icon

Som tehotná a neviem čo ďalej

22. aug 2022

Ahojte.
Ťažko sa mi píše tento príspevok. Zistila som, čerstvo, že som tehotná. S manželom sme sa chránili, napriek tomu sa zadarilo. Už máme dve školopovinné deti a ďalšie dieťa sme nechceli.
Interupcia je niečo čo sa mi ťažko derie na jazyk. Dať dieťa na adopciu by som nikdy nedokázala. Napriek tomu som aktuálne hlavný živiteľ rodiny a nedokážem si predstaviť čo by bolo keby môj príjem vypadne. Hlavne teraz, keď ide všetko šialene hore a svet sa celý nejako zbláznil.
Je tu niekto kto tiež riešil túto dilemu, nebol v najlepšej finančnej situácii a aj tak sa rozhodol pre dieťa ? Prípadne dá sa vyrovnať s potratom? Cítim sa hrozne že o tom vôbec premýšľam. Mám úžasné manželstvo, máme kde bývať ale s jedným príjmom by to bolo peklo a ja som vyše roka SZČO takže aj na nejakú materskú by som mohla zabudnúť..

Asi to vyznieva že si pýtam povolenie na interupciu, no práveže som zúfalá ... A nechcem učiniť rozhodnutie, ktoré ma bude matat v snoch až do smrti.

zemiakovysalat
23. aug 2022

Ja budem ta druha strana, isla by som na potrat( nie v tvojej situacii ale vo mojej) proste mame všetko o čom sme snivali a dalšie dieta by som nechcela, ( aj cez financie by nam urobil škrt) proste nie a nie. Riesila by som čo najskor potrat. Mame už deti, ktore treba vychovať a chcem im zabezpečit dobry životný štandard. . . Ale rozhodnutie mas v rukach ty.

natashkaa
23. aug 2022

A mozno to tretie dietatko bude raz niekto velky a vsetko vam v zivote finance aj laskou vrati. Je dovod preco k vam ide 🙂

katy83
Autor odpoveď zmazal
jahodka11
23. aug 2022

mozes mi napisat sukromnu spravu, prosim? chcem ti nieco z vlastnej skusenosti napisat....

any_soj
23. aug 2022

@zemiakovysalat nechcem prehovárať ani rýpať len z mojej životnej skúsenosti som sa naučila, že každé dieťa raz zomrie, niektoré skôr, niektoré neskôr - preto vždy keď čítam vyjadrenie ako tvoje, ktoré stavia na tom, že svoje deti milujem, chcem im dať všetko, ale ich súrodenca už nechcem, lebo takto je to dokonalé, tak mi napadne že ty brďo, tento človek vôbec neberie do úvahy možnosť, že na druhý deň mu môžu obe deti zomrieť a ako by ten potrat asi vnímal potom spätne... Tak sa ťa chcem len spýtať, že či pri tomto nastavení ratas s možnosťou, že sa niektorému tvojmu dieťaťu niečo stane? Zaujíma ma, ako to majú ľudia s iným pohľadom ..

luccija
23. aug 2022

Dnes som bola u kozmeticky a pracuje od 6 t babatka, jej muz je kadernik obaja slusna klientela...maju opatrovatelku.V praci Ta zastupi muz ci niekoho prijmete pises, ze sa Ti dari, tak budete mat o trochu menej...ak si dieta nechas urcite pridete na system, alebo si casom najdes strazenie.Ved je vela moznosti.Ale je to Vase rozhodnutie...

styrizuby
23. aug 2022

Najlepsie riesenie do buducnosti, pokial by muz suhlasil, je vazektomia. Je to 5 min. zakrok a mate postarane. Ziadne sledovanie dni, kondomy, ani sterilizacia, ktora je oproti vazektomii narocnejsia procedura. Vyriesi aj vsetky dilemy, ci treba ist na potrat alebo si dieta nechat, lebo jednoducho nic take nikdy riesit nebudete. Ak manzelia uz nechcu viac deti, neni o com. Moj manzel sa po dvoch detoch rovno objednal sam. V zahranici je to uplne klasicky scenar, 80% manzelovych znamych po dosiahnuti zelaneho poctu deti isli na vazektomiu. Pre mna je to fer a zodpovedne aj voci buducim “nehodam”, ktore nakoniec skoncia v spalovni. Ked v manzelstve vieme, ze uz viac deti nechceme, je to podla mna velmi spravny krok. Babo si nechajte! Urcite to zvladnete. Vazekto porieste, teda ak sa nakoniec nerozhodnete, ze chcete aj stvrte. Drzim palce.

zemiakovysalat
23. aug 2022

@any_soj moj život, moje rozhosnutie kolko deti chcem... ano može zomriet dieta, ale aj partner, alebo ja. Nie som finančne, psychicky a mentalne pripravena na dalšie dieta, rada by som vychovala deti ktore sú už na žive bez toho aby ma j.blo...

jana65l
Autor odpoveď zmazal
katy83
Autor odpoveď zmazal
veroonr
23. aug 2022

Necitala som vsetky komenty tak neviem ci ti to niekto pisal ale ak by ste sa rozhodli do toho ist, vypocitaj si ci si este stihas zacat platit odvody aby ti vysla aspon aka-taka materska a potom ten vyssi rodicak

napetra
23. aug 2022

@natashkaa Krásne si to napísala. ❤️ "Je dôvod prečo k vám ide."

veronk
23. aug 2022

Dieťa je dar a nie je to len fráza ale by ste šli na interupciu vyčítali by ste si to neskôr každý deň možno toto dieťa vám na niečo priniesť do života v živote náhody neexistujú a vždy sa dá nájsť riešenie vždy !

maruska.s
23. aug 2022

Ahoj, aj my sme mali dve skolopovinne deti,keď sme čakali tretie. Bol to riadny návrat späť. Bol to aj sok, aj sme sa tešili, ale asi viac bali. Mne veľmi pomohla Panna Mária,neviem, či ste veriaca, modlila som sa pompejsku novenu a ta mi priniesla pokoj....nemala som viac strach a zle myšlienky, alebo určite menej ako predtým. Mali sme skoro všetko odložené po starších deťoch, takže sme tie veci využili, plus sme aj veľa vecí dostali. Zvládli sme to. Teraz už najmenší pôjde do skolky a nič by som nemenila. Starší súrodenci už aj pomôžu, postrazia, zahrajú sa spolu. Som rada, že sme piati. 😊 držím palce, nech sa správne rozhodnete ❤

valdovalda
23. aug 2022

Nieco podobne som riesila ja, ak chces napis mi, dam ti moj vhlad do situacie

lacibo
23. aug 2022

Nemozes to spravit, vybrat si z tvojich deti, ktore bude zit a ktore nie..to skratka nejde..prepac ze to pisem tak priamo..ja ta uplne chapem, v akej si situacii..aj to, ze zvazujes moznosti ale tuto moznost naozaj nie..to jednoducho nie, to je ten najprirodzenejsi zakon ludskosti v nas..a peniaze nemozu byt dovod to ani len zvazovat..hladaj vsetky moznosti..ale tuto uplne vylúč..my sme mali tretie po 18. a 12. rokoch..nevedeli sme si predstavit..rodila som takmer v 40. ( manzel 54) a teraz sa uz dcera chysta prvy krat do skoly, do triedy pre nadane deti...mame z nej vsetci neskutocnu radost..ked uz kvoli vam s muzom nie tak kvoli vasim detom im neberte surodenca..kludne mi napis internu spravu..a nehnevaj sa prosim za priamost..

lubi051
23. aug 2022

Ach presne viem ako sa cítiš. Ja tiež neviem čo ďalej. Dnes som zistila že som tehotná a na sone hneď rovno že dvojičky! A doma máme dve malé deti (6 a 3roky). Manžel je síce živiteľ rodiny no ja som konečne mala ísť do práce. Úplne som na nervy. Absolútne si to neviem predstaviť

kormino
23. aug 2022

@luccija nechodíme k tej istej kozmetické?Aj moja pracuje od 6.t.babatka ma muža kaderníka a majú svoj salón,kde je aj masér.

hanahsuza
23. aug 2022

Príjmite to dieťatko, lebo tu jednoduchou malo byť, lebo prišlo, počala si aj napriek tomu že ste sa chránili...lebo človek mieni, ale...poznáme to. Má sa narodiť a uvidíš, že nič lepšie sa vám nemohlo stať. My sme s každým dieťatkom na tom lepšie po všetkých stránkach, je to požehnanie...uvidíš, bude veľmi dobre, uvoľnite sa a nechajte život plynúť ❤️

lacibo
23. aug 2022

Najviac som si zelala mat zdrave dieta..vsetko ostatne ma cas - kto sa bude on starat, jasle, skolka, prijem..ak budes mat zdrave dieta, si stastna matka a ste stastna rodina..take jednoduche to je..pretoze s chorym dietatkom je vsetko ovela ovela tazsie aj ked rodina moze byt tiez stastna..aby ma tu niekto nepochopil zle

monkasponka
23. aug 2022

Choď za účtovníčku ( dobrou!) a porad sa odkedy zaçnes platit zvysene odvody do socialky aby ti na pol roka vyšla materska.Muž nech sa zamestná a nech potom ide po tvojom polroku na matersku on.

lacibo
23. aug 2022

@lubi051 uvidis aku radost z nich budes mat.aj ich surodenci..prajem vam vsetko dobre..spokojne tehotenstvo a zdrave deticky🙂

anulllka
23. aug 2022

@banderaska29 vau, prva normalna odpoved. Nezvyknem prispievat, ale konecne triezvy a rozumny nazor bez urazania👍👍👍, co tu nezvyknem vidat...

misscelaneous
23. aug 2022

Ahoj, napis mi sukromne, ak chces ;)

evkaspa
23. aug 2022

Nevadí, že mal pol roka pauzu. Nárok na materskú by mal mať. Radšej si to overte v sociálnej poisťovni.

konulka20
23. aug 2022

mame tiez 3 deti, 2 vacsie uz a teraz po 13 rokoch tretie, ale nelutujem , ze je tu. Je to velmi narocne, tiez moj muz zarobi velmi malo, mne teraz konci materska, robit ist nemozem , lebo dieta je prilis male a pracujem v zdravotnictve - neda sa robit z domu. Neviem ako to zvladneme , ale dufam, ze nejak ano..Vzdy sme zili velmi skromne, aj pri 2 detoch , teraz este skromnejsie . Ked sa vam podarilo dieta- aj ked neplanovane- asi to tak malo byt 😉 naozaj verim, ze to zmyslanie je rozne, ale ja by som nedokazala zit s vedomou stratou babatka , ale kazda sme inak psychicky nastavena a vyspela. V kazdom pripade drzim palce , nech urobite spravne rozhodnutie !!Nie je to lahke ani tak , ani tak , ale skuste predsa len vsadit na to co kusok prevazuje

1gabriela13
23. aug 2022

@any_soj ja mám jedno dieťa a keby sa mu niečo stalo,hoc by som mohla mať aj 2-3-4 ,ani jedno by mi to prvé nenahradilo. Takže za mňa mať viac detí lebo sa jednému či dvom niečo stane,určite nie. Autorke veľa síl a určite sa rozhodnete správne 🙃

lehatko
23. aug 2022

Dietatko je najkrajsi dar na svete. PAN BOH Vam ho poslal prosim Vas prijmite ho s laskou a uvidite ze budete najstastnejsi na svete. Potrat je vrazda -nezabijajte svoje dieta

rebekarebekova
Autor odpoveď zmazal
adelkaa159
23. aug 2022

Mozno od veci ja idem do buducna k tej sterilizacii ja ju mam a ziaden zasah to nie je u mna vsetko funguje len neotehotnejes mas menzes mas vsetko 😊