Viera v Boha - áno či nie
Veríte v Boha? Ak áno prečo? Roky som vyrastala v kresťanskej rodine a musim povedať, že aj napriek tomu som dospela do štádia keď v neho už neverím. Stači mi vidieť rodinu ako sa navzájom k sebe správaju atď ... ak toto znamená byť veriacim tak ďakujem neprosim no rada si prečitam vaše názori na Boha alebo vieru v neho. Ďakujem.
@katharines sklamem ta, otazky mojej viery povazujem za vysostne osobne
@h_petra uz si sa vyjadrila, no nechcela som robit zavery a pytam sa.
@katharines 🙂 kde a k comu som sa vyjadrila?
@peter952xixixixi... ale ja ti ani nic dokazat nechcem....
@h_petra toto je dost velavravne:
h_petra
Dnes o 14:23
@tinkatinus samozrejme, ze je to to iste. Boh, Jehova, Alah, Budha, vsetko je to jedno, kazda kultura to proste vola inak a podla svojich obycajov si to prisposobili.
A kazdy, ci krestan, ci moslim sa budu do prs bit, ze to ich nabozenstvo je to jedine a prave.
Clovek by cakal od krestanov akusi pokoru, respekt, ale to u tych zanietenych najde clovek len velmi tazko. Ak je niekto presvedceny len o svojej pravde a ano za toho boha nepripusti, ze by to ciste teoreticky mohlo byt inak, tak to s pokorou a laskou k bliznemu ma len pramalo spolocneho.
Nabozenstvo je strasna tema, ktora len vyvolava konflikty.
Ako keby nebolo jedno, ci to niekto nazyva Bohom, Vesmirom, Alahom, karmou, Budhom, Jehovom, ci hoci aj pernikovou chalupkou.
Takze, nie nie je to jedno, koho povazujes za boha. Toto su typicke synkreticke reci new age.
@katharines synkreticke reci new age si musim ist vygooglit 😁😁😁
@barbara_lux nie nedopustil,to my sami sme si vytvorili,stare viny z minulych zivotov.nemoze sa len tak narodit chore dietatko bez toho aby nebola predtym spravena nejaka vina kt.si chce odxinit novym zivotom.I pre rodica ma byt dar take dietatko.skuste si precitat knihu Posolstvo od Abdrushina...je v nej vsetko.Boh je vsemohuci a miluje nas len my sme sa odklonili....tym myslim aj seba...
@katharines 😁😁😁😁😁 ty si fakt smiesna....a strasne drza... nie, ani new age... si vedla
@h_petra opat si sa znizila k urazkam? Len som konstatovala conu sa najviac podoba to, co si popisala. To je vsetko. A kedze si odmietla odpovedat, tak zrejme uz nrmame o com dalej ani diskutovat 😉, preto ti poprajem pekny vecer
@katharines neurazam. Konstatujem, ze si drza.
Raz som budhistka, raz akysi new age 😁
@h_petra si nechapava, to je konstatovanie. Nerozumies pisanemu textu, neodpovedas a ked napisem, na co sa tvoje reci podobaju, zrazu zacnes urazat a prekrucat.
@h_petra to je ťažko s ortodoxnymi kresťanmi....a nie len kresťanmi....
@katharines ja neprekrucam, netusila som co je new age.
Mne je jedno, co si ty myslis, a na co sa podla teba moje reci podobaju.
A ze neodpovedam? A kto si TY, aby som sa ti ja musela vyznavat z mojej viery? Mas o sebe nejaku mocnu mienku zrejme... ty mi tu kladies otazky a mas predstavu, ze ja budem poslusne odpovedat.
@tinkatinus ani ty nerozumies? Bud sa diskutuje, alebo nie. Niekomu vsak ide o to, aby mohol urazit.
@katharines mna si dnes urazila dva krat. Raz tym, ze si zo mna spravila budhistku a druhy raz, ked si ma zaradila do nejakej new age sekty ci co to je.
A stazujem sa snad???
Nie. Len ta upozornim, ze si drza, aj si toto dovolujes.
@katharines jediný kto nerozumie si asi ty keďže hovoríš že ostatní ľudia na svete uznávajú démonov.toto je naozaj vážna urážka.prave toto si vytiahla z biblie.a čo tak láska k blížnemu...takže moja svokra vlastne uznáva démonov ale mala by som ju aj tak mať rada, keďže je moja blizna alebo nie?
@h_petra mne je uplne jedno aka je tvoja viera. Avsak prekrucas. To, ze netusis co je new age tiez nic neznamena, no vyjadrila si ich filozofiu, ci uz vedome, alebo nevedome. Ukaz, kde som sa vyjadrila, ze vyznavas new age? Ci nerozumies vyznamu slova "podoba sa"?

@peter952 ako si prišiel na to, že tvojmu Bohu v lietajúcom tanieri neverím?