icon

Viera v Boha - áno či nie

ankastevko
22. nov 2017

Veríte v Boha? Ak áno prečo? Roky som vyrastala v kresťanskej rodine a musim povedať, že aj napriek tomu som dospela do štádia keď v neho už neverím. Stači mi vidieť rodinu ako sa navzájom k sebe správaju atď ... ak toto znamená byť veriacim tak ďakujem neprosim no rada si prečitam vaše názori na Boha alebo vieru v neho. Ďakujem.

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
terezka1947
8. aug 2019

@peter952 no,ved je konecne sloboda slova....zajdi na patricne miesta,predostri svoj pohlad,nazor,pripomienky....skus nejaku masu ludi do toho.zaangazovat a mozno.konecne sa na Slovensku lady pohnu tym spravnym smerom.
Hm,sice...teraz sa natiska otazka,co je ten spravny smer?
Ale myslim,ze v slobode,v kt.sa teraz nachadzame nikto nikoho do kostola netlaci,ani.z kostola,nevyhana,nenanucuje svoje myslienky....ale,rovnako aj veriaci maju pravo ozvat sa. Tak ako kazdy.

terezka1947
8. aug 2019

@peter952 no...vidis ziaru,ludia-vedci ju nazvali Slnko....tiez veris im.
To,ze Kristus existoval tiez ludia-historici potvrdili....
Ked uz to.zenieme do extremu.
Ale...nehnevaj sa,nechapem ta.
Kludne ver,comu chces,tiez mas na to plne pravo.
Je to tvoj zivot....

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
katharines
8. aug 2019

@peter952 prepac Peter, chvilku som ta povazovala aj za rozumneho, no kazdym svojim prispevkom mi tu predstavu vyvracias. Si ako zacykleny verklik. Prave ty tu predkladas svoje iracionalbe bludy postavene na nicote, ako si to presne vyjadril v jednom svojom prispevku.
Uctievas slnko, tak mi povedz, ked uz to tolko verklikujes, ako ono riesi deti na onkologii?
Tvoje cynicke vyjadrenia, zvlast ked si pre tie deti nic neurobil, nepotesil ich, neprisiel si na pricinu..., mi pride naozaj trapne.
A ze neskodi? Ano, predstav si, uv ziarenie zo slnka sposobuje rakovinu koze. Ak je ho vela a nie je ochranna vrstva atmosfery, ktora sa nazyva ozon, tak vsetko, co si myslis spali a znici.

peter952
Odpoveď bola odstránená
katharines
8. aug 2019

@peter952 "nespokojne je moje srdcè, Pane, kym nespocinie v tebe, Pane". To povedal clovek, ktory zil dlho bez Boha a predstav si, nic mu ten pokoj nedalo, len Boh.

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
katharines
8. aug 2019

@peter952 nie, to nie je z Biblie, ty moj vyfabulovany Peter.😂😂😂
A na to, co pises v prispevku predtym som odpovedala vcera, no treba citat, vsakze 😀

terezka1947
8. aug 2019

@peter952 Jezis nam nikdy neslubil,ze sa nam nic zle v zivote nestane....
Slubil,ze nas v tych tazkych chvilach kazdodenneho.zivota ponesie na rukach,aby sme ich.lahsie zvladli.
Pozri...uz ver,comu chces.
Nikto ta za to nesudi,ani neodsudzuje...ale ani nemame preco ti davat dokazy nasej viery.
Nenutime ta verit....respektujeme,ze ty.s,nami nesuhlasis.

katharines
8. aug 2019

@peter952 a tiez nemusis byt spasitel, aby si mohol ludom pomoct. Vola sa to milosrdenstvo a laska k bliznemu. A tato laska viedla k zalozeniu oz butlava vrba, cerveny nos, plamienok...., ktore pomahaju najlepsie, ako vedia, pidla ich moznosti a schopnosti. A mnohych tych ludi pohana prave viera a dovera v Boha a nesebecka laska.

bmuller
8. aug 2019

@peter952 aha. A ty myslis, ze pripomienky KBS budu chciet obcanom SR zle?...

katharines
8. aug 2019

"Na svete existuje možno 100 ľudí, ktorí skutočne nenávidia Katolícku cirkev. Potom existujú milióny, ktorí nenávidia vlastnú predstavu, ktorú o Katolíckej cirkvi majú." Fulton J. Sheen

katharines
8. aug 2019

“Čo robí z dobrej veci zlú? Pero je dobré ak robí to, na čo bolo stvorené. Píše. Je pero dobrý otvárač konzervy? Určite nie! Predstavme si, čo sa stane ak napriek tomu použijem pero na otváranie konzervy. Po prvé, konzervu neotvorím. Po druhé, zničím pero. Ak so svojim telom začnem robiť veci, ktoré by som nemal, tak nedosiahnem účel, na ktorý som bol stvorený. Ak sa stanem alkoholikom nespraví ma to šťastným. Zničím seba rovnako ako ceruzku pri otváraní konzervy. Ak sa spriečim Bohu čaká má všetko iné len nie šťastie.” Fulton J Sheen

katharines
8. aug 2019

"Krista ukrižovala sloboda, ktorú nezaujíma pravda. Kalvária je predobrazom súčasnosti. Ide o krízu slobody. Kristus bol ukrižovaný falošnou slobodou a takto je ukrižovávaný aj dnešný človek. Liberalizmus a kapitalizmus ak ich nezaujíma pravda a morálka, nám nedávajú slobodu, ale len priestor pre realizáciu vlastnej sebeckosti. Sloboda nie je právo robiť čo sa nám zachce. Nie je to ani právo robiť čo musíme. Sloboda je morálne právo robiť to, čo robiť máme a k čomu sme povolaní." Fulton J. Sheen

katharines
8. aug 2019

"Ľahšie veriaci človek vysvetlí odkiaľ sa vzalo na zemi zlo, ako neveriaci, odkiaľ sa vzalo dobro." Fulton J. Sheen

“Ak nežiješ to v čo veríš, začneš veriť tomu čo žiješ.” Fulton J.Sheen

katharines
8. aug 2019

"Boha nájdu v živote dva druhy ľudí. Úplne jednoduchí, čo vedia, že nič nevedia. Takíto boli pastieri. Potom veľmi múdri, ktorí vedia, že nevedia všetko. Takíto boli Traja mudrci. Kým Boha spoznajú len veľmi jednduchí a veľmi múdri, nikdy ho nespoznajú premudrelí s jednou knihou." Fulton J. Sheen

montemotherone
8. aug 2019

@peter952 dám ti sto dôvodov, ak mi ty dáš jeden, prečo by som nemala veriť 😉 A spomeň si pri tom na tú scénu z filmu Dědictví, ako sa Bolek pýta Ivany Chylkovej "pani doktorko, věříte v Boha?" 😉
Veríš mnohým veciam, ktoré si v živote nevidel, a ani neuvidíš, ktoré sú postavené na logike ktorú sme si vytvorili s pár percentami nášho chabého mozočku, v našej 3D realite ktorú dokážeme ako ľudské bytosti vnímať. Prečo by som nemala veriť v jednu najsilnejšiu silu, ktorá hýbe celým vesmírom? Povedz mi jediný dôvod a k tomu mi povedz aký je počet hviezd vo vesmíre 😉 Nevieš nič o tom čo nás presahuje...tak ako ja. Ale nič nestratím, ak budem veriť.

erin3
8. aug 2019

@peter952 no ja som práve na detskej onkológii Boha našla. Keď si úplne na dne a jedine čo môžeš pre svoje dieťa urobiť je úprimne sa modliť za jeho uzdravenie..... vďaka Bohu a lekárom všetko dopadlo dobre.

terka533
9. aug 2019

@peter952 👎 ty rypak jeden. Že nedáš pokoja. Ja píšem svoj nazor. Ale ty chceš aby bolo len po tvojom. Sa spamätaj. Ja beriem iné názory ale nemusím všetko zhltnúť čo napíšeš. Aj tak ma to nevytocilo. Len som sa zasmiala. Joga nikdy pre mňa a daj mi pokoj. Prajem ti veľa pokoja ☺️

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
eva8
9. aug 2019

@peter952 viera je iracionalny blud? L@
Sila myslienky je obrovska. Da sa aj merat. Zakladne instinkty cloveka sme potlacili kvoli jednoduhsiemu sposobu zivota. Rakovinu nezoslal p. Boh. Je to choroba vyskytujuca sa coraz viac, kvoli nasmu sposobu zivota. "Vyrobili" sme si ju sami. Je dosledok, nie stres. Umierajuci nevinni vo vojnach? Tiez dosledok. Vidis film, poznas koniec, nemozes zasiahnut, scenar napisal niekto iny, kto je slobodny. (Pises stale o slobode - keby cloveka obmedzoval, menil s enar, uz by mu vzal tu slobodu)