icon

Sme v drahom podnájme a otehotnela som. Mám si bábo nechať?

16. jún 2022

Zeny blba tema asi na MK ale skusim. Mam 35r,8r dceru z predosleho vzathu. Priatela ma v starostlivosti jeho 10rdceru. Ostala som tehotna.Nemame vlastne byvanie. Sme v podnajme s 2detmi.Po covide uz nemam ani financnu rezervu, nic. Mame drahy podnajom nakolko sme styria. Financne ako tak zvladam vsetko ale len preto ze pracujem po nociach. Ak si babo necham uz nas hadam nikde ani do podnajmu nevezmu. Hypo v dnesnej dobe v nedohladne. A ja sa nebudem mat moc ako o vlastnu dceru starat ked budem bez prijmu. Nevien co dalej..

lejusinka
24. jún 2022

@zazvorka87 ty uz sa spamataj konecne. Presne kvoli takym ako si ty tu potraty stale budu. Nenavsit plodi len dalsiu nenavist. Co cakas ze ked napises same urazky niekomu tak sa rozhodne inak lebo nejaky zazvor na internete napisal daco? 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
annamalaga
24. jún 2022

@lejusinka zbytočne reagovať. Ono sa dobre niekomu radi, keď nieje v situácii ako autorka, dráhy nájom ma budú ešte dlho, lepšia práca asi u chlapa nehrozi( keby mal možnosti, ma lepšiu prácu dávno), ďalej autorka si uvedomuje tieto vážne problémy, hlavne finančne, tak nad potratom rozmýšľa, čo ju aj chápem, lebo z čoho ďalšie dieťa uživia, ešte aby ich do 3 mesiacoch po narodení nevykopol aj majiteľ, potom kde? Keď pomoc rodiny asi nemajú, inak by možno inak nerozmyšlala. Ťažko sa radi. Žiaľ dnes na dieťa treba mať peniaze a zázemie, najst lepšiu prácu to tiež nieje len tak, tam treba tiež niečo vedieť. Čiže presne ako vravíš.

marisoul
24. jún 2022

@zazvorka87 vieš, len je veľka Škoda, že o tie deti sa už nikto nezaujíma, keď tu maternicu opustia. Žena je tiež ľudská bytosť, nie len maternica a inkubátor.

lejusinka
24. jún 2022

@zazvorka87
Ja nie som fanusik potratov a nikdy by som ho nepodstupila, dokonca by som to nikomu ani neradila!
Ale rovnako nikdy by som takto nenavistne nenaklada zene , ktora je v tazkej zivotnej situacii! Rovnakou mierou ako ty tu vydavas sudy budes aj ty sudena! Nenavist este nikdy nic nezmenila…a ak sa autorka rozhodne pre potrat taketo atacky ake tu dostala (hlavne od teba) budu jeden z dovodov! Spamataj sa a dospej!

annamalaga
24. jún 2022

@zazvorka87 musíš si ale uvedomiť, že nemá každý take šťastie, že ma partnera, ktorý sa postará o chod domácnosti, niekde proste take šťastie ako ty nemajú. Ty pracuješ popri 4 deťoch? Či nechávaš všetko na manžela?

autor
24. jún 2022

@annamalaga och dakujem konecne to niekto pochopil realne ako to je🙏lebo presne v takej situacii som ako si napisala.

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
annamalaga
24. jún 2022

Nemáš začo autorka. U nás idu nájmy po 500-600€, nič lacnejšie a aj tých nájmov je malo. Na hypo treba mať našetrené, je to ťažké. Viem ťa pochopiť.

drahomirrra
24. jún 2022

@lejusinka Vsimla si si, ze jej tu jedna zena ponukla 2i byt iba za naklady?? A ona aj tak ide svoje a len potrat a potrat a potrat? Tak aka tazka situacia?? Pises inej ako naklada a ty jej nakladas uplne rovnako. Tak o com tu potom ide??

lenkasarka
24. jún 2022

@drahomirrra myslíš , že ak je ten byt na druhej strane Slovenska, že je úplne jednoduche nechať prácu ,jeden,druhý zbalit sa a odísť? Čo deti,škola atd.. a na ako dlho by to bolo riešenie? Trochu hlbšie sa zamyslieť ,by nezaškodilo. Ja nastastie nie som v jej situácii , ale keď sa zamyslim jednoduche riešenie s tým bytom to nie je.
Autorka dostala riadny náklad,že je sebecka. Tak dámy ruku na srdce a ktorá z vás sebecka nie je? Lebo ja za seba napíšem,že áno som sebecka a myslím,že sebec je svojim spôsobom ,každý z nás. Len niekomu sa ľahšie poukáže na iného. Ty,Ty,Ty a ja som ten čo môže súdiť lebo som bez viny.

lucia147852
24. jún 2022

Nedoprajes mu stastny život v dobrej rodine, ktorá naň možno roky čaká, ale radšej ho zabijes 🤷🏽‍♀️ Tak pošli preč deti, ktoré už mas a ostane ti toto jedno. Život bude hneď ľahší 🤷🏽‍♀️

lenkasarka
24. jún 2022

@lucia147852 asi preto sú detské domovy tak plne,lebo milujúce rodiny,však?

autor
24. jún 2022

@annamalaga my za najom s dvomi detmi 900e.ak by prislo dalsie dieta majitel prirata ako dospelu osobu. Nevien si predstavit hladat podnajom s 3detmi. Vsade by nas otocili. A ano hypo v dnesnej dobe zial nedostaneme a ak ano tak max na garzonku. A co potom..

marca12
24. jún 2022

Si naozaj v tazkej situacii aj financnej,ale pred naozaj tazkym rozhodnutim. Nech sa rozhodnes akokolvek,nesmies uz potom viac polemizovat a mysliet na to,co by bolo,keby.... Je asi lepsie zvolit potrat ako zit s tazkymi psychickymi problemami a zivorit. Ak nemate sancu na lepsiu pracu,tak je to naozaj len o tom,ze budes mat tiesnive myslienky a z toho moze clovek akurat tak ochoriet.

marisoul
24. jún 2022

@lucia147852 keby sme boli ako spoločnosť otvorená a tolerujuca, tak by to bolo ľahšie, ale stačí sa pozrieť na túto diskusiu, plejáda odsúdenia, urážok a ukazovania prstom. Keby ho dala na adopciu, čo myslíš, bolo by to iné ako teraz? Tiež by na ňu ukazovali a bola by to "mater čo dala svoje decko preč". Zas len odsúdenie, preto mnohé radšej zvazia potrat, o ktorom sa ich okolie nedozvie ako adopciu a byť po zvyšok života v očiach iných ta, čo sa zbavila svojho dieťaťa. A to aj vďaka vám "hrdinkam" čo jej tu nakladate do sebcov.

misinka0611
24. jún 2022

@marisoul Tak na strane číslo 7 sa sama nazvala sebecom. Myslím, že si to sama uvedomuje. Ja som jej len zopakovala, že súhlasím s jej tvrdením, keďže aj pre mňa sú tie dôvody sebecké na tak závazne rozhodnutie. Ono napísala sem takúto vec, neviem vlastne načo aj keď radit sa nechce a už od začiatku viem, že iná rozhodnutá už je. Tiež nieje veľmi fér tu takýmto príspevkom ratrit rany ostatným ženám. Nakladať načo? Naložené ma dosť a s pocitom bude žiť navždy. Akokolvek sa rozhodne nech svoje rozhodnutie neľutuje, sú baby ktoré potrat neriešia žijú ďalej, ale sú aj také kt. žijú s pocitom viny.

silvike
24. jún 2022

@marisoul Ale ved ona je sebecka. Sama pisala ze sa momentaln nemaju zle, ale nemohla by setrit tak ako doteraz....peniaze verzus ludsky zivot. A nikde nie je napisane zeby sa nemohli mat v buducnosti lepsie, keby samozrejme chceli. Ci keby sa prestahovali zatial do BA do ponuknuteho prenajmu za naklady, myslite zextam by si casim nenasli adekvatnu pracu, myslite zeby sa im zhorsila ziv.uriven ?

silvike
24. jún 2022

@marisoul A comu by mala byt spolocnost otvorena a tolerujuca ? Vy sa tvarite akoby to bolo len rozhodovanie tej danej zeny o svojom tele. Lenze kazda taka zena rozhodne aj o tele ineho cloveka.

marisoul
24. jún 2022

@silvike napríklad rešpektovať (aj telesnu) integritu každého človeka. Tym, že otehotnela neprestala byt človekom, ktorý už nemá pravo rozhodovať o svojom tele. Ja rozumiem, že ide o nový človek a život, ale treba to vnímať aj z tej druhej perspektívy. Vy vidíte už len to dieťa, na nej už proste nezalezi.
A rovnako čo sa týka adopcie, skús nejakej žene povedať že ta alebo ta bola tehotná a dala ho na adopciu. Ti garantujem, že nebude hikat aky úžasný dobrý skutok urobila ale odsúdenie, "ako mohla matka opustiť dieťa".

78787878
24. jún 2022

Neboj sa... Ze si sebecka? Tak to je spravne. Nech sa rozhodnes ako chces, je to v prvom rade Tvoj zivot. Spoliehat sa na osud a na mozno nejak bude a na pomoc cudzich ludi nie je zrovna myslenie, ktore treba obdivovat.

marisoul
24. jún 2022

@silvike este doplním, bola tu raz taká diskusia, kde jedna pisala, že dala dieťa na adopciu a tu sprsku čo schytala... Máloktorá jej tam napísala, že super, že si mu dala šancu na štastny život. Väčšina ju odsúdila. Aj o tomto som hovorila keď som myslela otvorenu a tolerantnu spoločnosť.

lejusinka
24. jún 2022

@marisoul ono v tychto diskusiach ja mam pocit ze tie iste zeny by odsudili za hocico 🤷🏻‍♀️ Aj ked niekto napise ze nechcene otehotnel, dieta si necha ale nevie co dalej tak schyta sprsku ze ked nevie co dalej tak sa ma chranit

lenkasarka
24. jún 2022

@lejusinka je to aj o tom že do krvi by sa pobili, len nie interupcia a na druhej strane v téme o homosexuáloch a tich by upálili za živa na hranici lebo inakosť. No ale aj ten homosexual sa nevyskytol,ale narodil. No a v neposlednom rade niekto kto má 4 deti a hoci aj jedno ako ja. Nevieme čo z našich deti vyrastie, nevieme akým smerom sa uberú, ale tam až myslelnie niektorých zainteresovaných v tejto diskusii nesiaha. A najradšej mám keď ponúknu obnosené handry na začiatok(ja kľudne ponúknem nové, kúpim čo treba) z mojej strany to je všetko aj z ich, len s tým rozdielom,že ja nemám plnú hubu prázdnych reči. ,lebo “vražda” a bla bla bla…

lenkasarka
Autor odpoveď zmazal
silvike
24. jún 2022

@marisoul No to mozem povedat aj vam, ze vy vidite uz len tu zenu a jej telo. A kde je teda telo toho dietatka ? Skratka ona uz nerozhoduje len o svojom tele. A to je proste fakt.

marisoul
24. jún 2022

@silvike to nespochybňujem, len tých obhajkyn dieťaťa tu je dosť, tak dávam pohľad aj z druhej strany. Opäť však opakujem, žena sa otehotnenim nemení už len na inkubátor, ktorý musí donosit dieťa či sa jej to páči, alebo nie. A toto je tiež fakt.

gagik
24. jún 2022

Sak jasne zabi to decko, sa ti to teraz nehodi tak co…

silvike
24. jún 2022

@marisoul Tak potom ako ?

autor
24. jún 2022

@78787878 dakujem 🙏tiez mam nato tento nazor