icon

Viera v Boha - áno či nie

ankastevko
22. nov 2017

Veríte v Boha? Ak áno prečo? Roky som vyrastala v kresťanskej rodine a musim povedať, že aj napriek tomu som dospela do štádia keď v neho už neverím. Stači mi vidieť rodinu ako sa navzájom k sebe správaju atď ... ak toto znamená byť veriacim tak ďakujem neprosim no rada si prečitam vaše názori na Boha alebo vieru v neho. Ďakujem.

eva8
19. aug 2019

@elena111 podľa mňa existuje sila spoločného vedomia, myšlienky. Máme slobodnú vôľu, už je na nás, ako s ňou naložíme. Klopte a bude vám otvorené. A sám Boh za nami prichádza a nevidíme to.
Je to zvláštne, ale môj život sa skladá naozaj z kopec náhod. A vždy,keď som zabudla na p.Boha,dokonca mi posielal ľudí, aby som sa navrátila. Smutné je, že iba o tom rozprávam, a skutek utek....

katharines
19. aug 2019

@eva8 ano, Boh je jeden, ale praveho a jedineho Boha si ctia len zidia a krestania. Vychodne nabozenstva si ctia demonov, nie Boha. Pretoze Jezis pocedal ak nie ste so mnou, ste proti mne. Medzitym nic ine nie je.
No v kazdom je moralny zakon a ten ked zradi, zradza vsetko.

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
elena111
Autor odpoveď zmazal
eva8
19. aug 2019

@peter952 ty si sa rozprával s moslimom o Bohu, resp. o Alláhovii? Napíš viac o tom, prosím. Vážne ma to zaujíma. Ďakujem

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
eva8
19. aug 2019

@peter952 čo teba učil moslim, daj vedieť prosím, vážne 🙂

elena111
19. aug 2019

@peter952 mimozemšťana som este nevidela to neznamená ze neexistujú a nevidela som som ani boha to neznamená ze neexistuje ale slovo boh je len synonymum môžeš ho nazvať ako chceš boh, univerzum, vedomie, a keď sa pozrieš na tu krásu navôkol spoznáš boha opakujem to je len synonymum, nálepka je jedno ako to nazves táto planéta funguje na bazi energií a frekvencii a všetko čo vidíš sú fraktaly ktoré sú aj v tvojom tele a vieš aký majú matematický vzorec nekonečno opakujú sa donekonečna a my ľudské bytosti mame vedomie majú ho aj zvieratá ale my sa od zvierat líšime tým ze mame aj myseľ ktorá ovplýva veľkou fantáziou ktorá dokáže vymyslieť čokoľvek si vieš predstaviť a keď sa k tomu pridá silná viera môžeš vytvoriť v tomto svete čokoľvek a keď vieru stratíš prestaneš tvoriť, my ako jediné tvory na zemi dokážeme tvoriť a vymýšľať pretoze mame myseľ
Stačí keď tvoju myseľ použiješ na vykakanie a na papanie pôjdeš späť a umri ako zviera?
To si tým chcel povedať ze sme zvieratá a sme tu na to aby sme zaplatili šeky, pracovali plodili deti nažrali sa vyspali.. ako zvieratá?

Ja viem ze človek má aj dušu okrem mysle je tichá nie je ju počuť pretože ju prehlašuje tvoja hlasná, hlučná myseľ... Tvoja duša je v tichu pokoji v tvojom vnútri a ty ju nepočuješ pretože máš v hlave zmätok keď ju v sebe objaviš už nič hľadať nebudeš našiel si to co si celý život hľadal.... Seba

terezka1947
19. aug 2019

@peter952 xixixi....ja uz vsetko dokazem pochopit,ale co vedie clovek par dni k tomu,ze vkuse vypisuje,ze boh nie je,resp.broji proti veriacim....tak toto nechapem.
Alebo nie si ty nahodou pokrsteny?ci generaciach prave tych odchovancov komunizmu?

terezka1947
19. aug 2019

@peter952 preco tak utocis?nechapem.
Ved je sloboda slova,myslenia....tak tvojho,ako aj veriacich. Cize kde je problem?ver,v co ver,never,v co neveris.

peter952
Odpoveď bola odstránená
terezka1947
19. aug 2019

@peter952 ved to opakujes dookola.

peter952
Odpoveď bola odstránená
terezka1947
19. aug 2019

@peter952 ved ok,kludne mi to zopakuj...ja sa hnevat nebudem.

h_petra
19. aug 2019

@katharines ze som sa ja s niekym takymto vobec dnes pustala do nejakej debaty. Skoda, ze tento tvoj prispevok o demonoch a vychodnych nabozenstvach som si neprecitala pred tym.

katharines
19. aug 2019

@h_petra takze je nakoniec z teba budhistka? Potom chapem tvoje neustale rypanie. 😉

tinkatinus
19. aug 2019

@katharines moja svokra je moslimka a hovori ze Boh je ten istý ako Alah....v každom náboženstve ma ine pomenovanie, ale je toto iste!

eva8
19. aug 2019

@peter952 čiže tvoje neodpovede mám chápať tak, že druhých obviňuješ z vyfabulovaných fantazmagórií a zaslepenosti, pretože sa riadiš sebou?

peter952
Odpoveď bola odstránená
h_petra
19. aug 2019

@katharines absolutne ma neprekvapuje, ze z mojho komentaru si ty, osvieteny krestan, dokazala vycitat, ze som budhistka. Ze sa nehanbis...

eva8
19. aug 2019

@peter952 už viackrát si sa "pomýlil" v tvojich tvrdeniach a keď si bol opravený, radšej si sa stiahol.... 🙂

katharines
19. aug 2019

@h_petra sa ta pytam, vari nerozomies otazke? A ty sa nehanbis za tvoje iracionalne rypanie?

peter952
Odpoveď bola odstránená
eva8
19. aug 2019

@peter952 vygúgli si, ktoré štáty a prečo sú/nie sú sekulárne. Taktiež okrem indických kráv si vygúgli niečo aj o Islame, poprípade sa porozprávaj s nejakým moslimom (ako ma nabádaš) a potom vyvoď závery 🙂
Obyčajný malý veriaci človiečik, vôbec nie je nebezpečný. A kresťan, keď sa tým oháňaš,už vôbec nie. Pohyboval si sa medzi obyčajnými mladými kresťanmi? Trávil si obyčajný voľný čas medzi nimi? Ako ti konkrétne škodili? Čím boli úpre teba nebezpeční?

h_petra
19. aug 2019

@tinkatinus samozrejme, ze je to to iste. Boh, Jehova, Alah, Budha, vsetko je to jedno, kazda kultura to proste vola inak a podla svojich obycajov si to prisposobili.
A kazdy, ci krestan, ci moslim sa budu do prs bit, ze to ich nabozenstvo je to jedine a prave.
Clovek by cakal od krestanov akusi pokoru, respekt, ale to u tych zanietenych najde clovek len velmi tazko. Ak je niekto presvedceny len o svojej pravde a ano za toho boha nepripusti, ze by to ciste teoreticky mohlo byt inak, tak to s pokorou a laskou k bliznemu ma len pramalo spolocneho.

Nabozenstvo je strasna tema, ktora len vyvolava konflikty.
Ako keby nebolo jedno, ci to niekto nazyva Bohom, Vesmirom, Alahom, karmou, Budhom, Jehovom, ci hoci aj pernikovou chalupkou.

h_petra
19. aug 2019

@katharines iracionalne je mysliet si, ze len krestania su ti jedini, rovnako ako je iracionalne ked si to o sebe mysli akekolvek nabozenstvo.

A nie, budhistka nie som.