Smútok z nesplnených očakávaní pohlavia dieťaťa
Ahojte baby dnes som zistila pohlavie svojho 3tieho dieťatka, nejsom vyslovene sklamaná som rada že je zdravý len som mala pocity od začiatku že to bude dievčatko. Už som dokonca pozerala dievčenské mená, máme doma už jedno dievča aj chlapčeka, a teraz som z toho taká v šoku že sa moje pocity prvý krát zmýlili pri oboch som vedela čo budú, tak len sedím a lúčim sa s maličkými ružovými vecami. Je to taký zvláštny pocit neviem to opísať zažili ste to niektorá? Ako hovorím sklamaná nejsom, len trošku smutná a cítim sa za to vinná nakoľko čakáme zdravé krásne dieťa ktoré není samozrejmosť.
Ale uz jedno dievcatko mas 😌 chapem, tie ruzove veci su krasne, ale v tejto dobe sa ma muz lepsie vo vsetkych smeroch. Mysli na buducnost babatka, ako chlapcek teda muz sa bude mat dobre v zivote 😀 a vzdy budes jeho oblubena mamicka, na ktoru nebude moct nic nevesta povedat 😀 drzim palce, aby ste boli hlavne zdravi .
Ale uz jedno dievcatko mas 😌 chapem, tie ruzove veci su krasne, ale v tejto dobe sa ma muz lepsie vo vsetkych smeroch. Mysli na buducnost babatka, ako chlapcek teda muz sa bude mat dobre v zivote 😀 a vzdy budes jeho oblubena mamicka, na ktoru nebude moct nic nevesta povedat 😀 drzim palce, aby ste boli hlavne zdravi .
@anonym_6fa8df presne toto, ze ta zena to bude mat tazsie, tie satocky su pekne, ale co je to, ked musi neustale nieco dokazovat svetu, ze je dobra studentka, dobra mama, dobra neviem co. Lebo na nas zeny sa vzdy najde nieco, preco nie sme to, co by verejnost chcela. Pritom kazda mame svoju cestu a stale musime bojovat o to, aby sme mali rovnake sance, platy, zaobchadzanie.
@anonym_autor Ja mám dievča a chlapca, no musím povedať že chlapec je môj maznáčik tak sa tuli mazna sa so mnou, dcéra taká nebola ona nemala rada dotyky.
A sestra má dievčatko a žiadne ružové veci ani sukničky, malá to nemá rada. Vlasy len do gumičky a oblečenie tepláky a tričko aj to odtieň hnedej modrej a sivej.
Vsetko ma svoj vyznam preco je to tak ako to ma byt. Ja som vzdy chcela dceru a ako prvy bol syn. Vtedy ma to vzalo 😂 ale to iba mi malo byt ukazane ze mat syna je super 🤩
Ked sme cakali druhe napodiv som bola naklonena viac chlapcovi. A mame dievca. Vravim si ale stale ze vsetko je ako ma byt. Takto je to super ❤️
@anonym_autor ked som cakala tretie babanko tiez som myslela ,ze chlapcek pretoze chute aj pocity som mala take ako pri prvom synovi a hold jento dievcatko 🥰ale tiez som mala take pocity to su proste hormony 🙂 a chlapcek je super v4dia byť taký mojkavý ako dievcatka 🥰
Vy tu ste inak dobre zlé to sa idete ventilovať aj na normálnej diskusií? Ja som napisala že nejsom rada za zdravé dieťa čítajte s porozumením
@anonym_autor neviem v ktorom si týždni ale ja som čakala tretie dieťa a bola som si istá, že je to dievčatko. Predošlé tehotenstvá som tiež vedela, čo čakám. A pri treťom mi lekárka v 14tt povedala, že chlapec. Ja som sa len zasmiala a hovorím, že isto nie. Dostala som prednášku ako ona vie, vidí, študovaná je...no a potom bol morfologicky ultrazvuk v 21tt a?? Vraj čakam dievča (tá istá lekárka) a tak aj bolo. Narodila sa dcéra.
A najlepší bol manžel, keď som v tom 14tt došla domov, tak sa ma pýta, či je všetko ok a čo povedala dr., tak vravím, že asi ok ale, že teda pohlavie netrafila, lebo čakáme dievča a ona tvrdí, že chlapca. Muž sa ma bez zaváhania opýtal, či je dr. slepá 🤣🤣🤣
Ja na tom nevidím nič zlé. Tiež som v tehotenstve nejak pociťovala, ze budem mat chlapca a ani len nepripúšťala, že by to mohlo byť dievčatko. Všetko premyslene do modra od začiatku. Žiaľ, prišli sme oň skôr, než sme chceli vedieť či mám pravdu. Ale viem si predstaviť tvoje pocity, keď si mala všetko ,,vyfarbené na ružovo" .. ale toto robia možno aj hormóny u teba, nie si o nič horšia matka. Nic si nerob zo zlých komentárov.
Poradila by som studenu sprchu a posunut sa mentalne dalej. Aj ja, keby som si mala "vybrat" povedala by som dievca a je to tiez chlapec a uz druhy krat takto :D. teraz sa proste smejem kazdy krat, ked vidim pipika na ultrazvuku. Proste to tak ma byt, nie je to v tvojej kompetencii rozhodnut. no co uz, tak sa s tymi ruzovymi vecami rozluc a vyber si inu farbu, ktora sa ti paci na novorodencoch, je kopec peknych odtienov. Na 100 percent ked sa narodi a budes ho mat v rukach, si nebudes vediet predstavit, ze by nieco malo byt inak
Vies, vzdy je to 50:50. Takze hoci si troska smutna, sklamana.. niekde v sebe si isto pocitala s moznostou, ze to bude takto. Nepocuvaj hejty typu, ze si nevazis zdrave dieta a pod., ved ty si nepovedala, ze teraz ho budes menej lubit a ze radsej by si brala chore dievca ako zdraveho chlapca. Daj si cas, do porodu ho mas este dost, nastav si to v hlave, uprac... Taka je realita, nezmenis to, ale mozes zmenit to, ako sa na to pozeras 😊 dievcatko uz mas, to je super, bude to ich princezna, takze narozdiel od mamin chlapcov ta cakaju babiky, domceky, goralky, perlicky... A nebudu to iba zbrane, minecraft, rytieri a pod. Drzim paste, nech sa cim skor naladis na tu spravnu vlnu.
@anonym_autor ja mam 3ch, pri druhom som bola smutna po usg, ale potom to preslo. 3.tehu bolo ine, tak som myslela, ze bude dievcatko. Chlapca som uz brala tak sportovo, kedze aj svagrina mala 3ch.
Chce to cas a zmieris sa s tym.
Vy tu ste inak dobre zlé to sa idete ventilovať aj na normálnej diskusií? Ja som napisala že nejsom rada za zdravé dieťa čítajte s porozumením
@anonym_autor dnes kolegyni po umelom zavolali, že to nevyšlo.. smútok je to, čo prežíva ona. Ty si len nevďačná, lebo svet sa netočí okolo teba. Chudák chlapček. Ešte nie je ani na svete, ale už ťa stihol sklamať..
@anonym_autor dnes kolegyni po umelom zavolali, že to nevyšlo.. smútok je to, čo prežíva ona. Ty si len nevďačná, lebo svet sa netočí okolo teba. Chudák chlapček. Ešte nie je ani na svete, ale už ťa stihol sklamať..
@anonym_4ff47e ty si dobre inde dievča zlaté, a čo ja s tým mám že jej to nevyšlo? Ja nemôžem za to že niektoré ženy nevedia otehotnieť a nechápem prečo by som za to mala nosiť kríž. Ja sa starám o svoje deti, netýram ich nejsú v deckých domovoch prečo by som mala byť nevďačná? Daj si lexaurin a choď spinkať
Tak ja som vždy túžila po dvoch chlapcoch. Prvé dieťa: dievčatko. Bola som trochu smutná,.ale nejak extra som to neprežívala. Keď som potom čakala druhé, chcela som znovu dievčatko, pretože som chcela rovnaké pohlavie, keďže zo skúseností mám pocit, že rovnaké pohlavia spolu vychádzajú lepšie. A, samozrejme, je to chlapec 😅 na jeden deň, som sa totálne zosypala, (ja si totiž so svojím mladším bratom vôbec nerozumiem, to isté môj manžel s jeho staršou sestrou). Mala som pocit, že som im už vopred totálne zničila život len touto kombináciou pohlavia 😅 tehotenské hormóny proste zaúradovali, teraz mi to pripadá smiešne.
Takže podľa mňa je v poriadku byť smutná, veď každý máme nejakú predstavu o svojej budúcnosti aj svojich deťoch.
@martinka13 a ty ako vieš že som nezažila? Ty si v mojej koži? Ty si kto boh že vieš všetko? Ja som vďačná za zdravé dieťa nikde som ani nepísala že nejsom vďačná
@anonym_autor nie som Boh. Ale z Tvojich rečí mi to tak pripadá.
Teš sa dieťaťu a nech je zdravé. Nič iné nie je v tvojom stave podstatné. Ja mám 2 dievčatá a jedného syna a na neho je najväčší spoľah.
Ja ti rozumiem. Po mimomaternicovom tehotenstve a ďalšom potrate sa nám narodil syn. Tiež som bola nacítená na dievčatko, o to viac, že nám to v troch rôznych obdobiach potvrdili traja rôzni doktori. Až na poslednom veľkom usg sme sa dozvedeli, že to bude chlapček. Všetci sme ostali zaskočení, ale nie sklamaní. Syn už má 8 rokov a vie o tom, že sme ho volali Eliška 😛 aj to, že prvé týždne spával v dievčenskom pyžamku. A čo? nijak mu to neuškodilo. Je z neho zdravý a bystrý chalan, ktorý miluje angličtinu, vesmír a matematiku. Neboj, časom tie pocity zmiznú 🍀
@anonym_autor pohlavie si nikdy naozaj nevedela , len ti to vyslo ako pri hadzani mince.
@martinmmartin preco by to nevedela?? Aj ja som 2x vedela presne pohlavia, to zena citi 🙂 keby mi povedali lekari ine pohlavia by som ostala velmi v soku😂😂😂 Aj ked nam na pohlavi velmi nezalezalo... ale to zena proste vie.
@anonym_4ff47e ty si dobre inde dievča zlaté, a čo ja s tým mám že jej to nevyšlo? Ja nemôžem za to že niektoré ženy nevedia otehotnieť a nechápem prečo by som za to mala nosiť kríž. Ja sa starám o svoje deti, netýram ich nejsú v deckých domovoch prečo by som mala byť nevďačná? Daj si lexaurin a choď spinkať
@anonym_autor ty si len taká veľmi jednoduchá osoba. Asi si sa chcela len pochváliť, že budeš mať toľko detí, však? No ten ešte neporodený tu už je predmetom diskusie jeho komplikovanej matky. Radšej už nesúlož. Očividne ti to neprospieva. Potom zakladáš takéto zmätené diskusie.

Ja si hovorim, ze ked je po mne, moje geny to vylepsia, takze bude to uzasne, nech uz je to cokolvek. :D naco si znechucovat to, co neovplyvnis