Som v šoku z ďalšieho dieťaťa
Vysiel mi včera pozitívny test, .. neplánovane tretie dieťa. Muz je ticho, úplne vymeneny.. nechce tomu veriť. Ja som plná obáv,v noci som nespala,stald myslím na to ako to zvládnem..znova tehotenstvo, pôrod, bábätko.. doma mám 4r a 1r3m deti. Mladšie ma akurát separacnu úzkosť,kojim v noci.. neviem si ti predstaviť. Bojim sa aj toho,co ked sa niečo stane pri pôrode.
Netuším ako sa zmestime do auta,mame golfa.. kupa nového auta? Staršie dieťa ma neskutočný vzdor, najväčší kkud je ked je v škôlke.. a do toho teraz tretie dieťa?bojim sa ze to ako matka nezvládnem. Muz tretie nechcel, neviem ci to príjme,nepovedal nic,ale vidím ze je z teh správy zhrozený ☹️ je mi z toho strašne..hanbim sa z a tieto slová..
Toľko rokov sme sa chránili,nic sa nestalo ..obe detí sme počali plánovane. Chytá ma z toho až úzkosť,i ked v kute duše som Chcela este jedni raz..ale teraz viem,ze niesom psychicky pripravená.. prejde to?☹️
Nepisem nikde, ze je chudobna. Ale pise, ze maju golfa a bude treba nove auto, na ktore nemaju. Mne sa to teda nepodoba na rodinu, kde je prijem aspon 3000 eur aby mohli slusne zit 5 clenna rodina.
Strasna situacia... zvazuj vsetky moznosti, pokial je cas a hlavne bez vycitiek.
@natalienka12 Nepise, ze na nove nemaju. Pyta sa, ci kupa noveho auta bude potrebna, co nebude, lebo jedno dieta mozu dat dopredu. Netusim, aka je jej financna situacia, ale samozrejme mozes mat pravdu a chlap je na nervy kvoli otazke penazi. Ktovie
@drahomirrra Moze byt, nezamyslam sa nad tym a uprimne, ani ma to nezaujima, ony si svoj problem musia vyriesit. Sem sa prisla len vyzalovat a hladat utechu, ze to bude dobre.
Ahoj, môžem pridať aj ja svoju čerstvú skúsenosť... Máme dve dcéry 6 a 4, vždy som ale chcela 3 deti, tak aby nebol veľký rozdiel, tak som manžela ukecala že dáme tomu 1x šancu. 13. Deň cyklu na prvý šup - už má rok a 2 mesiace. No keď mal 7 mesiacov som otehotnela znova... 4. dieťa, dva mesiace som nespala, že ako toto dáme a ako to poviem ostatným, keďže mám len 30 a nepoznám nikoho v okolí kto má toľko detí... Na manželov pohľad, keď som mu to potvrdila nezabudnem nikdy. Úplny šok... Našťastie sa s tým vyrovnal a už som v 32. týždni, vďaka Bohu všetko je v poriadku a budeme mať zase chlapca ;) bol to 28. deň cyklu, jediný raz... Náhoda? Nezodpovednosť? Pýtam sa každý deň, ale už som sa s tým akosi zamierila, máme doma prváčku, škôlkarku a ročné torpédo, nemám šancu riešiť seba... Neboj sa, manžel sa s tým zmieriť, prvotný šok niekedy trvá dlho...
Manžel je ako decko, vraj ak je to reálne, že bude to brať vážne az keď bude tehu knižka 😂
@natalienka12 nemusí byť ďalšie roky doma, ďalšie dieťa, vyššie výdavky ... Jasle a práca to istia. Toto jeden chlap financne vôbec nemusí dať v tejto dobe a ani sa mu nečudujem..
@natalienka12 oblecenie a veci ma a zase tie deti do 3 r tolko nepojedia.Ale rozumiem ako to myslis...su to 3 deti na cely zivot vydavky a vydavky, cas...Ale nie vsetky mnohodetne rodiny ziju z ruky do pusy.Ty pises iba o muzovi, ale hlavne ona ako zena bude znevyhodnena v praci, denne v kolotoci.Niekedy to je aj vyhoda zduchnut do prace🙂
@f333 takto isto si slovne sikanovala @anjelicek26 ci bude, alebo nebude ucit deti slovensky jazyk a ci je jej dcera dostatocne zrela.Neueveritelne drzym sposobom sa staras do druhych ludi.
@nevenka aj moj muz tak reaguje pri necakanych veciach zalezie do ulity a je ticho.Ja skor komunikujem, premyslam vela muzov ma tento styl spracovavania problemov
@luccija cikanovala Vazne? jama za to,ze ty masn ejaky probllem sama so sebou..Ale spominam si spominam na jedne taky nick... ... velmi prihodne si spomenula prave ten nic v tejto debate... protoze ,ze som na fore citala prave od toho nicku pred rokmi, ze mala velmi podobny pripad... ba este horsi.. vvtedajsi milenec ju posielal na interupciu .....ked otehotnela nechcene..
Ani by som si na to nespomenula,nebyt teba at vojej obcesie tym nickom.....
Opat a zas tu mame stalking a kybersikanu Marty. Nahlasujem adminom.
@aurora33 ja nie som na tovjej nizkej urovni ,takze ma prosim neobtazuje svojimi infantilnymi a agrsivnymi prispevkami.. prispevkami.....
@luccija svoju obcesiu nejakym nickom si liec tak,ze ma nabuduce nim nebudes obtazovat.
napisala som to jasne a zrozumitelne aj pre infalntilne obe pisatelky dufam tak,ze ste pochopili konecne....
@aurora33 Vmerne autorky temy ta ziadam ,aby si nezahlcovala temu svojimi tolskymi utokmmi na inych pisatelov..ja mam zaujem na bebate srozumnymi debatujucim k teme..... nie riesit uroky agrsivnych pisatelov...
Ale ak napriek viacerym upozorneniam niekto nedokaze sa ovaldat,tak prosim ,posluz si.. budem prskakovat upozornenia na dane prispevky.... Uvidme ,dokety ta to bude bavit ....
Čauko 🙂 ahoj 🙂 som trošku pred tebou :D doma 4r a 16m a som v 7.tt. Akurát týždeň po ovulácii som si hovorila, že vlastne nemám na to psychicku silu teraz, na ďalšie tehotenstvo, tak že od ďalšieho cyklu sa vrátime k symptotermalnej metóde, aby sme sa vyhli tehotenstvu (mali sme teraz také obdobie, že fajn ak bude ďalšie dieťa, ale vyslovene sme sa nesnažili, nechali sme na voľnobeh). Potom prišiel pozitívny test. Mám za sebou 3 náročné tehotenstva (jeden MA, jedna smrť v 38.tt a jeden plánovaný cisársky kde všetko vyzeralo ok ale dcéru vybrali fialovú s AS 4 a netušia prečo) - takže pre mňa ďalšie tehotenstvo znamená aj strach, že čo ak niečo zanedbam, nevšimnem si.. - na to som sa teraz necítila. A hej, tiež neviem, ako mladšia, ktorú ešte kojim, a auto bude treba väčšie a asi aj zmeniť byt, do čoho sa nám nechce, a kadečo... Ale podľa mňa po pôrode sa kopa vecí vyrieši aj sama. Napríklad deti budú o 9 mesiacov úplne inde než teraz. Starší syn je u nás v pestúnskej starostlivosti. Mal skoro 2 roky, keď som prvýkrát rodila. Bála som sa, ako ho budem uspavat, ako kadečo. A keď dcéra zomrela, v nasledujucom období sa ukázalo, že obavy boli zbytočné, lebo proste som netušila vopred, aký bude syn v tom období. Zrazu oveľa ľahšie zaspaval a kadečo iné. A mne veľakrát napadlo, že načo som stresovala a že proste v pohode by sa to dalo s ďalším dieťaťom.
Ja mam teraz trojemsacnu tretiu. Sice planovanu, ale aj tak som uvazovala pocas tehu ci budem mat tolko lasky a energie ze to dam aj s tretim dietatom. A teraz ? Ked sa na mna usmeje tak mam pocit ze svet okolo mna zastal a ja som v nebi. Dokonca aj viac trpezlivosti mam so starsimi viac. Prave riesime predaj auta a kupu vacsieho. Ale normale sme fungovali aj v 5 miestnom. Jedna sedacka bola v predu. A uz 2x sme aj s malou takto cestovali cez pol Slovenska. Len robime dlhe trasy. Deti mam 4,5, 2,5 a e mesacna
Drzim prsty
aj nam sa podarilo tretie necakane (dievcata mali 7 9 rokov), manzel bol vyvaleny, prekvapeny, zaskoceny, ale hned ako som bola preradena na rizikove tehotenstvo, zacal sa tesit a pomahal mi ako mohol 🙂 zvladnete to aj vy ako rodina...zaciatky budu tazsie, ale bude to stat za to...drzim palce 🙂
Autorka: A čo máte? Chlapca a dievča?
@alchemilkazltozelena ak to bola otazka na mna, tak chlapceka 🙂
@birika myslela som autorku že aké má deti..
Tak manžel bol rád že chlapec nie? 👍
@alchemilkazltozelena setci sme boli radi, hlavne, ze bol zdravy - nezhoduje sa nam krv + -

no, tak ste to necakali a stalo sa, je zbytocne rozoberat preco, ale potom sa uz asi obaja budete chciet zariadit tak, aby dalsie nebolo.
nechapem tie komentare o potratoch a ze bude samozivitelka s tromi detmi, akoze rozum mi zastava.
muz je zaskoceny, potrebuje to spracovat ako ty.
gratulujem.