icon

Štúdium alebo ostať doma s dieťatkom?

Dnes o 13:02

Rada by som sa s vami poradila. Pred pár dňami som zostala že som tehotná. Teším sa na bábätko ale problém je ten že som mala ísť do druhého ročníka na VŠ. Študujem externe a chodím popritom do práce ale zarobím len minimálnu mzdu. Bývam s priateľom on je v armáde teda má dobrý plat ale byt nemáme vlastný žijeme v podnájme. O svadbe sme sa rozprávali ale chceli by sme ju keď ja dokončím školu. Teraz som zistila že som tehotná. Ach čo mám robiť ??? Priateľ mi vraví aby som určite šla do druhého ročníka a aspoň to skúsila. Chce zobrať hypo aby sme kúpili aspoň menší byt kym sa bábo narodí a hovoril že do narodenia bábätko by ma určite požiadal o ruku. Ale ja sa proste bojím že tú školu nedokončim. A že to bude finančne náročné a nezvládneme to. Rodičia mi sľúbili pomoc s bábätkom keď sa narodí vraj nech dokončím školu. Kamarátky ma upokojujú že sa priateľ k tomu postavil rozumne ale ja stresujem aj napriek tomu.

Strana
z2
anonym_801269
Dnes o 15:35

@anonym_autor Podľa je najlepšie ísť na potrat a dokončiť školu. S malýn´m dieťaťom školu určite nedokončíš a budeš potom odsúdená na nízku mzdu a živorenie.

autor
Dnes o 15:37
@anonym_801269

@anonym_autor Podľa je najlepšie ísť na potrat a dokončiť školu. S malýn´m dieťaťom školu určite nedokončíš a budeš potom odsúdená na nízku mzdu a živorenie.

@anonym_801269 na potrat určite nepôjdem. Bude to moje milovane bábätko a keby som aj nedokončila školu, tak vymyslím niečo iné

anonym_5e7d1f
Dnes o 15:38
@julia_romeo

je kopec zien co vystudovali popri detoch... Nie je to ziadna tragedia a nic zlozite a tazke. Navyse studujes pomerne lahky obor takze je to len o chceni a zatnuti sa.. drzim palce

@julia_romeo Ľahký odbor? 🤦

autor
Dnes o 15:41
@anonym_5e7d1f

@anonym_5e7d1f súhlasím, že to nie je až tak zložité lebo už mám certifikát C1 z oboch jazykov, takže sa neucim tak veľa v porovnaní so spolužiakmi a doteraz som popri zvládala aj prácu, čo niektorí nie lebo učenia mali viac

anonym_5e7d1f
Dnes o 16:32
@anonym_autor

@anonym_5e7d1f súhlasím, že to nie je až tak zložité lebo už mám certifikát C1 z oboch jazykov, takže sa neucim tak veľa v porovnaní so spolužiakmi a doteraz som popri zvládala aj prácu, čo niektorí nie lebo učenia mali viac

@anonym_autor Tak to super, lebo segra študovala preklad.-tlmoc., ale iné jazyky a kopec času trávili v jazykových laboratóriách a čítaním zahraničnej lit. Teraz je to už vsetko iné. A na externom menej náročné.

verus_16
Dnes o 18:01

@anonym_autor necitala som komentare, dostudovala som VS na dennom. Na externom to zvladnes. Bude to narocnejsie ale stoji to za to. Popripade das odklad rok. V kazdom pripade vam obom gratulujem. 🤗

julia_romeo
Dnes o 18:07
@anonym_5e7d1f

@anonym_5e7d1f v porovnani s medicinou, jadrovou fyzikou a podobnymi je to lahky odbor...

Strana
z2