Viera v Boha - áno či nie
Veríte v Boha? Ak áno prečo? Roky som vyrastala v kresťanskej rodine a musim povedať, že aj napriek tomu som dospela do štádia keď v neho už neverím. Stači mi vidieť rodinu ako sa navzájom k sebe správaju atď ... ak toto znamená byť veriacim tak ďakujem neprosim no rada si prečitam vaše názori na Boha alebo vieru v neho. Ďakujem.
@holubica555 ano, na to som tiez myslela. Aj som napisala, ze aki nestastni musia byt ti, co pachaju samovrazdy, potom som to zmazala. Ti stratili vieru. Velmi vela mladych sa sebaposkodzuje. Vela ludi je aj psychicky chrych v tejto dobe. Neliecena depresia je zabijak.
@eva8 zvlastne a pritom si vobec neziju tak zle, nebojime sa o zivot nie je tu vojna ci hladomor.. len akesi hodnotove prazdno ..
@peter952 peter,vaz slova......neurazas veriacich,urazas Boha.....
S tebou nema vyznam diskusia,lebo ty nediskutujes.
Ved ver v co a koho chces,nikto ti tu nic neprikazuje.
Ukaz vsetkym,ze si prikladom,no a mozme sa od teba ucit-teraz to nemyslim ironicky.
@holubica555 mladi sebaposkodzovanim volaju o pomoc. Fyzicka bolest je u nich mensia ako psychicka. Su strateni. Alebo nevedia co od dobroty, nudia sa.
@peter952 nauč sa čítať. Som ti napísala, že na tieto otázky ti neviem odpovedať a použila som slovo možno...a určite som nemyslela deti. Beriem to len z vlastnej skúsenosti, že až po úprimných modlitbách a prosbach sa veci začali meniť k lepšiemu. Naozaj nemám záujem ťa o niečom presviedčať.
@peter952 tak nad tým sa zamýšľam aj ja. Ale tak ako je veľa motlitieb nevyslysanych, tak sa udeje aj kopec nevysvetliteľných uzdravení. Preto sa to volá viera, lebo sa nedá vysvetliť logicky. Možno keby si v zúfalej situácii a ostane ti len holá viera, až potom by si to možno pochopil....a možno aj nie...
@holubica555 ludia pachaju samovrazdy, pretoze sa spoliehaju len na seba.
@peter952 jediny vyfantazmagoreny si tu ty a tvoje verkliky.
Urazas nieco, o com nemas sajn, vyfabulovany peter.
Este si tu nedal jediny rozumny argument, okrem tvojich osobnych vyfabulovanych bludov a ty tu ides sirit "osvetu" a pytas si dokazy?
Prepac, no ani o medicine nemas sajn, opat len tvoje verkliky bez racionalnych argumentov.
@erin3 zial, on vie maloco. Cituje az 2 knihy, ako spravny mudrlant, na ktorych si postavil svoj zivot.
A dokonca ani diskusiu z jeho strany nevidim, iba prazdne urazky cloveka, ktory nevie o com toci.
@peter952 tak vysvetli, preco k tomu nedochadza u vsetkych?
@katharines asi je s ním debata zbytočná, lebo prekruti čo kto napíše ako sa mu hodí. A vlastne neviem prečo sa stále snaží presviedčať, že Boh neexistuje. Veď keď neverí, tak ho nikto nenúti veriť. A tí čo veria ich nepresvedčí tiež o svojej pravde.

@peter952 peter ty ked si Dawkinsov fanusik (ja tiez) a nemas precitanu knihy od Watsona - Temne sily prirody, tak odporucam. Je to o moralke, o povahe zla, o tom ze ludia su vlastne tiez len zvieratka.. ;)