icon

Viera v Boha - áno či nie

ankastevko
22. nov 2017

Veríte v Boha? Ak áno prečo? Roky som vyrastala v kresťanskej rodine a musim povedať, že aj napriek tomu som dospela do štádia keď v neho už neverím. Stači mi vidieť rodinu ako sa navzájom k sebe správaju atď ... ak toto znamená byť veriacim tak ďakujem neprosim no rada si prečitam vaše názori na Boha alebo vieru v neho. Ďakujem.

katharines
19. aug 2019

@peter952 prepac, ty neovladas ani zakladne principy krestanstva a pises, ze vies o Bohu 🤦‍♀️

katharines
19. aug 2019

@h_petra a prezradis, aku teda vieru praktizijes, ci je to tajne?

h_petra
19. aug 2019

@katharines ziadnu konkretnu

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
eva8
19. aug 2019

@peter952 Verím preto, lebo sa mi dejú "zázraky". Vysvetlila som si to aj po racionálnej stránke, snažím sa do všetkého zapojiť vedu. Dokonca aj mimozemšťanov, dávnoveké vyspelé civilizácie.... Nespolieham sa na osud, riadim si život sama. Nie som pasívny slaboch, žijem úplne bežným životom.Som slobodná. Viem to totiž porovnať s neslobodou. Byť sloboda ale neznamená robiť si čo chceš, to by sme prešli do anarchie.

Poznám veľa mladých kresťanov, ktorí nebažia po moci, ale naopak, pomáhajú. Nielen mladých. Aj keď do kostola chodím veľmi málo, naši farári majú krásne kázne.
Modliť sa nemusíš vedieť - je to rozhovor s Bohom. Tak ako sa rozprávaš so mnou, tu na fóre, dá sa aj s ním. Bola by som k nemu ale viac úctivejšia 🙂

Stretla som aj úprimne veriace moslimky - naozaj z nich priam žiarila láska, čistota, pokora. Aj moslima, ktorý by ma neváhal zabiť kvôli viere, vraj som urazila Allaha. Vtedy mi naozaj lepilo. To, čo píšem, píšem zo skúseností, nie z počutia.
Áno - pýtal sa ma moslim "Ktorý Boh? Tvoj, alebo môj?" Iný moslim tvrdil, že Boh je jeden. Áno, moslimovia považujú Korán za nemenný, kresťania Bibliu za knihu kníh. Prečo nekonvertujem, však všetko je jedno? Pretože zažila som obe náboženstvá a viem porovnať. Preto si aj myslím, že kresťanstvo je to pravé.
A prečo neverím v boha v Indickej krave? Lebo verím v jediného boha, nie som polyteista.

Ty možno odmietaš vieru, lebo si sklamaný z náboženstiev, z cirkví, zo súčasného zneužívania detí, podvodov, z rôznych krížiackych výprav, z doby temna, v novoveku zo zabíjania v Amerike.... Nevidíš v tom význam, veríš (veríš?) len v seba a svoje schopnosti, v materiálne veci... Nechceš sa spoliehať na nejakú vymyslenú bytosť.... Vieš, že ja som veľmi hrdá na to, aby som dokázala prijať, že niekto zomrel za moje hriechy? A znova je to o ľuďoch - budú za to vďační, si to vážiť, alebo to zneužijú, však mi je už odpustené, stačí sa pomodliť. Tu je tá morálka.

Nahrala som ti pri slove pokrok stavbu škôl v Afrike rôznymi kresťanskými organizáciami. So slovom pokrok narábam opatrne. To, čo je pre jedného pokrokové, pre druhého môže byť osudové. Mnoho dokumentov som videla, ako sa zavádzala civilizácia do "necivilizovaných" krajov. Tí domorodci stratili svoj, život, svoju identitu, zrazu boli úplne preorientovaní na niečo iné, stratili sa im ich pôvodné zručnosti, zmysly, inštinkty... A teraz ich zachraňujeme zavádzaním škôl. A deti sa tešia, dokážu sa niektoré uplatniť v živote, v našom "civilizovanom" živote.

Joj, ale som odbočila od témy. Len som tým chcela naznačiť to, že aj keď chceme to najlepšie pre druhých, nie vždy akurát TO je najlepšie. Ja som v tejto téme nešírila kresťanstvo, naopak, len som argumentovala tvojej osvete proti Bohu. Vidíš ten rozdiel?

eva8
19. aug 2019

@peter952 jeeej, ty poznáš Boha prostredníctvom inej viery? Teda si ho už stretol?
Píšem takto, aby si sa naozaj zamyslel nad tým, čo píšeš napr. teraz katherine....

peter952
Odpoveď bola odstránená
eva8
19. aug 2019

@peter952 o kom je reč? Koho si stretol? P. Boha? Neveríš v toho, koho si stretol? Neprotirečíš si?
Ja ho stretávam na každom kroku. Ty si ho stretol kde?

peter952
Odpoveď bola odstránená
katharines
19. aug 2019

@h_petra a predtym?

peter952
Odpoveď bola odstránená
eva8
19. aug 2019

@peter952 a štrngli ste si na vieru?

eva8
19. aug 2019

@peter952 to zaváňa skoro mimotelovými zážitkami 🙂
K čomu ste dospeli?

katharines
19. aug 2019

@eva8 to vyzera skor na LSD, alebo ine zapite pivom

peter952
Odpoveď bola odstránená
katharines
19. aug 2019

@peter952 ak ty vylezies zo svojej schranky, to bude prekvapeni

eva8
19. aug 2019

@peter952
vidíš, neexistuje a predsa si ho stretol. To je záhada, však? Teda sám prišiel za tebou a ty ho odmietaš. Preto to "ja neexistujem" - nechal ti slobodnú vôľu. Vidíš, aký je všemohúci? Konečne sa ti všetko vyjasnilo 🙂 Vitaj medzi veriacimi 🙂

terezka1947
19. aug 2019

@peter952 boooze,keby si mal.pravdu....keby tak malo.na spasu stacilo. Dobijat krajiny,podmanovat ludi a podla obratenych nevercov sa dostat na oblacik.
Ja neviem....ale tebe chybaju ozaj elementarne vedomosti....a vsetkych nabozenstvach.
Mala som tu cest rozpravat a diskutovat s roznymi ludmi,aj veriacimi v rozne veci....ale aspon sme vedeli ked nie uplne,tak.aspon zakl.vecinsme mali nastudovane.

peter952
Odpoveď bola odstránená
h_petra
19. aug 2019

@katharines pred cim? 😁

terezka1947
19. aug 2019

@peter952 vies co?ty Boha stretavas aj tu,v tejto konverzacii....ty si myslis,ze sa z neho smejes....ale v skutocnosti si mu vtipny prave ty....tou svojou istotou,ze nie je,neexistuje,varujes ludi pred nim ...a vie,ze o chvilu ho budes prosit,aby ti ukazal,ze je...dal sa ti pocitit...aby s tebou na to pivo isiel.

Opakujem a budem.stale....z Boha sa nevysmieva.

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
eva8
19. aug 2019

@peter952 opäť sa ťa opýtam, či si už navštívil okológiu, keď sa tým tak necitlivo oháňaš?! A prečo si nereagoval na moju odpoveď o onkológii? Nesedela ti do karát?

katharines
19. aug 2019

@h_petra spominala si, ze veris, potom ze nie, tak normalne si ma zmiatla. Verim, ze mi to objasnis 😉

eva8
19. aug 2019

@peter952 každého posielaš sa niekoho opýtať. Sprav to ty!

terezka1947
19. aug 2019

@peter952 pozri....mne na onkologii zomrela mama, v rukach otec....a moje mladsie dieta sa podla lekarov nemalo vobec narodit.
Ja svoje otazky zodpovedane mam.
Raz prides ty k situacii,ze prides na odpovede....mne ho nesprotivis.
To sa neda.ani ma nevyprovokujes....
Respektujem,ze neveris....ale nesmej.sa,mu.

katharines
19. aug 2019

@peter952 nezijes v schranke? Pozeras na nu v zrkadle 😂😂😂

terezka1947
19. aug 2019

@peter952 a este dopisem....ohanas sa onkologiou ...no prave tam najdes odpovede.