icon

Tehotná v 50-tke

aadreaandalouse
14. aug 2022

Ahojte, myslím že tu chýba táto téma, ktorá by zaujímala viacero žien.Poznám názory niektorých lekárov,ale žijem v zahraničí,kde je celkom bežné, že žena v 50-tke, alebo po je tehotná . Mňa by zaujímalo,ako a kedy ste zistili tehotenstvo.V tomto veku to už nie je jednoduché 💕 keďže už žena pomaly ide do prechodu, príznaky sú veľmi podobné.Napíšte mi váš príbeh.Určite pomôže mnohým ženám
mn

zuzanka.zuzu
14. aug 2022

p*coviny o stuzkovej o 3,2,1... 🙄

zazrak1991
14. aug 2022

Ja úplne chápem že žena túži po bábätku aj vo vyššom veku , možno celý život nemala stáleho, alebo "toho pravého" partnera ,možno sa nedarilo...a áno dieťa je dar a aj takáto žena môže byť skvelá mama ktorá da dieťaťu prvé a posledné ...napriek tomu mi príde táto túžba sebecka. Ja mám 30 ,čakám druhé dieťa a priznám sa že si vyčítam že som neotehotnela tak 2 roky dozadu. Ja sa cítim na to už stará 😁 keď boli teraz tieto teploty 38 tak som to vôbec nezvládala ...a tiež je lepšie byť mladý rodič podľa mňa...ak žena po 50 estelen otehotnie ,ako chce zvládať keď bude dieťa aktívne ,bude vyžadovať pozornosť ,chcieť sa hrať na naháňačky ,chodiť na výlety ,preliezky ...buď sa bude premáhať a vo veku keď už by si mala oddýchnuť po celoživotnom zhone v práci bude naháňať dieťa ,alebo sa mu proste nebude vládať toľko venovať koľko by potrebovalo . A keď bude mať to "dieťa" 30 rokov ,založenú vlastnú rodinu tak pokiaľ bude dobre vychované ,bude sa už musieť/resp. chcieť možno o mamu ,ktorá bude mať vtedy tak 80 starať ,čím nebude mať toľko času na vlastne deti . Osobne by som do toho nešla ,samozrejme že je to na každej žene ,ale bolo by dobré si to triezvo zvážiť ...mať bábätko je krásne ale tam to nekončí. Osobne poznám len 2 ženy ,ktorým sa "pritrafilo" po 40 ,a síce deti zbožňujú ,veľa krát povedali že nevládzu a už sa obcas aj strachuju čo bude o 10-15 rokov ...

laurita285
14. aug 2022

@mamelka v podstate celý život nieje spravodlivý a fér... to učíme len malé deti, správať sa férovo, očakávať spravodlivosť ale reálny svet je úplne iný.

bambulka814
14. aug 2022

Podľa mňa odpoveď je v tom, či otehotnie prirodzene a nesilene, alebo umelo. Mám pocit, že ak sa telo rozhodne pre nový život po istom veku samé, vie prečo😀. A nemyslím tým len tehotenstvo a pôrod, ale asi aj potenciál ten konkrétnej ženy postarať sa o dieťatko. To sa stalo aj mne, otehu som v 40tke a sama seba prekvapila, ako dobre som všetky zvládla (mala má 2 týždne). Pracovala som do 30tt, chodila s deťmi plávať atd. V strese by som bola, keby som dieťa chcela silou mocou, bez ohľadu na prirodzený vek.

snezienkaaa82
14. aug 2022

@mamelka áno, presne tak. Moja teta ma 70, vihtalna, žena, dlhé prechádzky, práca v záhrade, bicykel, lyže, bežky, kondičku ma lepšiu ako mladšie ročníky. Je vysoká, stihla, cely, život aktívne žila. V pihoide si dá sukňu po kolená, aj legíny,, postavou mi pripomína Vondrackovu (/len moja teta je bez plastík). Vek by jej nikto nruhadol.
A, svokra, ktorá má 65 je výzorom, názormi aj životným štýlom už babicka

zuzanockamt
14. aug 2022

@jaskolka To závisí od konkrétneho organizmu. Rodila som v 28 a v 38. Tehotenstvo, pôrod, zotavenie omnoho lepšie v druhom prípade. Teraz mám po 40-ke a všetko zvládam úplne v pohode. Takže nedá sa to paušalizovať. Keď sa niekto cíti staro v 40-ke, nuž 🤷

malinka158
14. aug 2022

@mamelka fuu, no ak autorka myslela na rakusko nieje to tu take bezne ze zeny po 50 maju este deti. Mna to tiez zaujima, kdev zahranici zije a je to tam bezne 🤔

jaskolka
14. aug 2022

@zuzanockamt nevravím ze to platí o každej, ani že sa v 40 musí cítiť staro.🙈.
Vôbec to nie je o tom. Mama v 42 sa cítila vitálna, mladá, ale rozhodne nie tak ako v 22 a 25, keď rodila súrodencov. Jednoducho už "telo nebolo také pružné" aj neskor pri starostlivosti o mňa, vstávanie, dojčenie.

martinkatinka
14. aug 2022

Podla mna je to jednoducho fyzicky narocnejsie. Telo je starsie, co to ma za sebou a treba pocitat s tym, ze sa zrejme vsetci nedoziju stovky, aby videli aj vnucata a podobne.
Predsravuje to riziko pre zenu aj pre dieta.

zuzanockamt
14. aug 2022

@jaskolka Ja rozdiel necítim.

whatever1
14. aug 2022

Obcas sa stava, ze dieta skonci v starostlivosti stareho rodica, ktory sa plnohodnotne postara....50rocna zena, ktora je odhodlana mat dieta sa podla mna dokaze postarat aj ked to bude fyzicky narocnejsie. Moze zit este dalsich 40rokov. Ale aj nemusi. V kazdom pripade je to jej vec.

mamelka
14. aug 2022

@laurita285 môj muž by ti povedal ,,spravodlivosť nikdy nebola,nie je a ani nebude,,

mamelka
14. aug 2022

@snezienkaaa82 no ja autorku nechcem súdiť, každý má iný postoj k svojmu životu, my mame s manželom ten istý názor,že deti teraz, možno ešte jedno a potom? Potom si chceme užívať život, dovolenky, neviem si predstaviť vhupnut do tohto kolobehu ,,nespat, plienky, choroby, termíny u Dr, riešiť rodicovske atd atd,, ale každá sme iná. My žijeme svoj život a autorka podľa všetkého zatúžila po dietati. Možno ona do tej 50tky žila tak ako si ja predstavujem po 50tke ☺️ ale teda nemienim stráviť život pri TV narkoze a hnojke, počúvať katastrofalne scenare atd

oli18
14. aug 2022

@aadreaandalouse ved chod na FB Moniky Benovej, tam sa dozvies vsetko ohladom tehotenstva v a po 50ke.

zuzinabila
Autor odpoveď zmazal
zuzana9393
14. aug 2022

@chocolatte1 co s tym ma muz? 🤣 bavime sa o zene, ktora planobanie otehotnie bez muza? Ci ako? A myslela som to tak, ze nie len zena po 50tke, ale aj chlap po 50 tke ked ma dieta neni nic moc... A to teda byva castejsie ako zeny

barborachors
14. aug 2022

nehnevajte sa na mna, ale 50-rocna pani je stará pani, co ma riešiť vypekanie kolacov pre vnucata, potazme riešiť co si da na tu 3,2,1...štart Stužkovu. 50 rocna pani ma mat karfiol na hlave, fertuchu a vykrikovat po deckach na ulici, ze nemaju sa hrať s loptou pod oknami 👀🙏 A nie kotit ako stará ciganka, sa spamatat treba. To decko tiez sa zdrave nemusi narodit, každý lekár to vie... ale furt sa tu ideme hrat na ameriku a Madonny a neviem co a furt chceme proti tej prírode ist... drbe uz ludom riadne, 50 rocne sa na 20 rocne hraju.

dskjhfdlkdjhl
14. aug 2022

@barborachors Coskoro budem mat 51, sice nemam ani pomyslenie na to, ze by som mala rodit, ale nastastie nemam na hlave karfiol, ani nemienim nacvicovat skok do truhly. Mozno su take zeny, ktore v 50-tke budu vyzerat a konat tak, ako pises, zrejme sa tiez na to chystas, ale nastastie su aj take, ktore funguju uplne inak😉

chocolatte1
14. aug 2022

@barborachors no takto … mám kamarátky aj vo veku 50 rokov a teda ani jedna nie je “stara” pani s karfiolom na hlave vo fertuche. Nejedna strčí s prstom v zadku aj poniektore tridsiatničky s prehľadom do prdele. Toto myslenie a názor z čias totalitných starych mám mi príde dosť scestné.
Nie som za materstvo v 50 ke, ale teda hoci mám ešte do päťdesiatky takmer desaťročnicu tento názor ma vie nas*ať s prepáčením

0silvia0
14. aug 2022

@barborachors karfioly na hlavach sa nenosia uz 20 rokov, si nejako pozadu.

dskjhfdlkdjhl
14. aug 2022

@0silvia0 Karfiol nenosi ani moja takmer 80 rocna mama a ani vyse 80 rocna svokra😉 Celkom by ma zaujimalo, kde to dotycna kedy videla😉

terry2003
14. aug 2022

@barborachors skvelo som sa zasmiala. Karfiol na hlave, vypekat koláče a starať sa o vnúčatá.....
Nepomylila si si náhodnou rok? Toto je rok 2022, a nie 1960...

0silvia0
14. aug 2022

@dskjhfdlkdjhl no ved to, moja 90 rocna babka karfiol nikdy nemala, mama detto. Mozno je z dediny a tam miestna kadernicka sa vyucila v rokoch 70tych a este neprehodila strih a striha nadalej na karfioly.

dskjhfdlkdjhl
14. aug 2022

@0silvia0 mozno chodi namiesto do kadernictva, do zahradnictva😉

0silvia0
14. aug 2022
stanulienkat
14. aug 2022

50 rocna zena je proste STARA. Hovorte si, co chcete. Mozte cestovat, mat zazitky, sport, moze mat neviemaku kondicku.., ale dieta nie. 50-nicka by mala byt pomaly babka. Je chora doba, ked si myslite, ze oklamete prirodu. Vyzera staro, ma menej sil, menej energie. Ja ked idem po meste, tak 90% styridsiatniciek vyzera staro, unavene, zanedbano.... V 50 treba robit ine veci, nie rodit. Nehovoriac o inych detoch, co sa mu budu posmievat, ze ma staru mamu. 10 rocne dieta bude mat 60 rocnu mamu-uff. Mozte sa do mna pustit.

0silvia0
14. aug 2022

@stanulienkat ako vies, ze styridsiatnicky na ulici maju okolo styridsat? Mozno su to mlado vyzerajuce patdesiatnicky😁

dskjhfdlkdjhl
14. aug 2022

@stanulienkat Mas pravdu. Ja budem mat coskoro 51, myslim, ze som v dobrej kondicii, mozno lepsej ako mnohe 30-tnicky, ale na tehotenstvo a porod to uz naozaj nie je. Isto su aj zeny, ktore su na tom v 50-tke lepsie ako ja, takze pisem len za seba, zato myslim, ze dost objektivne. Nevidim problem postarat sa o dieta, ale skor uz o vnuca, proste nie na dennej baze. Osobne som rada, ze mam velke deti a mozem sa venovat viac sebe a svojim zalubam.

terry2003
14. aug 2022

@0silvia0 presne. Ja zas poznám veľa 60nikov, ktorý vyzerajú na päťdesiat. Niektorí dokonca na štyridsať.

0silvia0
14. aug 2022

@terry2003 ja sa k tejto teme nemozem vyjadrovat, lebo mne sa zdaju patdesiatnici muzi mlado vyzerajuci a zeny patdesiatnicky staro vyzerajuce, a uz som tu dostala za tento nazor vynadane, ze urazam zeny, takze som radsej ticho🤫