Viera v Boha - áno či nie
Veríte v Boha? Ak áno prečo? Roky som vyrastala v kresťanskej rodine a musim povedať, že aj napriek tomu som dospela do štádia keď v neho už neverím. Stači mi vidieť rodinu ako sa navzájom k sebe správaju atď ... ak toto znamená byť veriacim tak ďakujem neprosim no rada si prečitam vaše názori na Boha alebo vieru v neho. Ďakujem.
Dezider sedí pred domom, trieska do gitary a vyspevuje "Aleluja!" na celú dedinu. Ide okolo na motorke miestny predseda komunistickej strany, chvíľu neverí vlastným ušiam a potom sa pýta:
- A čo to robíš?
- Chválim Boha Hospodina za to, že previedol dietky izraelské cez Červené more.
- Ty, Dezider, však to má toto, ako sa to povie, vedecké vysvetlenie. Je vedecky dokázané, že tam vtedy nebolo vody ani po členky. Tak mi tu nerob toto, nepriateľskú propagandu, a buď ticho.
Po asi pol hodine ide predseda naspäť a Dezider stále na lavičke a furt vyspevuje.
Predseda zastaví, pretrie si oči aj uši a hovorí:
- Ty, Dezider, všetko som ti vysvetlil. Bolo vody po členky. Prečo tu teda vyspevuješ to "Aleluja"???
- Lebo mocný Boh Hospodin utopil vo vode po členky celé faraónovo vojsko... 😉
@0silvia0 tak ty mi vysvetli preco sa to deje konecne? Preco male dievcatka a chlapcov znasilnuju dospele hovada? Tam bizia moc nesiaha?..
@barbara_lux a preco su vojny?preco existoval Hitler?preco do nas nafetovany sofer narazil?preco neirobi zo vsetkych ludi dobrych?
@barbara_lux a bozia moc ma tie dospele hovada zabit? Aj tie dospele hovada raz boli nevinne deti, vtedy keby ich bozia moc zabila, co by si na to povedala? Vsetko sa neda vysvetlit, ak by bozia moc likvidovala pedofilov, vrahov, zametala cesticky ludom, aby nikdy nic zle nezazili, myslis, ze by si to ludia vazili? Alebo by obvinovali Boha, ze im nedal viac? Obavam sa, ze b je spravne🤨
@barbara_lux zlo robia ludia....casto mlcia,aj ked vidia,ze druhy robi zle....napr.taky Hitler....myslis,ze naozaj bol.taky neohrozitelny?niekomu vsak vyhovovalo,ze robil,co robil.
Ten lekar...neverim,ze nikto z kolegov,ci personalu to nevidel. Preco to tolerovaki,mlcali?
Otazka je,preco dobri ludia su ticho,ked sa robi zlo?
Alibizmus?nezaujem...nehasim,co ma nepali?
Pardon,to nie...to Boh. Preco on.nic neurobi?
3ste k tomu cervenemu moru, verzia pre nevercov 😂😂😂
Malý chlapec raz prišiel domov z hodiny náboženstva a otec sa ho pýtal: "čo Ťa dnes pán farár naučil?" Chlapec mu odpovedal: "vysvetlil nám, ako židia odišli z Egypta." "A ako sa to stalo?" dopytoval sa otec. "Nuž židia keď prišli k Červenému moru, postavili pontónový most, cez ktorý prešli a keď sa na most dostala egyptská armáda, Mojžiš cez vysielačku zavolal bombardéry, ktoré most vyhodili do vzduchu a takto egyptská armáda bola zničená." "To toto Vás pán farár naučil?" nechápavo sa pýtal otec. "Nie celkom, ale keby som ti povedal to, čo on nám naozaj povedal, neveril by si tomu." Fulton J. Sheen
@peter952 ano, boki to taki krestania, ako aj ty.
@peter952 zatial.
Avsak nidy nebudes slobodny
@peter952 xixixi....neznalost historie neospravedlnuje.
Hitler a jeho.rozpinanie vyhovovalo zapadu do urcitej miery,resp.nevadilo,kym sa Nemecko zaoberalo vojnou,kym riesilo okolite krajiny a najma,putalo pozornost ZSSR.
To,ze krajiny mlcali aj napriek prosbam o.pomoc,to je zalezitostou ludi.
Nechodme vsak tak daleko.
Komunisti u nas-niektori z nich sa predbiehali v ublizovani,donasani a casto aj krivom obvinovani ludi.
Kolko ludi pocas toho trpelo?
A kolko ludi zo strachu(asi a dufajme,ze to bol.strach),ale aj kvoli osobnemu prospechu,alibizmu,atd.dokazalo prizerat na bezpravie.
Nevyvinujme sa. Ako ludia sme boli a aj sme zodpovedni za mnoho zla.
Preco.aj teraz ticho pocuvame ako sused bije zenu,deti....a,ked sa nieco zle stane,na vine je Boh.
Nie...my.
Pokakancekovia.
A este doplnim. Bohuzial....sme ludia. Aj slabi,lebo nie kazdy z nas je zasadovy hrdina.
Boli vsetci nemci.ako vojaci.zli?ci naopak,boli.vstci.rusi ako vojaci dobri?
Da sa pausalizivat?
To iste aj veriaci. Mnohi.sa,pocas komunizmu viery drzali,mali problemy,no vydrzali..mnohi boli vo.vazeniach,ci zomreli.. No a mnohi nie,mozno.zo.strachu na mu zabudli...ale boli.aj taki,co ublizovali....ale to je na dlhe state.
Skacem myslienkami....ale teraz mi napadlo. V KE bola teraz spomienka na1968. A tam syn jedneho vojaka,kt.prisiel s otcom na tanku rozpraval,ze spolu.s otcom ako malicky chlapec robil na poli,ked ho z pola rovno vzali....ze mama par mesiacov nevedela,kde otec so.synom.su.
Cize trosku.citaj,zaujimaj.sa o.historiu.
A nepis,ze kazdy vojak isiel do vojny pod nejakou.cirkou zabijat a dobrovolne ublizovat.....ved mnoho z tych vojakov casto netusilo kam.idu,davova psychoza ucinkovala...a nie vsetci ozaj len tak.zabijali....ved aj nemci,rusi,ci ini utekali z bojov,boli za to perzekuovani.
Teda-pausalizovat sa neda....
A na vine sme vsetci....kazda vojna,ci spor vo.svete zacina doma,v meste,dedine,state....mlcanim dobrych kricia zli.
Teraz,pri LGBT,dvihaju varovny prst mnohi-aj veriaci. Pocuva ich niekto????liberalizmus
O.par rokov tiez povies,ze cirkev mlcala....a kde bol.Boh?
Nie....kde sme boli kazdy jeden....
@peter952 "radsej s mudrym plakat, ako s hlupym sa smiat", viac uz k tebe nemam co povedat.
Urcite odpoved najdes v tych dvoch knihach, ktore tu omielas a ktore si si cital. 😉
A minule si mi povedal, ze nemas cas studovat fakty, tak mala rada, vypni sa z konika a uvidis, kolko casu ti zrazu ostane na studium 😉.
Pekny den ti prajem.
@terezka1947 vystihla si to velmi presne.
Spýtajte sa Petra na vedecké dokázanie evolúcie. .a máte s ním pokoj do jeho posledných dní..kým len pri študovaní dôkazov nezačne veriť zázrakom...alebo ešte vacsim zazrakom...keby sa dočítal do bodu 0 jedneho uznavaneho ateistickeho vedca...ktoremu v celozivotnom diele nechýba nic....okrem základu. Aky pojem to tam pouzivaju...náhoda?..😎....Ja by som na jeho mieste ,,fantasmagoriu" tak nepodceňovala...lebo ta predsa len na vznik a prezitie predpoklada nieco viac...ako taka nahoda. Ak má fantasmagoria viera a nadej uz overenu silu ..a existenciu v case a je subjektivne dokazana v osobnom pokoji..pohode a laske...zasluzi urcite povsimnutie. Užívatelia dobrých náhod su na tom ocividne horsie. Na kombo dobrej nahody treba vela lopoty. Sledovat pocasie...nalady okolia...osobny startovaci potencial...atd..atd....a zvacsa najviac milosrdenstvo a vieru blizneho svojho...😁.....Baby nechajte ho na pokoji...lebo vo svojej usilovnosti je schopny podat argumenty vsetkych ziel od pociatku sveta..(apropos...v ramci vylucenia zlej nahody ich ma nastudovane..a ak nema..google poradi)...a co mu ostane nakoniec?...Vas nepresvedci...a on sa nebodaj vrhne na to dokazovanie evolucie...😁.....a nechtiac prehliadne konstklaciu dobrych nahod. Na margo nich...dnes sa javia...pocasie je fajn...(Slovo ,,javia" nebude celkom vhodne)...😕......Kaslite na to...a darujte si cas...na zazraky..aj na zbery..triedenie..informacii..aby bol pre kazdeho zivot co najkrajsi..respektive..aspon trochu predpokladatelny vo svojich nahodach.....😉❤
@peter952 studuj....a neviem o tom,aby Zidia boli vyhladeni,este vcera som s jednou pani stretla,takze minimalne jeden Zid zije.
Teraz tymto nechcem hlupo zartovat na bolestnu temu,skor tebe ukazat,ze studuj.
Davas tendencne otazky. A cakas odpoved.
Keby ti tu milion ludi napisala,preco veria,uveril by si?
Nie,neuveril.
Pyta sa,teba niekto,preco neveris?
Ja napr. Nie.
A ani ja ti nemam preco pisat,preco verim.
Ale uz,ked duskutujeme,tak sa snazme pisat ako tak historicky spravne-lebo mozno aj ja mam limity v historii,kedze je to ozaj obsiahla a sme uz pri jej studiu odkazani na pohlady a nazory autorov knih,z kt.ju citame.
@peter952 akukolvek odpoved ti tu ktokolvek da, ziadna ti nevyhovuje. Poradim ti, nepytaj sa tu diskutujucich, lebo ich aj tak spochybnujes, pytaj sa rovno Boha. Ak neveris v Boha, tak si citaj knihy s teoriami, ktore su ti srdcu blizke, zbytocne tu plytvas svojim casom a aj casom ostatnych diskutujucich. Ved ak mas vo vsetkom jasno, vsetko su fabulacie, tak sa chod zaoberat niecim rozumnejsim a neklad tu tie otazocky😶, hm?
@peter952 ...to nie On....to Ty ju mas skazenu...lebo si dovolujes definitivne vyhodnocovat to co vidis ocami a pocujes usami. Uplne odignorujes miliony realnych dokazov zivotnych pribehov..ked bolo vyslovene svedectvo...,,ak by sa to nestalo...tak by som nevedel ..co dokazem...alebo..ak by ma to nepostihlo...tak by sa moj zivot uberal zlym smerom. Alebo..to ,,vtedajsie nestastie " nas zachranilo. To su realie. Zivot. A este sa ani nespomina vyssi princip...ktory nepozna hranice zivota. To vsetko ignorujes..mozný a velakrat dokazany pozitivny nasledok krizy.....Nie. pre Teba je chripka zla..lebo to pisu...nemozne...ze s nou niekto zalahne a tak nesadne do auta..ktore havaruje. A kto tam nesadne?...Ja keby som chcela poznat princip..podla coho si Boh vybera ..kto umrie..zaplace...spadne...respektive..na kom to dopusti...tak chcem mat vedomost Boha..ze?...Nechcem mat....lebo teraz by ti vyrazilo poistky...a ty by si sa pravdepodobne rozculil..lebo cakas na moju odpoved...a nepochopil by si....ze Ti hovorim..zdvihni hlavu od obrazovky a pozri ..aky je pekny den. Ty vies...ze nepravom cakas dokazy o dobrote Boha...od cloveka..ked si pripraveny ich nevidiet a nepocut. Usi a oci..je to co dokazes dnes ovladat..aj pre mna je Tvoje vnimanie nedostacujuce...nieto este pre Boha...ktory Ti skrz zlomenu haksnu posle do cesty sestricku ..tvoju zivotnu lasku. Ale ty sa opytas..preco trpia deti?....a ja ti poviem preco. Aby sa tí...ktori vyhodnocuju len ocny a usny vnem pytali dovtedy...kym to aspon z dialky neposobi ako modlitba a Boh Ti bozskym sposobom neodpovie. Preco uz moze bozskym?....Lebo pytat sa v jednej diskusii sto krat to iste je ocividne zufalstvo...respektive to...co Boh na Tebe dopustil..😊a On Ťa nenechá.....miluje Ťa..pandrláčik.....ale Ty to este nevieš...preto sa budes dopytovat...a dopytovat...odpovedí. Ak sa mylim.....a ty vies viac..ako veriaci...a prestanes sa pytat....vyhodim svoje nove nadherne topanky. A teraz vazne...cavky....mna nebavi presviedcat mravca o tom...ze velrybe sa najviac paci plavat v mori..a preco...ked jemu sa paci lozit po suši.