icon

Som tehotná, jem v posteli a manžel sa hnevá, že ho budím

ruthike
18. mar 2015

Ahojte baby,

poprosila by som vas o nazor. Neviem, ci som ja prilis sebecka, alebo manzel malo empaticky, ale dnes sme sa dost posekali lebo som o 6.20 zjedla keks v posteli a jeho to zobudilo.Normalne sa budi okolo po 7 mej a to uz ja sa staram o malu. On ma v noci budi chrapanim, ale s tym sa neda nic robit.
Jedine, co by ho snad nezobudilo je banan, ale z toho ma momentalne napina. Ak sa nenajem v momente, ked mi pride zle,tak vraciam. Muz mi vravi, aby som na tych 5 minut sla do kuchyne alebo obyvacky, ibaze tam je kosa a mne je pohodlnejsie v posteli.

Som dost tvrdohlava, ale nerada by som sa premenila na sebecku bestiu len preto, ze som tehotna.

imelia
19. mar 2015

@peneloppe samozrejme, že je to individuálne, ale to málokto pochopí. Jedna píše, že mala ťažkú cestu do práce lebo jej bolo stále zle, ale neexistuje aby ráno niečo prejedla v posteli. A možno práve keby prejedla, nebolo by jej až tak zle. Ktovie? Ja sama viem, že som zvracala ešte aj z čistej vody. Chvíľu som šla na čistej minerálke, ale aj tá po čase zlyhala. Stále som musela hľadať, čo vlastne môžem zjesť a vypiť. Čo platilo na mňa jeden týždeň, druhý už nebolo dobre.
Ale ľudia málokedy sa snažia pochopiť alebo akceptovať druhých. Tiež mi otec stále hovoril : "Komu je lepšie ako tehotnej", keď ma môj muž obskakoval (nepýtala som si o to). Otca tieto reči prešli, keď som prišla k nemu ráno o siedmej a mala za sebou už 6 zvracaní. A v práci ma pochopili len dve kolegyne - jedna, čo to mala 8 mesiacov keď bola tehotná a druhá čo ani deti nemá. Ostatné to nezažili (šťastné to ženy) a mali bezproblémové tehotenstvá.
Ale všimla som si, že tehotnú ženu aj tak skôr pochopí chlap ako žena, ktorá si tým dokonca prešla ;)).

gretocka
19. mar 2015

@imelia ano my zeny mame taku zvlastnu vlastnost... ja som to robila takto a zvladla som to, nechapem, ze ty to nezvladas... kazdy je iny, niekto tie veci akosi tak automaticky prechadza a niekto s nimi bojuje.
Niekto si problemy riesi v sukromi a tym padom na vonok posobi ako bezproblemovy a niekoho problemov je plne cele jeho okolie. Podstatou je, ze navzajom si mozme davat rady, ale nikdy nie je istota, ze to co funogovalo u mna zafunguje aj u inych. A tiez, zavisi ako si dany prijemca rady tu radu zoberie k srdcu, ci ako celok a pochopi podstatu, alebo si len vytrhne to co sa mu hodi a potom sa cuduje, ze to aj tak nefunguje - toto teraz nie je priamo k tejto teme, ale tak vseobecne 🙂

sardinka333
19. mar 2015

Zase extrémy - chudatko tehotná, ved ona je tehotná tak snad može všetko na svete a druhý extrém - chudak chlap prečo ho ruší. Ja som bola tiež 2x tehotná, teraz som 3x a nevolnosti a unavy si užívam neurekom plus do roboty, deti a domacnosť. Každý sa chce večer vyspať - ešte sa v noci navstávame k bábätku. Ked mala revala tak som sa snažila v noci vstavať skor ja. Prečo? lebo muž ide ráno do roboty, šoferuje a ja mám celý den pre seba a dieťa a možeme si kedy kolvek lahnuť čo si on v robote nemože. A moj muž to samozrejme aj vie a vedel oceniť ak sa mu snažím vyhovieť.

bambulka2015
19. mar 2015

@imelia tak ja som to napr vyskusala. Sice nie v posteli ale normalne v kuchyni za stolom som sa naranajkovala. A aj tak to nepomohlo. Aj tak mi ten vlak vadil.
A presne, za cas som ani cistu vodu nemohla citit. Ale koli tomu sa dat vypisat na PN? Tehotenstvo nie je choroba a tieto stavy su normalne. Jasne, ked to ide uz k dehydracii alebo odpadavaniu, tak to je ina vec. Ale Vracanie prve mesiace je normalka. Mali to vsetky moje kolegyne a kazda to prezila. Ani ejdna nebola doma tyzdne ci mesiace. Jeden-dva dni a ide sa dalej.
Co ja som dost spozorovala aj tu na MK aj medzi mojimi sloveskymi kamoskami, vela sa na toto vyhovara a slovenski dr. su taki benevolentni, ze vypisu na choru.
Vela zien je takch, ze akonahle zistia ze su tehu, urobi to u nich v hlave akysi klick, ze sa musia super setrit a uz nerobia nic. nastavia sa na nejaky iny modus. Nie lezat ale praveze pohyb, vela pohybu (samozrejme pokym nie su nejake ine problemy, krvacanie atd.) znizuje a zmiernuje nevolnosti. Tu ti sport odporuci kazdy gyncar. Cize vstat, ist von, jedno ake je pocasie, hybat sa, nevolnostiu predychavat.

jersey333
19. mar 2015

baby keby som vam mala ja opisat co som vsetko prezila a co som vsetko robila ked som bola tehotna tak by ste mi ani neverili ,...

imelia
19. mar 2015

@bambulka2015 ja som o PN nič nespomínala, tiež som si to pretrpela aj v práci a dá sa povedať, že nikto o tom prvých 12 týždňov nevedel. Však či budem zvracať doma, alebo v práci, to mi už bolo jedno. Ale napríklad k tomu hýbaniu sa - predtým som sa venovala fitnessu, tak som cvičila aj keď som otehotnela, ale práve pre tieto nevoľnosti, ktoré sa mi cvičením zhoršovali, mi fitko lekár zakázal. A keď nevoľnosti prešli (asi v 16-70tom TT), vrátila som sa k pohybu a svojim aktivitám a užívam si tehotenstvo (konečne 🙂 ) Čiže, zas sme pri tom, že každá sme individuálna ;)

peneloppe
19. mar 2015

@imelia to PN si si zlyzla za mna asi 😀 , ja som to spomenula lebo poznam aj take zeny ktore skoncili na PN a v nemocnici, podotykam nebolo to na SK lebo som az doteraz zila v zahranici, takze nie benevolentni slovenski lekari

Ja som tiez chodila do prace az do konca. Nevolnosti som mala nastastie len kratko a dalo sa to zvladnut a velmi mi pomohlo ze manzel bol chapavy a staral sa o mna ked mi bolo na odpadnutie.
Ale to je vsetko indivudualne a hlavne aj to ako sa k tomu postavia nasi partneri. Moj mi dokonca pomahal aj v noci vela, lebo nas syn mal problem si odrghnut po kojeni a kojil sa vkuse a odrgoval celu vecnost, proste ja som uz nevladala a on mi pomohol, aj ked rano vstaval do prace. Ale to uz je mimo temy.

bambulka2015
19. mar 2015

@imelia ano ide o to, co si v tom fitku cvicila. Brusaky a cinky atd. jasne, ze nie. Ja som triatlonista a mohla som robit vsetko. A robim doteraz a som ako ty, o par dni neskorsi termin. Ja beham a plavam od zaciatku az do teraz, akurat ze uz tak nebicyklujem. Ale beham stale 8-10 km ca. 3x tyzdenne a plavam 2 km 2x tyzdenne. A doc mi to schvaluje. Poznam svoje telo, co dokaze a riadim sa aj rychlostou aj intenzitou podla signalov tela. A napr, tie najhorsie stavy som najlepsie prezila vo vode. Vtedy som plavala keazdy den, lebo pri plavani mi nebolo na grc. Zial akonahle som vysla z vody uz som musela preglgat.

bambulka2015
19. mar 2015

@peneloppe aj ja som v zahranici. a tu o PNkach ani nechyrovat. Uz fakt len v krajnom pripade. A tiez je tu zo zakona akysi "zakaz cinnosti", ked mas nejaku narocnu pracu a vaznejsie problemy. Nie je to PN, len nieco podobne. Väcsinou je to az vo vyssom stadiu tehotenstva, co daju lekari tento zakaz.

imelia
19. mar 2015

@bambulka2015 som trénerka a viem si prospôsobiť cvičenie stavu, takisto som to konzultovala s inými trénermi. Čiže som necvičila, čo som nemohla. Ale môj stav bol taký, že po cvičení mi bolo ešte horšie. Preto mi lekár akúkoľvek fyzickú aktivitu zakázal. Ale to neznamená, že som ani z postele nevstala. Stále som chodila do práce, len mimo nej som mala kľudový režim. A nie je to o tom, že som lenivá. Keď som v poriadku (aj teraz v tehotenstve), zastavím sa až keď idem spať. A naďalej si vstávam o pol piatej do práce ;).

bambulka2015
19. mar 2015

@imelia to ano. Ked nieco nerobi dobre, tak treba hladat co, co cloveku prospeje. Mne v tej najhorsej faze robilo zle behanie. To natriasanie mi sposobovalo, ze sa mi vsetko dostavalo hore. Aj cista voda. Ale plavanie mi praveze tiez nevolnosti zmiernovalo. Ale ja som nic nekonzultovala. Jednoducho spo prestala behat na par dni a len plavala a bicyklovala a vzdy po par dnoch som skusala s behanim a takto dookola az raz, v ca. 13-14tt bolo zrazu aj behanie zase OK.
my mame dokonca aj v office vlastnu bezecku skupinu, sice pre mna malo a pomaly ale to tempicko som dala aj v grcajucej faze. Ono clovek sa musi aj prekonat aj ked je nieco neprijemne. Pokym to nie je extremne, ze to uz je na nemocnicu a infuzky, tak sa ma skusat. Tak ist je to aj s jedenim. Ja doteraz nemozem vsetko jest. Vzdy mi nieco robi zle. A vzdy sa to meni. takze musim skusat stale dookola.

imelia
19. mar 2015

@bambulka2015 ja som mala plány, že budem pokračovať s fitkom, do toho ostanem na fitness strave, však niekoľko rokov som nič iné nejedla. A v tehotenstve najskor som vracala z ryže, potom aj kur.maso... tvaroh... a vločky doteraz nemôžem jesť. Nie že mi je z nich zle, ale celé ich vyvrátim. Z tohoto pohľadu sa už teším na obdobie po pôrode. Ale počula som, že dieťa potraviny, ktoré v tehu vyvrátiš, nebude mať rado. Ak je to pravda, tak som zvedavá, keďže obaja s manželom sa venujeme fitnessu a základ našej stravy tvorí to, čo moje telo teraz odmieta :DD
A to plávanie som počula, že je dobré. Škoda, že my tu nemáme plaváreň :(

bambulka2015
19. mar 2015

@imelia samozrejme, ze my s muzom mame tiez "sportovy" jedalnicek. Ale ked sa neda, tak sa neda. Ja napr. stale nemozem jest slepaciu polievku. Vzdy po par tyzdnoch skusim a stale ma z nej pali zaha. Uz ma ide porazit. Hlavne v tej najväcsiej zime by mi dobre padla. Mne bolo slho zle zo vsetkeho "pevneho". Tyzdne som jedla len polievky, paradajkovu, kremove vsetkeho druhu. Ryby nemozem doteraz. Dufam, ze po porode sa to zlepsi, inak ma porazi. Chlieb a pecivo, hlavne kde je drozdie, nehrozi. No je toho viac.
Jedine co mi ostalo, mliecne vyrobky. Jogurty, syry, tvaroh, to stravim.
Ale tak, tehotne nie sme cely zivot 😉

liligreg
19. mar 2015

UPOZORNENIE!!!! necitajte tie, ktore neznesiete jedlo v posteli

vcera som po praci prisla domov, navarila chlapovi jeho oblubenu bravcovinku na cibulke (bravcove maso nejem cca 8r., zo dna na den mi zacalo smrdiet), ved co clovek nespravi pre milovaneho. a tak ako ju nemam rada/nemozem citit, tak ma z nej vcera dvojnasobne naplo a grcala som a grcala...musela som si ist lahnut, lebo ma triasla zimnica a zostala som velmi unavena a slaba. tak po troch hodinach prisiel chlap do spalne a budil ma, lebo priniesol veceru pre mna (hrianky pre mna) a pre neho ( salamu a hrianky). pamata si totiz, ako mi dr.vravel, ze ranne vracanie je sposobene hladom, preto je dolezite pravidelne jest a hlavne mat aj veceru. cize mi nedovoli ist spat nenajedenej, ked je doma. a tak sme to vcera pekne zblajzli v posteli. a dokonca som aj odrobinky zlikvidovala vysavacom, ak tam teda nejake boli ( jedli sme nad tanierom)

inak, no ak je pravda, ze dieta nebude mat rado, to z coho vraciame, tak nebude pit vodu 😀 ak mi je velmi zle a dam si pohar vody prichystany pri posteli na lacny zaludok, tak v momente grcam 😀 ani na wc nestihnem prist...

petra7777
19. mar 2015

@33katuska A ja keď som napísala niečo podobné, tak "mamičky" si ma pekne podali.....dodnes mi chodia trápne a urážlivé správy, ale to už nevadí.....pre polovicu som Satan , krava sprostá, ludra a podobne 🙂

petra7777
19. mar 2015

@janickacrazy Zobudiť manžela kvôli sprostému keksu? Ja neviem, ale toto už nie je o tom, že ťa ľúbi a je obetavý....ale o tom, že ho zobudíš kvôli keksu, lebo si lenivá vstať ☹ a potom on aj zaspí naspäť, alebo už rovno vylezie z postele a radšej ide do roboty?

janickacrazy
19. mar 2015

@petra7777 Ja som ho nebudila kvôli keksu, ale kvôli tomu, že som bola hladná a bolo mi veľmi zle a keby som vstala, tak budem vracať celý zvyšok dna, ked to ktosi nechápe, že to nie je o lenivosti, ale o tom, že práve to VSTAVANIE je problém, tak ja fakt už neviem, čo ti mám napísať, aby si to pochopila. Budila som ho o 2 v noci, potom v pohode zaspal do minúty, takže nevidel v tom nejaký problém. Neviem, či si si ma pomýlila so zakladateľkou témy, lebo to nie som ja. 😀 😀 😀

babatkoo
19. mar 2015

@ruthike ponukni mu štuple do uši. Moj muz skripe zubami v noci. Bit a nadavat mu za to nema zmysel. Ani nevie ze to robi. Kedze to vadi mne tak ja som musela riesit. Kupila som si štuple do usi a mam svaty pokoj!

tamia
19. mar 2015

@ruthike ja teda neviem ale tiež som bola tehotná ale v 10. tt som nepotrebovala v noci vyjedať chladničku. nie je to rozmaznanosť, som tehotná môžem všetko? Prikúr si a choď jesť do kuchyne, v posteli sa neje. 😀

petra7777
19. mar 2015

@janickacrazy Ale ja to chápem, len sa s takým jednaním nestotožňujem 🙂 Aj ja som bola tehotná...aj mne bývalo zle....zvracala som.....pracovala som skoro do pôrodu....týždeň pred pôrodom som ešte u našich vyplievala záhradu a neumrela som 😢 ALE ani v najdivokejšom sne by ma nenapadlo kvôli tomu, čo tu poniektoré opisujete, zobudiť muža, ktorý ráno vstáva do roboty....Snažím sa vždy vžiť do opačnej strany, či by sa to páčilo mne......

sardinka333
19. mar 2015

@liligreg to je tvoja večera? či jeden chod či ako?

sense
19. mar 2015

joj ja som sa naobjimala misu do polovice tehotenstva a nebyt tabletiek od lekara neviem ako to dopadne ale ani raz ma nenapadlo budit muza aby mi nieco doniesol, alebo chrumat v posteli, vzdy som pekne vstala a sla si vziat a cestou som sa zastavila na wc. kde by som skoncila tak ci tak....a apropo mne vadi tiez ked si pride chlap lahnut do postele a nieco chrume.....zvlast ked ma zobudi kazdy such....a apropo suhlasim s @petra7777 snazim sa nerobit to co by vadilo mne keby to robia ostatni....

liligreg
19. mar 2015

@sardinka333 ako som pisala hrianky pre mna a pre neho. cize ked su 4, tak dve su moje a dve jeho. salama he jeho, nakolko je bravcova. moja je paradajka. vsetko mame podelene

sardinka333
19. mar 2015

@liligreg aha prepáč som to zle prečítala. Inak tu salamu čo je v strede čosi ,,koobásoidné,, mám rada, maju ju v tescu...tak dobru chuť. Ja som už po večeri takže už si možem dať len ,,po prstoch,,.

gabriella7
19. mar 2015

Keby mal tvoj manzel doma tehotnu zenu ktora koli vracaniu musela byt 3 mesiace v nemocnici inak by rozpraval!!!! Moj by mi aj kazdu hodinu nosil do postele jedlo len nech ma pustia domov. Niektori muzi su fakt velky sebci.

mirka49
19. mar 2015

@ruthike v obyvacke je zima?tak ssi zakur

liligreg
19. mar 2015

@sardinka333 v pohode 😉 hej presne je z tesca, jeho oblubena.

lavinis
19. mar 2015

ja sa správam podľa hesla, nerob iným to, čo nechceš, aby robili tebe...kvôli tomu, že som tehotná, sa nebudem doma meniť na fúriu ;)

petra7777
19. mar 2015

@lavinis Tak...tak.....niektoré žienky si mýlia tehotenstvo s chorobou.....čo je veľká škoda, lebo od rána do večera pre nejakú stupiditu nariekajú a neužívajú si tehotenstvo....proste sa len ľutujú, aké sú chuderky ☹

wolfie
19. mar 2015

nuz, ja ta celkom aj chapem...ja som v oboch tehotenstvach musela este v posteli zjest nejaku drobnost, inak sa mi zatmelo pred ocami, zaludok sa obratil hore nohami a ja som v ten moment letela na zachod, s nejakou drobnostou v zaludku som to ako tak ustala...tvoj muzik by to mohol trosku chapat, nemyslim, ze ho tych 10 minut spanku, o ktore si ho pripravila, zabije...ale tak aby si bola za milu, skus si prichystat nieco, pri com nechrumes ani nesuchoces...moj manzel napriklad ma neskutocne plytky spanok, zobudi ho aj to, ak otvaram dvere po centimetroch, takze by ma mrzelo, keby som ho tymto zobudila, ale keby mi to vycital, tak by to asi nerozchodil 😅...osobne si ale nemyslim, ze zrovna toto je problem, ktory je neriesitelny, staci mensi kompromis a je to