icon

Veľmi naviazaný pes a manžel proti

6. feb 2020

Ahojte, mam 7 mesacnu uzasnu fenku, ktora je na mna velmi naviazana. Spi pri mne v kosiku, ked varim sedi v kuchyni na koberceku, ked sedim pred telkou lezi na mne...manzel s tym ma velmi problem. Chce ju stoj co stoj vyhodit na dvor do voliery, argumentuje s tym ze psovi je najlepsie vonku a nepatri dnu. O mesiac rodim, a ma o argument viac, ze pes bude ziarlit, ze je rozmaznany, k malemu decku nepatri...prosim vas ake mate skusenosti so zvieratami takto priputanymi k vam a novym clenom domacnosti. Ako mu mam vysvetlit ze predsa sa viem venovat vsetkym, ze ona neni problem. Resp. ako mam nasmerovat moje chlpate decko aby nebolo na mne az tak nalepene ak si myslite ze je to problem? Dakujem za odpovede...

zumbulka20
6. feb 2020

Ahoj, ono to tak byva ze pes lubi celu rodinu, ale ma len jedneho pana... Moj pes lubi celu rodinu, ale ja som ta ktoru nasleduje aj na wc 😆... Ano je so mnou vsade, kazdy krok kam sa pohnem tak hned vystreli a musi ist tiez... A ver tomu ze tvoj pes nebude ziarlit na male, ale bude ten najvacsi ochranca a strazca 👌👌👌 tak v ziadnom pripade nesuhlas s tym von a voliera... Proste uz je raz vnutorny a keby ho das na dvor a do voliery, tak si myslim zeby si mu dost ublizila... Stoj si za svojim a uvidis ze tvoje dieta a pes budu nerozlucna dvojka 😊

limetka69
6. feb 2020

@h2 :D pozeram, ze si to vzala uplne vazne :D v preklade to znamena,,,,, zamyslela by som sa s kym to zijem, kedze nemame spolocne nazory, a je schopny vyhodit psa von co sa mne nepaci, nie ze sa ma rozvadzat, to, ze to nema brat ako vtip, tam bolo dodane, aby to nebrala ako ze hahaha... ale to uz je uplne fuk, kedze nakoniec z toho bolo nieco uplne ine, kedze autorka porusila dohodu, a ano som normlana, predstav si.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
maca1984
6. feb 2020

Nie ,muza by som za psa nevymenila.Chvalabohu mam muza rovnako zmyslajuceho a na veciach sa vieme dohodnut.

limetka69
6. feb 2020

@h2 ked nechcete psa aj muza si mate takeho najst, a naopak 🙂

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
h2
6. feb 2020

@limetka69 Hm, Ty si pri výbere manžela brala do úvahy, či má rovnaký názor na to, kde bude umiestnený prípadný pes, ak si nejakého neskôr obstaráte?

maca1984
6. feb 2020

@limetka69 marne budes vysvetlovat.Z A je hned X

h2
6. feb 2020

@limetka69 A k tomu, že som to brala vážne: no, napísala si, že to nie je vtip, tak sa nečuduj, že to ľudia berú vážne.

limetka69
6. feb 2020

@h2 ano predsav si, chlapa som si preklepla z dolezitych stran kym som si ho vzala, myslim, ze je normalne, ze ked milujem zvierata tak sa nedam dokopy s niekym kto ich chce tryznit na dvore v klietke ci na retazi, vo vsetkom musime podobne zmyslat aby sme si rozumeli.

limetka69
6. feb 2020

@maca1984 presne tak.
@h2 nechcela by som chlapa co by sa k tomu takto staval, radsej by som ho vymenila, nie pre psa, pre rozdielne povahy, samozrejme, ze nie az ked som tehotna, ako som pisala, vedela som dopredu nazory mojho muza

maca1984
6. feb 2020

@limetka69 napodobne.Tiez som si "zistila"pre mna dolezite veci.Nevzala by som si dakoho kto ma uplne odlusne nazory,pohlady na pre mna dolezite veci.

h2
6. feb 2020

@limetka69 Tak to máme rozdielne názory na trýznenie zvierat. Môj názor je, že psovi bude 100x lepšie vonku, než v byte. O klietke, či reťazi nepadlo ani slovo.

fokuska
6. feb 2020

@limetka69 Citala si, ze oni sa spolocne dohodli a ona dohodu porusila?
Keby to bolo opacne akp by sa ona citila?
Manzel len trva na povodnej dohode co je normalne.

limetka69
6. feb 2020

@h2 dobre, respektujem ine nazory, ale nesuhlasim, pre mna by to bolo tryznenie aj keby som ja bola von a pes dnu, pre mna je tryznenie, ze je sam, je to dusa, ktora sa raduje, smuti, vie sa urazit, potrebuje spolocnost, a nie byt na dvore. ale zase je pes a pes, a aj keby bol cez den von, vecer je s nami a travi s nami cas, naco by mi potom bol pes?

limetka69
6. feb 2020

@fokuska a ty si citala, ze to napisala az po mne? a ze dalej som pisala, ze to je potom uplne ina situacia? 🙂

fokuska
6. feb 2020

Podla mna moze manzel rozmyslat s kym zije a "vyhodit" manzelku aj so psom do tej voliery ked sa od neho nevie odlepit.
(Samozrejne ze to len prehanam - to len ako reakcia na to ze ma vyhodit von muza)

Oni sa totiz vopred spolu dohodli ako to bude, ona dohodu porusila a teraz chce aby to manzel jednoducho akceptoval. Chapem jeho a to ze trva na tom aby to bolo tak ako sa dohodli.

A to som psickarka...

maca1984
6. feb 2020

@h2 si predstav taku civavu,yorka,jack russela a pod.vonku vo voliere.Mix jack rusela sme mali z utulku ,ten sa klepal v zime pri venceni.Toto trdlo co mame teraz,prve minuty co sme ho doniesli z utulku domov -smer postel.Nie je pes ako pes.A ja som toho nazoru,ze pes je stastny tam,kde je majitel.

h2
6. feb 2020

@limetka69 Tak ale väčšina psov, či už sú vonku, alebo v byte, je veľkú časť dňa sama. Chodíme predsa do práce, do školy... Nemyslím si, že autorkin manžel chcel psa vyšmariť von a viac si ho nevšímať.

h2
6. feb 2020

@maca1984 A potom to dopadá tak, že si nosíme psov v kabelke všade, kam sa pohneme, lebo čo chudáčik pes sám. A jasné, že pes, zvyknutý na vykúrený byt, sa vonku klepe.

limetka69
6. feb 2020

@h2 to nevieme co by bolo dalej, ja by som bola velmi sklamana keby moj manzel nevedel pochopit, ze som zmenila rozhodnutie, lebo nemam to srdce ho zrazu dat prec, obaja sa niekedy hadame, a jeden z nas si presadi svoje, ale milujeme sa na tolko, ze vieme ustupit ked vidime, ze pre toho druheho je to fakt dolezite, a my to prezijeme aj ked nie je po nasom, oni urobili obaja chybu, ak mal byt von, tak mal byt von, a nie naucia psa na nieco a tak ho maju dat zrazu von? hrozne v mojich ociach,

koniarova
6. feb 2020

@h2 ja tiež nemám pocit, že ho chce zavrieť do voliery a konec. Veď je úplne normálne, že pes behá po dvore a ide do búdy vo voliere.Co je na tom divné. Je tvor spoločenský, ale to neznamená, že mu objednám au-pair, keď budem v práci.

maca1984
6. feb 2020

@h2 nemam znalost o tom ze by sme sa poznali tak neviem ako vies ako sa u nas kuri ale poviem ti,ze u nas v byte sa neprekuruje lebo muz to neznesie,nema rad teplo 😉a psa som v kabelke v zivote nemala,na to mam tiez svoj nazor.

koniarova
6. feb 2020

@limetka69 stále nechápe, čo je hrozné na dvore a bùde.

alazala
6. feb 2020

@h2 aj ostatné : odkiaľ beriete ten názor, že psovi je lepšie vonku? Ved zmyslom života psa je človek - pre psa je to Boh doslova. Čo by z toho pes mal ak by bol vonku sám?

koniarova
6. feb 2020

@limetka69 nechápem- malo byť 😃

koniarova
6. feb 2020

@alazala prečo sám? Kde ona píše, že bude sám?

h2
6. feb 2020

@alazala To isté, čo má z toho, keď je sám vnútri. 😉

koniarova
6. feb 2020

@alazala a keď je sám doma? V čom je rozdiel?

koniarova
6. feb 2020

@h2 asi ho berie aj do práce.