icon

Viera v Boha - áno či nie

ankastevko
22. nov 2017

Veríte v Boha? Ak áno prečo? Roky som vyrastala v kresťanskej rodine a musim povedať, že aj napriek tomu som dospela do štádia keď v neho už neverím. Stači mi vidieť rodinu ako sa navzájom k sebe správaju atď ... ak toto znamená byť veriacim tak ďakujem neprosim no rada si prečitam vaše názori na Boha alebo vieru v neho. Ďakujem.

vierkadominik1
22. nov 2017

@dalyla presne tak Amen

bmuller
22. nov 2017

@monikamama vsetko toto su "logicke" argumenty... len mi este treba vysvetlit
zmysel toho vsetkeho, zmysel pritomnosti cloveka, zmysel existencie...

malasandrika
22. nov 2017

@nesquik8 čo je zlé na tom, že muž chodí s kamarátmi von? Toto hraničí s fanatizmom

erikavesela
22. nov 2017

@dagaz uplne s tebou suhlasim

nesquik8
22. nov 2017

@malasandrika napriklad je to zle v tom ze tak vznikaju nevery ziarlivost netravi dostatok casu s rodinou a pod

malasandrika
22. nov 2017

@nesquik8 čiže podľa Teba má aj žena sedieť doma na zadku?

erikavesela
22. nov 2017

@nesquik8
To existuje este niekto, kto je vacsi fanatik ako ty?..'prepac...ale rychlo k psychologovi, pretoze, to co pises je chore

erikavesela
22. nov 2017

Ja neverim, nikdy som neverila a nikdy verit tym hlupostiam nebudem!!!...pre mna je biblia len krutou rozpravkou, viera je pre mna nieco, co vyhladavam, lebo sama v seba neverim, ja som clovek pragmaticky, clovek ktory vidi a veri fyzike, chemii a nie bludom, ktore su niekde napisane...kedysi bolo treba.ovladat a manipulovat obrovske masy ludi a tak vznikla viera v nieco, co v skutocnosti neexistuje...nechapem a rada by som pocula vysvetlenie...ked bol stvoril zem, zivot..atd, kto stvoril jeho, ved nemohol vzniknut z nicoho...z coho vznikol?...o nezrovnalostiach pisanych v biblii sa zmienovat nebudem, lebo by som pisala cely den...nie neverim a nikdy nepochopim, ako niekto verit moze...samozrejme, kazdy robme ako uzname za vhodne...v kazdom pripade ja zijem pre svoju rodinu a seba a nie pre boha....

laskalieci
22. nov 2017

Ver8m.meverim.berim v Boha neverim v Boha verim v Boha...Aj diabol veri v Boha ale trase sa.Verit v Boha a verit Bohu ked ide do tuheho su 2 veci.Preco veris v Boha ze co?ze ked si narobis maler tak ho poprosi a vytiahne ta s kase?ked nebude chodit do roboty a poprosis o prachy ze ti da?ked ked??Boh neni ziadna aladinova lapma.kazdy vie ci uz vedome.alebo podvedome ze Boh je.Nepotrebukem.vypovede ludi a ich presviedcanie.Vsade okolo je tych dokazov dost.Ci sa.myslim?ak ano opravte ma.Boh je Boh je to sef vesmiru jemu patri vsetko.Kto je vacsi ako On?kto sa.smie porovnavat?Ludia zabudaju ze po.Bohu ma.najvacsiu moc Satan.Keby Boh chcel tak moze ta prinutit aby si verila ale naco by to robil?Boh tak miloval svet ze dal svojho JEDNORODENEHO SYNA aby ten kto v neho veri nezahynul ale mal vecny zivot.Ak ti toto nestaci tak potom chuda clovek.Cim viac xlovek spekuluke tym viac sa ponara.Mame mat detsku vieru a nie spekulativnu.BIBLIA je On On nam dal to co ta po.smrti privedie k Nemu.Su iba dve moznosti.Bud vecnost s Nim alebo vecnost v pekle.Kazdy si je vedomy ze zomries.Teraz ,zajtara o rok o dva o 29...zomries.nechas kosti v hrobe.ALE TY TVOJ DUCH TO CO VLASTNE SI to pojde bud do vecnosti alebo do pekelneho trapenia kde nieto uniku kde je skripanie zubami a ohen neprestava.Mas na vyber.Boh chve aby bol kazdy clivek spasny-zachraneny.Ci chces robit pre to?nemusis uz nic.Uz ke dokonane.Povedal Jezis.JE DOKONANE!UZ NEMUSIME NIC .iba milovat..a ked milujes nerobis bic zle.Boha sa Boj a.jeho prikazania zachovavaj.Jeho prikazania nie su tazke.

dalyla
22. nov 2017

Keď je BOH na prvom mieste všetko je na tom správnom mieste. ❤

zuzicka256
22. nov 2017

Verim v Boha ❤
Neverim v nabozenstvo a cirkev.
Keby som v Boha neverila, neoslavujem Vianoce, Velku noc a nechodim na dusicky na hroby...
Co a vlastne koho oslavuju ateisti?
Santu? Potom su pre vas Vianoce len o darcekoch a zradle, ako aj Velka noc o alkohole a oblievacke?
Boh nalozi len tolko, kolko unesies.

jonnie
23. nov 2017

Len...preco ludia na "smrtelnej" posteli a z toho pocitu nicoty hladaju a volaju Boha? Cez zivot na neho zabudaju, ale vediet, ze uz nic, ale totalne nic nebude....zazila som , ze ti naj neveriaci v hodine smrti chceli knaza. Toto len na uvahu.

erikavesela
23. nov 2017

@zuzicka256 ano, neverim v boha a nikdy verit bludim nebudem, a ano, oslavujem aj vianoce, aj dusicky, pretoze su to pre mna tradicie, z akeho zakladu vznikli je jedno, spominame si pri nich na clenov rodiny, ktori tu uz s nami nie su, presne tak ako si ich v ich den narodenia, ci umrtia pripominame, ako im zapalujeme sviecku...mozno by si sa cudovala, ze pre neveriacich a ateistov mozu byt vianoce casom pohody a pokoja, ale mozu a nemusi to mat nic s bohom spolocne...velku nic neoslavujem slovenskym zvykom, pretoze ho povazujem za trapny, ale isto je vela neveriacich rodin, kde sa oslavuje velka nic tradicne ako prichod jari a opat to s bohom nemusi nic mat spolocne...preco do vsetkeho treba zatahovat boha a spol.?mozno ho potrebujete na to, aby ste pochopili sami seba, ja nie, ja potrebujem hlavne svoju rodinu, pretoze verim hlavne v nu a seba...a opat to s bohom nic nema spolocne, nechapem, ako este v dnesnej dobe niekto moze potlacat a nevetit v principy fyziky, chemie ..tak potom...nepouzivaj auto, tv, internet, lieky, nedaj sa operovat...ved boh zariadi aj bez fyziky a chemie....alebo?'.'sorry, ale ked ty sprosto, ja sprosto dvojnasobne

myskacici
23. nov 2017

@ema234 všetci ľudia sú omylní. Každý jeden človek na tejto zemi ma hriechy. Len Boh je neomylní. Lenže Boh ma rad aj toho najhriesnejsieho človeka. Ale nemá rad hriech!
Možno sa spýtaš prečo a ako je to možné?! No predsa zdravý človek lekára nepotrebuje. Viac ho potrebuje chorý. Rovnako je to s nami a s Bohom.

beky1813
23. nov 2017

@nesquik8 keby moje dieta prislo s tym, ze ho nejake dieta z fanatickej rodiny uci modlit sa pri jedle, tak by som urobila ine halom a ano, clovek, co tvrdi, ze kazdy clovek sa ocitne pred bohom, aj ked nie je veriaci, je pre mna fanatik a toboz, ked namiestk riesenia veci, sa radsej bude modlit a cakat na zazrak

myskacici
23. nov 2017

@malasandrika
Nie, žiaden fanatizmus. Môj manžel takisto nechodí po krčmách a baroch. Ak chce relaxovať, je xy možnosti ako relaxovať môže. Väčšina chlapov sa pravidelne opija v krčmách a ženy samozrejme sedia doma s deťmi. Potom vznikajú hádky atd. Uvádzam len príklad toho ako vznikajú ďalšie a omnoho vážnejšie problémy v rodinách za ktoré neveriaci ľudia vinia Boha. Je to veľmi nezodpovedne.

beky1813
23. nov 2017

Preco si vy veriaci myslite, ze vsetci sa ocitneme pred tim vasim Bohom? Ked chcete, verte si, comu chcete, ale netvrdte, ze existuju len dve moznosti, bud nebo, aebo peklo, mozno pre vas, ale pre nas nie, tak to nesirte ako jedinu moznost

myskacici
23. nov 2017

@beky1813 ja to budem tvrdiť lebo je to tak. Či už ty veríš alebo nie je na tebe. Viest je na tom najhoršie? Že my vieme že to tak bude a vidíme, ako sa samé rútite do záhuby. Je to veľká škoda. Ale komu niet rady, tomu niet pomoci

jana_eyre
23. nov 2017

@beky1813 a preco ta to rozculuje? Ved nech v tom vidia jedinu moznost, pre nich to tak je, tak nemozu predsa pripustit moznost inu..

Tak ako ateista nemoze pripustit existenciu boha lebo v neho neveri.. Ak by ju pripustil, uz by predsa nebol ateista..

beky1813
23. nov 2017

@myskacici vidis a toto je to, co nemam rada na veriacich, tieto blaboly, ze sa zenieme do zahuby, preco? Lebo neverime?

ankasek
23. nov 2017

@beky1813 Milá Beky, aj Ty sa raz ocitneš pred Bohom a ako píšeš o tom nešírení, tak je to jediná možnosť, či sa Ti to páči alebo nie. Nemusíš veriť, ale sú len 2 možnosti a to nebo a peklo. A každý človek má možnosť vybrať si. O tom je slobodná vôľa.

beky1813
23. nov 2017

@jana_eyre ved nech vidia, len nech sa nenutia ostatnim a ani svoju vieru, nech akceptuju, ze su ludia, co neveria, bez reci, ako nam niet rady, ako sa zenieme do zahuby a podobne. mam dost prikladov v rodine, okoli a tu sa to len potvrdzuje, ze to nevedia respektovat

beky1813
23. nov 2017

@ankasek nie, neocitnem, lebo pre mna Boh neexistuje

jana_eyre
23. nov 2017

@beky1813 ano, existuju taki ludia co sa nevedia zmierit tym, ze ostatni neveria tomu co oni.. Nechapem to, ale casom som sa naucila to akceptovat, nech sa rozculuju, ked maju pocit, ze idu zachranovat svet tym, ze ostatnych lanaria nech.. Nastastie mozem povedat, ze takychto krestanov co sa nevedia zmierit s ostatnymui ludmi teraz vobec nepoznam osobne.. Vacsina ludi co aj chodi do kostola vobec svoju vieru nevnucuju ostatnym.. Aspon teda v mojom okoli..

Iba pri prvom synovi som si trocha uzila to tlacenie do krstu, ked som sa ale spytala, ci ho mam dat aj obrezat, kedze nie som ani krestan ani zid, tak s tym nutenim do krstu prestali..

Aj tak vsetci zistime ako to je az po smrti, alebo aj nezistime.. 😄

cartridge
23. nov 2017

@dalyla A kde sú v tomto "rebríčku" Tvoje deti a manžel ???

malasandrika
23. nov 2017

@myskacici nikto netvrdil, že má sedieť v baroch a krčmách, ale nevidím dôvod, prečo by sa muž nemal stretávať s kamarátmi napr. na káve. A ja teda môjho manžela na to jedno pivo pustím, nie som totiž žiadna harpya 😄

mijo53
23. nov 2017

@denaka do kostola sa nechodí, aby sme sa stretli s ľuďmi, ale aby sme sa stretli s Kristom, ktorý je prítomný v eucharistii

mijo53
23. nov 2017

@ankastevko napíš, čo sa bojí, veď pápež Ján Pavol II povedal, nebojte sa

tami2014
23. nov 2017

@ankastevko To je odpoved na moj koment, ze verim iba v Boha? Lebo akosi nechapem.

oskvarka
23. nov 2017

@ankastevko ja to mam doma tak isto s tymi vztahmi vzajomnymi .. s tou vierou uplne naopak ... teda vyrastla som v neveriacej rodine k viere ma neviedli moji rodicia su sice pokrsteny ale maju asi taky nazor na vieru ako ty (necitala som vsetky prispevky len prve dva) takze osobne si myslim ze to ako sa ludia spravaju od vieri nezavisi (aj ked smutne to rozhodne je lebo katolicka viera sa preca hlasi k velmi krasnym a uslachtilim moralnym a inym vlastnostiam)... vieru som zacala zit pocas studii v Bratislave tam bola velka sloboda malo tychto "tradicnych" veriacich ktorych tie hodnoty ani nezaujimaju ... sice menej plne kostoli ale ludia zili svoju vieru srdcom a vierov v vo vsetky tie hodnoty... mna to velmi oslovilo...
po skole som si nasla pracu na orave - velmi silno katolicky zalozena cast slovenska - co ti poviem veciu krizu vieri som nikdy nemala... knazi mali vyslovene slabe, nasilne, hlupe, nepripravene kazne, vyvysovali sa, ludia sa ohovarali po ceste s kostola kto mal co oblecene ako sa tvaril kde sedel a tak... no doslovne smutny pohlad... teraz som sa prestahovala na kysuce tu je menej katolikov viera slobodnejsia a hned to vidno aj na tom ze nemam az taky pocit tlaku okolia a posudzovanie - knaz si nedovoli na kazni dupat veriacich ze sa malo vyzbieralo na zbierke na kostol a ine hluposti ako na orave (alebo aj na vychode som to zazila) ale vela ludi popri katolickej viere veri lunarnym kalendarom cervenym stuzkam a inym "zaujimavim" veciam takze to je trochu pre mna zarazajuce ale ludia mi pridu viac otvoreny a srdecny.... ja sa snazim zit svoju vieru aby som ja zo sebou bola spokojna