Viera v Boha - áno či nie
Veríte v Boha? Ak áno prečo? Roky som vyrastala v kresťanskej rodine a musim povedať, že aj napriek tomu som dospela do štádia keď v neho už neverím. Stači mi vidieť rodinu ako sa navzájom k sebe správaju atď ... ak toto znamená byť veriacim tak ďakujem neprosim no rada si prečitam vaše názori na Boha alebo vieru v neho. Ďakujem.
@eva8 Evicka, tam je (v clanku na infovojne) viacero videi. Myslis toho financnika?
@eva8 uz som nasla
@katharines ten financnik vlastne vravi veci, o ltorych sa "suska". Da sa to povazovat za konspiratorstvo, kto vie, kde je pravda. Myslim si, ze Petra by to zaujalo, preto som mu to odporucila.
Co sa tyka toho jednotneho nabozenstva, nemyslela som new age. Oni u mna skoncili hned na zaciatku. Arogantne vystupovanie - to k laske a pokoju ma daleko
Vdaka Petrovi a jeho kravam som si zaguglila o Indickych nabozenstvach. Preto som mu to odporucila, tam je odpoved, v ktorom " upgrade" zijeme 🙂 (v stvrtom, poslednom - jedna z analogii s inymi nabozenstvami) No a ako posledne, zjednocujuce, sa vyvinulo nabozenstvo z prostredia shiitskeho Islamu - Bahaizmus .Ústrednou myšlienkou Bahá’u’lláhovho posolstva v oblasti spoločenského učenia je to, že ľudstvo má jeden spoločný pôvod a že nadišiel čas, aby sa spojilo do jedného celosvetového globálneho spoločenstva. „Boh,“ hovorí Bahá’u’lláh, „uviedol do pohybu historické sily, ktoré rúcajú tradičné bariéry rasami, triedami, ľuďmi rôznych vyznaní a rôznych národov, a ktoré zanedlho vytvoria svetovú civilizáciu“. Hlavnou úlohou, ktorá teraz podľa bahájskej viery ľudstvo čaká, je prijať myšlienku jednoty celého sveta a podporiť proces zjednocovania. Táto myšlienka obsahuje potrebu ocenenia rozmanitosti jednotlivých kultúr či rás, a preto sa baháji nesnažia o uniformitu, ale o vnímanie rôznorodosti na svete ako prvku, ktorý môže byť obohatením pre celé ľudstvo.
Islam ma v sebe zahrnute pravo, preto to asi zavana politikou. Naopak, Svedkovia Jehovovi tvrdia, ze politika vobec do krestanstva nepatri. Vlastne aj Slovensko je sekularnym statom.
Pravdepodobne najstarsie najrozsirenejsie monoteisticke nabozenstvo je parsizmus.
Zaujimave je, ze za čias Ježiša Krista bol pársizmus najmocnejším náboženstvom vtedajšieho sveta. Zoroastrizmus (v Indii nazývaný aj pársizmus) je asi najstarším monoteistickým (a výrazne dualistickým) náboženstvom, ktoré pravdepodobne výrazne ovplyvnilo pri vzniku Judaizmus (a teda aj kresťanstvo a islam) a má tiež veľa spoločného s hinduistickými védskymi spismi
Skopirovala som tie nabozenstva pre zaujimavost 🙂
@peter952 peter, ak mas deti, tak ten duhovy mor ich zozerie, ze z nich neostane nic. A keby si mal trochu zdraveho usudku, tak by si vedel, ze ten duhovy mor je najma proti prirodzenosti.
@peter952 odborna diskusia? Ty kde zijes? Vo vyfabulovanom zfanrasmagorenom svete? Co si slepy a hluchy? Morom nazyvaju gender a lgbti agendu. Vzdy sa rozlisuje medzi clovekom a hriechom, ktory pacha a hriech, ktory siri lgbti a gender je obrovsky bez podpory vo vede a zdravom rozume.
@peter952 hovorim, ze si hkuchy a slepy. To vsetki sa uz riesilo a mnohokrat na viacerych odbornych urovnach.
Predstav si, ze po zavedeni HAK, ktora vraj mala predchadzat potratom, mnohonasobne stupol pocet nielen potratov, ale aj rozvodov a promiskuity.
Hormony z HAK sa nedaju nijak filtrovat a menia pihlavie vodnych zivocichov. Myslis si, ze ludia su extra odolna trieda?
A ked este stale nechapes, o com je rec, hoc som to tu davala aj skor, tak pohladam, aby si mal aky taky, aspon chaby prehlad a predstavu o aku stupiditu sa zo strany duhovych jedna.
@peter952 zakazana reklama v britanii, kde je matka s kociarom kvoli "rodovym syereotypom"
https://megazpravy.cz/britanie-zakazala-reklamu...
https://www.konzervativnyweb.sk/c/22190946/drag...
Zda sa ti normalne, aby takyto uciki tvoje male deti?
@peter952 ty nazyvas vieru morom a bludom a obhajujes bludy, zvratenosti a chore vyplody sam. Tak nezabudni sa nabuduce s holym zadkom pridat do duhoveho pochodu ludi, ktori si nevazia ani sami seba, nieto ostatnych.
Mimochodom, uz aj pedofili kricia po svojich pravach, sexualne zneuzivat deti.
@peter952 a ked si nepostrehol, knazi a biskuoi upozornuju na moralnu zhubnost danej ideologie. Vedci, ti poctivi, su tiez utlacani duhovym morom.
KRESŤANSTVO je náboženstvo zjavené, Bohom darované!
INE NABOZENSKE SYSTEMY (okrem židovstva) sú náboženstvá „zdola“. Vznikli tak, že ľudia hľadali boha. Postupne si o ňom vytvorili určité predstavy a usporiadali svoje skúsenosti do systému. Židovské a kresťanské náboženstvo sú náboženstvami zjavenými. Nevznikli tak, že ľudia hľadali Boha, ale že Boh hľadal ľudí. Nie človek najprv hľadá Boha, ale Boh najprv hľadal človeka. V kresťanstve to nie je človek, ktorý ide sám v ústrety Bohu, ale je to Boh, ktorý ide predtým v ústrety nemu. Nie človek sa svojimi silami zdvíha k Bohu, ale Boh sa vo svojej láske skláňa k človeku a zdvíha ho ku sebe.
Ježiš povedal:
„Ak ostanete v mojom slove, budete naozaj mojimi učeníkmi, poznáte pravdu a pravda vás vyslobodí.“ Jn 8
Zdroj fb
@peter952 prepac, ak v tom nevidis rozdiel, problem je v tvojom prijimaci. Zial s hlupostou sa tazko bojuje, pretoze to by si s nou musel chciet bojovat.
V anglicku sa ucia 4 rocne deti sexualnym praktikam a tzv sexualnym scitlivovanim v nich potlacaju zdravy rozum. Co myslis, ty odbornik, aky to bude mat na nich dosah, ked k zmene pohlavia, braniu hormonov a odrezaniu pohlavnych organov nepotrebuju suhlas rodicov?
@peter952 ja zovseobecnujem? Opat pises o sebe a predpokladas, ze vsetci zmyslaju ako ty? Odkial beries, ze Cirkev im nepomaha? Pomaha a velmi, ale bludy, co siri gender a lgbti, nie je mozne akceptovat. Tiez sa mnohi homosexuali nestotoznuju s lgbti agendou.
@peter952 fantasmagorie a bludy tu pises ty. Chod sa radsej opalovat na slnko, kym nepride aj jeho cas. Filozofovanie ti nejde.
@peter952 aj ty si v klube, ani si si to nevsimol, no nie si na strane zivota 😞
@peter952 no este komunistov tu zamiesaj a gulas ako sa patri

@peter952 si v kontakte so vsemohucim? Napis o tom nieco