Som zlá mama, keď chcem chlapca a nie dievča?
Ahojte mám pocit že mi už preskakuje. Čakáme druhé dievčatko ale chcela by som chlapca. Všetci mi hovoria že som hlúpa že hlavné je že sme zdravé. Dokonca aj môj manžel mi hovorí že asi nie som normálna. Nikto ma nechce vypočuť a tak mám naozaj pocit že som hlúpa a nevďačná.
@bibiankab Aj ja som rada, že si to pochopila. Keď som po dlhých rokoch ostala tehu, tak mi bolo jedno čo to bude a keď sme sa bezvýsledne pokúšali a ešte pokúšame o druhé, tak pohlavie je to posledné čo riešim. Prajem Vám veľa zdravíčka a ostané si už vybudujete sami.
Podla mna nie je nic krajsie ako ked das svojej dcere sestru, alebo synovi brata. Ten hlupy mytus mat parik je dobry len pre rodicov aby si kazdy uspokojil svoju tuzbu. Pre deti je najlepsie ak su rovnakeho pohlavia, v detstve aj dospelosti. Nech mi nikto nehovori aky ma zena uzasny vztah s bratom, alebo chlap so sestrou. Prve lasky, sex, menstruaciu, ovulaciu, potrary a porody urcite ziadna neprebera s bratom. Takisto chlap sa skor poradi o sexe, frajerkach, milenkach, praci a pod. s bratom ako so sestrou.
Takze NAJ je mat ked dve deti, tak rovnakeho pohlavia. Ked chce niekto viac ako dve, tak uz je to ina tema.
@liuliu Ono je to paradox, ale podla psychologie zena je rada dcere kym je mala, presne preto co pises, je miernejsia, neodvrava, da sa paradit a robit copanky, je tam ta pochopitelnost a blizkost lenze...vsetkeho docasu. Pri dospievani sa zrazu tento vztah narusi, a najcstejsie si byvaju sokynami. Vzdy je tam vacsie ci mensie napatie, trenie, nepochopenie. Dokonca v tych odbornych clankoch to bolo aj vysvetlene ze je to zelana vec, aby sa dievca odputalo od matky je tento proces v nejakej forme nutny...Kdezto syn, ten ziskava na vyzname v matkinych ociach vekom. Ked dospeje, kazda je nan hrda, a vacsina viac nez na dcery, mamickin synacik je puto ktore ona s dcerou nebude nikdy mat. Synova prva platonicka laska, aj ked nemusi byt vidno je jeho mama, a ta to podvedome citi a lichoti jej to. Do smrti syn bude matku zastavat, ak len nie je uplna bosorka.
Kdezto dcera prilne k otcovi a to bude zase jej laska. Dokonca su teorie ze vztah otec-dcera, ak len nie je naruseny nejakym neharmonickym posobenim, alebo podmienkami, je za vhodnych okolnosti najsilnejsi spomedzi moznych rodinnych konstalacii vobec, dokonca si moze byt blizsi nez manzel a manzelka. Toto matka s dcerou mat nebude nikdy. Mnoho otcov sa tohto dokonca boji a uteka pred tym , a robia si umelu hradbu tym, ze sa boja ze je za tym sexulany nadych. ale on nie je, je to len velmi intenzivna blizkost...Cize tak, ono to neskor vyjde tak ze sa to prekrizi. Ja mam z oboch pohlavi deti a velmi sa mi tato teoria zacina ukazovat pravdiva, hoc ani na jedno z deti by som nedala a obe su moj zivot.
@horana to su naozaj divne teorie,... u mna teda neplatia ani nahodou🙂 ja mam s mojou matkou genialny vztah, s otcom tiez ale myslim ze s mamou intenzivnejsi ( nemala som dobry vztah v dectve , v puberte tvoja teoria sedi, ale momentalne je ten vztah super ) - co sa mojich deti tyka - tiez mam obe pohlavia, tak mam velmi intenzivny vztah s oboma, napriek tomu ze malinka je uz velka a ide do puberty
@amy2408 jemine... vztahy su vztahy a mas ich take ake si vytvoris - moj muz je z 3och bratov a vztahy otrasne, moja svagrina 2 sestry a tiez dobreho slova na seba nepovedia... Ja mam 2och bratov a nech ti to neviem ako divno znie tak vztahy super - predstav si ze sme preberali frajerky a frajerov spolu - vyrastali v 1nej izbe, spali v 1nej izbe a napriek veku stale vela spolu veci riesime - a prave tych co si popisala...
ja s tebou suhlasim ze prirodzena tuzba dievcatka je mat sestru , ale vela funkcnych sesterskych ( hlavne kde bol maly vekovy rozdiel ) vztahov nepoznam... a zial aj medzi chlapcami to skor smeruje ku konkurencii ak su len sami dvaja a vekovo blizko seba...
@liuliu tie teorie su len psycho zovseobecnenia... dieta bude take ake si ho vychovas a tvoj vztah s nim aky si vytvorite... jasne ze su nejake tendencie ako sa sprava to ktore pohlavie, ale vychovou s ada strasne vela spravit... Ak das synovi slobodu tak nebude pricucnuty mamickin maznacik, ked dceru naucis milovat samu seba, tak urcite bude milovat aj teba etc. ...
@horana tie vynimky tvoria realny zivot, statistiky len zovseobecnuju vseobecne ... ja mam teda okolo seba nastastie dospelych ludi, nevidim tu vela mamickinych pricuckov ani umrncane zenske ziarliace na vlastne matky ci naopak... toto je podla mna len vec dospelosti myslenia a vychovy
@dai Tak som to nemyslela, nie je to vzdy otvorena ziarlivost casto ani, ale to "sokynstvo" matka-dcera tam byva, a teda podla mojich pozorovani tie statistiky noazaj odrazaju realitu. Neberiem to vsak ako nic zle, tak to skratka chodi, su to tie rucicky vah, ktore nemusia byt vzdy navidomoci vychylene, ale isty trend tam je. A tak ako v zivote to muza taha k zene - vacsinou, a zenu k muzovi, takto prekrizene to byva aj s detmi, dcera imponuje otvoci, syn matke. Hoc v prvej chvili by chcel kazdy to svoje pohlavie radsej, nakoniec zisti ze ho pritahuje to opacne, vo vsetkej pocestnosti.
A to ze pre chlapa bude mamicka vzdy mamicka je tiez fakt, nezalezi na tom ci bude taky ten otvoreny pricucok, alebo to mat viac maskovane, a ked nenestane nejaka specialna situacia kde to bude moct/musiet vybalit, zostane to latentne, nicmenej podla mna to tak chlapi, az na vynimky, maju temer naozaj vsetci, fakt.
@horana neviem... mne to pride divne ziarlit na cloveka ktoreho milujem tak ako milujem deti - dokonca az nerealne, kedze pre dceru si prajem len to najlepsie, tesi ma ze je nadherna, krajsia ako kedy ja som bola, tesi ma ze je sikovna etc. ... necitim ani stipku negativnej emocie... detto ma tesi ze ma krasny vztah s muzom, takisto ako ma tesi ze syn ma s nim taky ten spravny otec/syn vztah... nejak stale mi vychadza ze tie primitivne emocie su len prejavom nedospelosti ci nejakeho stradania/komplexov v pocitovej stranke
Mila bibiankab, cakas dievcatko, lebo to tak ma byt. Preco je to tak, pochopis neskor. Skor sa Ti ulavi, ked prijmes situaciu tak ako je a mozno sa pozries na vec tak, ze Ta caka to najlepsie, co si mohla dostat 🙂. A urcite si skvela matka. Chapem Tvoje tuzby a pocity, ja sama mam dvoch chlapcov, hoci som si tiez myslela, ze bude parik. Neskor som zistila, ze dvaja chlapci su pre mna tym najlepsim, co sa nam mohlo stat. Tak hlavu hore, vsetko je ok 🙂.
Bola som hotova cele tehotenstvo ze cakam syna. Vzdy som tuzila po dcerke.... kazde sono som preravala a pri porode ked mi povedali mate krasneho chlapceka,tak som bola hotova,bolo mi do revu a az ked som ho uvedila som pochopila,ze je to ten najkrajsi chlapcek,ze je moj,ze ho neskutocne milujem ... myslim si ze su to hormony,dnes sa na tom smejem ale v tehu to bola tragedia. Si normalna,si dobra mama... ver mi prejde to a ty ju budes milovat viac ako cokolvek na svete,tak ako ja milujem svojho syna a som hrda ze mam syna
Ja som tiež stále dúfala v chlapca xD fakt si neviem predstaviť že by som mala kupovať bábiky,ružové veci atď.. fuji :D som nenormálna? Možno :D ale bohu vďaka za syna 🙂
viete kolke zeny by chceli mat dieta a nemozu a je jedno ci chlapec ci dievca a vy tu riesite takuto malichernost? dat chlapca na adopciu lebo chce dievca? toto je normalne ? to myslite vobec vazne? mam chlapca a druhe by som si priala dievca nech mam paar ale ked nebude budem stastna tak ci tak... zdrave dieta je stastie a je jedno ci chlapec ci dievca!!!!
Diskusie necitam ani neprispievam....ale tak toto baby hadam nemyslite vazne co tu riesite....a niektore nazory no neviem...Ved dieta je neskutocny dar, ludska bytost...a nie nejaka vec pri ktorej si budem vyberat ci chcem ruzovu alebo modru....
no, tieto uprednostnovania jedneho pohlavia mi pridu zvlastne.. ja mam sice doma aj chlapca aj dievca, pride dalsi chlapec ale naozaj je zvlastne citat, ze niekto zvazuje adopciu kvoli tomu, ze nevysla predstava..
/to aj kvoli tomu si davaju zeny zistit pohlavie z krvi, aby sa mohli vcastne rozhodnut co dalej? 😕 🙄/
ak by som si mohla vybrat, tak si vyberiem tretie dievcatko, ale vobec nevnimam ako nejaku tragediu, ze budeme mat dvoch chalanov a jedno dievca - na tretieho syna sa velmi tesim a jedine co je NAOZAJ dolezite je aby bol zdravy a zivy!! to akeho bude pohlavia je naozaj malichernost.. bude to moje male babo tak ako prvi dvaja a milovat ho budem nech je cimkolvek.. chapem, ze hormony vyvolavaju rozne predstavy, ale zas riesit to radikalne adopciou?... fuuha..
a len tak pre zaujimavost - dievcata sa daju obliekat aj do inych farieb ako je ruzova 😀 aj ked vdaka tomu, ze nie vzdy jej dam ruzovu sa dostavam do situacii, ze musim povedat, ze to je dievcatko, lebo ani vlasky jej nerastu, ani nausnice nema.. a minule ked sa ma jeden chlap pytal, co cakame tretie a ja som povedala, ze chlapca, tak na mna sucitne pozrel - "ze zas nevyslo dievca" ja mu na to, ze nerozumiem, ved toto je dievca a ukazala som na dceru, ktora mala biele tricko a zelene kratasi so srdieckami.. a on ze "ale nie, to fakt?" - no nie, vymyslam si a neviem ake deti mam 😀 😀
Co som sa ja narevala... 😆 ze nie je spravodlivosti na tmto svete,ked druhe aj tretie dieta malo byt chlapec. Pri poslednom navyse sestra cakala prve a hned dievca...vzdy som si povedala,ze som strasne hlupa,ze to drobatkp za to nemoze,ale proste to nastavenie,ze vsak snad uz vyjde dievca...co uz,malo to tak byt,lubim ich najviac na svete...my sme boli silne tri posledne generacie zien a co sa nestalo, v generacii nasich deti je 10chlapcov a len 2 dievcata. Navyse my sme tak strasne dynamicka rodina, v jednom kuse v pohybe,ze osud sa rozhodol,ze dievca by nam asi nestacilo,tak nam nadelil troch fesakov...a tu sme,stastni a zdravi
...obcas si sice trhame vlasy,ked sa dvaja starsi klbcia a vadia,ale viem,ze jeden bude zhanat frajerky aj pre druheho a druhy bude prveho grcajuceho po zurkach zodpovedne dopravovat domov 😍
@maminkynafazulka prečo ružové, dievčatko môže nosiť žlté, zelené, svetlo modré šatôčky, biele a vôbec nemusí ružové a také aj poznám, že ružovú dávajú dievčatku malo a keď tak svetlulinko ružovú alebo matnú ružovú
@tanusenka cely zivot je o malichernostiach. ked niekto k stastiu potrebuje dievca no prosim nech ho ma, ked chce chlapca no budis. odsudzovat niekoho kvoli tomu ze je nestastny z pohlavia ktore caka je tiez prizemne. mne je jedno kto kde nemohol mat dieta a cakal nanho sto rokov. To asi ako keby som mu povedala nech si adoptuje z kambodze lebo co tam ti chudacikovia.
a ano ja dieta opacneho pohlavia nechcem a este neviem ako to vyriesim. Neviem ci zrovna adopcia to vyriesi, kto mi vrati tych devat mesiacov, porod, pribrane kila strie a vYpadane vlasy. vsetko kvoli niecomu co nechcem a neznasam. Takze ano som nasrata a deprimovana.

@velkacica heh podla mna s nikym nebudes mat taky blizky vztah ako s dcerou; to je sen kazdej normalnej zeny mat dcerku s vrkocmi 🙂 . Ja som chcela len jedno pohlavie ; druhe som chcela dat na adopciu 😀 tiez vsetci krutili hlavami 😀 ale nasrastie nam to vyslo.