Viera v Boha - áno či nie
Veríte v Boha? Ak áno prečo? Roky som vyrastala v kresťanskej rodine a musim povedať, že aj napriek tomu som dospela do štádia keď v neho už neverím. Stači mi vidieť rodinu ako sa navzájom k sebe správaju atď ... ak toto znamená byť veriacim tak ďakujem neprosim no rada si prečitam vaše názori na Boha alebo vieru v neho. Ďakujem.
@h_petra a ty to odkial beries? Je rovnako Boh, ako aj clovek.
@katharines 🙂 odtial, odkial beries ty istotu, ze je Bohom aj clovekom 🙂
@h_petra takze ty to beries zo svojej neviery, ako ja zo svojej osobnej skusenosti a viery?
@h_petra a co myslis, k akemu nazoru sa priklonit o posmrtnom zivote? Skus si pozriet Hloria Polo na youtube 😉
@katharines preco moju vieru nazyvas nevierou?
🙂
Takto mi dalo zmysel. Rovnako, ako tebe to dava zmysel inak.
@h_petra lebo som uvazivala, ako sa clovek moze hadat s inym o veci, na ktorej sa zhodnu, ako to bolo dnes v inej diskusii a jedine, co ti vadilo bola viera.
Ale tiez tv4dim, ze kazdy v clovek nieco veri, lebo ak clovek neveri Bohu a v Boha vybera si ine alternativy. Dusa je od Boha a ta Boga hlada.
@katharines ty si to len nepochopila. Mne nevadi viera. Mne vadia taki pomätenci krátkozrakí, co si myslia, ze su nejaka moralna a eticka elita a nevidia si pritom dalej nez po spicku nosa.
V tomto som bezbožník. Verím, že moji rodičia na nás dávajú pozor. P. farár mi na pohrebe povedal, že nie sú s nami, až v súdny deň sa rozhodne....
Životom po smrti sa nezaoberám, nežijem s cieľom dostať sa do neba. (Momentálne, keď toto píšem, ma pochytila taká neistota, akoby strach - a čo keď sa dostanem do pekla?) Energia po nás ostane. Taktiež reinkarnácia mi nepasuje, protirečí tomu otázka: kde by sa všetky "dušičky" pomestili?
Ešte za mlada som čítala Moodyho -"Život po živote". Doteraz sa rozpráva o mimotelových zážitkovh. Hovorí sa, že ten tunel za svetlom, je vraj otváranie očí do reálneho života, preberanie sa z kómy...
@h_petra lenze to je opat len tvoje chapanie a tvoj pocit. Biele je biele a cierne je cierne bez ohladu na akukolvek elitu. Kazdy clovek ma nesmiernu hodnotu, akurat, ze si to maloktory clovek uvedomuje a preto to na svete je tak, ako to je.
😐
@h_petra nie, nie je to vysvetlene, je to len hypoteza, cize predpoklad. 27 min bez cinnosti srdca nemozes hovorit o elektrickych vybojoch. Vies, po akim case sa mozog nezvratne poskodi bez kyslika?
@h_petra tento chlapcek bol mrtvy 61 min
https://www.svetlosveta.sk/zaujimavosti/papez-u...
@h_petra tu si mozes precitat o lekarke Gloria Polo, ktoru zasiahol blesk. Bola kompletne spalena a isty cas mrtva. Do tejto udalosti zila, akiby Boha nebolo a opovrhovala cirkvou. A hoc nesla na potrat typu, roztrhanie dietatka, prispela k vrazdam inych deti a tie svoje zabila vnutromaternicovym telieskom. Boh jej ukazal, ake obrovske zlo tym sposobila. Ak chces, mozem ti konkretne poslat jej svedectvo o tomto.
http://mojpribeh.sk/pribeh/dr-gloria-polo-zazra...
@peter952 nic ti nebrani ho ist navstivit. Cirkev je zvlast opatrna v uznavani zazrakov pre takych, ako aj ty 😉

@eva8 top