Som tehotná a manžel nechce dieťa
Ahojte, včera mi test ukázal dve čiarky po meškaní MS. A neviem čo robiť. Doma máme skoro 5r syna. Dieťa sme chceli, nechránili sme sa ale ani sme sa vyslovene nesnažili. Manžel mi asi týždeň dozadu povedal že teraz dieťa neprichádza do úvahy lebo toho je veľa…. Neviem čo robiť, ešte o tom nevie, neviem ako mu to povedať . Ja dieťa chcem určite ale trochu sa obavám jeho reakcie 🥹 možno potrebujem len povzbudenie alebo neviem čo od tejto diskusie očakávam. Život máme ako sen momentálne, žiadne problémy, len je toho veľa.
Nejako mi nejde do hlavy prečo nepoužívate ochranu keď nechce dieťa. Akože čo čakal?
Nejako mi nejde do hlavy prečo nepoužívate ochranu keď nechce dieťa. Akože čo čakal?
@yelena159 ale my sme dieťa chceli, preto sme sa nechránili. Lenže túto novinku mi oznámil týždeň dozadu.
@yelena159 ja som nikde nepovedala že sme dieťa nechceli
Manzel je zbabelec, prinajleosom,inak pohodlny, blahobytny grazel. Nemal to mrnatko ucapkat, ked ma toho chudiatko teraz vela.Co si mysli, ze to odlozis o rok, ked toho bude mat menej,lebo chcel ist do Dubaja, ci do ktorej matere... degesko. Keby si sa mala rozhodnut medzi krpcom a nim... 👶🍀🌷
Nechaj pozitovny test lezat v kupelni a nech sa s tym vysporada on sam. Ked mas dnes pozitivny test, oplodnena si bola uz v case jeho "vyhlasenia", takze uz s tym nenarobi nic.
No tak ak ti to oznámil pred týždňom, tak ma proste smolu a hotovo. Dieťa je na ceste a akože čoho sa chceš báť…skúsil by sa sťažovať
Mne vždy príde tak zvláštne, keď se žena bojí reakcie chlapa... Ako... rozumiem, ale dieťa si neurobila sama. On tiež dobre vie, čo robil. Vôbec nie je tvoja povinnosť korigovať jeho emócie. Kto koriguje teba? Kto okolo teba obchádza, lebo sa bojí ako zareaguješ? A pri tomto tú najväčšiu ťarchu budeš niesť ty, nie on.
Nechaj test v kúpeľni, alebo mu ho podaj a hotovo. Ak nechcel dieťa, tak mal na to myslieť. A teraz sa stým musí vysporiadať a postaviť sa k tomu ako chlap.
Nuz, jeho povestna veta, ze dieta teraz nechce, bola povedana neskoro. Chceli ste? Podarilo sa. Vsetko je tak ako ma byt
No povedal ti to pred týždňom a to už si tehotná bola...takže smola...
Ja si pamätám ako sme sa s byvalým partnerom po 10tich rokoch rozhodli mať dieťa...skúsili sme to len raz...ale medzitým sa vynorili problémy v našom podnikaní, kde som musela nastúpiť ja...takže moja práca od 8 do pol 5, podnikanie od 6 do 1 rána...čiže od 6 rána do 1 rána som bola na nohách...povedali sme si, že počkáme...že nie je dobrý čas na dieťa...nech sa nám podnikanie trocha ukľudní a potom na to pôjdeme znovu....súhlasila som...súhlasil aj on...no a o 3 mesiace na to, som zistila, že som už 3 mesiace tehotná 🤣🤣🤣 bol to šok...pocity zmiešané...vlastne neskákala som od radosti...vážne sme toho mali veľa...ale ukľudňovalo sa to postupne a aj radosť z dieťaťa sa dostavila...
Takže mu to pekne oznam, že vieš, ako sa pred týždňom vyjadril ale bohužiaľ, ty si už tehotná (teda ak si) a že bude, čo bude...prečo sa máš báť muža, ktorého miluješ? teda jeho reakcie...to nechápem
Babyyyy a autorka , veď trošku kľud . Však on to ešte nevie . Povedal to týždeň dozadu . Ja neviem prečo si myslím , že povie niečo na štýl že teda prehodnotil nejak názor , ale uz sa zadarilo tak bude druhé dieťa , vôbec vás nepoznám ale mám taký pocit , že to tak bude 🙂 . Autorka povedz mu to hlavne . Veď asi pochopí , že zamiesene na babo bolo predtým , ako to povedal . Len sup do toho a povedz mu to a daj nám vedieť , držím palce ja si myslím že bude všetko dobre ❤️
No nakoľko ste sa nechránili, manzel musí správu o dieťati aj očakávať. Nestresuj sa.
Bude sa tešiť. Bude to na neho veľa, ale prinajhoršom sa ožerie jak prasa a potom bude dobre. 🙂
Nukdy by som nežila s muzom,keby som nevedela,že s radosťou prijme kazde nase dieťa....kedykolvek a ktorekoľvek v poradí.Riešiť to čo autorka mi pride nepochopiteľne.A mužov dôvod,že ma toho veľa este nepochopitelnejšie.Ved je to dieťa z lásky.ničovitê nič vam nebrani ho prijať s radosťou.
Stále toho bude veľa ...prišlo kedy malo.Potom dieťa školák ďalšie starosti..
No tak nech sa vyrovná láskavo s tým, že už dieťa prišlo... Nič oznám mu to a uvidíš ako zareaguje... Ak bude hubovať normálne mu povedz, že čo akože čakal keď sa nechránil, a že to, že ti to oznámil týždeň do zadu to už bolo pozde... Inak čo také sa deje, že akurát teraz to neprichádza do uvahy keď pred týždňom ešte pohoda???
Tak si mal vtaka drzat na uzde,ked vedel,ze je toho vela. Neboj,on sa s tym zmieri.
Vieš kedy som otehotnela ja? V dobe kedy to vôbec nebolo "vhodné" a presne si pamätám tu cestu autom, kedy sme sa dohodli, že počkáme a budeme si dávať pozor, lebo je toho veľa 🤣 a ja som už bola tehotná v aute, ale nevedela som to. Nevadí, nebol žiadny nepríjemný šok, boli sne radi a hovorili sme si, že to naše dite si z nás robi srandu od začiatku, keďže sa potom ešte vyskytli nejaké okolnosti 😁
Neboj a povedz mu to 🙂
nechapem, coho mate vela?
Joj aké ste tu utočné všetky... Čo zlé povedal ten muž? Má toho veľa a rozhodol sa počkať s dieťaťom.. Rozhodol sa tak pred týždňom, čo za ten týždeň na dieťati zrejme nepracovali. Autorka mu tehotenstvo neoznámila, on ju neposiela na potrat neodmieta dieťa.. Neviem prečo mu tu nadávate do degeša a že si nevie udržať vtáka na uzde.. Ďakujem pekne mať vás doma.
Autorka normálne mu to povedz, veď on to dieťa chce len nie teraz (neviem čoho máte veľa, ale to sa stáva). Na rovinu povedz že si tehotná a hotovo. Podľa mňa bude rád, nejak sa tie vaše problémy alebo čo máte vyriešia.. Veď napokon to bábo chcel aj on
„Něco“ mu dělá starosti, pobavte se o tom. Možná nějaká krize nebo stres v práci, o které ani pořádně nevis. Možná se fyzicky nebo psychicky necítí úplně vpohode.
Zkuste hledat společně řešení, jak si to uspořádat, aby toho tak „hodne“ nebylo.
A neboj se, jste na to dva, určitě to vykomunikujete.
Pozri, povedal ti to v case, ked si uz tehotna bola. Hoci si to este ani ty vtedy nevedela. (Kedze ti meskala MS, tak si tehotna +/- 2 tyzdne.)
Tak co mas teraz robit? Nerobis mu to predsa naschval.
Tak mu to aj tak povedz. Ze v case, ked to hovoril, uz si tehotna bola, proste to tak paradoxne vyslo.
No nic, musi to prijat tak, ako to je. Neskoro sa rozmyslel.
Tak smola
Ked este deti chcete a nedavali ste si pozor, mal a musi s tym vzdy pocitat 💁🏻♀️. Bude sa musiet s tym zmierit
Vy ani jedna necitate? Urobili ste tu z jej muza blbca… pritom on o tehotenstve ani nevie, takze ani jedna neviwte, aka by bola skutocne jeho reakcia…
Autorka, normalne si sadnute, povedz mu, ze si otehotnela a uvidis, ako sa k tomu postavi…
Tu cakat nejaku normalnu radu je v poslednej dobe utopia….
A voho je zrazu vela?
Preco mas pocit ze bude nasrany?
Navyse za 9m sa moze vela veci zase uplne obratit
Zeny citajte.. ON zacal mat pocit, ze he niecoho vela a nakoniec by trebalo snazenie odlozit a ONA je tehotna chvilu a realne nevie, co na to povie
Myslím že je dôležitá informácia čo myslel tým že “je toho veľa teraz”- čoho? financne? Že dieta pôjde do školy? Niečo a prácou? Dost od toho závisí. Ale za mna máte ideálny vekový rozdiel, všetko zvládnete neboj sa 🙂 Nám sa “podarilo” keď malo prvé dieta rok a bol to rovnaký sok, ale nedala by som ju ani za nič.
Ak ho nechcel mal si dať kondóm. Počkaj na nejakú dobrú chvíľu a oznam mu to. Prajem ti aby to dobre prijal .
V tom prípade mu to normálne povedz. Povedal ti to až keď si otehotnela, čiže pán Nerozhodný nebude mať právo byť naštvaný.
Povedal ze dieta teraz nechce- ze je teraz toho vela. Ale ty budes rodit az o 7-8 mesiacov( nevieme ktory mas tyzden). Situacia moze byt dovtedy ina. Povedz mu to, nechajte chvilu odlezat emocie a uvidite. Urcite cim skor to treba oznamit vzhladom na to vyhlasenie.
čím skor mu to povedz, zbytocne sa trapis dopredu

Nikto ti samozrejme nepovie, ako tvoj muž zareaguje, lebo nikto ho tu nepozna. Ani my sme nečakali, ale prišlo a sme šťastní. Začal som sa tešiť hneď po oznameni. 🙂