icon

Som štvrtýkrát tehotná a rozhodujeme sa, či si dieťa necháme

marticka92
6. sep 2023

Ahojte som 4x tehotna a teraz riesime s manzelom ci si dietatkl nechat alebo nie, prislo necakane neplanovame no proste je tu. Mam strach a neviem sa rozhodnut. Som v 6tt
Platime toho vela sme v 3 izbovom byte plis psik. Prosim o radu. Som zufala

marticka92
autor
7. sep 2023

@negymama presne tal som to myslela pomenovala som to kolky sme v domacnosti.

marticka92
autor
7. sep 2023

@mircalla ako nehnevajte sa ale prestante ma urazat aj ja viem byt zla

drahomirrra
7. sep 2023

@mircalla Ja sa napriklad na tomto dobre bavim. Vsetky, co sem pisu, ze otehotneli a uvazuju nad potratom su ako ceu kopirak: Z antikoncepcie mam problemy, som chora, mam choru pecen, teliesko nemozem, lebo sonda na Marse a gumu tiez nie, lebo mam alergiu a vlastne sme sa nijako nechranili len smykame ako zajace, ale JEMINE NA NEBI, AKO SA TO LEN MOHLO STAT, ZE JA SOM TEHOTNA? 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

denuss
7. sep 2023

@marticka92 ahoj. uplne chapem, co prezivas. ja som zazila to iste pre vyse rokom. bol to sok. tiez 3 deti- 9, 7, 3 v tom case. no ani na moment som nepomyslela na to, ze by som dietatku nedala zivot, ved je to rovnako nase dieta ci prve ci druhe ci hocikolke a je to jedno ci je planovane ci nie. uz je, bije mu srdiecko a je nase. ked som videla, ze manzel nedostal infarkt, tak som sa s tym rychlo vyrovnala a zacala sa tesit. pred porodom som sa uz nenormalne tesila. syncek ma 7 mesiacov a vsetci ho neskutocne miluju. sme stastni, ze ho mame, aj ked na druhu stranu mam pocit, ze nic nestiham, musime jazdit dvoma autami, minimalizovat.. ale nelutujem a stoji to za jediny usmev a pokrok nasho pokladu. drzime vam palce, aby ste sa spravne rozhodli, ale za mna nie je o com...❤️

kvetinka75
7. sep 2023

@drahomirrra je úplne jedno čo a ako sa stalo. Stalo sa. Väčšinou si myslím že vlastnou nezodpovednosťou. Treba riešiť už dôsledky lebo minulosť sa už nedá vrátiť späť

stormie
7. sep 2023

@kvetinka75 autorke niekde pise ze nevie detom uabezpecit potrebne veci? 🤔

kubkovamama
7. sep 2023

@marticka92 ja ťa podporím,máme 4 deti,muž ma na posledné prehovoril a máme dosť zvierat na margo psíka🤦Financne je to úplne v pohode,decká majú všetko a my tiež,všetko sa dá,len netreba na to čakať so založenými rukami.3 izbak sa dá pekne upraviť.Mas ešte dosť času si veci naplánovať,niečo odložiť ak sa bojíš o financie.Dnes je taký trend,ak máš viac ako dve deti,reakcie sú, preboha a vyvrátené oči.Smejeme sa na tom a na úplne blbé komentáre reagujem,že plánujeme ďalšie.

luciah187
7. sep 2023

@kubkovamama haha to je dobre, to by mi nenapadlo. My mame tri, zatial som sa nestretla s reakciami takeho typu. Ale ak by sa nahodou podarilo stvrte, zapamatam si to. Sa mi to paci 😄👍

yoxinka
7. sep 2023

@kubkovamama
My máme tri a raz do mňa jedna random teta začala, že … v tejto dobre tri deti … Tak som sa jej opýtala, či som bola niekedy za ňou pýtať peniaze, jedlo, oblečenie pre moje deti, keď ju to tak trápi. Normálne sa zahanbila, otočila sa a zdrhla … 🤷‍♀️.

taga
7. sep 2023

Necitam komentare, ale velmi vam drzim palce ❤️
Vyzeras byt skvela zena, ja si myslim, ze ste viac len v soku, ze uz mate vacsi deti, zabehnuty system, si v praci, proste si len necakala, ze by si este mala niekedy 'riesit plienky' 😁 ale, ak mate s manzelom pekny vztah, nie je o com... vies si predstavit, ze by ste napr mali len 2 a nemali toho 3 syna? Asi uz nie ze 😊 rovnako to bude s tym dalsim dietatkom, po case zistis, ze to bol vas chybajuci dielik do rodiny ❤️

arasidka123
7. sep 2023

@marticka92 pri 3 sa jedno už stratí 😉

marticka92
autor
7. sep 2023

@drahomirrra ste trapna a teda dost.🤦‍♀️

marticka92
autor
7. sep 2023

@stormie ja neviem tocime sa stale dookola lutujem ze som sem vobec nieco postla

stormie
7. sep 2023

@marticka92 aspon vidis ako ludia vnimaju rovnaku situaciu u dvoch rozdielnych ludi, pritom ta nikto nepozana osobne …. Ja to odporucam navstivit tu na koni nejake skupinky kde maju mamicky viac deti a spytat sa tam ako to dali. Myslim si ze je to pre teba skor sok ako by to bol pre kazdu ak by islo o neplanovene tehu a je jedno ci je to prve, druhe alebo x-te dieta .. neplanovane nemusi hned znamenat nechcene a kazde dieta do rodiny vzdy prinesie trochu chaosu a nejake zmeny, len sa na to treba prichystat (materialne, financne, organizacne, psychicky ….) prajem vsetko dobre celej rodine

miadi
7. sep 2023

Mozes vymazat diskusiu ked ti nedava odpoved ktoru hladas. Dolezite veci si clovek musi vyriesit Sam v sebe.

mircalla
7. sep 2023

@marticka92 Ale ja ta neurazam. Prisla si o dieta, pises, ze to bola rana. Ale uvazujes, ze sa dalsieho zbavis sama. Zamysli sa, ci to dava nejaky zmysel.

h2
7. sep 2023

@mircalla A prečo by nedávalo? Možno prišla o svoje prvé, alebo druhé, proste o dieťa, ktoré bolo plánované a chcené, na ktoré sa tešila.

any_soj
7. sep 2023

@h2 "Najlepšia možná reakcia chlapa je, že ženu podporí v akomkoľvek jej rozhodnutí."
Myslím, že najlepšia možná reakcia chlapa je reakcia plná lásky. A láska je aj to, že mi pomôže neurobiť blbosť ak vidí, že sa chystám nejakú urobiť. V rôznych oblastiach. Ja od manžela očakávam nie prázdne "akokoľvek urobíš, podporím ťa". Jasné, v malickostiach ako farba nohavičiek, výber mäsa do guláša či večerný kurz, na aký sa chcem zapísať, ok. Ale veci, ktoré sa ma bytostne týkajú, vážne veci, ktoré ovplyvnia celú našu rodinu, a kde naozaj nie je jedno, ako sa rozhodnem, lebo to budeme ďalej žiť, tak tam očakávam, že aj môj manžel bude mať názor. A o to viac pokiaľ ide o dieťa. Fakt najlepšia možná reakcia otca môjho dieťaťa je - hm, splodili sme dieťa, pozri, ako týchto 3, čo nám tu behajú, ale ak chceš, choď na potrat...? Ja som si vybrala Muža, ktorý by za svoje dieťa bojoval, aj ak by sa to mne nemalo páčiť. Lebo vníma hodnotu a krásu našich detí. Lebo ich miluje. Lebo miluje mňa a to znamená, že urobí maximum, aby ma podporil a podržal. V rozhodnutí vyškriabat naše dieťa z maternice by ma ale našťastie nikdy nepodporil - ani ak by som ja bola v takom stave, že by som to chcela. Vtedy by jeho podpora, skutočná podpora, bola v tom, že by opakoval, že to zvládneme aj s ďalším dietatom. Alebo ak naozaj nezvládneme, tak by ma podporil v adopcii. Čo sa týka autorkinho muža - verím, že z neho hovoril len šok, a tiež možno to, čo mu natláča spoločnosť - že najlepšia reakcia je podporiť svoju ženu v čomkoľvek. Tak veľmi chceme my ženy mať navrch v rozhodovaní, že z chlapov robíme bábovky nemohuce bojovať za vlastné dieťa...

any_soj
7. sep 2023

@kristinapetronela k tomu že len prežívať, lebo nemajú dom :D My máme 3 deti v 2 izbovom byte (jednu izbu predelime neskôr, nech ma dcéra zvlášť). Nechystáme sa do väčšieho, ak by sme chceli, mohli by sme. Ale nestojí mi to za tie peniaze, radšej v najbližších rokoch, než kus viac miesta v byte, chceme pre deti a pre nás veľa kultúry, zážitkov, cestovanie (kúpili sme práve karavan), kurzy, ... Počet metrov štvorcových na osobu neurčuje kvalitu života či vzťahov ;)

h2
7. sep 2023

@any_soj To, že ma muž podporí v mojom rozhodnutí, znamená pre mňa napríklad to, že ak ja sa rozhodnem na ten potrat ísť (teraz píšem len teoreticky, lebo si neviem predstaviť situáciu, kedy by som naňho išla), čo je rozhodnutie veľmi ťažké pre každú ženu, tak on ma nebude nútiť neísť a nebude mi potom vyčítať, že som naňho išla. Neverím, že nejaká žena ide na potrat len tak, že veď o nič nejde. Každá si to veľmi dobre zváži. A rozhodne sa preňho až vtedy, keď už naozaj žiadnu inú možnosť nevidí. Ak by jej vtedy ešte mal muž nakladať a robiť zo života peklo, ktoré ona bude mať tak či tak, tak aký to má zmysel?
Ešte raz by som rada zdôraznila, že píšem teoreticky, sama som autorke radila, nech si dieťatko nechá. Keďže nie je v situácii, kedy by ho za žiadnych okolností nemohla mať.

konikmodry111
Autor odpoveď zmazal
mircalla
7. sep 2023

@h2 Ty si v poslednej dobe strasne premudrela. Mas so mnou nejaky problem? Lebo na mna reagujes v kazdej diskusii

h2
7. sep 2023

@mircalla A ty si zase v poslednej dobe nejaká precitlivená. Človek ti nemôže vôbec nič napísať. Keď mám pocit, že niekomu môžem niečo vysvetliť, na čo sa pýta, tak to nemám urobiť, aby sa neurazil? A nie, nereagujem na teba v každej téme. Na jednu si spomínam, kde si sa urazila na moju reakciu na teba (v Perlách našich detičiek) a aj to bolo už dobre dávno. Nemám s tebou vôbec žiadny problém. Proste si napísala, či dáva nejaký zmysel, že o jedno dieťa prišla a bola to rana a nad potratom ďalšieho dieťaťa uvažuje. Tak som dala príklad situácie, kedy by to mohlo dávať zmysel. Ale OK, ako chceš, zapamätám si, že na teba reagovať nemám.

any_soj
7. sep 2023

@marticka92 odporúčam super knihu https://www.martinus.sk/?uItem=188747 🙂 Aj sa zasmeješ, aj inšpiruješ... A gratulujem ❤️

mircalla
7. sep 2023

@h2 Hej, odtial sa ti podarilo ma vystvat. Ale asi nestacilo. Skus na ignorovat, ja ta od istej doby ignorujem, ale stale sa ti dari ma oznacovat

hendikep
7. sep 2023

@kvetinka75 fakt neviem o com tocis “ kvetinka” hovorim o Tvojom tvareni sa ze dieta v bruchu vlastne podla Teba “ neexistuje” … nic viac a nic menej … cely ten pribeh okolo toho ako to ja beriem, koho odsudzujem a nerespektujem si si vymyslela Ty

luciah187
7. sep 2023

@any_soj vdaka za tip, veru aj mne by sa zisla. Len je vypredana, pohladam niekde

yoxinka
7. sep 2023

@any_soj
Ja si tiež myslím. My máme tri deti a malý domček. Baby sú spolu v izbe, chalan je sám. Muž má pracovňu v spálni. Tiež by sme teoreticky mohli ísť do väčšieho domu, ale načo 🤷‍♀️. Máme tam všetko, čo potrebujeme. Nám to vyhovuje. Ale sú osoby, ktoré na mňa kukajú ako na socku, lebo nemá u nás každé dieťa vlastnú izbu, muž nemá vlastnú pracovňu a takéto koniny … 🤷‍♀️.

kristinapetronela
7. sep 2023

@any_soj zbytočne píšeš .ja som myslela vlastný dom alebo byt kde sa neplatí hypotéka keďže písala že toho platia vela

kristinapetronela
7. sep 2023

@any_soj ano v tom máš pravdu že metre stvorcove neurčujú šťastie 👍👍👍 aj my chodievame karavanom..🥰