teraz. Ak dieta chcela a nesla na potrat ( mala par tyzdnov urcite k dobru), tak teraz to chce zistovat kto s cim realne pomoze.

januska12323
7. apr 2025

No čo už teraz, nehanbi sa poprosiť o pomoc okolie. Nerozhadzujte na blbosti a šetrite.

balerina2025
7. apr 2025

@kiki68 to je tiez pravda. zivot je nevyspytatelny

really8
7. apr 2025

@kiki68 tu sa spoliehat na rozum jedneho alebo druheho je dost odvazne. Pozri sa na to vyjadrovanie.

majlo1234
7. apr 2025

Tak pokial nezvladate uz tehotenstvo, narodenie babatka vas pravdepodobne uplne polozi ako vztah(to nechcem byt negativna, len je to fakticky omnoho narocnejsie na vztah ako tehotenstvo)
Mpzno zvazte adopciu, pokial sa citis, ze to babo nechces. Za mna poviem, ze by som deti urcite uprednostnil pred vztahom v zmysle, ze by som sa ich nevzdala kvoli udrzaniu nejakeho vztahu. Pre mna taky vztah nema dlhodobo hodnotu. Co sa tyka financii, z mojej pohodlnej pozicie zeny pracujucej na stredne dobre platenej pozicii s vysokou materskou a byvanim poviem, ze financne sa da utiahnut prvy rok dva utiahnut urcite, potom vies ist spokojne do prace

luccija
7. apr 2025

Dnes ľudia darujú komplet výbavu hľadaj na FB v skupinách.Co nezvládate?platiť hypo, nájom potom bez tvojho príjmu?Chlap si môže nájsť brigádu.Kolko máte rokov?Nie je to len taký šok, že chlap sa zložil a ty nemáš oporu?Ešte stále môžeš dať dieťa na adopciu, ale možno všetko vidíš vplyvom hormónov zle

kitycat
7. apr 2025

Tak teraz este stale pracujes, potom materska (predpokladam?).
Z coho sa priatel ruti? Z buducnosti?

Velmi nekonkretne, financie na co? Na byvanie? Stravu? Vybavicku?

mogaa
7. apr 2025

za mna si treba dobre premyslieť či do toho ísť alebo zvážiť prerušenie...financie nie sú na prvom mieste, ale bez nich to jednoducho nejde....

luccys
7. apr 2025

@mogaa Pisala 2.trimester. Treba citat.

martinka13
7. apr 2025

Neskoro plakať nad rozliatym mliekom. Máš možnosť adopcie, anonymného pôrodu, byť slobodná matka.

veselo_neveselo
7. apr 2025

Ja neviem, co na tom nezvlada psychicky? Ved sa este nic nedeje zatial si len tehotna, zivot ako doteraz. Ten sa vam zmeni az sa dieta narodi. Potom sa mozte z toho rucat, ale teraz?

Tak si sadnite a spravte si plan, co ako, pozrite na financie, zacnite pocitat, ked vas toto trapi.

Podla mna sa rucate z tej neistoty, ze co bude, ale ved s tym sa da nieco robit, aspon ciastocne sa pripravit.

Dohodnut s rodinou, kto vam ako pomoze.
Mamy nech sa prestriedaju po porode. Kamosky nech dojdu kocikovat, aby si sa vyspala. Sesternica nech pride.pomoct s upratovanim.
Pred porodom do mraziaku navarit vopred.jedla co sa dobre ohrievaju.
Novorodeniatko toho nepotrebuje vela. Vajicko do auta zozente uz vopred, kociar.z druhej ruky.

Zacni sa pozerat na jasle uz teraz, kde, za akych podmienok, aby si mohla ist do prace skor ako za.3 roky. Ak toto budete mat podchytene, aj chlapovi sa nalada zlepsi ked bude vidiet ze to nema sam na pleciach.

Treba k tomu pristupit pragmaticky, uz sa stalo, tak sa vyrovnat so siatuaviou a pripravit sa najlepsie ako viete. A doporucujem aj spolu precitat nejaku knihu o materstve, rodicovstve, co-ako po porode, nech potom panikarite menej.

mk1111111111
7. apr 2025

Zasa sa ocakava pomoc od rodiny. Vsetci sa starajte a pomahajte. Nuz, co ste si navarili, to si zjedzte. Panko do prace a hotovo. Ty tiez dostanes peniaze od statu, tak, kde je problem?

terezkaarthuramax
7. apr 2025

@balerina2025 len o par prispevkov vyssie zienka sa boji ze pride o babatko. Kedze sa jej to uz raz stalo. Je to urcite tazka sutuacia aj toto co pise autorkw... len mi to príde ako paradox a nespravodlive

balerina2025
7. apr 2025

@terezkaarthuramax je mi luto ze ludia zazivaju taketo neprijemne situacie. necitala som uz prispevky

autor
Autor odpoveď zmazal
mississ
8. apr 2025

Píšeš, že citujem: ....preto sa stalo, že teraz som zase tehotná, nebola to nehoda.
Tak potom nerozumiem, v čom nie ste s partnerom pripravený. O nehodu nešlo , píšeš sama.
Bývanie sa komplikuje.... toto sa dá ako rozumieť? Otvorím internet, a ponúk dosť....
Dnes stačí mať peniaze.....a zdravie.
Komplikuje sa bývanie .....čo to znamená??? Otvorím internet, ponuky....! Alebo Niečo s finančnou situáciou? Či ako ?

mississ
8. apr 2025

Autorka, .....nezmazavaj tvoje odpovede...., písala si že tvoje tehu, nešlo o nehodu....

autor
8. apr 2025

@mississ všetko sa komplikuje kvôli finančnej situácii a dlhom z minulosti
Preto tie pocity že to nedáme

balerina2025
8. apr 2025

zial na financie treba mysliet este pred tym nez sa planuje babo :(

nelka93
8. apr 2025

Tak tu máš už len možnosť vzdať sa dieťaťa alebo to prežiť a postarať sa. Predpokladám, ze finančná situácia bola zlá už pred počatím, takže ste si mali dávať pozor.

zuzik1407
8. apr 2025

Porodila som ako 19 ročná,po maturite.priatel bez roboty,,,na úrade práce.bolo to ťažké ,ale rodičia pomohli.,ako mohli.ked mala dovŕšila 2 roky,išla som do práce,priateľ chodil na fusky.Dali sme to ,,,kvôli malej sme museli.Neboj ,,,všetko sa dá ,keď sa chce.Bolo to ťažké ,ale pekne obdobie.Teraz má 21 rokov,a ani netuší ,ako sme ,,bojovali,,,aby jej nič nechýbalo.🙂

Strana
z2