icon

Som tri mesiace po sekcii a znovu tehotná, pomoc!

9. apr 2024

Dnes pre nás totálny šok… ovulacne testy zlyhali na plnej čiare a od pôrodu z 2 pohlavných stykov ďalšie tehotenstvo. Ukludnite ma prosím…

ktochytavzite
9. apr 2024

no musis asi lezat ,setri sa,a drzte sa.

drahomirrra
9. apr 2024

Uf, tak toto je extremny pruser. Extremny. Nezhojena jazva, obrovske riziko ruptury maternice. To ste nejake zverce, ze sa neviete ovladat, ci co? Ked ta poslu lezst do spitalu, kto sa ti bude starat o malicke batola, ty kks?

Ste podaktore normalne? A vasi chlapi? To nevedia s prepacenim vytriast von? Riskujes zivot autorka, ak to potrebujes takto polopate, pri takychto temach ja nemam zlutovanie.

ivangeline
9. apr 2024

Hlásim sa. Po sekcii presne 3m… ;) Narodila sa prirodzene. ;) Už majú 5 a 4r.

banderaska29
9. apr 2024

snáď sranduješ, že tvoj muž sa do teba robil, kedy ti ovulacny test neukazoval pozitivitu ze ? stále žijete niektoré v dobe praveku, že dojčenie a abstinujuca menstruacia po porode je antikoncepcia ? vôbec Ťa nelutujem, to je tak nezodpovedné že dovidenia. a to hovorím iba na margo tej sekcie, inak je maly vekovy rozdiel medzi detmi super.

petko81
9. apr 2024

Ja som tiež hend otehotnela po sekcii.v marci 2022sa narodila Rebeka
A ja som zistila že som tehotná v máji.
Išla som k dr.zobrala krv.sono
Ale v 7 týždni som potratila.a v roku 2023 sa nám narodila Sandra
Dr hovorila že je to skoro.ale bola som viac sledovaná.
Držím prsty.

dianka3
9. apr 2024

3 mesiace po sekcii znova tehotná? A vieš do akého rizika ideš?! Stále máš čerstvú jazvu a to nehovoriac o vnútorných jazdách ktoré sa liečia dlho. Si si vedomá že ti stehy môžu prasknúť a si skončila vykrvácaš do 15 min. Tlak už len zvetšujúcov sa maternicou a samotným pôrodom. Ty vieš do akého vlastne rizika ideš? Si si vedomá že môžeš umrieť? Doktor ta neoboznamil čo je to sekcia aké sú riziká ? 12 týždňov po sekcii vieš aké rizika infekcie si môžeš spôsobiť ? To si si riadne zavarila ,ja byť tebou mam veľký strach

katkakh
9. apr 2024

Neviem preco ju tu vsetky strasite a sudite. Zienky ktore maju s tym skusenost sa vyjadrili. Netreba sa vopred stresovat. Nie si prva ani posledna. Zvladnes to!

dianka3
9. apr 2024

@katkakh My ju ale nestrašíme ono je to fakt ,reálna hrozba jej života to čo máme jej tu klamať? Tie ženy ktoré majú,,s tým skúsenosti,, a zázrakom sa im nestalo neplatí u každej a tie ktoré nemali to šťastie tu už žial sa nepodelia o skúsenosti, to je ako by som vyhlásila ja že mala som autonehodu , vnútorné krvácanie ale nič sa mi nestalo a iný človek autonehodu neprežije. To že ja som to zvládol tak zvládneš to aj ty je teda riadna hlúposť na to sa ma človek spoľahnúť nemôže. Každý človek a jeho organizmus je iný niekoho položí aj obyčajná chrípka. Kolké ženy, zdravé stratia veľa krvi pri pôrode alebo aj umierajú... Staré babky stále tvrdili ak je žena tehotná je jednou nohou v hrobe. Je to veľké ale veľké riziko,lekári odporúčajú minimálne rok počkať, niektorí až 2 . Moja kamarátka len potratila a o 2 mesiace otehotnela a skončilo to zase potratom a potom zase až po roku a pol otehotnela a už ma dieťa, presne ju doki upozorňoval na riziká spojené s tým. Keby autorka bola moja sestra ja by som sa veru veľmi veľmi o ňu bála

drahomirrra
10. apr 2024

@katkakh Aké strašenie ty kokos? Normálne, reálne fakty. To, že Zuzka a Hanka mali šťastie a "zvládli to", neznamená, že aj ona bude mať. Veď toto je priamy risk života, vnútorné jazvy sa hoja úplne inak, ako vonkajšie. A vy, čo ju tľapkáte ste rovnako obmedzené, ako ona sama. A ak ako bonus nechávala muža do seba ejakulovať, však "ovulačné sú negatívne" tak je nie že jednoduchá, ale sprostá ako tágo.

bambieblue
10. apr 2024

Ako povedala herečka Whoopi Goldbergová vo filme duch : ,,Si v srabe dievča,, A to doslova!!! Moja bývalá suseda takto otehotnela 5 mesiacov po sekcii a vieš čo sa stalo v 4 mesiaci na kontrole sa sťažovala na bolesti išla na prehliadku a od doktora ju brala záchranka . Mala ruptúry maternice (praskli jej stehy) na sál prišla v hodine 12tej, nielenže prišla aj o dieťa ale jej maternica bola v tak zlom stave že jej museli vykonať hysterektómiu (vyoperovali jej maternicu ) Takže už v živote nebude môcť mať deti.Mala však šťastie ze to prežila.
V tvojom prípade by bolo vhodné ísť na interrupciu a to čo najskôr práve koli tomu. Preboha kde ste obaja mali hlavu keď ste hneď museli sexovať a ešte aj bez ochrany!!! To ste už nemohli vydržať? A tvoj chlap? Tiež rozum potratil mal si to radšej urobiť sám!!! Obaja ste teda strašne nezodpovedný kde ste dali rozum?
Ak ti je život milý utekaj za doktorom a choď na interrupciu zo zdravotných dôvodov. Ak chceš stále žiť a byť tu pre svoje dieťa urob pre to všetko

iwesska
10. apr 2024

@katkakh To,ze 2 porodili a prezili neznamena,ze je to bezpecne. Asi by to vsetcia gynekologovia neprizvukovali,keby to bola taka pohodicka. Oni videli tie rozthnute maternice,nie zeny tu. Nemusi sa samozrejme nic stat,nikto,ani ten najlepsi doktor dovnutra nevidi,ani tkanivo nevie posudit. To je ako povedat, ale prosim vas,co strasite,ze ju zrazi auto,ked pojde na cervenu,vsak ja som isla 2x a v pohode.

ana_1
10. apr 2024

Bože baby, niektoré ste tu fakt "milé". Áno, súhlasím, že je to veľké nebezpečenstvo a mali si dávať pozor, ale asi pre nadávky si sem neprišla, keď sama nevie ako sa k tomu postaviť. Tým, že jej budete nadávať, jej nepomôžete. Vy ste po šestonedelí nesexovali, keď bolo všetko ok? Už sa to stalo a myslím si, že na posúdenie ďalšieho postupu tu má svojho gynekológa. Autorka, držím palce, aby všetko dobre dopadlo 🍀

belllinka
10. apr 2024

@ana_1 veď sme jej napísali, ako sa k tomu má postaviť. Interupcia. A áno sexovali sme po šestonedelí, ale neboli sme tak sprosté, aby sme po cisárskom riskovali a sexovali bez ochrany. 🙄

snowflakenel
10. apr 2024

Fuuii, tak,skoro po,sekcii? Obdivujem ta, ze si vobec mala sex. ....
Ale nie vazne teeaz....to, ze cakas tak skoro po sekcii doeta..no ber to tak, ze aso to tal,malo,byt. Budes.mat ako dvokicky. Ak,kamaratka tak mala 5 mesiacov po prvom. Najprv plakala stale,,no nakoniec by twraz nemenila.,
Skor zo,zdravotneho hladiska- ci maternica,je uz,propravena.......to by som mala.obavu asi...

ericka168
10. apr 2024

Úf no to musíš veľmi rozdychávať ..držím palce nech to hlavne dobre dopadne všetko uvidis čo na to tvoj dr ..Bude to asi brutálne rizikové držím palce.. potom napíš ako si dopadla u dr čo ti odporučil ✊️✊️

iwesska
10. apr 2024

@ana_1 Nie,nesexovali sme po sestonedeli tak,zeby sa muz do mna urobil. Tomu sa zabranit da. Ked nemam pravidelnu MS,tak asi nemozem ocakavat,ze budem mat ovulaciu tak ako mi vypocita appka na 14.den, ked su hormony rozhadzane. Takze tym padom sa o to viac chranim.

drahomirrra
10. apr 2024

@iwesska Tu su niektore fakt blbe, az to boli. To s prepacenim len trtkat hlava nehlava. Ved to je vosi otrasne. Aj po prirodzenom porode, tiez sa to telo musi zhojit. Ale tam aspon nehrozi pretrhnutie maternice.

thoughtfulweirdo
10. apr 2024

@ana_1 no nie, nesexovali sme bez riadnej, spoľahlivej ochrany, veď to by mal byť štandard a ja stále verím, že vo vyspelom svete aj je 🤷🏻‍♂️
Autorka, držím palce, ale toto je na okamžitú konzultáciu s gynekológom a ja by som na tvojom mieste veľmi starostlivo dodržala jeho odporúčania, aj tie, ktoré sa ti možno nebudú páčiť.

banderaska29
10. apr 2024

@bambieblue akože áno, strašnú blbosť spravili že si nedávali pozor, tiež som jej to vyššie napísala, ale toto napísať tehotnej žene, ktora už má beztak strach, čo bude dalej ,je tiež silné kafé. prosím Ťa až takto ju asi nestraš. da sa to, čo si napísala, napísať aj inak.

valise
10. apr 2024

Zeny, mali ste ju ukludnit a nie zdeptat ze tu takoj umre🙉.
Autorka, myslim, ze gynekolog ti najlepsie poradi, co dalej. Urcite nie si prva ani posledna. Dobre bude

belllinka
10. apr 2024

@valise hej a potom si túto diskusiu prečítajú ďalšie trúby po sekcii a pomyslia, že "veď v pohodeee, trtkajme hneď ako zajace a ovulačný test = antikoncepcia

valise
10. apr 2024

@belllinka tak teraz zlyncujme autorku prispevku, ako vystrahu pre ine zeny, nech bezhlavo netrtkaju po sekcii. Autorka si uvedomuje, ze nie je v idealnej situacii, ale poziadala o podporu, zdravotne rizika jej vysvetli lekar a predpokladam, ze poskytne odborne rady a starostlivost, no a psychicku podporu jej mozme prejavit aj my. Lebo stres zhorsuje zdravotny stav a to ona naozaj nepotrebuje

janka0702
10. apr 2024

Dievča moje veľa síl prajem a hlavne nech všetko dobre dopadne je to.dost veľké riziko a tie komentáre ze ste hlúpi prešla som si niečím podobným len som rodila prirodzene nie sekcia ja to do dnea hovorím človek mieni pan boh meni stalo sa to aj mne stalo sa to viacerým len viem ze po sekcii tp je dosť veľký risk a riziko

lienka.7
10. apr 2024

Každá pricetna žena vie, že sa ma chrániť, keď už nechce otehotnieť.
A keď už nemáš rozum ty, mal ta aspoň upozorniť doktor.
Zarobila si si na poriadny problém.

cecilia29
10. apr 2024

Fuuha, na MK to srší "pozitívnou" energiou .
Držím prsty a prajem veľa zdravia. Verím, že všetko dobre dopadne. Určite je veľa dobrých aj zlých skúsenosti. Skus sa poradiť s odborníkmi, čo odporúčajú , aby sa jazva zapojila čím skôr. Hlavne sa co najmenej namáhaj.

drahomirrra
10. apr 2024

@cecilia29 Ale veď tu sa nedá napísať nič pozitívne, toto je ohrozenie svojho života a kompletný lexný prístup k malému bábätku, ktoré potrebuje mamu celým telom a nie, že matka teraz musí 9m ležať, aby sa jej nepretrhla maternica a bábo si bude posúvať celá rodina.

natiblaskova
10. apr 2024

@ivangeline neverim

natiblaskova
10. apr 2024

Po sekcii som mala prirodzený pôrod skoro po troch rokoch a ani si neboli istí ci to bude ôk. Našťastie vtedy vraj hej ale nebolo. teraz som musela ísť akútnym cisárskym lebo sa mi kvôli tomu prirodzenému pôrodu pri kontrakciach potrhala maternica. Vraj to holo kvôli tomu, že to bolo príliš skoro rodiť prirodzene.... A maternica mi nevydržala, že sa už pri tom prirodzenom pôrode musela poškodiť... Boli to 3 roky nie ledva rok.... Takže vám neverím, že ste išla prirodzene po roku od sekcie
@ivangeline

tesi56
10. apr 2024

Posielam Ti veľmi veľa lásky a pokoja, tak nech to doletí až k Tebe a nech to precítiš. Z nejakého dôvodu sa tak malo stať, tak si to už hlavne nevyčítaj. Hlavne mysli pozitívne a bude lepšie.

nejdemaprihlasit
10. apr 2024

To zvládneš, ja mam medzi staršími deťmi rozdiel 11 mesiacov a 2 týždne a tiež pi sekcii a zvládli sme to . A co bol Česi sok že som prvorodeneho mala sekciou a druhy pôrod spontánne. A môžem teraz z odstupom 14 rokov povedať ze neľutujem že som ich mala jedno za druhým, sú ako dvojčatá. I keď zo začiatku to náročné bolo ale všetko sa dá zvládnuť . Tam hlavu hore a veľa šťastia