icon

Viera v Boha - áno či nie

ankastevko
22. nov 2017

Veríte v Boha? Ak áno prečo? Roky som vyrastala v kresťanskej rodine a musim povedať, že aj napriek tomu som dospela do štádia keď v neho už neverím. Stači mi vidieť rodinu ako sa navzájom k sebe správaju atď ... ak toto znamená byť veriacim tak ďakujem neprosim no rada si prečitam vaše názori na Boha alebo vieru v neho. Ďakujem.

peter952
Odpoveď bola odstránená
eva8
12. aug 2019
peter952
Odpoveď bola odstránená
tiimka
Autor odpoveď zmazal
eva8
12. aug 2019

@peter952 asi po tomto by som uprednostnila, aby ma pobuchal niekto iny, lebo ty by si mi v tom entuziazme asi zlomil chrbat...

peter952
Odpoveď bola odstránená
tiimka
Autor odpoveď zmazal
eva8
12. aug 2019

@peter952 otazku si nepolozil exaktne. Mala zniet: sme len dvaja siroko daleko niet nikoho a ty sa zacnes dusit ( na veceru sama nechodim, preto mi napadol prisediaci). Mam sa modlit, alebo ta pobuchat? Samozrejme pobuchat.
Clovek, ktory pise o vyfabulovanych kravach a popletie si pojmy, ktore nazyva bludmi, ma vari jasno v magorine,, o ktorej pise? 🙂 Ani sformulovat otazku nevie..... Z povrchnych znalosti vyplyvaju povrchne zavery 🙂.

peter952
Odpoveď bola odstránená
tiimka
Autor odpoveď zmazal
eva8
12. aug 2019

@peter952 teda ak chce podat detom veriaci veceru, tak sa zacbe modlit "stolcek prestri sa" len inymi slovami?

peter952
Odpoveď bola odstránená
eva8
12. aug 2019

@peter952 aky Boh nas skusa, ked si presvedceny, ze neexistuje?
Vies, ze tvoj sarkazmus a vysmech je len tvoja obrana? 🙂Pohrdanie diskutujucimi? Prijemnu zabavu v zivote prajem. Mozes sa miesto rehotaniu na koniku zacat venovat detom a rodine, detsky smiech je krajsi

peter952
Odpoveď bola odstránená
tiimka
Autor odpoveď zmazal
naloxon
12. aug 2019

@peter952 Aj v iných diskusiách čo príspevok to úplná kravina...buď máš veľa liekov alebo málo.

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
0silvia0
12. aug 2019

@naloxon peter žije čistú realitu, preto to nepochopenie a potreba zosmiešňovať to, s čím sa ešte nestretol ani nedokáže pochopiť. Necháme ho pozabávať na tejto téme, uvidíme, kto sa bude smiať nakoniec😎

peter952
Odpoveď bola odstránená
0silvia0
12. aug 2019

@peter952 na stupidity nereagujem, tento tvoj príklad v reštike akoby vymyslel 7-ročný školák, ktorý si myslí, že je trocha vtipný. Je mi trápne aj za teba, mysli si čo chceš 😕

anabella111
12. aug 2019

Vcerajsia kázen....Knaz hovori...kedysi davno..mi moj stryko lekar povedal...,,rakovina je milost"..a ja som ostal pobureny...a nesuhlasil som. Casom som zistil..ako asi to myslel..ale minuly tyzden som bol gratulovat ku 60. inemu rodinnemu prislusnikovi...lekarovi..ktory pracuje na onkologii a spytal som sa ho..co si o tom mysli. Povedal...noo...ku nam chodi rozna vzorka ludí..veriaci i neveriaci...ale od nas odchadza malo ludí..ktorí nie su zmiereni s Bohom. . .
Ja mam este zjavnejsi pribeh o milosti..ktora presahuje rodinu..kde rakovina bola..a zazracnym sposobom zasiahla viacere zivoty. Ked laska uz nie je ponimana..ako chemia a nedegraduje tak vztahy na nutne zvazky chemickeho stastia..ktore prebehlo bud prirodnym zakonom..matka /dieta...alebo cez koleso nahody muz /zena prikladom. Alebo...navzdy z osobneho slovnika zvlasnych fraz odstranili vety typu..zivot mam rad...ale ked skonci...bude mi odzite stacit...☺Tato veta ..nie je ziadna frajerina ..hovoriaca o pragme a odvahe. Hovori len o tom...ze som chrobak...ktory ma hranice svojich tuzob..nadeji..viery...a prakticky vsetkeho...cim sa hmyz od cloveka lisi. Hybna sila ..motivacia..je ta tam... Nač sa ufat..ked dufam...ze po smrti budem do hodiny hnoj. A uz iba hnoj. . .
Ak vsak verím...ze budem zit novy zivot..plnsi...nadhernejsi...v ktorom neexistuje bolest a smutok...a je odrazom tohoto zivota v skutkoch nadeje a dobrej vole...tak cerpam z jedinecnej motivacie na dobro a premenu seba sameho na vyrovnaneho a spokojneho cloveka. Otazka znie...co ma motivuje byt dobrym...ak lasku povazujem za fyziologicky proces nahod ..ktory zanikne este hodinu pred tym...ako sa ja stanem biologickym odpadom. Iba jeden pocit je dokazany ...a to je skepsa. Preco ja tak skoro?...preco prave teraz?...preco sa moje koleso stastia zastavuje ..ked este nechcem?. Najdite mi jedneho ...ktory veri v nič....a ked pride zivotna kriza..povie ,,som pripraveny". Samovrahov nespominajte...tí sú totiz tí najnepripravenejsi. Boja sa tak...ze na prekvapko z kolesa stastia si ani netrufaju. Neriadenemu prirodnemu zakonu..ktoremu veria ..radsej ani nedaju sancu.
A este osobna skusenost....ja vidim zomierat ludi...ale ziaden z nich si pred smrtou nedovolil povedat...neverim v Boha. Neveriaci najcastejsie hovoria...,,dúfam..ze Boh existuje". Vazte slova...lebo vasa retorika sa zmeni v sekunde...a ze sa zmení...lebo vsetci umieraju...ale nikto s vetou na jazyku....,,som zmiereny s tym..ze bude zo mna hnoj"...a suvisi to so vztahmi. Toto totiz nikdy nepovieme svojim detom a blizkym. Skor im povieme..budem Ta milovat navzdy. ,,Navzdy " vsak predpoklada existenciu ,,večnosti vnemu"....a samozrejme Toho..Ktoreho mudre knizocky popreli. Ergo..chcite lubit svojich navzdy....a nevystatujte sa...ze ste inteligentni...lebo vasi blizki budu vami milovani...len po rozklad vasho tela. Lebo to hovorite. A to moze byt uz zajtra. ,,Do zajtra Ťa milujem...."

peter952
Odpoveď bola odstránená
eva8
12. aug 2019

@peter952 .. a mozno len ty prisposobujes svoje nevedomosti svojmu presvedceniu...

peter952
Odpoveď bola odstránená
0silvia0
12. aug 2019

@peter952 a čo ty vieš, čo je v biblii, veď si ju ešte ani nevidel, nieto ešte otvoril 😀

mechurik
12. aug 2019

Podla mna jediny logicky argument za vsetko zlo niekomu je karma z budhizmu.ostatne smery mi pridu divne..🙂a krestanstvo neuci slusnemu pokornemu spravaniu voci druhym ako maju japonci.ale neviem...

peter952
Odpoveď bola odstránená
0silvia0
12. aug 2019

@peter952 odkiaľ ovládaš základné veci? Niekto ti povedal? Reálne si držal bibliu a čítal?

peter952
Odpoveď bola odstránená