Som tehotná a rozpadol sa mi vzťah. Mám si nechať dieťa?
Ahojte
Mam ťažkú situáciu..zistila som ze som tehotná ale rozpadol sa mi vzťah..a teraz rozmýšľam ci si mam dieta nechať.. alebo ostať sama s 3 deťmi
Zažil niekto podobné v živote?
@anonym_autor starší ma 16 r ten mi pomáha aj s mladším.. 2 ročným..toho aj toto tehotenstvo je s jedným partnerom..ale teda vzťah nedopadol dobre
@anonym_autor poroď anonymne. Je veľa rodín čo ťúžobne čakajú na bábetko. Držím ti palce.
@anonym_autor Chapem, že máš veľa obáv. Poviem ti to z hľadiska ženy, ktorá má za sebou 3 potraty ... Dieťa je zázrak a dar a ja si to s každým spontánnym potratom uvedomujem viac a viac. Viem, že to máš ťažké, ale ak máš pomoc maminy a sestry, tka prosím aj za to dieťa -nechaj si ho. Ak sa vyvíja správne, tak tu má byť a obohatí tvoj svet. Vieš, možno to znie zvláštne, ale poznám veľa takýchto neočakávaných deti, ktoré prišli v najnevhodnejšiu chvíľu. No keď si ich rodičia nechali nakoniec to boli najoblwtovanejsiw deti v rodine a častokrát oni práve najviac ostali pri svojich rodičoch aj v starobe a doopatrovali ich. Všetko sa deje pre nieco. A taky zázrak, ako dieťa nie je náhoda. Nech sa to zdá akokoľvek náročné a ťažké.
@tinka_1807 super mat deti na doopatrovanie🫣
Pises malo, ale myslim, ze nie si nadpriemerne zabezpecena, takze do dnesnej doby - nie. Mas uz 2 deti, treba mysliet na tie a aj na seba.
@anonym_autor ja osobne by som si ho nenechala. Ale ty vieš.
16 rocny ti nema suplovat manzela a starat sa o surodencov..zachvilu odide mozno na internat a ostanes sama na 2 male deti
My ti mame povedat ci si nechat dieta?Ty s tym budes zit.Bude to velmi narocne pre vsetkych.Teba,starsie deti.Na druhej strane ostat sama s 2 detmi tiez nie je lahke,tazke to bude tak aj tak.Ibaze nebudes zit s pocitom ze som nemala 2,ale 3 deti.Toto by som ja napt.absolutne nezvladla.Na nic ta nenabadam,nic nevycitam,iba v ramci fora uvazujem,ze situacia je zla tak aj tak a zit s tym,ze som si nechala vziat dieta by som ja nezvladla.
@anonym_5e2c44 naco tie vycitky pod anonymom? ona je riez clovek...
@lizatko1009 tiež som sa toto chcela opýtať. Milujem teraz tie anonymné príspevky. Prečo sa skrýva? A hlavne tie výčitky! To vážne?
@lizatko1009 a čo akože keď som anonym ? Čo to má s tým spoločné? Pani sa pýtala na názor. Aj vy máte svoj a ? Jasné že je len človek, preto to píšem , že či by bola pripravená na tie výčitky v sebe lebo to vedia len ženy , čo to podstúpili , nie ženy čo sa teoreticky nad tým zamýšľajú.
@anonym_5e2c44 tak keď píšeš ako anonym zjavne sa hanbíš za svoj názor. Fakt tieto anonymné príspevky ktoré len moralizuju sú chore
@anonym_autor V živote sa snažím niesť zodpovednosť za svoje skutky a rozhodnutie. Čiže ja za seba napíšem, že by som si dieťa nechala. Potrat ako taký radikálne neodsudzujem, ale považujem ho za úplne krajne riešenie, čiže napr v prípade znásilnenia alebo v ťažkého poškodenia dieťatka.
Držím päste, aby si urobila správne rozhodnutie pre vás všetkých.
@anonym_autor môžeš dieťa darovať neplodnému páru ktorý sa o dieťa s láskou postarajú
@anonym_autor môžeš dieťa darovať neplodnému páru ktorý sa o dieťa s láskou postarajú
@anonym_476ecc dieťa nie je vec, aby si ho niekomu daroval, čo je toto za nezmyselnú radu?? obchodovanie s ľuďmi je trestný čin, a nie, ani darovanie nie je legálne preboha...
@anonym_476ecc dieťa nie je vec, aby si ho niekomu daroval, čo je toto za nezmyselnú radu?? obchodovanie s ľuďmi je trestný čin, a nie, ani darovanie nie je legálne preboha...
@anonym_autor nie, v tvojej situácii by som o 3. dieťati ani len neuvažovala. Už teraz zaťažuješ najstaršieho zodpovednosťou za mladšieho súrodenca, a teraz mu hodíš na krk ďalšie decko? Prepáč, ale nevieš sa poriadne postarať o dve, tretie ti fakt netreba.
@maranco utajený pôrod a následne adopcia je niečo úplne iné ako darovanie dieťaťa preboha...
Nic o tebe nevieme, takze tazko radit. Mas kde s detmi byvat? Teraz si asi doma s malym, mas dost penazi na to, aby si bola doma este dalsie 3 roky? Alebo das to 3. do jasiel a pojdes do prace? Skolky, skoly v okoli? Treba ti auto - mas auto? Mas to cele premyslene?
@lizatko1009 tiež som sa toto chcela opýtať. Milujem teraz tie anonymné príspevky. Prečo sa skrýva? A hlavne tie výčitky! To vážne?
@mizoko vy tu máte fotku z knihy , nick mizoko a budete sa onahat že píšem ako anonym vážne 😆😆😆 vari tu píšete s vašim celým menom fotkou a bydliskom ? To nebola vycitka... Čítajte s porozumením už prosím vás. Ja som sa jej pýtala že či JEJ výčitky budú stáť za to. Lebo po potrate drviva väčšina výčitky má, tak je úplne normálne sa o nich baviť. Nepíšem o jadrovej fyzike mimo tému. S potratom sú spojené výčitky. A že kto moralizuje ......
@anonym_autor pozor na parentifikaciu toho 16 rocneho syna, v dospelosti to na neho moze mat neblahe posobenie, asi by som isla cestou utajeneho porodu, bohuzial, asi najlepsia cesta pre vsetkych, nechat si ho v pripade, ze mas dostatok financnych prostriedkov a ako posledna alternativa interrupcia
@anonym_5e2c44 tak keď píšeš ako anonym zjavne sa hanbíš za svoj názor. Fakt tieto anonymné príspevky ktoré len moralizuju sú chore
@mircalla a čo zmení že by ste vedeli kto som ? Proste reálny fakt mi napíšte čo by to zmenilo. Vy ste ďalší anonym ako ja. Môžem tu mat prezývku ktorá o mne vôbec nič nevypovedá. O čo budete múdrejšia? Je tu ta možnosť, tak som ju využila. Napíšem vám z môjho teda, aby ste vedeli kto som , nech máte dušičku na mieste 🫣
A na čo si s ním sexovala pred rozchodom. Vzťah asi nešiel do kytek zo dňa na deň a keď to bolo zle tak aspoň sa chrániť. Máš už deti dve tak vieš ako sa plodia. Dieťa si necháš - najhoršie to bude mať tvoj najstarší syn ktorý ti bude musieť pomáhať
@mircalla a čo zmení že by ste vedeli kto som ? Proste reálny fakt mi napíšte čo by to zmenilo. Vy ste ďalší anonym ako ja. Môžem tu mat prezývku ktorá o mne vôbec nič nevypovedá. O čo budete múdrejšia? Je tu ta možnosť, tak som ju využila. Napíšem vám z môjho teda, aby ste vedeli kto som , nech máte dušičku na mieste 🫣
@majus2323 Nebudem vysvetlovat milionty krat. Inak si tu myslim tykame, toto pravidlo, ze si mame tykat este nezmenili
@majus2323 Nebudem vysvetlovat milionty krat. Inak si tu myslim tykame, toto pravidlo, ze si mame tykat este nezmenili
@mircalla to vážne 🥲 nejdem spamovať autorke citlivý príspevok viac , má toho dosť aj bez našich doťahovačiek. Potrat je vec ktorá sa už nedá nikdy vrátiť spať. Preto som to napísala priamo a áno napísala som o výčitkách lebo je to žena čo má deti čo vie čo je to za láska... Situáciu má EXTRÉMNE ťažkú ale nie nezvládnuteľnú.
@mircalla to vážne 🥲 nejdem spamovať autorke citlivý príspevok viac , má toho dosť aj bez našich doťahovačiek. Potrat je vec ktorá sa už nedá nikdy vrátiť spať. Preto som to napísala priamo a áno napísala som o výčitkách lebo je to žena čo má deti čo vie čo je to za láska... Situáciu má EXTRÉMNE ťažkú ale nie nezvládnuteľnú.
@majus2323 Vidis, tu sa zhodneme
@anonym_autor áno.nechaj si dieťa. Ono nemôže za rozpadnuty vzťah predsa.
To by ma zaujímalo, či by ste jej radili to isté, keby mala 2 deti, milujúceho manžela, ale ten by náhle tragicky zomrel. Že či aj v takom prípade by bol potrat také jednoznačné riešenie.
Veľmi ma mrzí, čo prežívaš, určite to máš teraz ťažké, ale nemyslím si, že potrat je riešenie. To dieťa nemôže za to, že vám sa vzťah rozpadol, navyše aj na Teba to môže mať zlý dopad. Je to lekársky zákrok, tiež nesie riziká, a to nehovorím o psychických následkoch. Tvoje 2-ročné dieťa môže mať parťáka a 16-ročný môže niečo pomôcť. Tým nechcem povedať, že máš z neho robiť rodiča, ale nepríde mi nič scestné na tom, že syn pomôže svojej mame, veď tak to vždy bývalo, že v rodine si ľudia pomáhali. Navyše keď píšeš, že budeš mať aj podporu mamy a sestry, tak to ani tak čierno nevidím, verím, že to zvládneš ❤️
Veľmi ma mrzí, čo prežívaš, určite to máš teraz ťažké, ale nemyslím si, že potrat je riešenie. To dieťa nemôže za to, že vám sa vzťah rozpadol, navyše aj na Teba to môže mať zlý dopad. Je to lekársky zákrok, tiež nesie riziká, a to nehovorím o psychických následkoch. Tvoje 2-ročné dieťa môže mať parťáka a 16-ročný môže niečo pomôcť. Tým nechcem povedať, že máš z neho robiť rodiča, ale nepríde mi nič scestné na tom, že syn pomôže svojej mame, veď tak to vždy bývalo, že v rodine si ľudia pomáhali. Navyše keď píšeš, že budeš mať aj podporu mamy a sestry, tak to ani tak čierno nevidím, verím, že to zvládneš ❤️
@qrstxyz nuž áno, interrupcia to tiež nevyrieši, mne je ale cudne, že otehotnejú, keď vzťah určite nebol v poriadku. To sa nerozpadne zo dňa na den. A ako matka takejto dcéry, možno este pracujúca, tiež by sa mi nechcelo riešiť vnúčatá a suplovať partnera a taktiež ako ich súrodenec nie. Je jedna vec pomôcť upratať, povysavat, atd a druha napr denno denne vyzdvihovať surodenca zo škôlky, alebo ráno ho tam nosiť, alebo strážiť ho príliš často. Takéto deti potom zanedbaju svoje štúdium, lebo sa snažia skoro osamostatniť, alebo sami idu radsej pracovať a pomáhajú mame finančne. Jednoducho doplatia na svojich nezodpovedných rodičov.
@anonym_autor Rozhodni sa podľa toho ako to cítiš či by si to zvládla sama finančne vychovávať tri deti. Máš kde bývať? Máš niečo našetrené? Máš pomoc od rodiny? Ak odpoveď na tieto otázky je áno tak ja by som si dieťa nechala. Nikdy by som neisla na potrat, zabiť to malé stvorenie aj keď je to zatiaľ len zhluk buniek ale pre mňa by to bola vražda. Keď dieťa si netrufas nechať tak radšej zvoliť anonymný pôrod a dať ho na adopciu.
@qrstxyz nuž áno, interrupcia to tiež nevyrieši, mne je ale cudne, že otehotnejú, keď vzťah určite nebol v poriadku. To sa nerozpadne zo dňa na den. A ako matka takejto dcéry, možno este pracujúca, tiež by sa mi nechcelo riešiť vnúčatá a suplovať partnera a taktiež ako ich súrodenec nie. Je jedna vec pomôcť upratať, povysavat, atd a druha napr denno denne vyzdvihovať surodenca zo škôlky, alebo ráno ho tam nosiť, alebo strážiť ho príliš často. Takéto deti potom zanedbaju svoje štúdium, lebo sa snažia skoro osamostatniť, alebo sami idu radsej pracovať a pomáhajú mame finančne. Jednoducho doplatia na svojich nezodpovedných rodičov.
@zuzana76 takv mojej generácii bolo bežné, že sa takto starali babky o vnúčatá a nikto voči tomu nenamietal. Neviem presne, v akej situácii je autorka, ani do akej miery bude potrebovať pomoc, ale verím, že ak zvládla starostlivosť o dve deti, aj tretie nejako zvládne.

@anonym_autor starší ma 16 r ten mi pomáha aj s mladším.. 2 ročným..toho aj toto tehotenstvo je s jedným partnerom..ale teda vzťah nedopadol dobre