icon

Strach z ďalšieho tehotenstva kvôli nevoľnostiam

2. mar 2025

Pozdravujem dievčatá ,
Chcem sa opýtať, mali ste strach z ďalšieho tehotenstva skrz nevoľnosti ?
Aktuálne som tehotná ale čaká ma zákrok tehotenstvo nevyšlo. Samozrejme od kedy som si urobila test až doteraz trpim nevoľnosťami aj celý deň, nezvraciam len ma napína tvoria sa mi v ústach hnusne sliny len odpluvam.
Zákrok bude asi vykúpenie už, no ale k veci po tejto skúsenosti sa mi vytvoril v hlave blok že v žiadnom prípade už nechcem skúšať opäť otehotnieť proste ako keby nie som ochotná už toto trpieť .. takto som si to dala do hlavy, že nie som ochotná takto trpieť keďže jednak tehotenstvo nevyšlo a proste do toho vlastne tie nevoľnosti ktoré sú miestami neznesiteľne .. mali ste to niektorá z vás tiež takto ? Že ste si doslova odtrpeli tehotenstvo a potom ste už ďalšie nechceli ?
PS: jedno dieťa už mám

taktotedanie
2. mar 2025

Pozri, nechaj si cas a uvidis
Je uplne v poriadku ak sa rozhodnes mat len 1 dieta

vkatush
2. mar 2025

Ja som pri prvom zvracala niekoľkokrát denne, každý deň až do pôrodu. Doslova deň pred pôrodom som ešte zvracala, tie nevoľnosti boli hrozné.
Teraz čakám druhé, som skoro v polovici a možno na rukách by som zrátala, koľkokrát som vracala, a aj to bola často na vine zubná kefka. Ale zato toto tehotenstvo mám stále stavy na odpadnutie, čo je veľký problém, keď mám doma malé dieťa, o ktoré sa treba postarať.

K otázke, nie. Len kvôli nevoľnosti som si neurobila blok. A to mám obe rizikové, problémové, mala som aj hospitalizáciu, nič poriadne nemôžem robiť a je to extrémne náročné, neustále sa bojím, či to dotiahneme úspešne do konca. Ale chcela som vždy dve, tak idem aj cez všetky tieto nepríjemnosti. A šla by som do toho znova, ak by sa božechráň niečo stalo.
Ale napr keď sa narodí druhé, viem, že už tretie nechcem. A jedným z dôvodov je to, že moje telo proste tehotenstvo nedáva a je to pre mňa naozaj ako nejaká 9 mesačná choroba. Už by som to asi nedala ani fyzicky ani psychicky.

autor
2. mar 2025

@vkatush ach som rada že tieto pocity nemám sama , tiež mám pocit že pri tomto druhom tehotenstve to moje telo nedáva , prvé som mala viac menej okej
Ale toto druhé je od začiatku strašne a keď sa potom dozvieš že vlastne z toho nebude nič :( je to ešte aj na psychiku náročné
Uvidím čo bude časom ale odmietam momentálne si čo i len predstaviť žeby som opäť bola tehotná
Držím ti palce 🤗 nech to mas čím skôr za sebou aby všetky nevoľnosti odišli

vkatush
2. mar 2025

Daj si čas určite. Prešla si si teraz náročným obdobím, ktoré nechce žiadna žena zažiť, potrebuje ti zregenerovať telo aj myseľ.
Možno časom si povieš, že nie, do druhého nejdem alebo naopak, chcem druhé, stojí mi to za to. Ale spracuj najprv to, čo sa udialo teraz a až potom rob takéto životné rozhodnutia.
Posielam veľa veľa síl ❤️

orini
2. mar 2025

No ja ta teda uplne chapem. Prve tehotenstvo skvele a teraz druhe obrovske nevolnosti, a veru som si povedala, ze keby som vedela ako mi bude, uz radsej do toho nepojdem a ostanem pri jednom. Ale vies... to je ako s porodom.... ja som mala priserny porod a povedala som si ze uz nikdy rodit nepojdem, nebudem mat dalsie dieta a nebudem toto zazivat znova, a hla! Som opat planovane tehotna... tuzba zeny po dietati je asi viac ako bloky v hlave, ktore casom prejdu a zabudnes alebo budes chciet zabudnut na ne. A este si uvedom, ze kazde tehotenstvo je ine a je to naozaj len loteria, ako ti bude. Par tyzdnov ale vydrzis, nie? Par hodin tazkeho porodu asi tiez, par neprespanych noci asi tiez?... kazda mame v hlave nieco z coho mame strach, neprijemny zazitok a podobne. A predsa ideme do toho znova, lebo mat vlastne dieta je pre mnohych to najkrajsie co mozu na tomto svete mat. A preto sme zeny. Lebo dokazeme tolkoto zniest, tolkoto vytrpiet, sme silne. Si silna a ak budes v buducnosti chcet mat opat dieta, verim ze svoj strach prekonas, tak ako mnoho mamiciek z nas 🙂

kiki68
2. mar 2025

Mne bolo zle vzdy v tehu, takze za mna je to sucast tehu, nieco chcem, musim nieco obetovat. Nieco za nieco

carbafa
2. mar 2025

Pre mna bol prvy trimester priserny. sice som ani raz nevracala, aj ked ma nadrapovalo, mala som priserne nevolnosti, neznesitelnu pachut v ustach nonstop, stale nejake fyzicke priznaky, ktore ma deptali. Cize aj psychicky som bola uplne hotova. Ja by som do toho znova uz nesla, veru. 🥲 Ale poznam aj kopec zien trpiteliek, ktore sa vedia povzniest viac a sli by to toho opakovane.

kiki68
2. mar 2025

@carbafa vies co, ja ked som mala 28, tak som rok grcala denne, strasne stavy, gastro diagnoza. Ked som grcala v tehu, tak si hovorim „ toto ma jasny termin „kedy to pominie tie stavy. Ale pri tej dyspepsii a dalsich dvoch dg k tomu to bola morda jak hovado. Ides na hadicku, dufas, ze nieco najdu a pomozu. Ja som sa az tesila ked mi davali lieky. Cize vzdy moze byt horsie aj mimo tehu

ivka21
2. mar 2025

Ja si skôr myslím že máš take pocity kôli tomu že to nevyšlo😢.Potrebujes určite čas to spracovať.

lucka2303
3. mar 2025

ja som mala 3 neúspešné tehotenstvá, a pri každom mi bolo zle, pocit plného žalúdka a na zvracanie. Tiež som si vravela, že zbytočne trpím tých 10-11 týždňov kým sa dostanem na čistenie a rozmýšľala som, či sa mi to vôbec oplatí ešte. teraz som znovu tehotná 7-8 týždeň, zle mi je každý deň a tiež ma hocikedy napadne myšlienka, že či to stojí za to (ale len kvôli tomu, lebo sa bojím, aby som znovu nemala zamlčaný potrat). Je to moja posledná šanca aj kvôli veku, tak uvidíme ako to dopadne, ale verím, že to teraz vyjde.