Sme v drahom podnájme a otehotnela som. Mám si bábo nechať?
Zeny blba tema asi na MK ale skusim. Mam 35r,8r dceru z predosleho vzathu. Priatela ma v starostlivosti jeho 10rdceru. Ostala som tehotna.Nemame vlastne byvanie. Sme v podnajme s 2detmi.Po covide uz nemam ani financnu rezervu, nic. Mame drahy podnajom nakolko sme styria. Financne ako tak zvladam vsetko ale len preto ze pracujem po nociach. Ak si babo necham uz nas hadam nikde ani do podnajmu nevezmu. Hypo v dnesnej dobe v nedohladne. A ja sa nebudem mat moc ako o vlastnu dceru starat ked budem bez prijmu. Nevien co dalej..
@zazvorka87 ja nie som zronená, ale ty. Ja sa nesťažujem a nenadávam na svojho chlapa, ako ty. Ja nezávidím sestre, mame, ako vyzerajú. Nemusíš sa obhajovať, ani sa nemáš ako, lebo vieš, že píšem len pravdu, tú pravdu, ktorú si tu ty napísala. Ja ti deti nevyčítam. Pre mňa za mňa si sprav aj 10 detí s chlapom, ktorý sa ti hnusí. Ja by som s takým chlapom nedokázala žiť a nie to ešte mať 4 deti. Ja si sama seba vážim. A s kludnym svedomím si pozriem MMA, násilné filmy aj 50 odtieňov sivej lebo to nijako neovplyvňuje môj život. Zato tvoj Boh tvoj život ovplyvňuje tak, že musíš žiť s človekom, ktorý sa ti hnusí. Neviem si ani v tom najhoršom sne predstaviť milovať sa s človekom, ktorý sa mi hnusí tak, že s ním nechcem spať v jednej posteli. Vďaka všetkej energii a zdravému rozumu, že sa môžem sama rozhodnúť s kým budem zdielať postel a nediktuje mi to Boh. Mňa človek, ako ty nedokáže zraniť. Lebo mi ťa je úprimne ľúto. Že kvôly svojej viere žiješ s chlapom, ktorého nelubiš a ktorý sa ti hnusí. Zdravý rozum mi to neberie, ako je toto možné v roki 2022 a ako môže mať niekto tak vymytý mozog, ako ty. Je mi jasné, že som zaťala do živého a že budeš útočit a kopať okolo seba. Ale je to tvoj život, ktorý si si sama vybrala. A sama dobrovolne trpíš takýto život, tak nechaj iné ženy vybrať si, ako budú oni žiť ten svoj.
@zazvorka87 a Pan Boh je ok s tym aku nenavist tu siris?
@zazvorka87 ja hovorim o nenavisti voci autorke 🤦🏻♀️ Sypis tu nenavistou, pises neuvazene slova a schovavas to za Boha. Ale Pan Boh taky nie je a nechce aby sme my taky boli ❤️
@zazvorka87 len pravda sa da povedat s laskou a nenavistou. Ty si si vybrala druhu cestu a mrzi ma ze to schovavas za Boha, aj Jezis hovoril s laskou v podobenstvach aby sa ludom priblizil pretoze nenavist oddialuje. Odsudzujes autorku, to chce Pan Jezis aby sme sudili inych? Kto je bez viny nech prvy hodi kamen, naozaj si taka dokonala bez hriechu ze mozes pouzivat take silne nenavistne slova? Ak si to myslis tak to ti hovori satan.
@zazvorka87 hej, máš vygumovaný mozog. Vidíš, ty miluješ vlastné deti a aj tak nemiluješ svojich blízkych, tak o čom sú tie keci čo tu píšeš? Presne o tom, čo celý čaa tvrdím. Ty sa Bohom a jeho prikázaniami oháňaš len pri cudzích. Sama podľa toho nežiješ, takže áno, si farizei! Ja sa nehrám na niečo, čo nie som, ako ty. Nikdy som nikoho na potrat neposlala, takže žiadnu krv na rukách nemám. Vždy som písala to, že každá žena má právo sa sama rozhodnúť, čo urobí. A žiadna Záborská ani zazvorka jej nemajú právo diktovať čo urobiť a čo nie. Akúkoľvek krv na rukách budem mať vtedy, keď vlastnoručne niekoho zabijem, takže tieto svoje keci si nechaj pre niekoho iného. Opakujem, mňa ty neurazíš. Mne je ťa neskutočne ľúto lebo život, aký máš by som nepriala ani tomu najväčšiemu nepriatelovi. Ty si životom a tým svojím Bohom tak bičovaná, že si musíš zbierať dobré skutky tým, čo tu vypisuješ, ale zároveň si ich mažeš tým, akým spôsobom to robíš. A nie, nasilné športy mi nevadia a za tie roky, ktoré ich pozerám som nevidela, aby niekto niekoho zabil. Ale to nemáš odkial vedieť, keďže ty to nepozeráš. A už keď si vytiahla tie psie zápasy, keďže už veľmi nemáš čo vytiahnut, tak tí chlapi sa bijú dobrovolne, je to ich hobby, práca . Živí ich to. Tie psi tam háďžu majitelia, aby na nich zarobili . Tie psi sa nebijú dobrovolne. Je to to isté, ako keď malé deti kradnú alebo žobrú pre rodičov. A týmto diskusiu s tebou končím. Ty dobre vieš, že všetko čo píšem je pravda. Lebo sú to tvoje slová. Ježiš bol k farizeiom priamy , aj ja som priama k tebe, lebo si farizei a každým komentom to dokazuješ viac a viac.
@zazvorka87 cize delis ludi ktorych Jezis mal rad a ktorych nie? Ci sa ides hrat na Boha priamo?
Nečítala som komentáre tak mozno sa budem opakovať ...neviem koľko platíte za podnájom...Ale nebolo by lepšie si zaobstarať vlastne bývanie a platiť hypotéku co predpokladám bude +-toľko co platíte teraz podnájom?
Keď si bábo chces nechať a obavas sa najmä podnájmu, čo tak keby partner si našiel hocijakú prácu v zahraničí a vy prídete za ním za pár mesiacov (pred pôrodom)? Napríklad také Nemecko, nikto s prenájmom rodinám s deťmi problém nemá, na začiatok máš rodinné prídavky slušne a je to sociálny štát, mne sa tam nezdalo ani draho iba s jednou výplatou a 2 deťmi. Tým nemyslím vyciciavat štát, ale pre staršie deti máš neobmedzené krúžky za 10€ mesačne za dieťa a proste je ten štát postavený tak, aby deti aj tých, čo majú menej, mali možnosti a slušný život.
Tak si to myslím, že s hocijakou prácou si muž nájde, môžeš dovoliť
@diamond007 teba malinke deti nestoja nic? To ako, prosim ta, robis? Pises, ze dojcit. A ked to proste nejde, tak co? A tie plienky... zaujimal by ma realny prepocet, kolko vyjde pouzivanie latkovych a pampersiek (netreba zabudnut zapocitat cas). A aj tie malinke deti raz vyrastu a stoja sakra vela.
Ahoj jedine socialny byt... V nejakej lbci todate.
@zazvorka87 prosím ťa, zmeň svoje správanie a svoj slovník. Takéto nenávistné slová nemajú s Bohom nič spoločné.
@mandzula malinké deti podľa mňa fakt nestoja nič - dieťa už má, tak snáď vie, ako je na tom s dojčením. Látkové plienky niekto aj podaruje / zoženie na nejakom swape, v darovacej skupine, atď. Pri nákladoch na staršie dieťa aj jednorazové nie sú až taká polozka. S tou druhou časťou, že toto obdobie prejde ani sa nenazda a potom prídu výdavky, to úplne súhlasím. To musí ona vedieť, aké vyhliadky má za také 3 roky.
Tu vlastne vôbec nejde o plienky, ale o tú stratenú možnosť zárobku, keď je dieťa malé. Takže ide skôr o stratený zárobok ako o zvýšene náklady
@bluka2 no co si ja spominam, financne to bol na zaciatku riadny zahul (a to som tri roky dojcila), nepotrebovala som serepeticky typu prebalovaci pult, kupaci kyblik, nosice, milion kolotocov, deciek, hrazdiciek... A co je to teraz, to ani nehovorim, takze naozaj treba pozerat aj do buducnosti.
@mandzula tak čo si potom kupovala? Lebo ja fakt, že maximálne tie plienky, čo si spomínam. Šatku na nosenie zo second handu (pre mňa 1. voľba z ekologickych dôvodov), vajíčko do auta mi ponúkali rovno dvaja, čo sa ľudia v dnešnej dobe nevedia, ako tých veci zbaviť. Výdavky to boli u mňa iba pri prvom dieťati, u druhého už človek vie, že bábo nič z toho neocení a človek si rovno tie nákupy môže odpustiť 😂 a keď človek prihliadne na tie ekologické dôvody, odpustí si aj vlhčené obrúsky a podobne veci
@mandzula mne prvá v postieľke nechcela nikdy spat, tak som pri druhom nekupovala nič z toho. Ani kočík, my sme stále v pohybe a nechce sa mi rozmýšľat, kde sú schody, čakať na výťahy. Teraz má 3 roky a keďže chodí po svojich od roku, je úplne popredu vo všetkom, môže chodiť zároveň so mnou celý deň bez problému. Cestovnú postieľku sme ani na cestách nevyužili, každu hotelovú izbu som rovno trochu "prerobila", t.j. posteľ k stene (to som vždy aj pozerala, kde to pôjde ľahko a pohodlne), no čo, ja proste mám rada minimalizmus a menej zaoberania sa s vecami. Lebo už keď si niečo zaobstaram, rozmýšľam nad tým, že raz sa toho budem musieť zbaviť, s čím je zas robota. Teda keď funkčné veci nechcem dať do kontajneru