icon

Som zlá mama, keď chcem chlapca a nie dievča?

bibiankab
20. júl 2015

Ahojte mám pocit že mi už preskakuje. Čakáme druhé dievčatko ale chcela by som chlapca. Všetci mi hovoria že som hlúpa že hlavné je že sme zdravé. Dokonca aj môj manžel mi hovorí že asi nie som normálna. Nikto ma nechce vypočuť a tak mám naozaj pocit že som hlúpa a nevďačná.

me_to_you
22. júl 2015

Ľudia zvyknú mať preferencie, nie je na tom nič zlé 🙂 mamky aj tatkovia, proste srdce piští... Ak to nie je podľa našich predstáv treba len čas na stotožnenie a hľadanie pozitív 🙂 takže to nepovažujem ani za odsúdeiahodné a ani za malicherné, a budete dobrí rodičia bez ohľadu na pohlavie bábatka - len sa netreba chorobne fixovať aby dieťa NIKDY nepocítilo, že bolo "nechcené" :-/

dionyzka
22. júl 2015

@zenazaba moja mama mi otvorene povedala, ze bola nestastna, ked otehotnela so mnou, lebo si uz jednoducho na to netrufala a otvorene i to, ze uz ked, tak chcela chlapca - a k tomu pridala, ze ked som sa narodila, lubila ma nadovsko a stale lubi a je rada, ze ma ma.

lina129
22. júl 2015

@misza1 a niekedy si sa zamyslela nad tym, ze tie zeny, ktore nemozu otehotniet, co oni take zle urobili? skus pozriet do tem s nazvom niektoreho CAR a pochopis to zufalstvo... prepac, ze som ti to musela napisat, nic v zlom, ale dost sa ma dotklo, ako si to napisala... co by take zeny dali za to, keby vobec otehotneli... presne tak ako to napisala @zojaaa ta vie o com hovori... 🙂

latak
22. júl 2015

Presne pred rokom som cakala naše druhé dietatko,z prvého ultrazvuku mi dr,oznámil,že čekáme chlapca,starší 6 rocny syn,si prial strasne braceka,o sestricke nechcel ani pocut,tak sme boli v tom,ze budeme mat chlapceka,já som bola spokojna,pretože som sa tesila zo starším synom,manžel chcel dievcatko,presli 3 mesiace isla som na ďalšie sono,na ktorom mi moj dr,oznámil,ze to bude dievcatko a bude mensie ,bola som v miernom šoku,ale tesila som sa,ze bolo zdravé a bolo všetko v poriadku,po prichode domov som to oznámila rodine,lebo malý bol zvedavy,ci je to ten chlapcek v brusku,keď som mu povedala,ze to budeasi dievcatko si poplakal,manžel sa tesil,dali sme jej meno Karolínka,syn stále opakoval,ze aj sa mohol doktor pomylit 🙂 po porode ,keď mi ukazali našeho skoro 4 kiloveho Alexka som bola šťastná a ešte šťastnější bol starší syn,samozrejme,aj manžel,ktorý bol mierne šokovaný 🙂 a svokrovci ,ktori tak tuzili po vnucke Karolinke si museli zvyknut na Alexka,ktorého by sme mi nikdy nemenili za nijaku Karolinku 🙂 každé dietatko je úžasné ,dokonalé stvorenie,ci je to chlapcek,alebo dievcatko,prinesie vám rovnaku radost 🙂

danjelca
22. júl 2015

@latak aj moj syncek chcel bratceka..dnes som sa ho pytala ci by este chcel bratceka alebo sestricku takze zevraj uz dsestricku:Dbratceka uz ma

me_to_you
22. júl 2015

@lina129 a mne zasa nepríde moc príjemné toto jej písať, každý máme svoje starosti, autorka nemože za to, že niekto iný nemože otehotnieť ☹ tak isto by potom niekto mohol k snažilkám nabehnúť a rozprávať im tam, že majú byť rady, že majú chlapa s kt sa pokúšajú plodiť, lebo iná má 40a je sama, al že majú byť rady že nemajú rakovinu, príp že žijú vo vyspelej európe a nehladujú a nesužuje ich mor a majú aspoň šancu chodiť do nejakého car-.... Jediné čo sa docielí písaním jej, hentakých vecí je že sa búde cítiť horšie a nie nevyrieši to jej problém čo má v hlave - len ju odsúdite že si trúfla to sem narovinu napísať

misza1
22. júl 2015

@lina129 ja jsem reagovala na zadanou temu, o zenach co nemuzou otehotnet a pod. jsem se nevyjadrovala...tato tema je o chtenem pohlavi ditete.

epelino
22. júl 2015

Ahojte, ked som cakala nase prve a zatial jedine dieta, tak som strasne tuzila po dievcatku.. zeby to mohol byt chlapec som si ani nepripustala. sono ale ukazalo, ze to bude chlapec, bola som v soku a dlhe tyzdne pocas tehotenstva som sa s tym nevedela uplne vyrovnat. ked som ale citila uz viac plody babatka, tak som sa mu prihovorala, aby sa na mna nehneval, ze som chcela dievcatko, ale jeho budem lubit rovnako 🙂 a naozaj, ked sa narodil, boli sme najstastnejsi na svete. obcas si povzdychnem, ze by som radsej vyberala suknicky a cesala dlhe vlasky, ale nevymenila by som 😉

snezienocka100
22. júl 2015

@bibiankab to je srandovne, ze sme take hlupo malicherne, my cakame v septembri chlapceka a tiez som chcela opacne, pritom doma mam uz dve baby a jedna da riadne zabrat 🙂)) Ale hlavne nech su deticky zdrave!A je to uplne jedno! 🙂

horana
22. júl 2015

@bibiankab Ad uvodna otazka: vobec nie si nevdacna ani nic, su to uplne normalne preferencie, mysli si to daleko viac zien nez to prizna - aj sami pred sebou! Take tie poucania ze hlavne aby bolo zdrave a co by za to neuspesne snazilky dali, alebo take co sa narodi nie zdrave, tak predsa samozrejme ked sa ma niekto horsie riesi svoj level, ale pretoze sa na svete hladuje, tak nebudeme my jest plesnivy chleba akoze zo sucitu alebo krivat pred chromym na znak sucitu, nakolko to nie je ziadny sucit ani nic. Tak isto ked napr. zena nema problemy pri porode nemoze drukovat nejakej co mala, ze hlavne preventivne do kazdej cpat chemiu a prirodzene porody preventivne zakazat, lebo co by za to dali take co mali problemy. A pod. logika. Plati aj v teme pohlavi deti.

Nie, podla mna je uplne prirodzene mat preferencie ohladne pohlavia. Aj vacsinou ked to nevajde, zeny sa s tym zmieria a su radi za to co maju alebo este dalsie skusaju. Ale to neznamena ze nemozu mat tuzby, preferencie.

Ja som napr. chcela 1. chlapca, lebo sama som dost akcny typ a v detstve si viac rozumela s bratrancami a napriek tomu ze som sa obliekala dievcensky a hrala s babikami, svet chalanov mi bol akosi blizsi. A podarilo sa to - 1. bol chalan. 2. som chcela tiez chalana, aj sa mi tak zdal ze citim ze bude, ale nakoniec bol dievca. Chvilu som bola vyvalena, ale potom aj rada ze parik, vysnena vec vacsiny, taka "imidzovka". Ale paradoxne aj parik ma nevyhody, resp. nieco za nieco a teraz ked ho mam, ten parik, myslim obcas ako by bolo lepsie a harmonickejsie mat 2 deti hlavne ronakeho pohlavia, lebo je vacsia sanca (nie istota) ze si budu viac rozumiet, budu si doverovat, je to lacnejsie, navzajom sa vyhraju s podobnym stylom hrackami, vychovny styl je taky viac do jednej linie..hlavne pri 2 dievcatach to zvykne tak byt.
Takze zaverom - kazdy chce co nema 😉 Pritom ziadna konstalacia nie je jednoznacne vyhodnejsia, ta s parikom je skor pre rodicov, zaziju oba druhy pristupov, ale pre deti, ak maju byt teda len 2 (a nie vacsi kolektiv od 3 vyssie surodencov tam je to zas ine), je lepsie pri tych 2 pre nich/ne same asi, ako to pozorujem byt rovakeho pohlavia. 😉

jaruska8
22. júl 2015

@horana Vidíš a v mojom okolí si súrodenci rovnakého pohlavia skôr nerozumejú-rivalita.😘 A ja mám brata a sme si blízki.😊 Nič sa nedá zovšeobecňovať.

lina129
22. júl 2015

@me_to_you ja som to nepisala autorke, ale tej pani, ktoru som oznacila... prislo mi dost neprijemne ako napisala, ze komu co zle urobila, ze opat caka to iste pohlavie ake uz raz doma ma... proti autorke temy nemam nic, lebo to napisala rozumne... reagovala som na koment inej pani v tejto teme...

misza1
22. júl 2015

@lina129 ta pani je u taky 🙂

a hlavne, proc bych to nemohla napsat jak to citim? jsem plna hormonu a emoci... mozna presne to stejne proziva autorka temy, jen to az tak uprimne nenapsala.

lina129
22. júl 2015

@misza1 oki, vsak som napisala, ze nic v zlom... len mi to prislo take smutne napisat, co som komu zle urobila... ja mam najlepsiu kamosku, ktora velmi chcela dievcatko a maju druheho chlapca a jasne, ze bola smutna, ze to bude opat chlapec, ale preco to brat hned tak depresivne a tragicky... ved to nie je nic take priserne... chcela som len napisat, ze ozaj zeny, ktore prejdu utrapami toho, ze sa im nedari bejby, su stastne ked sa im podari cokolvek... ale su to len moje pocity... skriepit sa tu isto nechcem, na to nemam nervy... a drzim palce, aby si sa co najskor zmierila s tym, ze to bude opat chlapec 🙂

misza1
22. júl 2015

@lina129 ja kazde zene preju dite, je to to nejuzasnejsi na svete, kdybych resila neplodnost, resila bych tu temu, ted kdyz resim pohlavi, tak pisu o svojich pocitech. fyi. taky jsme se dele snazili, takze o nedareni se vim svoje...

bibiankab
autor
22. júl 2015

Dakujem za vyjadrenia, ja som len rada ze som neni jedina ktora ma take pocity. Dnes som malinku videla na 3D sone. Je zdrava, to je najdôležitejšie ale stale je vo mne tuzba po chlapcovi. Uvidime mozno sa zadari so tretice. A ked nie tak bude doma sami babinec.

maroli
22. júl 2015

Mne to pride trosku sebecke.To babo v brusku vnima mamickinu nespokojnost,nastvanost a uklada si do seba pocit viny,ze nesplnilo poziadavku.Babatku v brusku sa okrem telicka formuje aj povaha a co sa teraz donho ulozi bude sa s nim vliect do konca zivota.Ak nie je bezpodmienecne lubene moze sa stat,ze sa v zivote stale bude snazit niekomu zavdacit a seba bude odsuvat na druhu kolaj.A ked sa nezavdaci pridu pocity viny a tak stale dokolecka.Toto pisem hlavne pre mamicky co este len planuju deti aby si rozmysleli svoju reakciu ked im doktor oznami,ze necakaju dietatko ake si vysnivali.Nech ho prijmu take ake je hned odzaciatku... lebo je to dar. 🙂

roxana280
22. júl 2015

@bibiankab napíšem taký"malicherný" názor..máme len jedného syna, viac detí nebude..chcela som chlapca, pretože ja si myslím, že muži to majú ľahšie v živote ako my ženy..takže z lásky k svojmu dieťaťu, chcela som preň jednoduhšiu cestu, od prvého pohybu som tušila, že to bude chlapec a teraz ho mám, riadneho beťára, ktorý môže za každú jednu moju vrásku..aj tak ho ľúbim, dievčatá bývajú väčšinou kľudnejšie...ja som si priala len to lepšie pre svoje dieťa a tak si to musím riadne "zažiť". Ak by sa mi narodilo dievčatko tiež by som ho ľúbila, možno by bolo krehkejšie a mala by som potrebu ho viac chrániť..chlapca som túžila mať len z toho titulu, že chcem, aby sa malo lepšie ako ja.. keď som v koncoch tak si púšťam..

https://www.youtube.com/watch?v=ipPRojv8VXg

na to čo si človek želá, ono sa to môže splniť 😀 . Najdôležitejšie je zdravie aj keď je čert, je náš a relatívne zdravý..som šťastná matka nie pre chlapca, pre zdravé dieťa aj keď besné 😎 😎

petkovadanuska23
22. júl 2015

Ano si..Keby ti dal zivot poriadnu facku,tak by si vedela ze je uplne jedno ci je to chlapec alebo dievca.Dolezite su ine veci...

diana20
26. júl 2015

@bibiankab ja čakám prvé... Od začiatku si myslím, že je to chlapec, veľmi ho chcem a doktori mi to dvakrát potvrdili a na poslednej poradni mi doktor povedal, že je to dievčatko.. Neviem teda vôbec, čo čakám, ale tiež som si kládla otázku, čo som za človeka, keď ma vôbec nepotešilo dievčatko. Keď som mala dokonca pocit, že som sklamaná, že zrazu mi povedali, že dievčatko.. Teraz už sa teším aj ak bude dievčatko, ale stále by som radšej chlapčeka.. No neboj sa, ľúbiť budeš to dieťatko aj tak rovnako ako keby bola tvoja dcérka chlapček.. Stále je to tvoje dieťa a ľúbiš ho.. Vôbec nie si zlá matka..

dai
26. júl 2015

@bibiankab ahoj. Si normalna. Mat 2 dievcata je zaroven super🙂 tak ako je super mat 2och chlapcov ci parik... ja som napr. Preferovala aj 2he doevca - kvoli malej, hrackam, izbicke... mam chlapca cize parik - mala bola na zaciatku sklamana, mne to nejak zrazu bolo jedno. Teraz je super - vidim ze sa vela od seba ucia... u mna ta preferencia asi vychadzala z toho ze ja mam2och bratov a napriek tomu ze mame super vztahy, sestra mj najmae v puberte velmi chybala... tvoje mozu mat genialny vztah a podrzat sa v tazkych chvilach... neboj , budes ich obe milovat😉

maja2039
26. júl 2015

@bibiankab nic si nevycitaj ja mam dvoch synov pri druhom som strasne tuzila po dievcatku a ked sa narodil ta ista radost a laska ako pri prvom, nie si zla je to len tuzba 🙂

dai
26. júl 2015

@petkovadanuska23 precitaj si prispevok od horany... kazdy zije a riesi svoj zivot, ked pridu facky riesi facky - z nikoho to nerobi lepsim ci horsim clovekom

alk05
12. aug 2015

@bibiankab uz si zistila co to je? 🙂

bibiankab
autor
12. aug 2015

Ano, budeme mať opäť dievčatko. Boli sme na 3D - takže je to na 100%. Hádam prístroj neklamal 🙂 Už to neriešim, aj keď tá túžba po chlapcovi tam stále je. Manžel je skvelý ten sa veľmi teší, len nás trochu mrzia reakcie niektorých ľudí. Reakcie typu: ale nevadí nabudúce bude chlapec alebo no čo už nepodarilo sa a pod.. Ako keby mať chlapca aj dievča bola povinnosť. Už sa na malinkú tešíme a možno si niekto povie že povedať: hlavne aby bolo zdravé je klišé tak nieje. Zdravé dieťa bez ohľadu na pohlavie je to čo si všetci prajeme.

sheila72
12. aug 2015

Áno, si :D

mooonika1975
12. aug 2015

jooooj, to je normálne, keď sa to narodí, tak uvidíš, že si na chlapčeka ani nespomenieš 🙂 🙂 🙂 🙂

bibiankab
autor
30. nov 2015

Takze kocky, nasa malinka Eliska uz je n asvete. Tie ktore ste pisali ze ked sa narodi zmenim nazor mali ste pravdu. Nasu malu lasku strasne milujeme a ked si teraz spomeniem ze som bola smutna ze budeme mat druhe dievcatko tak si nadvam do hlúpych a nevdacnych. Eliska aj Bibianka su dva najvacsie dary ake mi mohol Boh dat a dufam ze sa nebude na mna hnevat zato aka som bola. Takze ak niektora riesite pohlavie deti a ste smutne ze to nevyslo podla vasich predstav tak vedzte ze ked babatko uvidite bude vam suma fuk ze to nieje vase vysnivane pohlavie. Ja si budem este dlho vycitat ze som reagovala tak primitivne ked mi Dr. povedal ze bude druhe dievcatko. Takze na zaver svoje dve babulky by som nevymenila ani za 10 chalanov. Mozno klise ale naozaj je najdôležitejšie to ze nase deti su zdrave. Nerieste pohlavie. Je to hlupost a som rada ze som to pochopila aj ja. 😊

velkacica
30. nov 2015

lepšie syn, pretože zachová rod a imanie, kým dcéry to roznesú do iných rodín...

womankc
30. nov 2015

@bibiankab želám Vám veľa zdravíčka , šťastia a radosti .... ja som tiež pri poslednom strašne túžila po synovi, ani neviem prečo , keď mi dr na sone povedala , že to vidí na ružovo, tak som tak stuhla , že sa ma opýtala, či je všetko v poriadku hehehehheheheh ja som prosto ostala zaskočená, bola som presvedčená , že to bude chlapec .... ale ja som sa tešila aj tak
Moja švagriná sa upäla na to , že druhé bude mať dievča a teda mala chlapčeka a veľmi veľmi dlho nebola s tým ok......