Viera v Boha - áno či nie
Veríte v Boha? Ak áno prečo? Roky som vyrastala v kresťanskej rodine a musim povedať, že aj napriek tomu som dospela do štádia keď v neho už neverím. Stači mi vidieť rodinu ako sa navzájom k sebe správaju atď ... ak toto znamená byť veriacim tak ďakujem neprosim no rada si prečitam vaše názori na Boha alebo vieru v neho. Ďakujem.
@peter952 uvidis,ked zomries,ptm sa dizvies pravdu.Ale zasa je hluposy presviedcat veriaceho aby neveril,naco je to dobre?
@peter952 ale nemozes sa na to spoliehat ze o 5’ 12 uveris a budes spaseny,lebo co ak umries v spanku?
@peter952 vies viera je nekonecna a ked veriaci veri,tak to nema hranic ,to je ako ked ty veris,ze autizmus je z ockovania;)
@peter952 ano je tam rozdiel, divadielko pred smrtou mozes robit sam sebe, Boh na to nie je pravdepodobne zvedavy.
Potrebujes vediet, ci bola Tereza z plagatiku zatratena? Potrebujes vediet, aku mala ona vieru? Naco prosim ta? Posudzuj si sam seba a ries sam seba, do duse a pohnutok ineho cloveka ty nemozes vidiet, to nechaj na kazdom😉
Ale to je viera,nerozumies?Preto by si mal zacat verit abybta smrt nezastihla nepripraveneho.Aj ty mas vieru ,vwris ze za autizmus moze ockovanie,co je tiez nepodlozene ale je to tvoja viera a nik ti ju neberie.
@peter952 da sa sice ale je to este stale nedokazatelne,cize tvoja viera je tiez zalozena na klamatve a aj napriek tomu veris .pod ako to ze za cukrovku moze zasa ickovanie;)
@peter952 ale zatial sa to nedokazalo.Takze je to tiez len viera
@peter952 trocha historie o WW2
https://www.christianitas.sk/dzihad-44-neznama-...
@peter952 aaaaale....prosim ta. Ta pani,kt.spominam zije iba preto,ze ju ukrivali ako par mesacne babatko na dedine,blizko KE.
Co Boh dovolil?
Sme tu na zemi my,stvoril nas...dal nam.slibodnu volu.
Ci nemal?
To by predsa bolo vazenie,ci divadlo pre neho,ci pc hra...nie zivot.
Ja sa pytam,preco ludia mlcali...a nechali to zlo.zajst tak daleko. A preco zlo nechavaju zachadzat daleko aj dnes?
@terezka1947 zial, pretoze normalny nazor je prekrucany, alebo cenzurovany. Zlo sa povazuje za cnost a mbohi tomu uverili.
@peter952 opakujem....never,ved preco by si mal.
Mas tak isto slobodnu volu ako veriaci.
Ale podla mna,nieco ta vo vnutri predsa len skrie...neda pokoj.
Nie si si.sam.isty svojou nevierou,tak spochybnujes,relativizujes vieru.inych.
Aby si sam sa nemusel.hlbsie zamyslat,riesit co.kto zle urobil....aby si sameho seba upokojil,ze mas v tom.jasno.
"Povedz mi, kto sú tvoji nepriatelia a ja ti poviem, aký si. Povedz mi, čo nenávidíš a ja ti poviem aký máš charkter. Nenávidíš náboženstvo? Trápi Ťa svedomie. Nenávidíš bohatých? Si chamtivý a chcel by si byť bohatým. Nenávidíš hriech? Potom miluješ Boha. Nenávidíš svoj hnev, svoje sebectvo, svoju prchkosť a svoju skazenosť? Potom si dobrou dušou." Arcibiskup Fulton J. Sheen

@peter952 a vysvetli mi, aka by to bola spravodlivost, keby boli vsetky modlitby vypocute? Aj ta vrucna, aj ta odrapotana, aj ta neuprimna? Hm? Len zato, ze to je modlitba? Pre niekoho je modlitba len par slov a riadkov, pre niekoho je to pomaly uprimna spoved, pre niekoho vyznanie, pre niekoho oslava Boha a ty chces kazdu jednu modlitbu napchat do sudka? A tu je kde spravodlivost?