Tehotenstvo bez podpory partnera. Ako sa rozhodnúť?
Ahojte, potrebujem sa s niekým porozprávať, lebo mám pocit, že už to nezvládam sama. Mám 22 rokov, ešte študujem, nemam prácu a som v 6. týždni tehotenstva. Dieťa som neplánovala, stalo sa to nečakane. Môj frajer o tom vie, ale odmieta mi dovoliť ísť na potrat. Tvrdí, že ak si to dám zobrať, nikdy mi to neodpustí a bude mi to robiť zo života peklo.
Problém je, že mu vôbec neverím. Už viackrát ma podviedol a aj keď tvrdí, že s tým skončil, ja v ňom nemám istotu. Namiesto toho, aby ma podporil, len na mňa tlačí a vyhráža sa mi. Nehovorím o fyzických útokoch, ale psychicky ma úplne ničí. Cítim sa pod tlakom, stratená a neviem, čo robiť. Čo ak zostanem sama s dieťaťom? Čo ak to nezvládnem?
Rodine som to zatiaľ nepovedala, bojím sa ich reakcie. Prosím vás, ak ste boli v podobnej situácii alebo máte nejakú radu, ozvite sa mi. Neviem, čo je správne. Cítim sa hrozne a fakt neviem, ako ďalej.
@gribka1 kým nie je uvedený nikde ako otec nemôže nijak zasahovať. Jediné žeby si dal spraviť testy dna po narodení.
@januska12323 O tom som písala, že už o tehotenstve vie, tak čo mu bude brániť si vynútiť test dna.
Pochybujem že bude taký hrdina. Potom by sa musel starať sám.
@nicoletta98 mala si niekedy potrat? Umely ci prirodzeny?
@nicoletta98 su aj ine riesenia napriklad adopcia.
@palculienka40 nie, nemala, ale bola som znásilnená a keby som to musela nosiť, tak si to asi hodím 🙂
A ty veris jeho slubom po tom ako sa vyfarbil cinmi?
@nicoletta98 to dokaze pochopit len zena, ktora mala potrat. Pokus som zazila aj ja. Ale na potrat by som nesla nikdy. Su moznosti adopcia, babybox, ale potrat je nezvratny s nasledkami. Si predstav ak mas deti, ze by si sa rozhodla jedno z nich zabit. 🫢
Autorka a koľko má rokov tvoj partner? Vieš si s ním predstaviť budúcnosť? Budeš si môcť dokončiť školu? Si si vedomá, že budeš na ňom finančne odkázaná? Budete iba spolubývajúci s dieťaťom?
Este je tu riesenie, ak priatel dieta chce tak ho donost a starostlivost nech prebere priatel a ty sa dietata vzdaj. Stale lepsie ako potrat.
@palculienka40 tak hádam medzi embryom a človekom je rozdiel, nemyslíš? Predstav si, že by si svojim deťom nevedela zabezpečiť stravu, bývanie, vzdelanie, hygienu… 🤷🏼♀️ ale nebudem s tebou ďalej diskutovať.. pro liferi myslia vždy len na ten zhluk buniek, kdezto na ženu sa zabúda , pekný večer ti prajem
@momo00 on má 29 rokov, VŠ končím o rok
Ja by som mu povedala ak si to nechám tak ja tebe urobím zo života peklo. A možno sa stane, že pôjdeš sediet ak nebudeš platiť!!!
Toho choreho idiota posli do prdele bez ohladu na to, ci si dieta nechas alebo nie. Vlastne hned sa s nim rozid, tym padom uz nema co kecat do tvojho rozhodnutia.
Ak sa na dieta necitis, cim skor k lekarovi a zistit si ake mas moznosti
Dievča, nechoď na potrat. Nikdy si to neodpustíš. Možno sa chalan urozumní, možno nie. Ale neubližuj svojmu dieťatku, ono za nič nemôže. Nezaslúži si takú strašnú smrť. Prosím, daj mu aspoň šancu. Zavolaj na linku pomoci Alexis. Určite ti pomôžu v každom ohľade. Neboj sa, ty to zvládneš. ❤️🫂
@nicoletta98 tiez si to asi nezazila. Kazdy ma svoj nazor ty tiez. Pouzivas odborny nazor prolifer. Ano som za zivot. Prisla som o dieta a nikdy by som nesla na potrat. Viem ake to ma nasledky nezvratne. Nemusi sa o dieta starat. Vela parov co nemozu mat sa radi postaraju. Ci je lepsie dieta zabit? Alebo mu dat sancu na stastny zivot ale u niekoho ineho? Priatel ma zaujem tak nech sa postara on a ju to nebude nic stat. A rizoko, ze po potrate uz neotehotnie je velke.
Vacsia trauma je podla mna porodit dieta a vzdat sa ho, nez ist takto skoro na potrat. Pozri si ceske alebo rakuske kliniky kde pouzivaju tabletku, je to najsetrnejsi sposob. A aj ked teraz pojdes na interupciu, vobec nic to pre tvoje buduce rozhodnutie stat sa matkou neznamena.
No ak školu končíš o rok a teraz si tehotná, tak počítaj s tým že to tak nemusí byť. Ak porodíš, tak pochybujem, že sa hneď vrátiš do školy. Jedine, že by ti niekto s bábom pomáhal pokiaľ ty budeš v škole. Alebo prerušíš štúdium.
Tak ho donos a nechaj jemu lepsie ako ist na potrat. A ak ho lubis nemas o com. Ak budes riesit co ak pride lepsi mozno premrhas sancu na stastny zivot.
@palculienka40 20% je u teba vysoké riziko? Veris rečiam jej priateľa, že sa postará? Áno, radšej by som zabila embryo, ako porodila s tým, že neviem dieťa zabezpečiť po akejkoľvek stránke.
@palculienka40 veľa párov, čo nemôžu mat deti sa radi postarajú.. koľko deti si adoptovala ty?
@nicoletta98 ja mam dve deti a kedyze nemam adoptujem hned.
@palculienka40 a prečo neadoptujes aj teraz?
@vanilkovazmrzka som opacneho nazoru.
@nicoletta98 kvoli veku a zdraviu.
Pokiaľ máš dobrých rodičov, tak sa im zver a uvidíš, ako zareagujú. Možno by ti pomohli. Ja som otehotnela presne v tvojom veku, takisto bez práce a môj ex má opustil. Ja som si bábo nechala a bolo to to najlepšie, čo som mohla urobiť. Všetko som zvládla, syn je už dospelý a veľmi šikovný. Drž sa.
@nicoletta98 neskor by si lutovala, poznam zeny co si mysleli to iste a trpia cely zivot. Boli toho isteho nazoru.
@palculienka40 Jaj aha, takze ty máš dôvody prečo neadoptovat..ale z autorkinho krátkeho príspevku si vyčítala celu situáciu a anamnézu a na potrat nemá v žiadnom prípade chodiť. Skoda, toľko deti čakajú v deckom domove a ty sa rozhodneš neadoptovat… trosku pokrytecké od teba.

Ďakujem za všetky rady a podporu...cením si to. Chcem len dodať, že našetrené niečo mám takže ten potrat by som vedela zaplatiť. On však má dobrú prácu a neustále hovorí, že ma finančne zabezpečí a môžeme bývať v jeho byte plus vie, že chcem mať veľkú rodinu v budúcnosti. On je môj prvý vzťah a nemám to s kým porovnávať. Ochranu sme používali a dávali sme si pozor no aj tak sa to stalo aj keď nechápem ako.