icon

Viera v Boha - áno či nie

ankastevko
22. nov 2017

Veríte v Boha? Ak áno prečo? Roky som vyrastala v kresťanskej rodine a musim povedať, že aj napriek tomu som dospela do štádia keď v neho už neverím. Stači mi vidieť rodinu ako sa navzájom k sebe správaju atď ... ak toto znamená byť veriacim tak ďakujem neprosim no rada si prečitam vaše názori na Boha alebo vieru v neho. Ďakujem.

0silvia0
30. aug 2019

@peter952 samozrejme😉

eva112014
30. aug 2019

@peter952 Psychické, alebo fyzické zdravie je dôležité u tvojich detí?

0silvia0
30. aug 2019

@peter952 len tie zdrave deti potrebuju vyrastat aj v zdravom prostredi, darmo budeme vsetci prekvitat zdravim ked budeme musiet s tymi uzasne a perfektne zdravymi telami fungovat v nezdravom ci skodlivom prostredi. Vsetko so vsetkym suvisi🤨

dedikatessa
1. sep 2019

@katharines načo potom ten cirkus dookola

katharines
Autor odpoveď zmazal
katharines
4. sep 2019

"Keby som nebol katolíkom a chcel by som zistiť, ktorá cirkev je dnes pravá, šiel by som hľadať tú jedinú cirkev, ktorá sa nezhoduje so svetom. Išiel by som hľadať cirkev, ktorá je najviac nenávidená na svete ... Hľadaj cirkev, ktorú ľudia tohto sveta chcú zničiť v mene Boha, tak ako ukrižovali Ježiša. Hľadaj cirkev, ktorú svet odmieta, tak ako ľudia odmietli prijať Krista."
"Predovšetkým kňaz je povolaný, aby bol spoluobeťou a spoluvykupiteľom s Ježišom obetovaným na kríži a na oltári. Nestačí uspokojovať materiálne potreby bratov, treba ohlasovať Krista, dať ho spoznať a milovať. Obracať duše ku Kristovi je plodom svätosti a jednoty s Bohom."
https://doverujem-a-verim.blogspot.com/2019/09/...

katharines
4. sep 2019

Krasne svedectvo
https://modlitba.sk/?p=15095

Môj posledný kontakt s Cirkvou – 1. sväté prijímanie. Vieru nepraktizujúci domov zaujatý proti klerikom.

V skupine mojich pár blízkych ľudí, ktorí to so mnou ešte nevzdali som počula o svätej omši uzdravenia a oslobodenia a o skutočnej prítomnosti Božej lásky. Reagujem najskôr sebe vlastným spôsobom a to s iróniou zmiešanou s podráždením. Po niekoľkých podobných rozhovoroch sa nemôžem už tváriť nečinne a chcem zachrániť týchto biednych ľudí otvorením ich očí náboženskej fotomontáži. Idem s nimi na spomínanú omšu, aby som im to priamo na mieste vytmavila a dokázala. Keby moje oči mohli zabíjať, kňaz by nikdy nedošiel až k oltáru. Ani nevstávam, ani nekľačím ako ostatní.

Zrazu príde čas adorácie. Horúca vlna zaplavuje moju hladnú dušu nejakým vodopádom. Výbuch nekontrolovaného plaču. Cítim Jeho milosrdnú lásku, večnú starostlivosť a prítomnosť. Tento pocit, hoci je neopísateľný, je skutočnejší ako čokoľvek iné. Milosť – obrovská – nezaslúžená.
....
Celé roky vo mne existoval iba chaos, špina a množstvo hriechov. Vykonávam si generálnu spoveď po 23 rokoch. Robíš všetko nové Pane. Pred rokom som prijala sviatosť birmovania a denne prijímam Eucharistiu. Ako som mohla žiť bez Ježiša? Je to ako žiť bez vzduchu…

peter952
Odpoveď bola odstránená
eva8
5. sep 2019

@peter952 ešte si nepochopil, že Indovia, ktorí veriav posvetnú kravu, neveria v jediného boha, nie sú monoteisti? Áno, sú veriaci, ak to berieš len z tohto hľadiska. V tejto diskusii sa hovorí o 1 Bohu

eva112014
5. sep 2019

@peter952 Indovia majú svätú kravu a ty máš svätú sliepku.Pre mňa je tiež maximálny blud s bielou sliepkou utekať pod pazuchami okolo plačúceho dieťatka. Ja, keď som to čítala, čo si ty vlastne poradil, ako si to ty riešil... 😮🙊🙈 Avšak vždy bezpečnejšie ako s nožom v ruke, či bombou na chrbte utekať okolo dieťaťa. Poď radšej k nášmu Bohu, nebudeš mať svalovicu.

anabella111
5. sep 2019

Za hlavné a vedľajšie účinky môjho bludu...by dali mocnári sveta všetko čo majú. To som si istá...😁...Nemôžu...a tak si vlastnú realitu prebijú tabletkou..alebo pomenovaním cudzej reality..ktorú nechápu a dráždi ich..bludom. Že ich dráždi ..je očividné a z čistého humanizmu a lásky ku blížnemu to nebude. 😎.....Iba ak sa jeden prítomný vydráždený do opakovania slova blud ospravedlní za všetky vety so slovom blud...a kápne bozskou a povie...tak velmi mi na vas zalezi...a tuzim po tom..aby ste citili to..co ja....(skoro som spadla zo stolicky od vzrusenia ..na aku bizardnu vetu ma Petrik motivuje. Páč....evokuje mi to situaciu...keď stretne mudrlant štastneho na ulici a za pat min stastnemu 100 krat povie..ze jeho stastie je blud. Ono sa o chvilu tí dvaja rozídu. Stastny si ide svojou cestou a mudrlant si nesie dalsiu dilemu. Nepodarilo sa mu presvedcit stastneho. Otazka poeta znie......prečo chce mudrlant vykradnut vnútorný zivot stastneho...?...

Čo je podstatnejšie ako dobrý pocit?...A teraz fuj !!!..ale zakerne použijem jeho zbraň..ktorou sa tu oháňal tak dllllho ..az mu vypadla z ruky. Ergo...
@peter952 .....Čo tak vyšši level tvojej hry...nebudes predsa trocharcit.....Navstiv onkologiu...najlepsie detskú....a svedomito ako tu..pacientom vysvetli...že Boh..ankelikovia..nebo..sú blud. ..fantasmagoria..

Tvoja pravda Petrik svetrik je aplikovatelna velmi veelmi obmedzene...a mne z toho vychadza..ze obmedzena teda je. Je ti na nicove nic...ak ju nemozes pouzit v skutocne vaznych momentoch zivota. Alebo môžeš?....Leda modry kon ju dokaze preniest par dni na svojom chrbte..a este aj to je zavisle na tom...kolko trpezlivosti s opakovaním vyrokov na hranici osocovania ma moderator diskusie..😁....Lebo ze viera je blud..nepovies ani svojej susede ked ju stretnes na ceste do kostola..Tvoja pravda je doslova leda pre koňa...a ešte aj modrého...😎

terezka1947
5. sep 2019

@anabella111 suhlasim....nech Peto
@peter952 zajde na onkologiu a nie len sa opyta,preco veria niektori,ale aj podrobne vysvetli,ze to nema zmysel....a pomoze im vlastne oslobodit sa od bludu

katharines
5. sep 2019

Ja som Boh, ale Boh lásky!...

Moje Srdce je nekonečne sväté, ale tiež nekonečne múdre, ktoré pozná ľudskú krehkosť a slabosť. Skláňa sa s nekonečným milosrdenstvom k úbohým hriešnikom.

Milujem tých, ktorí po prvom páde prídu ku mne prosiť o odpustenie... Ešte viac ich milujem, keď prosia o odpustenie druhého hriechu. Ak sa to stane znovu, nehovorím miliónkrát, ale miliónkrát milión, ešte vždy ich milujem a odpustím im. Úplne zmyjem svojou krvou ich posledný hriech tak, ako ten
prvý.

Ja som láska!

Moje Srdce už nemôže ďalej zadržiavať jeho stravujúci žiar.
Milujem duše tak vrúcne, že som za ne obetoval svoj život.

Práve táto láska ma robí väzňom vo svätostánku. Už po dvadsať storočí tam prebývam vo dne, v noci, zastretý spôsobmi chleba a ukrytý v malej bielej Hostii, znášajúc kvôli svojej láske nedbalosť, opustenosť, pohŕdanie, rúhanie, urážky, svätokrádeže...

Z lásky k dušiam som ustanovil sviatosť pokánia, aby som im mohol odpustiť nie raz, alebo dvakrát, ale tak často, ako budú potrebovať znovu získať moju milosť. Tam ich s túžbou očakávam, aby som ich obmyl od ich hriechov nie vodou, ale svojou krvou.

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
stanulienkat
5. sep 2019

@katharines ty si chory clovek. Nie je nic horsie sko fanatik,co si nevidi na spicku nosa. Tolko bludov a nazmyslov som davno necitala.

stanulienkat
5. sep 2019

@anabella111 ty si mala pisat basne. Vies dlho pisat blaboly o nicom.

eva112014
5. sep 2019

@peter952 Veriaci nezabíja. Má v desatoro prikázaní napísané, že nezabiješ. Veriaci sa drží toho.

peter952
Odpoveď bola odstránená
terezka1947
5. sep 2019

@peter952 legenda hovori,ze Peter cely zivot pisal na MK,ze Boh nie je...a na konci zivota zistil,ze sa mylil....

katharines
5. sep 2019

@terezka1947 20:06
👍👍👍

katharines
5. sep 2019

Príbeh z obdobia sovietskeho zväzu :

Do jedného domu, kde sa v tajnosti zhromaždili kresťania, vbehol jeden vojak

so samopaľom pripraveným k strelbe a vyzval zhromaždených: "Kto sa zrieka Krista, má poslednú šancu opustiť tento dom."

Niekoľko prestrašených kresťanov odišlo, aby si zachránili svoje životy.

Vojak potom zavrel dvere, odložil samopaľ a povedal: "Teraz sa môžeme spolu pomodliť, tí ktorí nás mohli zradiť, sú už preč"

Sv. Ignác Briančaninov - Pole - Reflexie: Mučeníctvo je skutkom viery

katharines
5. sep 2019

@peter952 ty hovoris o etike, ked si tu zenam, co prekonali onkologicke ochorenie svojich deti v nadeji, napisal tieto svoje bezduche bludy?

peter952
Odpoveď bola odstránená
eva112014
5. sep 2019

@peter952 Omyl je ľudská vlastnosť. A túto vlastnosť máš aj ty.

klejkaez
5. sep 2019

@ankastevko Nie, veľa krát sa veriaci správajú k sebe ako hyeny, preháňajú, zveličujú a priveľmi riešia debiliny.
Naša rodina, tá silno veriaca zradila najviac ... ( dokonca vyhladovala vlčiaka k smrti) Nahlásila som ich! vlastnú rodinu.
prišli na kontrolu druhý x, tak nebolo koho skontrolovať, vlciak zdechol...
BOH TO TAK CHCEL!
ale chojte mi do prdele! Really? preto mal z 49kg len 23? a zdravy bol.
A to nielen o Tom píšem. I horšie veci.
Neznasam vetu, osud je v božích rukách. Keby bol svet by sa mal kraaaaasne🙏⚠⚠⚠⚠⚠⚠😏

peter952
Odpoveď bola odstránená
eva8
5. sep 2019

@peter952 veriaci neospravedlňujú zločiny vierou a vbožou vôľou. O moslimskom svete toho moc nevieš, o tom kresťanskom asi tiež nie.

peter952
Odpoveď bola odstránená