icon

Viera v Boha - áno či nie

ankastevko
22. nov 2017

Veríte v Boha? Ak áno prečo? Roky som vyrastala v kresťanskej rodine a musim povedať, že aj napriek tomu som dospela do štádia keď v neho už neverím. Stači mi vidieť rodinu ako sa navzájom k sebe správaju atď ... ak toto znamená byť veriacim tak ďakujem neprosim no rada si prečitam vaše názori na Boha alebo vieru v neho. Ďakujem.

peter952
Odpoveď bola odstránená
katharines
17. aug 2019

@peter952 vies preco zhorel? Len pre teba to zopakujem, pretoze bol pysny.

terezka1947
17. aug 2019

@peter952 nasou slabinou je bozia moralka?

tinkatinus
17. aug 2019

@peter952 nie.....vsetci veria na 100% ,akurat niektorí maju vlastny rozum, ktory pracuje na 10%,45%,80%,100%.

katharines
17. aug 2019

@peter952 vies, co je tvojou slabinou? Poviem ti to hned, hlupost a zatvrdlivost. Necitas, len melies stale dookola to iste. Co tak vyuzit lepsie cas studiom? Napr. Biologie, mediciny, historie.....?

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
midka
17. aug 2019

predchadzajucich 45 stran som necitala vsetky,, odpoved na Tvoju otazku,, ano verim v Boha,, bola som tak vychovana,, dakujem svojim rodicom za to,, snazim sa tuto vieru preniest aj na svoje deti,,, nastastie sme obaja s manzelom veriaci,,,,nedostatky sa vsak najdu 🙂.nie sme idealny veriaci ... ale s vierou, je zivot aj ked nie dokonaly urcite o trosku lahsi 🙂....

peter952
Odpoveď bola odstránená
tinkatinus
17. aug 2019

@peter952 v podstate je to úplne jedno o čom tu filozofujes, dôležité je aby sa ľudia rešpektovali a boli k sebe dobrí alebo sa o to aspon snazili.nech už su veriaci alebo neveriaci a ešte by bolo naozaj pekne keby si ľudia pomáhali namiesto toho aby sa do seba navážali ,ako to robíš ty tu do veriacich, ktorí ti nič vlastne neurobili. Ak chces vyjdi na ulicu a zacni ich zastavovať a presviedčať o tom, že boh neexistuje, ak ti teda na tom až tak záleží, aby ľudia neverili v bludy

terezka1947
17. aug 2019

@peter952 ale my sa o moralke boha nebavime....ty ju riesis. Jedine ty.
Ja mozem tak riesit svoju moralku..ale zase,povedzme si,koho by moja moralka zaujimala.

peter952
Odpoveď bola odstránená
tinkatinus
17. aug 2019

@peter952 no myslím že na tých 10% to si tí takmer fanatici. ozajstní fanatici sú 0% ale takých u nás az tolko nie je myslím.

peter952
Odpoveď bola odstránená
katharines
17. aug 2019

@peter952 a keby tebe zabehlo, tak budes cakat, kym ta "pobucha slnko"? Tvoja otazka je hlupa, len aby si vyvodil este hlupejsie zavery. Clovek, co sa modli a zije svoju vieru sa snazi cloveku pomoct. Stavim sa, ze ty ani neovladas pravidla prvej pomoci, lebo pri duseni samotne pobuchanie nepomoze, takze tvoja pomoc by jej bola uplne nanic.

katharines
17. aug 2019

@peter952 tvoja moralka je zhnita a nie Bozia.

terezka1947
17. aug 2019

@peter952 ja navrhujem,kasli na nas....a otvor okno,pripadne len zavri oci....a rivno to povedz bohu,ze ma na figu moralku a spochybni ho.

peter952
Odpoveď bola odstránená
tinkatinus
17. aug 2019

@peter952 myslim, ze tvoje otazky su trochu z cesty.ja si myslím, že boh "nehovori" a ani nikde sa nepíše, že keď je takáto situácia tak sa máš za toho druhého len modliť, ale myslím, že mu máš pomáhať ako vies.Modliť sa môžeš, ked nevieš pomôcť, to by ti ine ani neostalo.

tinkatinus
17. aug 2019

@peter952 evidentne si zaujatý voči veriacim prípadne si o sebe myslíš, že si múdrejší ako ostatní alebo sa len chceš cítiť múdrejší ako ostatní.

peter952
Odpoveď bola odstránená
tinkatinus
17. aug 2019

@peter952 ja ale nie som veriaca, ale viem uvažovať racionalnejsie a objektivnejsie ako ty

tinkatinus
17. aug 2019

@peter952 najprv sa búcha potom sa modlí a nie naopak

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
katharines
17. aug 2019

@peter952 este aj pamat mas kratku, nie s tebou som sa o tom nebavila. A priznat si vlastnu hlupost, je asi aj nad tvoje sily, tak ti ostal len verklik. Komunisti sa riadili heslom "stokrat opakovana loz sa stava pravdou".
Ty musis byt velmi nestastny clovek. Ani pamat ti nesluzi, ani vedomosti nemas, a k tomu vsetko motas dva na tri.

katharines
17. aug 2019

@peter952 ateisti nemaju tv? Ty kde zijes? 🤦‍♀️

peter952
Odpoveď bola odstránená
terezka1947
17. aug 2019

@peter952 ako bola slepa viera kompenzovana systemom?

katharines
17. aug 2019

@peter952 orazka v opacnom garde. Vies, ze som veriaca a stretneme sa v restike. Ty sa zacnes dusit a nikde nikoho poblizku. Iste by si sa potesil, ze ukazem, podla teba, vieru a budem sa modlit, vsak?