Viera v Boha - áno či nie
Veríte v Boha? Ak áno prečo? Roky som vyrastala v kresťanskej rodine a musim povedať, že aj napriek tomu som dospela do štádia keď v neho už neverím. Stači mi vidieť rodinu ako sa navzájom k sebe správaju atď ... ak toto znamená byť veriacim tak ďakujem neprosim no rada si prečitam vaše názori na Boha alebo vieru v neho. Ďakujem.
Nie, neverim v Boha 😉 a nevidim vyznam vysvetlovat dopodrobna preco je tomu tak . ( to ako keby sa ma spytate, preco nemilujem jana z hornej dolnej, ale choseho armanda z juznej ameriky .. proste to tak citim ) manzel je veriaci, jemu jeho vieru nechavam. Nemyslim si nic negativne o ludoch veriacich , mam k nim respekt ako k neveriacim, , kazdy si zijeme to svoje .
@peter952 nerozumiem,ze mas potrebu tolko riesit tuto.diskusiu....ved ked je ti viera proti srsti,neriesim,som nad vecou,nezaujima ma.
Ale zrejme az tak vnutorne presvedceny o tej nicote a horucom Slnku nie si...hladas,tuzis po odpovediach. Ale tie na fore nenajdes....
No jedna vec je super,mas aspon jasno v tom,ze zlo na svete je kvoli viere....
Ludia ako taki su ok,to len ta imaginarna viera je na vine
@peter952 a odkial je vlastne Slnko?
@peter952 viera brzdou pokroku? Zobud sa uz. Prave ludia bez viery zavrazdili Alfieho, ludia bez viery vymysleli eutanaziu, ludia bez viery schvalili potraty a to az do casu porodu. Ludia bez viery zaviedli ivf, ktore nerespektuje ludsku dostojnost a tak vedie ludstvo k vyhynutiu. Mendele nemal prekazku viery a bol to obrovske neludske zviera.
@peter952 peter pises bludy a klamstva. Akurat neviem, ci zamerne zo zlomyselnosti, alebo hluposti.
Hakovy kriz si totiz hitler nevzal z krestansrva. On v Boha neveril, bol to okultista a pohan, ako ty. A hakovy kriz si prevzal z pohanskej kultury.
No pravdou je, ze krestania su od cias pana Jezisa vrazdeni a prenasledovani, lebo hlasaju to, co svet a pohania nenavidia - pravdu.
@peter952 a vies, ktori ludia su nebezpecni? Hlupi a zli ludia.
@peter952 ak bude branna povinost, ktoru prikaze Caputova, aj ty budes vrazdit.
A je odvazne tvrdit "vsetci boli veriaci".
Človek musí v niečo veriť
@peter952 a nezabudaj, ze tak, ako vtedy, ludia veriaci sa postavili proti totalite a boli hruvo potlaceni, zosmiesneni. Hitler vyvrazdil knazov, ktori proti tejto diabolskej ideologii povstali a upozornili lud.
Teraz to robi otec Kuffa a aj tak su mnohi hluchi a slepi a tak nie Boh, ale ludia sa postrestaju sami a sami si vypiju nasledky svojho konania.
@peter952 a co si ty konkretne pre tie deti urobil? Ako si im zmiernil utrpenie? Alebo je najlepsie osocovat a neurobit nic.