Strach, že prídem o bábätko v brušku
Ahojte,asi pred 2 rokmi som prekonala biochemické tehotenstvo,rok potom sa nedarilo otehotnieť a tak sme isli na IVF,boli 2 vklady a nevyšli. Skoro po 4 rokoch snaženia som prirodzene otehotnela.Som skoro v 5 týždni,veľmi sme sa tešili,že mám pozitívny tehotenský test.Doktorka na sone ešte nic nevidela a tak mám veľký strach,že sa to zopakuje.Každé rano sa budím do prace o hodinu skôr,boli ma brucho a mám nutkanie sa vyprázdniť na wc.Potom cely den bez problému.Mal to niekto podobne a dopadlo to dobre?
@m_o_n_c_a_k po neúspešných vkladoch som bola na všetkých týchto vyšetreniach a všetko v poriadku.Myslis,že taký strach môže uškodiť?😔
Že doktorka v 5.tyzfni nič nevidela je normálne. Išla do tam zbytočne skoro. Stres bábätku určite neprospieva, snaž sa ukľudniť. Držím prsty,aby to dobre dopadlo ☺️
Ja som po 2 rokoch otehotnela a v novembri v 9tt som potratila.. Po 2 mesiacoch som opäť tehotná a tiež mam veľký rešpekt.. Tiež nejaký 5tt ale k doktorovi nejdem lebo ani pri prvom ani pri druhom nebolo ešte vtedy nič vidno.. Tak sa nechcem ešte viac stresovať.. Držím palceky
Bohužiaľ ten strach Ti nikto nevezme a aj len sme To tu všetky napísali že to dobre dopadne tak to dobre dopadnút nemusí a budeš sa báť. Mám za sebou roky pokusov. Potraty. Zamlknute tehotenstvo. Anembryomolu. Raz som bola večer na pohotovosti, kde srdiečko krásne bilo dieťatko malo tabuľkové rozmery a do rana som potratila... teraz som 27tt. A aby som bola úprimná začiatky boli katastrofálne. Krvacanie, hematomy ... cely čas som si myslela že o dieťatko prídem a po predošlých skúsenostiach som vedela že to že mi pred pol hodinou povedali že všetko ok neznamená že to je aj teraz. A drobček sa udržal. A bojuje 🥰. Ja som si vydýchla možno až okolo 20tt reálne... a aj teraz ma občas ešte prebehne mraz keď som ho za poslednú hodinku dve necítila.
Zle skúsenosti nás poznačia ale našťastie je oveľa viac príbehov so šťastným koncom. A hlavne snaž sa dýchať a uvoľniť aj keď to nie je jednoduché aby si si to tehu aj trosku užila.
@cookie29 ty si si tiež prežila😔ale teraz sa tešíš a ja ti držím palce.Všetko bude dobre 🍀 aj ti na niečo prisli,prečo sa to všetko stalo? Snažím sa mysliet pozitívne,ale takto mi bolo na preháňanie aj keď som mala biochemické a preto mám strach.
“Ahoj, rozpravas sa s niekym o svojom strach a pocitoch... potrebujes teraz oporu a velku snahu aby ta niekto rozveselil a naviedol na ine myslienky...mne len toto pomaha.. a vela vela aktivit aby dni bezali rychlejsie..”
@zuank ahoj,manžel sa snaží ma rozveseliť a aj v priebehu dna sa mi to ako tak dari mysliet aj na niečo iné,len rana mám take kritické hneď keď sa zobudím😔
vies, bohuzial v tomto smere je hlava vacsinou nic moc a mozog hlada suvislosti aj tam kde nie su 🙂 mna prehanalo pri kazdom tehotenstve, nech dopadlo akokolvek. Akoze jediny skutocnym priznakom, ze by sa mohlo nieco diat, je spinenie/krvacanie... vsetko ostatne je mimo... pretoze priznaky chodia a odchadzaju bez toho, aby nieco nebolo v poriadku.
Ahoj, držím prsty, nech je všetko v poriadku.
Stres bábätku škodí, tak sa snaž na nič zlé nemyslieť.
A v piatom týždni je ešte veľmi skoro, aby tam bolo niečo vidieť.
Mne v šiestom nič nevidel, až v ôsmom
Nepresla som si potratom, tak neviem, aké je to ťažké, ale tiež mi nebolo všetko jedno, keď mi vtedy povedali, že nič nie je vidno, príďte o dva týždne.
A to bolo už moje štvrté tehotenstvo, dovtedy skoro žiadne problémy.
Neboj, všetko bude ako má byť
ano...strach ti moze uskodit, co ma clovek v mysli to si privola zvycajne... ak sa ma narodit tak sa narodi, mysli pozitivne, ak to nevyjde vyjde to nabuduce drz sa! 🙂
Mna prehanalo rano asi dva tyzdne po zisteni tehotenstva a vsetko ok 🙂 potom nastupili nevolnosti
Nič sa neboj ;) všetko bude ako má byt 🙂 mne pri biochemickom tehotenstve povedala doktorka že telo presne vie čo robí a zrejme by bábätko nebolo ok keby sa narodilo a preto sa ho telo “zbavilo” aby mohlo prijať potom to zdravé a genetick v poriadku embryo .. a bum potom to prišlo a mala už má 3 mesiace 🙂 ... mne nebolo nič vidno až do 8tt a an to mi potom povedala že podľa sona je to len 6tt takze som musela mat posunutú ovulaciu 🤷♀️ ... mala som nervy keď mi povedala na začiatku že vidí len gestacny váčok ale je zatiaľ prázdny 🙈 a že mám prist za 2 týždne ... tie 2 týždne boli nekonečne a len som sledovala kde má čo pichne a či nezačne krvácanie ... a nakoniec za tie 2 týždne už tam bolo všetko čo malo byt a bolo to krásne pohodové bezproblémové tehotenstvo ;) držím palce až to je tak aj u teba 🤞hlavne sa přestaň stresová to nerobi dobre ani tebe ani tomu malému semiačku co má teraz plné ruky práce s vývojom a rastom ;)

Ahoj áno aj ja som mala pár potratov. 4ry. A už potom to vyšlo. Ak by sa to stalo znova tak treba navštíviť reprodukčná imunológiu a absolvovať aj hematologiu a tiež aj endokrynologii ci sa náhodou niekde v tomto nenachádza komplikacia.