Viera v Boha - áno či nie
Veríte v Boha? Ak áno prečo? Roky som vyrastala v kresťanskej rodine a musim povedať, že aj napriek tomu som dospela do štádia keď v neho už neverím. Stači mi vidieť rodinu ako sa navzájom k sebe správaju atď ... ak toto znamená byť veriacim tak ďakujem neprosim no rada si prečitam vaše názori na Boha alebo vieru v neho. Ďakujem.
@peter952 vies citat s porozumenim? Spasa duse je najdolezitejsia.
....Peter neuráža nikoho....tak ako ja neurazím problematiku preludnenia sveta...ked poviem....ze je bezpredmetna...alebo IVF..ci antikoncepciu..ze je to priam svinacina na ludskych zivotoch...alebo ..ze zdravie nie je najdolezitejsie na svete....lebo tomu neverim...po svete nam behaju miliony zdravych nestastnikov. Mam iný nazor. Aj pes Vam zacne chradnut...ak s nim ukoncite VZTAH. ....A prave vztah je to ..co ma veriaci...a neveriaci nema. Ja mam kamosku ..ktora ma denne obohacuje...a vzhladom k tomu...ze byva daleko ..nikto z mojich znamych o nej ani nevie. Moj muz a dcera vsak veria ..ze existuje. Nevideli ma s nou...vidia vsak mna po rozhovoroch s nou. A pre nich som ja dokazom o jej existencii. Mohlo by ma urazit..keby mi niekto v praci povedal..ze ona neexistuje?. Ani odpovedat by sa mi nechcelo. My ktori vieme ..ze Boh existuje...a dokaze nemozne....zasiat pokoj tam...kde to pre cudzie oci vyzera na zivotnu tragediu..moze snad nas rozhadzat ...ze druhy je schopny vidiet a vnimat len to ..co je viditelne kazdemu kto ma oci a este tomu..kto sa naucil..ze choroba...insolventnost...pracovny neuspech..etc...je len zlo a dovod na smutok?. Kým som nepoznala ziveho Boha....neurazila som ho tym...ze som tvrdila..ze neexistuje. Urcite nebral osobne...ked som nevedela precitat spravne ,,najlepsiu konspiraciu" Novy zakon...apropos....Stary Zakon je este fajnovejsia konspiracia. Potvrdzujem . Ked som ho citala svojim mozockom a volou vyvratit vsetkym veriacim ich Boha....nebolo to tazke. Co stať...to argument na neexistenciu Boha...co veta ..to dokaz..o jeho necitlivosti...nadutosti....hnevlivosti...☺...tolko energie som minula na dokazanie Jeho neexistencie...a moj mozocek si ani neuvedomoval...ze vervomocne dokazujem aj zle vlastnosti TOHO..ktory neexistuje. Vsak Peter?..☺..ani mi nenapadlo....ze tak ako neverim na Džina zo zazracnej lampy a nikdy sa nezmienim o jeho zlych vlastnostiach...a ani o dobrych...tak mi je na velke prd....hovorit..ze Boh je taky a taky..a neexistuje a bodka. A este som si hovorila...ze tí co veria...tak su neslobodni..pomyleni...hlupi..nestastni....Asi tak....akoby mi v praci povedali..ze pre moj vztah s kamoskou ..ktoru nikto nikdy nevidel..som ochudobnena o pravdu. ☺.
Raz davno poklepal anabelu po pleci Boh a povedal....,,Tak som tu...povedz mi to vsetko...co si o mne myslis"....a potom sa diali veci....Moje a Jeho a ludia sa pytali....kde beries ten pokoj?...Silu?...energiu?.....Radost?...Sme na pode MK...tak zaroven pocitujem potrebu napisat...nezacala som brat ziadne lieky ,,na stastie"..ani energetaky"...☺....Zacala som zit najdolezitejsi VZTAH.
Ak chceme obhajovat existenciu úzasneho ziveho Boha...staci ..ked si zavrieme usta. Usmievat sa da aj tak. A na otazku..kde sa berie nasa radost ..odvaha..pokoj..laska..poriadok...staci ukazat prstom smerom hore. Aj ked priam citime...ze On je tu....vedla ..za mnou..predomnou..vo mne....ako ziva nadej a slovo ..ktore hovori...usmej sa...Ja Ta neopustim. Dalo by sa niekomu..kto svet vnima len ocami a vnutrom naplnenym informaciami z knih a tradicie...lepsie ukazat ..ze poznam nieco viac...ako to...co im je zjavne.....ako praobycajnym pokojom?. Nehranym....ale skutocnym ..ktory formuje moj postoj tela..chodzu...pohlad...vyraz tvare...slova..vety?. Kazdu obhajobu existencie Boha pred neveriacim vo vetach...ktore pouzivaju len slova a dokazy...co i tie najluxusnejsie..povazujem za uplnu zbytocnost. Radsej by som si isla nalakovat nechty. Ak skutocne veriaceho..,,vediaceho" stretne neveriaci....tak bude okolo neho chodit ako hladny lev....lebo veriaci ma nieco ...co neveriaci nema. Opacne to neexistuje. Lebo veriaci moze mat vsetky informacie..ktore ma neveriaci. Ak mam teda poklad....nemusim nikoho presviedcat ..ze ho mam. A nad tym..kto tvrdi...ze ho nemam..mozem mavnut rukou. A este ho nim zahadzat. V tejto diskusii....a som si ista...je uz niekolko tych....ktorí objadzuju vsetkych ,, Petrov" v rozhovore so zivym Bohom prosbami o milost. Ja si skutocne myslim...ze tu na prispevky o neexistencii Boha staci odpoved v podobe ..usmiateho emotikonu. Ved koho a com a kom chceme presvedcit...ked sme si vedomí...ze na kazdy nas osobny zazrak je v hlavickach sto sofistikovanych argumentov?. A ze su.....keby som zahrala tú...ktorá este nevie....tak vsetkych neveriacich utvrdim v ich pravde.
Navrhujem dnes...jeden rozhohor s Bohom...Ktory sa sam rozhodne....kedy pride ku niekomu...kto Ho este nepozna. Ja v rozhovore s Nim spomeniem....ze by som chcela....aby tí..co majú argumenty a informacie....dostali dar radosti..pokoja..a mudrosti. Ktore absolutne nemusia pouzivat slova..😉......
Pozehnany den....s usmevom pokoja a v situaciach..ktore su pre niekoho dokazom o neexistencii Boha...a pre niekoho zazrakom..ked aj v okatej krize kraca ..ako nadovsetko milovany ..❤
@peter952 ....❤
@anabella111 taky krasny prispevok, no zial na
@peter952 to ani necital, aby nahodou nezmudrel 😂😂😂 a opat toci svoje fantasmagorie. Len sa divim, ako zvladol precitat tie 2 knihy, co uvadzal.
Pozehnany den.
@katharines peter len provokuje....a to je skoda.
@katharines to je otazka skor na veriacich preco si moja dusa vybera peklo :D i ked ja si to nemyslim, mam sa na svete dobre a som rada ze tu nie som naveky. svet je krasny ale nebavilo by ma zit vecne, ani v nebi nie
@katharines nechapem v com je toto svedectvo nejake presvedcive, dievcatko bolo asi vedene ku viere aby sa jej lepsie zvladal pripadny odchod zo sveta. mna ako malu by ani nenapadlo rozmyslat takto, rodicia ma ku krestanstvu nikdy neviedli.
@holubica555 dnes som nasla na fb toto svedectvo. Tento chlapcek nebol k viere vedeny, napriek tomu napisal maminke tento list.
POSLEDNÝ LIST
Zdravotná sestra našla v nemocnici pod vankúšom chlapca, ktorý práve zomrel tento list:
Milá mamička, už niekoľko dní dokážem sedieť na posteli len pol hodiny a zbytok dňa len nehybne preležím na posteli.Môjmu srdcu sa už nechce biť.Dnes zavčasu ráno povedal profesor čosi, čo znelo ako, byť priprevený.
Pripravený na čo? Iste, mladému sa zomiera ťažko!
Musím byť pripravený na to,že na začiatku budúceho týždňa už budem minulosťou; no ja nie som pripravený.
Mám neznesiteľné bolesti, no neznesiteľný je pre mňa fakt, že nie som pripravený.
Najhoršie je,že keď sa pozerám na nebo, vidím tmu. Prichádza noc, no nevidím blikotať ani jednu hviezdu.
Mama, nikdy som nemyslel na Boha, no teraz cítim, že existuje niečo, čo nepoznáme,niečo tajomné,moc, do ktorej rúk padáme,ktorej sa musíme zodpovedať. Trápi ma to, že neviem, kto to je. Kiežby som to vedel!
Mami, pamätáš sa, keď si chodila s nami deťmi, podvečer do lesa ockovi naproti, keď sa vracal z práce?
Niekedy sme bežali dopredu a zrazu sme sa ocitli sami. Z tmy sa ozývali kroky; ako sme sa len báli toho, čo sme nepoznali. A akú radosť sme potom mali, keď sme zistili, že to prichádza ocko, ktorý nás veľmi ľúbi. A teraz keď som zase sám, zase počujem kroky, ktoré nepoznám! Prečo ich, mami, nepoznám?
Povedala si mi, ako sa mám obliekať, ako sa mám v živote správať, ako mám jesť, ako sa mám o seba postarať. Starala si sa o mňa a tá starostlivosť ťa nikdy neunavovala.
Spomínam si, že na Štedrý večer si chodievala s nami na omšu. Spomínam si tiež na večernú modlitbu ku ktorej si nás viedla. Vždy si nás viedla k tomu, aby sme boli čestní. No to všetko sa pred mojimi očami topí ako sneh na slnku.
Prečo si nám hovorila o toľkých veciach a o Ježišovi Kristovi si nám nehovorila?
Prečo si ma nenaučila poznať zvuk jeho krokov, aby som zistil, že je to on, kto príde ku mne v túto poslednú noc v samote smrti? Tak aby som vedel, že ten, kto ma čaká je Otec! Mohol by som zomierať inakšie......
"Milý Bože, prečo si nezachránil to malé dievčatko, ktoré zabili priamo v jeho triede? S pozdravom, ustarostený študent."
"Milý ustarostený študent, zakázali mi vstupovať do škôl. S pozdravom Boh."
@katharines prepac ale toto urcite nenapisalo dieta.. mam pocit ze veris vsetkemu kde napisu ze je to “svedectvo”.
@holubica555 deti vedia byt v takychto situaciach ovela zrelsi ako mnohi dospeli.
@peter952 nemas pravdu. Zidia vyznavali 1 Boha davno pred Egyptom i grekmi. Ziaden update, iba sa proroctva vyplnili v Jezisovi Kristovi.
@dasafashion to krásne vystihla 🙂
@peter952 posledny upgrade? Stale si spominal posvatnu kravu Tak si trosku zagugli o indickych nabozenstvach a zistis nieco. Pises a miesas vsetko dokopy, pritom medzi roznymi nabozenstvami su analogie. A od zaciatku si hovoril, preco nie je jedine nabozenstvo? Medzi krestanmi prebieha ekumenizacia. Medzi nabozenstvami - zagugli si. Tiez je snaha o vutvorenie jedineho nabozenstva. Nezachytavas
tie upgrady a preto mas tolko otazok 🙂
@eva8 jedine nabozenstvo presadzuje new age, satanska organizacia, ktorej krestanstvo lezi zvlast v zaludku.
@peter952 Skus sa vrucne a s cistym srdcom a uprimnou vierou prihovorit p. Bohu a dotkne sa ta 🙂 A vsimnes si to. Si spravny chlap, mas rodinu, nie je slabostou maly "experiment". Aj ked ti to nedava zmysel. Vlsetko mu vyrozpravat, pochybnosti.... Je tazke rozpravat sa s niekym, kto podla teba neexistuje. Vuloz karty na stol. Ak uprimne budes hladat, odpovede poztupne pridu. . Neprehliadni ich
Allahu akbar, nie Allah akbar
Nakoniec si nasiel nieco, co sa ti na veriacich paci. Prva cesta k zblizovaniu 🙂
@peter952 pozri si prve videjko v clanku cca od 23 minuty, aj ked do tejto temy asi nepatri. Tiez zmes roznych info.
A predsalen mi to neda, nenapisala som to pri "oprave"
Allahu akbar = boh je velky, boh je milostivy, boh je milosrdny...
Moslimovia na vyjadrenie bozej vole pouzivaju:
Insallah = ak boh si zela, ak je to bozia vola, ak boh da.... Pouziva sa casto a pri roznych prilezitostiach.
Prvy pokrik sluzi skor na glorifikaciu, oslavu,....
Velmi silne, pre moslimov priam posvatne slova. Druhym sa vyjadruje odovzdanost, tuzba, vdacnost... Take hovorove.
https://www.infovojna.sk/article/financnik-epst...
Tu je ten link, neprekopiroval sa mi. Pr e videjko od cca 23 min
@peter952 kedze by ma pobuchal moj spolocnik, tak by som bola radsej za modlitbu od teba za mna, aby som sa neudusila,, aj ked si neveriaci 🙂. Sila myslienky je obrovska. Spravil by si dalsi krok.
Vazne si pozri to videjko, aj ked nie je k teme, teba zaujima vsetko, preto si mi napadol.

P.S. Chcem svojim detom ako milujuca matka to najlepsie. Kym mi doveruju, posluchaju. Ale samozrejme skusaju aj nove veci, su zvedave. Casom sa osamostatnuju, robia po svojom. Necham ich. Popalia sa? Upozornila som ich. Mali svoju hlavu. Ale vedia, ze sa vzdy mozu na mna obratit. Ked odmietnu, nutenim sa len znepriatelime. Stojim pri nich a .mam o nich strach.
A my sme bozie deti.