Som v tom, ale je to ťažké
Dobre rano, napisem vam v skratke nasu situaciu, ani neviem preco asi to potrebujem zo seba dostat a cakam nejaku zazracnu radu.Sme s priatelkou uz 4. Rok spolu byvame v podnajme a nejak sme neriesili co bude aj ked sme sa o tom rozpravali ze musime s nasim zivotom nieco urobit (hlavne po financnej stranke) ona pracuje za minimalku plus si sem tam privirobi bokom a ja pomaham na stavbe na cierno.Nam to bohuzial stacilo moc sme neutracali aj ked posledne obdobie ked vsetko zacalo draziet uz sme to citili a chceli odist do zahranicia alebo skusat hladat nejaku pracu tu.Pred dvom dnami sme zistili ze je tehotná a je to tazke:( viem ze potrat by nechcela ani ja ale zaroven sa citim ze som zlyhal a ze vo mne neciti podporu finančnú hlavne:( predstavovala si tk uplne inak a aj ja. Ak chcete kludne sa mi vysmejte ze sme blby a tak. Ak ma niekto nejaku radu tak Ďakujem veľmi za každú.
Treba konečne začať rozmýšľať a konať ako zodpovedný a dospelý človek. Dieťa je veľký záväzok. A nie len finančný.
Konkrétne v Piešťanoch je dostatok pracovných príležitostí pre muža i ženu normálne na zmluvu a určite nie len za minimálnu. Väčšinou teda ide o prácu na smeny vo výrobe, ale ľudia tam dokážu zarobiť, plus supermarkety.
Úprimne, nechápem tú tvoju prácu bez zmluvy, odvodov. Je to veľmi nezodpovedné a ešte si v takej situácii urobiť dieťa.
Na FB v Piešťanoch funguje perfektná skupina na darovanie vecí. Zozenieš tam doslova všetko: nábytok, komplet výbavu pre dieťatko, kočík, postieľku,.... Čiže tieto výdavky na dieťa sú najmenší problém.
Držím päste, aby vás ten malý človiečik doviedol na inú cestu v živote a aby mala šťastný koniec. Rada by som bola optimista.
V prvom rade ak viete že ste na tom zle a chceli ste ísť do zahraničia lebo ste v zlej finančnej situácii, čo ste si nedávali pozor? A už ma tehotenstvo aj potvrdené lekárom? Ako píšeš tvoji rodiča majú ešte malé deti čiže ty musíš mat menej než 20. Prečo vlastne pracuješ načierno? Hovoríš o materskej to je ešte kopec času a ešte ani nevieš ako to môže dopadnúť. No ste v zlej situácii a ešte ani nepoužívate ochranu 🤦♀️
zvládnete to, priateľka bude mať nárok aj na tehotenské, keď sa narodí bábo dostanete kočíkovné od štátu, potom bude mať priateľka materskú alebo rodičovskú čo vyjde viac a rodinné prídavky. Ty keď sa normálne zamestnáš na zmluvu budeš mať nárok na daňový bonus na dieťa. Rodina isto tiež pomôže a výbavička pre bábätko sa dá zohnať aj lacnejšia. Hlavne si ty nájdi prácu a všetko zvládnete. držím palce.
skuste poradnu alexis mohli by vam poradit financne aj socialne
@dianka3 kľudne môže mať aj 25. Ak ho mala mama veľmi mladá a dalšie deti po 30tke alebo okolo 40tky. Môže mať doma mladších súrodencov. Ja len nechápem túto nezodpovednosť. Práca, príjem pomaly žiadny , ale pozor si nedávam. Veď čo by sa tak mohlo stať? Potom ľudia vyplakávajú ako im je ťažko.
Autor - ty nie si tehotný, takže prácu si môžeš hľadať hocikde a dobre platenú. A hlavne na zmluvu.
@abbey1 dakujem uprimne
@athena27 dakujem viem ze to zvladneme ♥️
@kvetinka75 mam 27 priatelka 28
autor - tak do dosť na to, aby si mal mať rozum. Vlastne obaja. Ak robíte od 19 tich pomaly 10 rokov premárnených. To doteraz ste nič nenašetrili ? Mladí ľudia a len tak plávajú životom. Kopa premárnených rokov. Ale naštartovať sa dá. Len pri dieťati to bude horšie. Držím palce.
@mirkava
Zije sa strasne?
Cestuj dievča! Ale mimo EU! Do reality tohto sveta....
Autor,
nelutuj sa a hladaj si lepsiu pracu. Ake mas vzdelanie? V com si dobry?
@zmrzlinka2021 no podľa jeho vyjadrovania mám dojem, že s tým vzdelaním to nebude bohviečo. Samé výhovorky, .... ochvilu sa odmlčí lebo krutá pravda sa ťažko prijíma
@martul nie len som bol v "praci" vzdelanie mam maturitné aj ked obor som nikdy nerobil.Je mi ľúto jak zniem fakt blbo uz podla písania a zároveň si uvedomujem ze som si plával životom a teraz to bude tažšie ale budem sa snažiť.
@kvetinka75 nebyval som u rodičov a nájom a nejake zdravotné problémy mi vždy úspory okresavaly ale keby som bol rozumnejsi mal by som lepšiu prácu to je pravda.
Tak ano, clovek sa aj zlakne je to nova situacia nevie co cakat. Ale to nic, vsetko bude v poriadku. Budete rodina a to je najviac. V prvom rade si musis najst pracu na tpp, ale to vies aj bez toho aby ti to musel niekto pisat. Prajem vam vela stastia a zdravicka malemu.

potrat? blázniš? dieťatko vychováte, všetko, čo potrebuje je láska vás dvoch, nemusíš sa báť toho, že by ste to nezvládli, pretože zvládnete. zvládli to milióny ľudí pred vami, prečo by ste nemohli aj vy? musíte len chcieť. a som si istá, že máte okolo seba ľudí, ktorí vám radi pomôžu.