icon

Som tehotná a cítim sa veľká

kacicka1123
12. sep 2021

Snáď nie som sama co nieco take prežíva alebo prežívala ...som v 36 tt ,pribrala som pomaly 20 kg a cítim sa strašne ,moje vlasy vyzerajú aj po každodennom umytí ako po 3 týždňovom neumytí...Strašne som pribrala aj do tváre ,prilepšila sa na mňa aj kamoška druhá brada ...no otras des :( z takmer 50 kilovej žienky som teraz dvojnásobne vacsia ..Uz sa vyhýbam aj zrkadlám čo sa bojím pozrieť na to aká som ...Neviem či to je hormónmi ale som sa strašne kvôli tomu naplakala ,kopec vlasov mi vypadlo a prestala som sa spoznávať ,stále v strese ,nepokoji ...Čo je horšie ,aj zo strany rodiny počúvam narážky typu že som strašne pribraťučká či nemám dvojičky ...Že som sa zmenila a budem už taká veľká stále ...Ako mladá prvorodička neviem čo ma čaká a tým viac sa toho bojím...Budem mať pri dieťati po sestonedeli aj nejaky maly cas pre seba ?

petamich
12. sep 2021

🙂 uplne ta chapem, sice som nebola 50kg zienka pred tehotenstvom, mala som kusok viac ale pribrala som veeela 22 kg konkretne a to som teda nejedla za dvoch ani nevecerala nuttelu 🤷‍♀️ na reci rodiny kasli, to je taky slovensky folklor komentovat vahu, velkost brucha, kvalitu pleti a vestit podla toho pohlavie

hlavne sa prosim ta ukludni, taketo stavy neprospievaju ani tebe ani drobcovi, naozaj teraz riesis vahu? pribrat si uz pribrala, nic s tym aktualne nespravis, tak sa pre to netrap a uzivaj si posledne chvile, ked si iba JA, ver mi, ze po porode sa na teba okamzite nalepi mamickovsky plural a chvilu JA nebudes 🤪

moj drobec ma aktualne 8 tyzdnov, prvych x som nevedela kde mi hlava stoji a dobra rada ak chces mat co najskor aj cas pre seba (prve tyzdne fakt len spis, ked sa da, lebo to jedine napr. mne chybalo ku stastiu), je zapojit od zaciatku rovnym dielom (okrem kojenia samozrejme) aj partnera/manzela - moj muz kazdy den po praci chodi na dve hodiny na prechadzku s malym a mam cas pre seba, cez vikend pomaha este viac a je s malym, ked si potrebujem nieco vybavit alebo proste chcem ist na kavu (kojim, takze v ramci moznosti) a ked sa svokra ponuka, ze pride na cely den a pomoze - kocikovat, ozehlit, navarit, tak ja to len uvitam a pekne sa podakujem a opat mam cas sa vyspat, ist kadernicke....

takze nie nadarmo sa hovori ako si spravis, tak mas

P.S. nie nebudes taka velka uz stale 🙂 v porodnici som nechala 10kg, teraz 8T po mi z toho co som nabrala ostali este asi 4-5kg, chce to este chvilu, aby som sa vratila k povodnym mieram, ja ale napr. stale nemozem velmi sportovat, lebo ma trapia poporodne zranenia, ty mozno o tomto case uz budes behat a 20 kg bude fuc, drzim paste!!!

ivangeline
13. sep 2021

Ja sa citim rovnako. Prave som porodila ale kedze je to moje tretie dieta. Viem,ze vdaka dojceniu/noseniu a pohybu dam vacsinu kg za pol roka dole a zvysok hadam upravim stravou a budem sa citit lepsie. 🙂 ( Momentalne jem a jem a jem.. Malo spanku..) No urcite to kazda z nas ma inac. Niektore zienky skorp nic nepriberu a rychlo zhodia. Inym poporodne kg ostavaju velmi dlho. :/

vanda323
13. sep 2021

@ivangeline
@petamich
@kacicka1123
@kacicka1123 Dievčatá ja som tehotná s nadváhou...a nebojte sa teraz to neriese keď porodime potom sa dáme do kopy ❤️💙❤️😀

dadulamamula
13. sep 2021

@kacicka1123 si tehotná, nie chorá... Z blbych rečí si nerob hlavu 😉 ubohosť ľudí kvitne a podaktorí závidia aj viac kíl 🙈 držím palce

anjelicek26
13. sep 2021

Chapem, ze ta rodina depta, zrkadlo depta, ale je to uplne - docasny stav...maximalne styri tyzdne a brucho je prec, kojenie a pohyb spravia ten zvysok... uprav si po porode jedalnicek - pekne 5x denne male porcie, ziadne prepadovky hladu pri dojceni nesmu byt... a pojde to same... zbytocne teraz stresovat organizmus... si nadherna uz len tym, ze nosis v brusku dieta. Nedaj si nic ine nahovorit.

elizabet173
13. sep 2021

@kacicka1123 netráp sa, už to máš za pár. Rodiny so sprostými pripomienkami by som sa spýtala, či ich napadlo, ako sa asi cítim, keď mi také niečo hovoria. Že sú to kg, ktoré až tak neviem ovplyvniť, časť z nich bude asi zadržaná voda, že som teraz precitlivená a ich poznámky mi ubližujú. Nedaj si pokaziť posledné týždne tehotenstva takýmito primitívnymi názormi, veď vieš sama, že sadá všetko do normálu už čoskoro. Nestretávaj sa radšej s nimi, prechádzaj sa, čítaj knihu, teš sa na drobčeka. Ja som pribrala 18 kg, polovica zostala v pôrodnici. Necháš tam aj ty dosť a postupne dáš dolu aj ostatné. 20 kg nie je až taká tragédia.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
martina1201
13. sep 2021

@kacicka1123 ahoj, s váhou sa netráp, blbé reči nerieš. Stalo sa, pribrala si a zhodis to po pôrode postupne. Čo sa týka vlasov majú nedostatok vitamínov. Skús buď kaderníčku nech poradí alebo vyskúšaj nejaké výživové olejčeky na vlasy či sa nespamataju. Ono sa to postupne poddá a vráti do normálu. Sa pamätám na kamošku. Volala mi po pôrode asi po mesiaci že ma totálne zničené vlasy, vyzerajú ako chemlon. Prišla som a fakt neveriacky na to hľadela. Totálny chemlon na hlave. Nejako sme to rozcesali a kaderníčka nasadila výživové oleje a vlasy skrasneli + si dávala vitamíny.....

mabenn
13. sep 2021

@kacicka1123 zena...vytvaras novy zivot, to je zazrak a narocna vec...uz to nebude dlho trvat, porodis, z velkej casti si aj zavodnena, telo robi svoju pracu, vie preco potrebuje zasoby, ty sa das do poriadku po porode...okolie poslat do riti

jankalukasova
13. sep 2021

@kacicka1123 ja Ti to napíšem z opačnej strany... Mám tri deti, pri prvom som pribrala 16kg, pri druhom 14kg... Vždy, keď som dosiahla svoju pôvodnú váhu, čo bolo v celku rýchlo, začal byť problém s kojením. Keď som čakala tretie dieťa, tak som si povedala, že urobím pre to kojenie väčšiu rezervu. Nie, že by som jedla nutelu miesto čokoládového jogurtu ale snažila som sa v jedle pridať. Pribrala som 12kg. Dcérka má 4 mesiace a o kojenie bojujem už mesiac. V tej vode a čajoch na kojenie by som sa mohla aj utopiť. Senovka, Benedikt, moringa... Na to by som mohla mať fabriku. Takže tých 20kg To úprimne závidím. Nie u každého súvisí kojenie s hmotnosťou, jasné.. ale určite nie si som sama. Ver svojmu telu, ak sa neprejedáš, nejedávaš kalorické bomby, tak to nerieš

nairia
13. sep 2021

ja viem, ze lahsie sa nam hovori ako tebe kona, ale snaz sa to ozaj neriesit, co rodina hovori. je to strasne necitlive, ja toto nechapem, naco ma niekto potrebu komentovat tehotnej zene vyzor, pribratie, zmeny vseobecne. najviac, ak to komentuju samotne zeny, ktore si tehotenstvom presli. mne bolo narovinu povedane, ze vidno, ze cakam dievca, lebo mam nejaku inu tvar (na to potom dalsi koment, hej, dievcata ved beru krasu) 🤷‍♀️
vyriesila by som to prvotne tym, ze by som eliminovala stretavanie s rodinou a ak by sa pytali, tak narovinu by som povedala, co je vo veci.
druha rada, najdi si nejake tehotenske cvicenia alebo nieco na meditaciu, to ti prospeje, trosku prides na ine myslienky, vyplavia sa aj endorfiny a budes sa citit lepsie.
celkovo vsak uz len treba vydrzat a nestresovat sa (aspon sa o to snazit), lebo babatku to neprospieva, tebe tiez nie. ja som terminovo podobne ako ty, tiez nie som uplne spokojna s postavou, ale vravim si, ze postavu budem riesit potom, uzivam si, ze sme s muzom dvaja, lebo potom uz to bude nadlho primarne o dietati.
verim, ze ale aj pocas sestonedelia, pripadne potom neskor bude cas aj na vlastne potreby a aktivity. ako pise petamich, treba zaukolovat muza.

ajka0207
13. sep 2021

@kacicka1123 ja som síce nebola nejaký štíhly typ, mala som pred tehotenstvom okolo 60 kíl a to som dosť nízka. Pribrala som na viac ako 80 (ku koncu som sa odmietala vážiť 😃) a všetko som schudla do roka dieťaťa. To isté pri druhom tehu, akurát tam som začínala s nižšou váhou ako pred prvým. A väčšina žien z môjho okolia to tak mala, takže reči že už ostaneš v tehotenskej váhe nič neznamenajú.

livka283
13. sep 2021

@kacicka1123 pri prvom tehu +30kg , tiež ma to trápilo, narážky atď ..že to nikdy neschudnem....do 6mes. som bola štíhlejšia ako pred tehu vďaka dojčeniu a prechádzkam, teraz pri druhom +40kg prečo nie ?🤷 ...8mes prešlo a bez kojenia -30kg zatiaľ , ja som vysoká a aj moje deti sú dlhšie a ťažšie ako rovesníci, nerob si hlavu užívaj bábo a na reči kašli! Keby si nebola tehu, narážali by na to prečo nie si? ....budeš krásna mamina neboj 🙂 len kľud

ajka0207
13. sep 2021

@livka283 neber to nejak v zlom, viem že za to nemôžeš ale aj ti robili nejaké vyšetrenia? 40 kíl je mega veľa, aj keď chápem že väčšina bude voda.

jankabenji
13. sep 2021

@kacicka1123 ojoj, neboj nič. Ja v prvom tehotenstve +32 kíl...do pol roka som mala menej ako pred tehotenstvom, druhé +16 kíl, to tiež išlo bleskovo dole. Teraz v treťom som mala navyše okolo 22 kíl , práve prešli 2 roky od pôrodu a ešte mam asi cca 4 kila navyše, ale to už bude aj vekom 🤣

livka283
13. sep 2021

@ajka0207 mala som liečenú hypotyreozu počas tehu aj nízky tlak, ale kilá bohužiaľ poctivo nabraté, žiadny pohyb lebo som nevládala a vkuse spala ,tak teraz poctivo cvičím a jem ako človek inak to nejde , no mám 182cm tak to až tak nebilo do očí, ale áno mega veľa aj na kĺby atď...

ajka0207
13. sep 2021

@livka283 tak to si riadne vysoká veru, ale toto presne ma napadlo, že veď kĺby a pohyb. Ja som pribrala 20, aj keď mám len 165 CM a teda už to bolo hrozne čo má všetko bolelo. A hej, chapem že s diagnózou je to celé komplikovanejšie.

1mata
13. sep 2021

@kacicka1123 neboj sa. Ja 1.tehu z 52kg na 82kg, otrasna som bola, ako hroch. Mesiac po porode som mala 48kg.
2.tehu som zas pribrala 30kg, cela zaliata vodou...cista Fiona, ale do roka som bola ako pred tehu.
Teraz 3.tehu som pribrala uz 15kg a to som v 7m, dufam ze viac ako 20 nepriberiem. Ale neboj nic, po porode sa da vsetko do normalu.
Tes sa na malicke, tes sa z toho co ta caka a neries priberanie, mastne vlasy...

luci_ba
13. sep 2021

@kacicka1123 sice ti neviem povedat moju skúsenosť s prirastkom vahy, som len 26tt tak neviem kam az sa dopracujem. Ale: je až neskutocne ako ludia dokazu komentovat zmeny na tele zeny, hlavne v tehotnosti. Uplne ma to zaráža.
Ja som bola ohladom váhy vždy veľmi citliva.
kašli na nich, nerieš to, tes sa na drobca, ak je on v poriadku je to najdôležitejšie 😉