icon

Viera v Boha - áno či nie

ankastevko
22. nov 2017

Veríte v Boha? Ak áno prečo? Roky som vyrastala v kresťanskej rodine a musim povedať, že aj napriek tomu som dospela do štádia keď v neho už neverím. Stači mi vidieť rodinu ako sa navzájom k sebe správaju atď ... ak toto znamená byť veriacim tak ďakujem neprosim no rada si prečitam vaše názori na Boha alebo vieru v neho. Ďakujem.

tiimka
Autor odpoveď zmazal
terezka1947
17. júl 2019

Myslim....ze by v tejto teme mozno bolo dobre povedat,kto k.akej cirkvi patri....lebo trosku inak inetrpretuju vieru v Boha,atd katolici,ci protestanti...atd.

katharines
17. júl 2019

@vendulka80 aj pre kazdeho.
Keby sme poznali, ako nas Boh nesmierne miluje, plakali by sme od stastia.

tiimka
Autor odpoveď zmazal
tiimka
Autor odpoveď zmazal
tiimka
Autor odpoveď zmazal
0silvia0
17. júl 2019

@tiimka nemusíš hľadať, mňa nemusíš presviedčať, len musíš pochopiť, že ľudia sú rôzni a nedokážu svet okolo vnímať rovnako. Niekto si "stvorené veci" vysvetlí ako dielo Božie a niekto si "stvorené veci" vysvetlí vedecky. Nie sme všetci na jednej vlne, niekto je k viere vedený odmala a aj tu časom zanechá, niekto vyrastá v ateistickej rodine a vieru nájde neskôr, každého osloví niečo v iné v inom čase a inej intenzite. A hlavne, každý má svoj čas a duchovné zrenie sa nedá urýchliť...

merien259
17. júl 2019

@erikavesela nepojde do pekla pribeh 99 oviec a jedna stratena Ježiš sa pretu jednu vratil a 99 zanechal, myslene to bolo tak, ze jeden hriesnik ktory sa v hodinu smrti obrati k Bohu a bude v neho verit nikdy nebude zatrateny ale pride do kráľovstva nebeskeho a je viac ako 99 veriacich...

katharines
17. júl 2019

@0silvia0
@tiimka
Tu je ten citat:
Lk12,47: Toho sluhu, ktorý poznal vôľu svojho pána, no nepripravil sa a nesplnil jeho vôľu, veľmi zbijú.

Lk12,48: Toho, ktorý ju nepoznal a urobil niečo, za čo si zaslúži bitku, menej zbijú. Kto mnoho dostal, od toho sa bude mnoho požadovať, a komu veľa zverili, od toho budú viac žiadať.

katharines
17. júl 2019

List od milujúceho Otca

Dieťa moje,
Ty ma možno nepoznáš, ale Ja o tebe viem úplne všetko… Ž 139, 1
Viem o tom, kedy si sadáš a kedy vstávaš… Ž 139, 2
Dobre poznám všetky tvoje cesty… Ž 139, 3
Poznám dokonca aj počet vlasov na tvojej hlave… Mt 10, 29-31
Stvoril som ťa na svoj obraz… 1.Moj 1, 27
Vo mne žiješ, hýbeš sa, proste si… Sk 17, 27-28
Pretože si mojim potomkom… Sk 17, 28
Poznal som ťa skôr, než si bol počatý… Jer 1, 4-5
Vybral som si ťa, už keď som plánoval Stvorenie… Ef 1, 11-12
Tvoj život nie je omyl, pretože všetky tvoje dni sú zapísané v mojej knihe…
Ž 139, 15-16
Ustanovil som presný deň tvojho narodenia a tiež to, kde budeš žiť… Sk 17, 26
To, ako som ťa stvoril, vzbudzuje bázeň… Ž 139, 14
Utkal som ťa v lone tvojej matky… Ž 139, 13
A priviedol na svet v deň tvojho narodenia… Ž 71, 6
Tí, ktorí ma nepoznajú, si ma nesprávne vysvetľujú… Jn 8, 41-44
Nie som chladný ani hnevlivý Boh, ale som dokonalým vyjadrením lásky…
1Jn 4,16
Túžim ťa zahrnúť svojou láskou… 1Jn 3, 1
Jednoducho preto, že si mojim dieťaťom a Ja tvojim Otcom…1Jn 3, 1
Ponúkam ti viac, než by ti kedy mohol ponúknuť tvoj pozemský Otec… Mt 7, 11
Lebo Ja som dokonalý Otec… Mt 5, 48
Všetko dobré, čo dostávaš, ti dávam Ja… Jk 1, 17
Som ten, ktorý sa o teba vždy postará a naplní všetky tvoje potreby Mt 6, 31-33
Moje plány pre tvoju budúcnosť boli vždy plné nádeje… Jer 29, 11
Pretože ťa milujem nekonečnou láskou… Jer 31, 3
Moje myšlienky o tebe sú nespočítateľné – tak ako zrnká piesku na morskom brehu… Ž 139, 17-18
Jasám a radujem sa z teba… Sof 3, 17
Nikdy ti neprestanem preukazovať dobro… Jer 32, 40
Pretože si mojim drahocenným vlastníctvom… 2.Moj 19, 5
Z celého srdca a z celej duše ťa túžim zabezpečiť… Jer 32, 41
Chcem ti ukázať mocné a úžasné veci… Jer 33, 3
Keď ma budeš z celého srdca hľadať, nájdeš ma… 5.Moj 4, 29
Raduj sa vo mne a dám ti všetko, po čom túži tvoje srdce… Ž 37, 4
Lebo som to Ja, kto v tebe prebúdza tieto túžby… Fil 2, 13
Môžem pre teba urobiť omnoho viac, než si dokážeš predstaviť.
Ef 3, 20
Pretože som Ten, kto ťa dokáže najviac povzbudiť… 2.Sol 2, 16-17
Som tiež Otcom, ktorý ťa poteší v každom tvojom trápení...
2.Kor 1, 3-4
Som ti nablízku, keď máš zlomené srdce… Ž 34, 18
Tak ako sa pastier stará o svoju ovečku, tak si ťa aj Ja pritisnem k svojmu srdcu… Iz 40, 11
Jedného dňa zotriem všetky slzy z tvojich očí… Zj 21, 3- 4
A zbavím ťa všetkej bolesti, ktorou si trpel na tejto zemi… Zj 21, 3-4
Som tvoj Otec a milujem ťa rovnako, ako svojho syna Ježiša…
Jn 17, 23
Cez Ježiša môžeš spoznať moju lásku k tebe… Jn 17, 26
On je dokonalým vyjadrením mojej existencie… Heb 1, 3
Prišiel, aby ti dokázal, že Ja som s tebou, nie proti tebe… Rim 8, 31
A tiež ti povedať, že nepočítam tvoje hriechy… 2.Kor 5, 18-19
Ježiš zomrel preto, aby nás dvoch zmieril… 2.Kor 5, 18-19
Jeho smrť bola tým najväčším vyjadrením mojej lásky k tebe…
1Jn 4, 10
Vzdal som sa všetkého, čo som miloval, aby som mohol získať tvoju lásku…
Rim 8, 31-32
Keď príjmeš dar – môjho Syna Ježiša – získaš mňa… 1Jn 2 ,23
A nič už ťa nikdy neoddelí od Mojej lásky k tebe… Rim 8, 38-39
Vráť sa domov a Ja prichystám tú najväčšiu oslavu, akú kedy nebo videlo…
Lk 15, 7
Vždy som bol tvojim Otcom a ním aj ostanem… Ef 3, 14-15
Moja otázka znie : ...Chceš byť mojim dieťaťom? Jn 1, 12-13
Čakám na teba... Lk 15, 11-24

S láskou tvoj Otec, všemohúci Boh

0silvia0
17. júl 2019

@katharines vďaka za citát, ale určite je toho viac, kde je spomínané ako budú súdení pohania, ale ja to neviem nájsť, ale určite som sa s tým stretla.

tiimka
Autor odpoveď zmazal
nikuskakri
17. júl 2019

Pridám svoj pohľad. Dnes je doba informácií, tak kto chce hľadá a nájde, kto nie odsúdi bez toho, aby to poznal. V rôznych prameňoch uznaných cirkvou i v tých, ktoré sa dodnes skúmajú, Ježiš bližšie hovorí o očistci či pekle - sv. Faustina, Alicia Lenczevska, Emmerichova atď. Úryvky z ich kníh so stretnutia s Ježišom sú uvedené v časopise Milujte sa - veľmi hodnotný a dáva množstvo odpovedí. Mne veľa pomohla pochopiť knihy Evanjelium ako mi bolo odhalené od Márie Valtorty. Veda viera nevylučuje, skôr naopak, dokonale to zapadá. Protestanti pre nich je dôležitá viera, pre katolíkov viera i skutok. Boh je predovšetkým milujúci, ale aj žiarlivý a trestajú či, nebo si preto musíme zaslúžiť. Dnes je veľmi moderné neveriť v peklo. Je to dielom zlého, aby si prilákal k sebe viac ľudí. Predsa ak nie je peklo, netreba sa snažiť, všetci budeme spasení, ale to je klam. Takéto myšlienky ale aj iné sa sformulovali do hnutia New Age. Keď prídu posledné časy, všetky náboženstvá sa sformujú do jedného a ostanú len verní. V dnešnej dobe treba byť opatrní prijímať takéto myšlienky. Pre nás katolíkov je jediná záchrana v eucharistii.

holubica555
17. júl 2019

@majafemo to skor aby mu odpustili ti co sa narodili vo vojnou zmietanej krajine a umreli skor ako zacali vobec chapat co sa s nimi deje. pokial je boh vsemocny tak potom je jeho dielo katastrofa. a ak nie je vsemocny a len sa na nas diva ako sa tu zabijame tak to ho chudaka lutujem. nedava mi ziadny zmysel idea vsemocneho boha. len ak sa od tej predstavy oslobodim, len vtedy je svet krasny a obdivuhodny aj taky aky je.

nikuskakri
17. júl 2019

@holubica555 Boh neposiela zlo, to ľudia svojími skutkami.

0silvia0
17. júl 2019

@holubica555 a zamyslela si sa vôbec, čo by mal Boh urobiť, aby neboli vojny? Vytrhne ľuďom z rúk zbrane? Vytiahne im z mozgov zlé a nenávistné myšlienky? Všetkých mrtvych ozdraví a oživí? Vieš si to predstaviť v reále? Ja nie... A keby to aj urobil, ľuďom by vyňal z hláv zlé myšlienky, nenávisť, závisť, akú úlohu by mali na tomto svete ľudia, ak by to Boh urobil za nich?

ktochytavzite
17. júl 2019

@majafemo to su take slova,na zamyslenie.

nikuskakri
17. júl 2019

@0silvia0 @holubica555 ja len doplním. Boh nám dal slobodnú vôľu práve preto, že nás miluje. Je len na nás, či sa rozhodneme pre ňho - to je tá dobrá myšlienka, alebo pre zlého - zlá myšlienka a z toho prameniace skutky. Ale ako tu ktosi spomenul, modlitba je zhmotnenie dobrých myšlienok a tým môžeme odvrátiť veľa zla vo svete. Boh nie je čarovný deduško, ktorý robí zázraky na počkanie. On to všetko vložil do našich rúk, lebo nás miluje.

tiimka
Autor odpoveď zmazal
tiimka
Autor odpoveď zmazal
majafemo
17. júl 2019

@holubica555 Aj ja si kladiem také otázky.Nie všetkému rozumieme ako by sme chceli.Ani ja.Ale verím.

0silvia0
17. júl 2019

@nikuskakri toto mne je uplne jasne...

tiimka
Autor odpoveď zmazal
kikulienka94
17. júl 2019

@katharines "Keby sme poznali, ako nas Boh nesmierne miluje, plakali by sme od stastia. "
tak ako od šťastia plačú chlapci, ktorým kňazi pchajú p*nisy .do úst?

katharines
17. júl 2019

@tiimka uz ten, co chce poznat Boziu volu ju plni, pretoze Bohu vsetko predklada a pyta sa.
A najkrajsia mudrost je predsa milovat Boha celym svojim srdcom.... a svojho blizneho, ako seba sameho.
Ano, mozu to byt aj veriaci, ktori Boziu volu nehladaju, len svoju, ale mozu to byt aj neveriaci.

katharines
17. júl 2019

@kikulienka94 homosexualna pedofilia je zla, tak, ako cela sexualna revolucia a teraz lgbti a gender agenda.

katharines
17. júl 2019

@kikulienka94 a ti, co toto pachaju Boha nepoznali.

katharines
17. júl 2019

@kikulienka94
Mt7,21: Nie každý, kto mi hovorí: »Pane, Pane,« vojde do nebeského kráľovstva, ale iba ten, kto plní vôľu môjho Otca, ktorý je na nebesiach.

holubica555
17. júl 2019

@nikuskakri a pytal sa nas boh ci chceme zit a mat slovodnu volu? to je laska ze miliony ludi ani neziju, len zivoria? ked sa vrazdia deti pred ocami matiek vo vojne, to je len preto lebo mame super benefit - slobodnu volu? no dakujem pekne teda. a nedajbize by sa nam tento darcek nepacil a spachali by sme samovrazdu, aj to je hriech ze :D samozrejme zenchapem ze je to cele hlupost a boh nie je dedusko co plni priania. ale krestania su ti co mu davaju ludske vlastnosti, krestania su ti ktori nas presviedcaju o tom ako boha ludia zaujimaju. a to cele je fakt tazko pochopitelne. dokonca si myslim ze je to trosku dost sebestredne. clovek nie je vo vesmire nic extra aby boha zaujimali jeho problemy

nikuskakri
17. júl 2019

@0silvia0 chápem, chcela som na teba naviazať, preto som ťa označila