Tehotenstvo bez podpory partnera. Ako sa rozhodnúť?
Ahojte, potrebujem sa s niekým porozprávať, lebo mám pocit, že už to nezvládam sama. Mám 22 rokov, ešte študujem, nemam prácu a som v 6. týždni tehotenstva. Dieťa som neplánovala, stalo sa to nečakane. Môj frajer o tom vie, ale odmieta mi dovoliť ísť na potrat. Tvrdí, že ak si to dám zobrať, nikdy mi to neodpustí a bude mi to robiť zo života peklo.
Problém je, že mu vôbec neverím. Už viackrát ma podviedol a aj keď tvrdí, že s tým skončil, ja v ňom nemám istotu. Namiesto toho, aby ma podporil, len na mňa tlačí a vyhráža sa mi. Nehovorím o fyzických útokoch, ale psychicky ma úplne ničí. Cítim sa pod tlakom, stratená a neviem, čo robiť. Čo ak zostanem sama s dieťaťom? Čo ak to nezvládnem?
Rodine som to zatiaľ nepovedala, bojím sa ich reakcie. Prosím vás, ak ste boli v podobnej situácii alebo máte nejakú radu, ozvite sa mi. Neviem, čo je správne. Cítim sa hrozne a fakt neviem, ako ďalej.
Hrdosť nemáš žiadnu?Chalana pošli do čerta a choď na potrat
Preco je takyto debil tvojim priatelom?! Uz davno si ho mala odkopnut.
Co sa tyka dietata, sama si zvaz aku by si mala pomoc-financnu, celkovu- a potom sa rozhodni.
dieta si premysli a od neho odid hned
Toho debila pošli kade ľahšie a chod na potrat. Dostudujes, nájdeš si prácu a tak rozmýšľaj nad dieťaťom.. máš kopec času
Roziď sa s ním, neskôr mu povedz že si potratila. A nikdy sa k nemu nevracaj.
Ja by som na potrat nedokázala ísť za žiadnych okolností. Nad anonymnym pôrodom si neuvažovala? Ty musíš vedieť čo tvoja psychika unesie a čo nie. Ak sa necítiš nie len na výchovu ale ani na tehotenstvo, tak si ten potrat vybav. To že on nesúhlasí nerieš, dáva to najavo ako totálny kreten a takémuto vydieračovi by si nemala dovoliť mať na tvoje rozhodnutia vplyv. A roziď sa s ním prosím ťa, už nech to dopadne akokoľvek. Je to debil na x-tú.
Kto Ťa podviedol raz- a nieto viackrát -urobí to zas a znova, never mu a choď na potrat, nemáš istotu ani v ňom a ani prácu. Radšej najprv v kľude doštuduj.
Kašli naňho. Ten chlap není žiadne terno. Necháš si dieťa a vykašle sa na teba, budeš na všetko sama. Ved už teraz nie je normálny. Chod na potrat, dieťa môžeš mať neskôr.
Peniaze na potrat máš?
Ty nepotrebujes jeho povolenie, sprav ako uznas za vhodne.
Povedz o tom rodine, debila sa zbav a zariaď sa podľa svojho svedomia.
Prečo stále chrapeš s k.k.t.m čo ťa furt podvádza?
@michaela789 No lenže mohla by to urobiť, bez jeho vedomia?
Skus sa obratit na Poradnu Akexis. Pomahaju aj neplanovane tehotnym zenam. Treba si zvazit rizika potratu hlavne to, ze he velje riziko, ze nebudes moct mat deti a to, ze potrat samotny zanechava na zene velke nasledky.
Preco si vo vztahu kde si opakovane podvadzana?
Preco v takomto vztahu sexujes bez patricnej ochrany?
Preco si mu vesala na nos ze si tehotna ked vies aky je debil?
Ja som vseobecne proti potratom, ale s tymto magorom sa zviazat dietatom - znicis zivot sebe aj dietatu. Dva tyzdne sa tvar ze si si to rozmyslela, potajomky si pories potrat, povedz mu ze si o dieta bohuzial prisla A UKONCI TO S NIM! Mas podporu v rodine? Mama, otec, surodenec, dobra kamoska…? Lebo tento magor ta len tak nenecha odist.
@gribka1 je to jej telo nemusí mu nič oznamovať
PEKLO OD NEHO BUDES MAT MINIMALNE NA 18ROKOV CEZ DIETA PRAVE VTEDY KED SI DIETA S TAKYMTO CLOVEKOM NECHAS CI BUDES SLOBODNA MATKA ALEBO BUDETE SPOLU.
😡
Kks, ze peklo zo zivota. Fuj
A TY HO ESTE POCUVAJ JAK BÁBKA !
@januska12323 Ak by dala bábo na adopciu ani vtedy? Veď by ju videl tehotnú a zrazu nič?
Vyhraza sa ti a ked sa dieta narodi, tak sa o neho bude starat? Podla mna nie, ked mu nezalezi na jeho matke, cize tebe. V tvojom pripade by som ho poslala kade lahsie a sama sa rozhodla co dalej. Vobec by som s nim neratala do buducnosti, ci uz s dietatom, alebo bez. Zvladnes s pomocou rodiny vychovat dieta, dostudovat a byt slobodnou matkou? Je to tazke rozhodnutie, obe maju svoje pre a proti.
@palculienka40 ešte väčšie následky ako potrat môže zanechať nedostatok financií na starostlivosť o dieta, nezvládnutie výchovy atd atd… nehrajme sa tu teraz, že v dnešnej dobe je mat dieta prechadzka ružovou záhradou
@gribka1 a on má právo jej niečo zakazovať? Jej telo, jej rozhodnutie. Nie sú ani manželia. Tak aké práva má? Nie som za potraty ale je to jej telo a jej rozhodnutie. Kto bude dieťa nosiť 9 mesiacov pod srdcom, kto bude rodiť, kto by sa výhradne staral o dieťa? Toto chlap nezvládne. Žena samausí rozhodnúť, čo je pre ňu najlepšie. Ja by som sa na jej mieste porozprávala s mamou ( teda ak majú dobrý vzťah ) a potom by som sa rozhodla. A takého chlapa by som určite nechcela. Len veľa rečí a zlých, pomstichtivých už teraz? A podvádzal ju🤮😂. Ten nikdy nebude dobrým partnerom, otcom, čo by sa postaral o ňu a o dieťa.
V tvojom pripade je potrat asi lepsia volba … on je asi uplny debil, ktoreho genofond nebude nic moc a ty by si asi potrebovala tiez jednu poucnu od rodicov. Sexujes s niekym, kto ta podvadza este k tomu bez ochrany 🤦♀️ evidentne nemas rozum aby si sa starala sama o seba ako o dospelu osobu a nie este o male dieta. Mas viac ako 18 a si svojpravna … vybavuj veci sama a nesexuj s kazdym debilom co sa na teba usmeje
Zavolaj do poradne Alexis https://alexisporadna.sk/
Také to situácie tam riešia často.
@gribka1 chlap je divný to je jasné. A ak si dieťa nechá? To už bude na nej, či ho zapíše do rodného listu. Nikto teraz nevie, čo autorka nakoniec spraví. Možno mu sadne na lep a nechá si dieťa aj jeho. Ona sa nezapája do debaty, tak nikto nevieme čo časom spraví. Možností má viac. Keď to jemu povedala ako prvému a vie aký je. Mala by sa porozprávať s rodinou. Či jej dokážu pomôcť sa rozhodnúť.

Sama sa rozhodni ak bábo nechces a ním a teraz. Choď na potrat. A jeho opustí ak sa takto chová ku tebe už teraz bude to len a len horšie .. utekaj od neho. A jemu povec že si potratila.... Nech ťa nechá.. ak máš dôveru v rodine u niekoho tak mu povec čo sa deje bude ti ľahšie ak nebudeš nato sama ❤️