Viera v Boha - áno či nie
Veríte v Boha? Ak áno prečo? Roky som vyrastala v kresťanskej rodine a musim povedať, že aj napriek tomu som dospela do štádia keď v neho už neverím. Stači mi vidieť rodinu ako sa navzájom k sebe správaju atď ... ak toto znamená byť veriacim tak ďakujem neprosim no rada si prečitam vaše názori na Boha alebo vieru v neho. Ďakujem.
@holubica555 takže Boh jej poslal nejaké záchranné koleso? Alebo ju vyniesol na rukách z horiaceho lietadla? Keď nájdeš link, pošli, lebo takto debatovať o niečom, o čom som nepočula sa dá ťažko...
@holubica555 ked si spominala to peklo
jezisi kriste (ano mam to v hlave od narodenia od inych veriacich).
Ver si v co chces, aj tak vsetko, co sa udeje, je v tvojich rukach. To, ze nechapes, preco sa nieco stalo a das tomu privlastok boha, vesmiru, kona a pod. na tom nic nezmeni.
Amen
@peter952 v pekle je neskonala nenavist a v nebi laska
@peter952 dusa si ty, nie je to oddelena sucast teba. Ano, bola som u najlepsieho odbornika, Jezisa 😀
@barbara_lux vysvetlenie?? Úplne jednoduché. Boh toto nechce. A ani to nerobí. No Boh nám dal slobodnú vôľu. Sú len dve cesty. Boh, alebo druhá strana. Nič medzi tým. Keď ľudia idú tou druhou cestou, Boh nemôže robiť nič. A celé ich životy a aj životy potomkov vedie niekto iný. No Boh nie. Veď prečo asi poslal svojho syna Ježiša Krista na zem? Aby nás zachránil a dal nám život a dokonca spasil. Nie aby nás súdil. Ale keď idete tou zlou cestou a nie k nemu, on vás nútiť nebude. Boh je láska a nie násilník. Je reálny a ja to viem.
@tami2014 blbosť. Boh miluje. Je láska. Treba čítať Bibliu a nie modlitebné knižky od neviem kadiaľ
@martiinahloskova daj mi.pokoj s touto rozpravkou prosim.ta, toto moze napisat jedna dospela zena?..
@peter952 len Boh je dobry. Clovek je tazko dobry, ked sa riadi podla pochybnej a ohybanej moralky. Tu mas odpoved:
Sk13:
38Nech je vám teda známe, bratia, že skrze neho (Jezisa) sa vám zvestuje odpustenie hriechov. Od všetkého, od čoho vás nemohol ospravedlniť Mojžišov zákon, 39v ňom je ospravedlnený každý, kto verí. 40Dajte si teda pozor, aby neprišlo, čo sa hovorí u Prorokov:
41
»Pozrite, pohŕdači,
čudujte sa a zahyňte,
lebo za vašich dní vykonám skutok,
dielo, ktorému neuveríte,
keď vám bude o ňom niekto rozprávať.«"
@peter952 a ked budes cely zivot potupovat Boha a na konci zivota sa pred neho postavis a uvidis svoje skutky aj ich dosledky, co myslis, co si vyberies? Uz skor som citovala Fultona Sheena o sude po smrti. Ja viem, ani si to necital, preto pises stale dookola, ako verklik.
@peter952 to uz bolo niekolkokrat vysvetlene vyssie dokonca roznymi osobami. Treba citat.
A vstupenkou do neba je laska, nesebecka laska.
Mk12: "Ktoré prikázanie je prvé zo všetkých?" 29Ježiš odpovedal: "Prvé je toto: »Počuj, Izrael, Pán, náš Boh, je jediný Pán. (V takejto forme ho uvádza iba Marek.) 30Milovať budeš Pána, svojho Boha, z celého svojho srdca, z celej svojej duše, z celej svojej mysle a z celej svojej sily!« (Dt 6, 4-5.) 31Druhé je toto: »Milovať budeš svojho blížneho ako seba samého!« Iného, väčšieho prikázania, ako sú tieto, niet." (Lv 19, 18.)
Jn15,13: Nik nemá väčšiu lásku ako ten, kto položí život za svojich priateľov.
Jn10,11: Ja som dobrý pastier. Dobrý pastier položí svoj život za ovce.
@peter952 je super, ze tak robis, akurat sluzis zlemu panovi. Ale viera je dar. Ten dar vsak ziskaju ti, co uprimne hladaju. No ty si uz nasiel, ako si sa opakovane vyjadril. Potrebujes vela modlitieb, aby sa tvoje srdce roztopilo. Pan o teba neprestane bojovat do tvojho posledneho dychu. Na tebe vsak zalezi, ako tie sance vyuzijes. Stale si mozes vybrat medzi zivotom a smrtou, kym zijes.
@peter952 ak si ty nic pre tie deti neurobil, ty si nemylosrdny a cynicky. Odpived zaznela viackrat, dokonca z viacerych psobnych svedectiev.
@peter952 su hoc zivi ludia, no duchovne mrtvi.
@peter952 to musis potom viac studovat. Lebo ak tu kampan robis tak, ako to robis tu, tak skoda energie.
Ockovanie totiz je len 1 z problemov a rozhodne nie jediny.
A tvoje necitlive vyjadrenia zenam, co si presli rakovinou svojho dietatka tiez hovoria sami o sebe.
A ano, modli sa, pros.
@katharines tak, tak 👍

@erin3 presne tak, prispevky necita, to by bolo na neho vela, ale zato prekruca.