Tehotná v 50-tke
Ahojte, myslím že tu chýba táto téma, ktorá by zaujímala viacero žien.Poznám názory niektorých lekárov,ale žijem v zahraničí,kde je celkom bežné, že žena v 50-tke, alebo po je tehotná . Mňa by zaujímalo,ako a kedy ste zistili tehotenstvo.V tomto veku to už nie je jednoduché 💕 keďže už žena pomaly ide do prechodu, príznaky sú veľmi podobné.Napíšte mi váš príbeh.Určite pomôže mnohým ženám
mn
@aadreaandalouse mna zaujíma a tym nechcem nikoho uraziť, ako zmýšľa žena, ktorá po 50.- ke zvažuje tehotenstvo.
Za prvé fyzicky už je telo úplne inde a nehovorim o kondícii, ale o prirodzenom starnutí organizmu, za druhé o zodpovednosti voči tomu malému, keďže na prahu dospelosti bude matke takmer 70 a za tretie by ma zaujímal hlavne dôvod - prečo ???
Ja som veľmi tolerantný a dosť benevolentný tvor, ale toto mi príde jednoducho úplne sebecké a nezodpovedné.
Po 50 už do vôbec neviem predstaviť, že je "bežne" aby bola žena tehotná. Už po 40 je to riadny zaberak,a čím vyšši vek, tým náročnejšie to je.Ja som rodila v 37 a v 38, a cítila som ze už aj to bol rozdiel. Kamoška mala prvé dieťa v 30 a druhe v 37 a rovno sa vyjadrila, že to bol obrovský rozdiel, uplme inak to znášala, bolo to oveľa náročnejšie teda to druhe tehotenstvo.
Po 50 je to už fakt príliš, jednak organizmus už nie je na to nastavený a potom dieťa co? Bude mať matku vo veku babky?
Mne sa takýto trend vôbec nepáči, skrátka sú isté veci, kde už jednoducho treba rešpektovať "tie číslice v OP"
@aadreaandalouse My sme mali v rodine jednu vzdialenu pribuznu, ta mala deti vela, myslim, ze nepouzivala ziadnu formu antokoncepcie. Tak sa stalo aj v 50ke, ze otehotnela, ale ano, to uz si myslela, ze ide o prechod 🙂 A o 2 roky mala este jedno 🙂
@chocolatte1 napriklad moja znama ostala tehotna tesne pred 50tkou. Mala teliesko a nieco sa tam pobabralo. Dieta sa kvoli teliesku narodilo v 27tt. Dnes je z neho sikovny zdravy skolak
@zuzana9393 ale veď ja nepíšem, že je to nemožné. Ani o prípade, keď sa to stalo neplánovane. Pýtam sa, čo vedie ženu v 50.- ke vedome plánovať tehotenstvo.
Podľa mňa je to hlavne vec tej konkrétnej ženy a nikoho iného.
@daridari11 nemyslím si, keďže po nej zostane na svete živý tvor a v relatívne nízkom veku sirota
@chocolatte1 s tym suhlasim. Ano chlapi by uz v tomto veku nemali vymyslat.
@chocolatte1 Tak uz je Snad jej vec.
@zuzana9393 čo s tým na muž?
Bavíme sa o pohnutke ženy, mat dieťa po 50.- ke.
@miadi nemyslím si, zodpovednosť je niečo iné ako sebecké uspokojenie svojich túžob
Kamaratka ma po 50 dieta.Gynekolog najskor ze nador a nakoniec porodila syna.Ma dospeleho syna takze az by sa nieco stalo postara sa o surodenca.Dieta je dar ako vravi no uz je toho na nu vela.Kruzky,ucenie,vozenie do skoly a venovanie sa mu, praca atd.Urcite neodporuca ako sme sa pred rokom bavili Vecer pada na hubu a s muzom moc pocitat nemoze skrz jeho pracu.
@jaskolka toto je velmi individualne. Ja som nevidela rozdiel, ci v 30, 32, 37 alebo teraz v 39. Mozno potom neskor, to nespanie horsie znasam, ked je to par noci po sebe, ale myslim tym take, ze byt hore 2-3 hodiny, vstat, nakrmit, a ked dieta hned zaspi, tak to davam s prstom v nose. A predsa, su uz 3 ks a pribudne stvrte, tak aj to je rozdiel. Problem je moja diagnoza, ale myslim si, ze keby som aj rodila ako 20 rocna, tak by sa mi objavila, lebo mi ju spustil druhy porod. To mi komplikuje veci iba.
No a s tym prechodom je to tak, ze ja asi budem plodna dost dlho este, moja mama mala este menzes v 56-ke a tesne pred 60-kou jej lekar nasiel pekne folikuly na vajecnikoch.
Nehovorim, ze je OK planovat v tomto veku tehotenstvo, ten strop mam niekde tak pred 40, ale zase ani 50 rocnu zenu nebudem oznacovat za staru babku, lebo to urcite tak nie je.
Typické 🙈🙊🙉 opýta sa na A a dostane odpoveď B C D E F ... plus ešte sama dostane otazky🤣
Ak sa jedná o teba tak si hlavne nenechaj okamžite náladu polazit. Viem,ze veľa žien nájde neskoro toho ,,pravého,, ... možno netuzila a zrazu bliklo, ze chce. Ja také neriešim kto v akom veku.
@pokojvdusi9 hej, no ked sa stane, tak by som na potrat asi nesla, odhliadnuc od toho, ze som veriaca, aj keby som nebola, asi by som to brala tak, ze malo k nam prist, ze to urcite ma nejaky ten dovod. Ale musi to byt narocne sa starat, to hej. Urcite by som dieta ale uz v 50-ke neplanovala vedome..
Pre mna jediny rozumny dovod mat dieta v 50ke je, ze by som sa 10-15r snazila mat, vselijako az som sa na to vykaslala a pritoda zariadila. Inak za mna cisty nerozum.
@nevenka tak ja píšem výlučne podľa seba a vlastnych skúsenosti.
Okrem toho, vo "veku babky" nemyslím, že dotyčná je stara babka, ale jednoducho to, že v takom veku už je bežné mat vnúčatá a byť im babka, ako byť "bežne tehotná v 50"ako píše na začiatku autorka.
Ja sama som mala rodičov"vo veku dedka a babky" v 24 som bola už sirota. Takže tak to myslím..
Ja mám o dva týždne 52 a teda si neviem predstaviť,mať malé bábo.Do 50 ky to bolo úplne v pohode,potom začal prechod a problémy s tým súvisiace.Mam malého vnucika,ako pohrať ,pokocikovat áno,ale permanentne sa starať o bábo to už nie je podľa mňa pre ženy v tomto veku.Niekedy prídem z práce a som tak unavená,že nevládzem skoro nic,a to nepracujem fyzicky.Kebyze rodom v 50 ke mala by som škôlkari a musela chodiť do roboty,lebo do dôchodku ďaleko.To by som nezvládla.
@miadi no keď som klikla na profil tak stojí tam Rakúsko a je tu registrovaná 08/22 ... možno v Rakúsku? Ako ja môžem napísať,ze ano v DE prvé dieťa kľudne aj po 35, mne v práci neverili,že som mala vtedy 10r a 7r, tam naozaj je to trosku inak ale teda 50r som nestretla. Inak dievčatá mali v skolke dve sestričky a ja som myslela,že babka chodí pre deti, sme si ešte s muzom hovorili ako sa na babku podobaju,ze ako pomáha deťom. Až raz počujeme,,Mama,, tak je to zvláštne,ale deti vyzerali spokojné.
@mamelka tak prve po 35je bezne hocikde .. ale 50 je dost rozdiel. V usa bol pripad zena mala xx deti posledne v 48ke a tyrali ich s muzom mali ich v pivnici priputane na retaziach. A raz ich vsetky podvyzivene zobrali do Disneyland . Najstarsia mala tusim 24r no mysleli dr ked ich nasli ze mà 9 taka bola zubozena malicka. ( jedno dieta utieklo a privolalo pomoc) takych ludi nechapem ze preco mali deti. Ked mà 5o r dieta a je dobre situovana mà vsetko pre to dieta co potrebuje.. ze si to moze financne dovolit tak .. nemam pocit ze je to sebecke ked sa o dieta dobre postara a zabezpeci ho.
Jedna kuchárka z restiky kam chodievame otehotnela v 45. Bolo to už dávnejšie, no tiež si myslela, že je v prechode. Dlho to rozdychavsla, už mala skoro dospelé deti. No zas nevyzerala na 45, udrziavana, zdravo sa stravuje a aj teraz.
@snezienkaaa82 je to aj o mentalite. Keď porovnám moju šéfku a jej manžela 63-67r a napr moji svokrovci a rodicia tak je to rozdiel😊 to iste aj moja babka a pani ktorej muž robí zahradu. Ten istý vek ale postoj k životu iný. Zatiaľ čo moja babka sedí na gauči a čaká na deň D pani co jej muž robí zahradu si užíva,cestuje.
Co po 50-tke, ja som si dnes precitala toto:
https://www.novinky.cz/koktejl/clanek/duchodkyn...
V podstate prečo nie.
Keď si vezmem v škôlke a jasliach často pracujú aj ženy staršie ako 50rokov a majú tam na krku nie jedno ale 10-15 deciek a v pohode to zvládajú takže asi to nieje iba o veku. V súkromných jasliach sa bežne pracuje od 6:00 do 17:30/18:00 bez vystriedania.

@aadreaandalouse prosim ta kde presne zijes? Lebo Aj ja zijem v zahranici a vobec to nie je bezne.. este tak po 40 ale po 50? No jedine ako Janet Jackson alebo ine co si dali zamrazit vajicka.,